Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 - teszt

A Microsoft nemrég elérhetővé tette az Insider-ek számára tesztelésre a Windows 10 Insider Preview Build 10130 ISO-it. Megpörgettem egy virtuális gépben. Akinek nincs Insider fiókja, vagy csak lusta letölteni és telepíteni, de azért érdekli, hogy mit főz a Microsoft soron következő rendszernek, annak álljanak itt a képek különösebb kommentár nélkül:

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #1

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #2

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #3

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #4

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #5

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #6

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #7
A telepítés eddig gyakorlatilag ugyanaz, mint egy Windows 8.1, vagy egy Windows Server 2012 telepítése

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #8
Érdemes testreszabni a beállításokat (Customize Settings). Főleg privacy lovagoknak.

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #9
Ha később szeretnénk ingyenesen hozzájutni a végleges build-hez, érdemes a Microsoft Account-unkat használni a bejelentkezéshez (azt, amelyikkel beléptünk az Insider programba)

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #10

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #11

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #12
Sajnos a hostnév beállítás még mindig reboot-ot von maga után

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #13
Rend a lelke mindennek: aktiválással kezdünk

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #14
Minden rendben.

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #15
A modern külső alatt megtalálhatók a régi, jól ismert dolgok.

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #16
Érdemes áttekinteni a beállításokat és ellenőrizni, hogy minden rendben van-e a Microsoft Account-tal, az megfelelően működik-e...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #17
Érdemes naprakészre hozni a rendszert...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #18
Újraindítás utáni bejelentkezés...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #19
Régi-új startmenü

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #20
Project Spartan (HUP not responding - :O)

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #21
Időjárás modul - még nem működik

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #22
Kissé puritán Store ...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #23
...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #24
Puritán felületekkel...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #25
...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #27
ami alól azért elő-elősejlik a régi idők öröksége is...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #28
....

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #29
...

Windows 10 Pro Insider Preview, Build 10130 #26
A License Terms felhívja mindenki figyelmét, hogy egy erősen fejlesztés alatt álló valamiről van szó...

Elsőre kissé egyszerűnek (sőt, néhol túl egyszerűnek) tűnik a felület, de aki elbírt a korábbi verziókkal, annak a kezelése nem lesz túl nagy falat. Én hivatalból is rajta tartom folyamatosan a szemem, így figyelemmel tudom kísérni a fejlődését. Akinek később dolgoznia kell majd vele, érdemes telepítenie (ha eddig még nem tette meg) legalább egy virtuális gépbe...

Jó tesztelést!

Hozzászólások

Hát...

A Windows 10 szebb és jobb, mint a Windows 8, az kétségtelen. De ha ez egyáltalán lehetséges, akkor még tudathasadásosabb. :-(

Nézzük pl. a felhasználók menedzsmentjét. Két különálló felület van hozzá, a "PC Settings/Accounts/Your Account" és a "Control Panel/User Accounts and Family Safety/User Accounts". És igen, vannak dolgok, amelyeket csak az egyikből, és vannak más dolgok, amelyeket csak a másikból lehet megcsinálni.

Vagy nézzük Clippy-t (http://en.wikipedia.org/wiki/Office_Assistant), izé, Cortana-t, aki még semmiben nem tudott segíteni nekem, ellenben magamtól nem találtam meg, hogy hogy lehet kikapcsolni. Pedig szerintem ki lehet, csak nem tudom, hogy a Modern UI-s, vagy a hagyományos UI-s világban keressem.

Nameg ha már ismét mindent beraktak ablakba, akkor miért is lett a Notifications nevű, egyébként "akár hasznos is lehet" feature egy szimpla jobb oldalról bekúszó, kontrolok nélküli izé?

A Start Menü visszajött, de flat lett. Nincs benne hierarchia, azon a részen sem, ahol a "hagyományos" appok vannak. Ez a beépített Windowsos programokkal tök jól működik, de a külön telepítettekkel, nos, nem - egy-egy program feltelepítése olykor 10-20 új, felesleges programot is rak a menübe.

