Az OxygenOS bétaprogram kifejtve

Címkék

OxygenOS Beta program

A OnePlus Inc. részéről Brian Yoon, a ROM divízió vezetője adott részletes magyarázatot az OxygenOS bétaprogramjának részleteiről. Nem volt mindenkinek világos, hogy hogyan, milyen csatornán és milyen gyakran érkeznek OxygenOS kiadások a OnePlus készüléktulajdonosokhoz. Yoon ezért egy fórumbejegyzésben igyekezett rendet tenni a különböző kiadásokkal kapcsolatban.

OxygenOS csatornák

A fenti ábrán az OxygenOS csatornái és azok kiadási frekvenciái láthatók. Rendre:

Zárt béta csatorna: gyakran hívják a benne levő kiadásokat "alpha" kiadásnak is. Benne gyakran, kb. havi négy alkalommal érkezik frissítés. A csatornában egy maréknyi - körülbelül 60 - tesztelő vesz részt. A benne található kiadások messze nem stabilak és csiszoltak. Csak arra szolgál, hogy a fejlesztők gyors visszajelzéseket kaphassanak.

Nyílt béta csatorna (Community Builde-ek): bárki kipróbálhatja (beleértve téged is), kb. havi két alkalommal érkezik benne frissítés. Stabilabb és kevesebb bugot tartalmaz a benne levő kód mint a zárt csatornában levő, de még nem kész a végleges kiadásra.

Hivatalos kiadás csatorna (OTA-k): 1 frissítés 1-2 havonta. Ez a stabil, tesztelt csatorna, minden készülék tulajdonos ebben van alapértelmezetten, amíg be nem lép valamelyik béta csatornába.

Részletek itt.