Új, gyorsabb Android biztonsági frissítési folyamatot jelentett be a Samsung

Címkék

A Samsung Electronics ma bejelentette, hogy egy új Android biztonsági frissítési folyamatot fog kidolgozni. Ennek célja az, hogy minél gyorsabban reagálhassanak egy-egy felfedezett biztonsági sebezhetőségre, azokra minél előbb OTA frissítéseket tolhassanak ki. Ezek a frissítések rendszeresen érkeznének körülbelül havonta egyszer.

A részletek a bejelentésben olvashatók.

Hozzászólások

Lószar. A samu a sonny meg a tobbi. Ha a CM meg tudja oldani több száz telefon rendszeres ota frissítését akkor ezek a hulladék gyártok miert nem?
Dolgozunk rajta, hogy majd, esetleg, addig is vegyétek a szemetet.
Elnézést, de ez az ügy beavatkozik a vérnyomásom szabályzásába.

HTC sem jobb. Sajnos nem ilyen egyszerű, vannak kényszerpályák. De ha tudsz mondani emberi áron olyan nem a mai divatos 6 colos dual simes telefont, amihez sűrűn jön ki frissítés és gyárilag magyar nyelvű, nem valami később rágörbített custom rom, már váltok is. Ráadásul ha dual sim active is, akkor tökéletes.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Engem pont a mai divatos 6 (vagy akár 7) colos dual simes telefonban érdekelne olyan amit normálisan frissítenek. :-)
(A fiam Xiaomi Redmi 1S-e mintha rendszeresen frissülne.)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem érint mert emiatt nem veszem ezeket. Nemzetbiztonsági kockazatnak tartom ezeket a készülékeket ami elkerülhető lenne a gyártó megfelelő hozzáállásával vagy a készülék támogatás utáni nyitásával. Azzal, hogy az üzleti szándékos vagy hanyag magatartásuk miatt, a felhasznalok adataival és az internet szennyezettségével játszanak, szerintem Európa szinten milliárd eurós bírságot érdemelne.

„Nemzetbiztonsági kockazatnak tartom ezeket a készülékeket”

Erről van valami konkrét infód? Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a nemzetbiztonság szempontjából fontos munkakörök/beosztások, ahol kötelező az Android használata. Szerencsére a törvényeket iPad-en készítik elő, és azt még a legvadabb Apple-gyűlölőnek is el kell ismernie, hogy a frissítések és a támogatási idő szempontjából az Apple az egyik legjobb cég.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Nem csak nemzetbiztonsági hanem magánélet, adatvédelmi és bűnmegelőzési szempontból is tökéletesen elégtelen volt a frissítés nélküli android ökoszisztéma. Most legalább a windows-patch-ek színvonalát elérjük a mobiltelefonokon is.
Nemzetbiztonság.. csak kevés embert érint, akit meg érint ott meg van felelős a beszerzésért és megnézik hogy mit használnak (teljes biztonság soha sincs, csak elfogadható kockázat). Szegény ruszkik is lebuktak a spéci mobiltelefontöltőikkel :) (Itt speciel Rompuy volt állítólag szemfüles, a szolgálatok csak bevizsgálták a gyanús "ajándékot")

A nagy nemzetbiztonsági kockázatról csak annyit, hogy itt a hupon 28-án jelent meg a cikk a Stagefright-ról. A Miniszterelnökséget, minisztériumokat, a közigazgatás jó részét kiszolgáló NISz ZRT ma 18:30-kor küldte körbe ezzel kapcsolatos figyelmeztető levelét, amelyben felhívja a figyelmet a dologra, és néhány fajta készüléken az MMS kikapcsolásának módját. Én konkrétan saját ismerőseim egy részét ugyanezen problémáról és módszerről már 28-án figyelmeztettem. Igaz, nem is szolgálom ki a fél magyar állam- és közigazgatást.

[belpol offtopic]Kitérhettem volna de nem tettem, hogy belpolitikát is töltök a posztomba. Azt hiszem mindenki tudja/sejti oldaltól/pozíciótól/szektortól függően, hogy mi van a kis dagonyánk 90%-ában.
Amúgy kb 5 fő plussz a közvetlen környezetük az, akik itthon megkapják a teljeskörű figyelmet. Már ha nem végeztek a feladatra kijelöltek körében olyan tisztogatást ami eredményeképpen egy halom kezdő maradt a székekben... ebbe a dobozba nehéz belelátni, de máshol történt ilyen ...
mindenhol legendákat zengenek arról, hogy az állami bürökrácia a világon mindenhol rossz és lassú, de szerintem amíg az államigazgatást nem sikerül gatyába rázni addig marad egy dagonya az adott ország. A probléma az, hogy néha az embernek az az érzése, hogy a fejétől bűzlik a hal és a mindenkori vezetőség szeret a zavarosban halászni ezért ellenérdekelt valójában a rendszer hatékonyságának és átláthatóságának növelésében - párttól/oldaltól függetlenül.[/belpol offtopic]