A vízszintes görgetősávok még mindig nagyon gázosak a hagyományos egérrel. De még sokkal gázosabb az, ha tekered a görgőt, amire beforog az egered alá egy ablakrész, amelyben van függőleges görgetősáv - ilyenkor nem tudod a görgővel vízszintesen továbbtekerni a kontentet.

Szóval ez most olyan indiaiasan hülye, az eddigi, Steve Ballmeresen hülye helyett. Ami egyébként jobb, de nem jó...

Én is épp ezt nyúzom, és hasonlóak a tapasztalataim.

Az első próba egy videó lejátszása pendrive-ról. Sima h.264 + AAC, MP4. A "Film és Tévé" nevű izével semmi nem történik. Se egy üres ablak, se egy hibaüzenet, semmi. Media Playert választva már közli hogy nem tudja lejátszani, és kész.

A felület megjelenését angolra állítva, magyar regionális beállításokkal minden második modern app már csak azért is magyarul jelenik meg.

Az ablakkezelő viszont szimpatikus, de bőven vannak benne még hibák. És szeretném tudni hogy a pokolba használ 970 MB memóriát 6 nyitott ablakkal. Több mint 2x annyit mint a böngésző egy csomó tabbal.

Szerintem windows 98-as ikonokkal igy 2015-ben nyomulni -
akarmilyen eldugott sarokban is van - nemkicsit ego".

Referenciakep (windows 98): https://technet.microsoft.com/en-us/library/Bb457110.f12zs01_big%28l=en…

Annyira nehez elhinni, hogy nem lehet egy grafikus evi fizeteset kipengetni...
Mekkora osszegrol beszelunk? 60k USD?
http://www.payscale.com/research/US/Job=Graphic_Designer/Salary

Szerintem ez olyan szintu igenytelenseg, amit nem lehet szavakban leirni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyrészt egyetértek veled. A diszkkezelő egy rendszergazdák kezébe való szerszám, kliensgépen, júzerek nem is igen használják: gépet ma nem telepítünk, hanem imidzselünk, akár a gép helyreállító-partíciójáról, akár WDS v. SCCM szerverről.

Nade: ha már rendszergazdák vagyunk, akkor elvárhatnánk, hogy a régi stílusú, partíció alapú lemezkezelést, és az új, virtuális lemez alapú műveleteket (Windows client: Storage spaces, Windows server: Storage pools, Linuxon LVM) egy helyen lehessen végezni, és lehetőleg a rendszer elsődleges parancssori nyelvében (powershell)is egységes, mindent lefedő utasításkészlet legyen mindkettőre. Ehelyett a Windowsban megvan a régi WinNT lemezkezelés, de amint egy fizikai lemezt bevonunk a Storage Spaces alá, a lemez eltűnik a Disk Manager alól, és onnantól csak a Storage space alatt látható. Parancssorban hasonló a helyzet: a partíciókat lehet diskpart-tal kezelni, a Storage Pool-ra meg powershell van.

Szóval szép, hogy építgetik a modern UI-t, de ha valaki egy picit mélyebbre akar (vagy kénytelen) ásni, akkor semmivel sem teszik egyszerűbbé a dolgát: ugyanúgy kell értenie a WinNT belsőségeihez.

Ehhez képest az Apple képes volt egységes Settings alkalmazást felépíteni mind az OSX-hez, mind az iOS-hez. Nem értem, a Windows esetében miért hagyták ott a jól bevált Control Panelt, és kezdtek bele egy párhuzamos Modern UI beállítások fejlesztésébe, vagy ha már belekezdtek, akkor miért nem fejezték ben legalább a Windows 10 elkészültéig.

Szerintem a 8-as windows óta az a belső politika, hogy csinálunk egy ilyen színes-óvodás-tapizóbarát felületet azokhoz a funkciókhoz amiket az átlagfelhasználó használ, a többit meg meghagyjuk "klasszikus windows" kinézetűre. Ez nagyon szépen látszott a 8-ban, a 8.1-ben kicsit próbáltak rajta javítani, aztán most itt van megint egy ilyen összefércelt szörnyeteg.
Miért nem lehet azt csinálni, hogy a Home verzió legyen tapizós meg csempés, a pro-t meg az enterprise-t meg adjuk ki win7-es GUIval, aztán mindenki boldog..

