Ismét hardverrel támogatta a HP a Linux kernel fejlesztését

Címkék

A Hewlett Packard komoly mértékben hozzájárul a szabad szoftverek fejlesztéséhez. Amellett, hogy szervereit és szoftvereit rendszeresen minősítteti a nagyobb Linux disztribútorok operációs rendszereire, a fejlesztéseket is támogatja.

Az elmúlt években többször is beszámoltam arról, hogy a HP (és oldalági elődje a Compaq is) hardverrel segített nyílt forrású projekteket. Kiemelve néhányat... Emlékezhetünk arra, hogy még Compaq néven szervert adtak a kernel.org alá. Majd már HP néven ismét komoly értékű vasakat adtak. Nemrég éppen blade clustert adományoztak a FreeBSD projektnek, és emelett számos testdrive gépen futtatnak nyílt kódú FreeBSD-t, NetBSD-t, Debian-t, Red Hat-ot és SUSE-t, hogy segítsék a hardverrel nem rendelkező fejlesztők munkáját.

H. Peter Anvin a kernel.org karbantartója ma bejelentette, hogy a HP ismét gépet adott a kernel.org fő szerverének, a master.kernel.org-nak lecserélésére. A gép egy ProLiant DL385-ös szerver. A szervercserétől az várható, hogy a git szolgáltatás színvonala emelkedni fog.

A csere idején (2006. február 4.) pár órás kiesés várható, amely azonban nem érinti a publikus szolgáltatásokat (csak a mail és upload szolgáltatások állnak le).

A bejelentés itt.

(Ilyenkor büszke az ember, hogy certified HP professional...)

Hozzászólások

:))

Mostmar en os orulok hogy a HP-tol vettem laptopot :))