„Miért nem lehet azt csinálni, hogy a Home verzió legyen tapizós meg csempés, a pro-t meg az enterprise-t meg adjuk ki win7-es GUIval, aztán mindenki boldog..”

A „jól képzett” munkaerő pedig majd csodálkozik, hogy a munkahelyen miért más a Windows, mint otthon. Nagyon sok embernek egy változatot is nehéz/lehetetlen megtanulni, nemhogy kettőt.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Próbálgatok egy 8.1-et, most meg végig néztem a 10-es képeit. Csak nekem csúnya a windows újonnan? Nem a csempére gondolok, az megszokás kérdése, hanem úgy általában a látványvilágra.

Olyan gagyi, múlt századi érzésem van tőle. A 7-es meg az aero kimondottan tetszik, de ez az új stílus annyira fapados, nem értem hogy jöhet ki egy ekkora professzionális cég desktop-ra ilyen kinézettel.

Win7 vagy KDE után olyan érzésem van mintha egy régi elavult és már elfeledett DE-t nézegetnék.

+1, nem vagy egyedül :)

Az Aero után a Win8 kinézete szerintem egyértelmű visszalépés volt, a bilikék ablakkeretek a piros bezárás gombbal ultra gagyinak néznek ki. Nem mintha ezek a fehér keretek jobbak lennének, sőt... Meg ilyen apróságok, hogy desktopon subpixel élsimítás van a betűkön, a csempés részeken (bejelentkezés, start menü, appok) meg sima grayscale, mert ugye high DPI forgatható kijelzőkre az kell... Az nem baj, hogy asztali gépen fut a cucc. Konzisztencia mindenek felett.

Win8-hoz egyébként van vigasz, ez talán 10 alatt is működni fog. Amúgy nem is feltétlenül az áttetszőség hiánya a baj, hanem egyszerűen rosszak a színek, a méretek, az egész elrendezés. A Gnome3, KDE vagy az OS X sem áttetsző, mégis kinéz valahogy. Ez meg gagyi. Mondjuk az utóbbi hónapokban Windows-t kizárólag játék miatt bootoltam, úgyhogy egyre kevésbé érdekel, merre viszik az egészet.

Kicsi alatt mit értesz? A magas dpi miatt az a kicsi lehet, hogy nem is annyira kicsi.

Pl itt van ez a teszt oldal, ugyanazt a szöveget listázza 1-50 pixel méretben: http://jsbin.com/zepebujesu

Belenagyítás nélkül, normális távolságról mobilon melyik sortól kezd olvasható lenni? Na és desktopon?

Szerintem pont most kezdenek jok lenni a meretek. A szinekkel sincs sok bajom, ugysem latok belole sokat: ahogy Linuxon, a jatszasra hasznalt Windowson (8.1) is minden ablak max meretu, ha lehet akkor jo kis metros, keret es egyebek nelkul. A nagyobb ikonok es egyebek pedig rendkivul jok, ha az ember a kanaperol akar ugykodni. Franc fog a monitor elott gornyedni, amikor kanaperol is el tudom vegezni ugyanazt, kenyelmesebben.

(Mellesleg allithato az UI elemek merete mar Win8.1-ben is, ha nem csal az emlekezetem.)

--
|8]

Ez nekem teljesen megfelel.

Windowson a start menut nem is hasznalom, ott van a start screen, ami a kepernyo 100%-at elfoglalja, meg ha egy ikon van csak rajta, akkor is. Sokkal kenyelmesebb a start screen + kereso, mint egy start menuben navigalni, legalabbis nekem. (Linuxon is hasonlot lottem ossze, imadom.)

A notification bar, illetve naptar parosrol nem tudok nyilatkozni. Win10-et nem ismerem, 8.1-ben egyik sem zavart meg. Igazabol fogalmam sincs hogy neznek ki.

--
|8]

Gábor, a vélemények szubjektív dolgok, ne jelents már ki olyat, hogy valami tök felesleges.

Én örültem anno a Win8 megjelenésekor annak, hogy egy csomó alkalmazást nem kellett elindítani ahhoz, hogy alapvető információkat elérjek. Tipikus példa erre mondjuk a naptár - nem kell Outlookkal szórakozni, egyszerűen rápillantok a megfelelő csempére, és tudom, hogy hol kell lennem legközelebb.

A "This won't take long"-on hangosan felröhögtem... Szóval az valójában meddig tartott?
Amúgy a felület meg olyan plazmafájvos ACYL ikontémás, KDE 4 systray ikonosos Lancelotmenüs keverék. Az mondjuk tényleg egy érdekes kérdés, hogy teszemazt egy Elementary OS (tudom, az is csak Ubuntu klón) miért tud kinézni annyira kibaszott konzisztensen a Pantheon desktoppal, egy ilyen drága valami meg miért nem? Főleg, ha a belefektetett anyagi, valamint fejlesztői erőforrást is megvizsgáljuk... Oh bocs, a 10 már szinte ingyen lesz mindenkinek. Csak nekem jut mindig eszembe az a Márkus László által játszott klasszikus, amikor a fotelt elemzi, hogy: "Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?" <- ezzel nem is konkrétan a 10-re gondolok, hanem az azt megelőző összesre.

CB RIP

"Érdemes testreszabni a beállításokat"
Csak óvatosan, mert az a feltűnő testreszabás-gomb a végén még képes és kibassza a szemünket.

Az mondjuk elárul valamit a designról, hogy a fenti képek átpörgetésekor azt hittem, hogy a bejelentkező képernyőn lévő két fekete kihúzás a design része.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

en jo 2 percig kerestem, hogy mirol beszelsz. Aztan nekem is leesett, hogy az *nem* a dizajn resze. Pedig lehetne igy is elrejteni a jelszot...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ezen a kepen?: https://c2.staticflickr.com/4/3920/18859745330_f7b876a1d4.jpg

A fekete kis teglalap eredetileg emailcim? Ez egyre szanalmasabb.... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem, én erre a képre gondoltam.

https://c1.staticflickr.com/1/484/19050619221_213c4e7e41.jpg

"ezen a kepen?: https://c2.staticflickr.com/4/3920/18859745330_f7b876a1d4.jpg

A fekete kis teglalap eredetileg emailcim? Ez egyre szanalmasabb.... :)"

Azon a képen e-mail cím van kitakarva, mert ha Microsoft Account-tal akarod használni, akkor itt azzal kell belépned. Ha nem azzal akarod, vagy nincs, akkor két lehetőséged van:

No account? Create one!
Skip this step

--
trey @ gépház

> A fekete kis teglalap eredetileg emailcim? Ez egyre szanalmasabb.... :)

Hogy trey nem akarja kirakni nyilvánosan a netre a MS accountjának címét? Azért ez nem egy éppen egy példa nélküli dolog...

A fekete kis téglalap nem a W10 része, még mielőtt valami hibás következtetést vonna le. :)

> A fekete kis téglalap nem a W10 része, még mielőtt valami hibás következtetést vonna le. :)

Ez a szanalmas, hogy az egesz csapat bevette, hogy az a windows 10 dizajn resze.
Konkretan Trey elmehetne grafikusnak a Microsofthoz. Senkinek se tunne fel a kulonbseg <-- ez a szanalmas.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hidegen hagy a dokkolhatóság. Az pedig, hogy univerzális appok lesznek épp azt mutatja, hogy tovább folyik az alkalmazások tudásának minimalizálása. A Skype modern verziójánál pont azt ismerte be az MS, hogy mennyire nem jó ez a fejlesztési irány.
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem azonosak az elvárások egy kis álló téglalap, meg egy nagy fekvő téglalap alakú ablakban lévő appal szemben.
Funkcionalitásban már nem igaz, hogy kevesebbet várok el a mobil apptól. Akárcsak timi hiányolja a titkosított file-ok kezelését az Androidos Office-ból, nekem is hiányzik sok minden.
Innen nézve pedig: miért is kéne, hogy a levelezőprogram a desktopon máshogy nézzen ki, mint telefonon, ha történetesen kicsi álló ablakra méretezem?

Üdv,
Marci

Mert másképpen lépsz vele interakcióba.

Egy példa: levelező és naptárprogram. Telefonon leginkább "levélolvasó és egyszavas válaszokat író program" az, amilyen funkciót használok levelezőként és "naptármegtekintő és meghívás-elfogadó programot" naptárprogramként. Ha sokat akarok írni, részleteket akarok beállítani, azt inkább laptopon teszem, mert ott könnyebb, egyszerűbb ez egérrel és billentyűzettel felszerelkezve. Ehhez más kinézet is dukál.

De egyébként ez a Windows 10 speciel pont tök jól csinálja :-)

Meg még egy példa: eszembe nem jutna hardcore informatikát dolgozni (programozni, virtuális gépeket csinálni, Exchange-et telepíteni, felhőt kattintani) telefonról. Ezért nem is értem, hogy mi a pék jó van pl. az Azure csempe-szerű kezelőfelületében. A billentyűzet-egérhez egy szép lenyitogatható faszerkezet lenne a legjobb, de ez nagyjából mindenhonnan eltünedezik mostanában a Windowsokból. :-(

+1

Azt felejtik el sokan, hogy a mobilon is működő RTS nem azért lesz jó, mert akkora élmény 4 colon ilyesmit játszani, hanem mert nemsokára ott tart majd az iparág, hogy elég a telefont rádugni a monitorra, és ott a PC. Ekkor viszont nem ártana, ha ugyanazok a programok működnének, és nem kell mindent kétszer megírni/megvenni.

Mert nagyon nem ugyanaz a felhasznalasi terulet. Egyebkent meg, kicsit kevesebb, mint 20 evig nem okozott a MS felhasznaloknak problemat az, hogy a telefonon/PDA-n nem ugyanugy nez ki az Outlook, mint az asztalon, miert pont most kezdene el ez problema lenni? Ennyire nem butulnak a felhasznalok, legfeljebb az ilyen lepesek butitjak el oket meg jobban.

Amugy meg, de ezt mar biztos elmondtam parszor, nem a te vagy az en igenyeim kell, hogy meghatarozzak, hogy mi kell a usernek, hanem egy atlaguser velemenye. Te meg en nagysagrendekkel tobbet tudunk az informatikarol, mint egy atlagember, hiszen napi szinten ezzel dolgozunk, termeszetes, hogy masok az igenyeink. De nezd meg barmelyik random kozepiskolast, hogy mennyi funkciot hasznal a mobilos levelezobol: leveliras, smiley es kep/video beszuras, kuldes, koszonjuk. Ennyit kell egy mobilos levelezonek tudnia. Es ugyanez enterprise meretekben sem bonyolultabb sokkal. A szuperfontos szerzodesek nem telefonon keszulnek, es az, hogy az alkotmanyt alaptorvenyt egy tableten irtak meg, inkabb szamit kivetelnek, mint olyan helyzetnek, amit kezelni kell.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Igen, de ennek azert vannak fizikai korlatai. Vagy te szivesen gepelnel hosszu dokumentaciokat egy 5"-t alig meghalado telefon kepernyojen?

Illetoleg, az, hogy ez a tendencia letezik, meg nem indokolja azt, hogy a ket vilagot osszemossuk. Maga a tendencia amirol beszelsz, hivta eletre annak idejen a PDA-kat, PocketPC-ket, meg a kulonbozo egyeb handheld cuccokat, de sosem esett senki abba a hibaba, hogy ezeket az eszkozoket egyenertekunek gondolja - mint ahogy nem is azok. Huhh, kimondtam. Ez nem az Eszkozfarm, hogy minden eszkoz egyenlo, csak vannak kicsit egyenlobbek, nem, az eszkozok kulonbozoek, masra valok, mas az erosseguk. Viszont a mostani uniformizalo tendencia epp ezeket a specializaciokat igyekszenek hatterbe szoritani, akar az UX elmeny aran is.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Elbeszélünk egymás mellett. Természetesen nem egyenértékűek - nem értem miért volt nehéz ezt kimondani?
Véleményem:
-ha a desktopon/tableten direkt picire méretezem a programot, akkor nem baj, sőt: jó, ha pont úgy viselkedik, mintha telefonon nézném.
-ha bedokkolom a telefonom, akkor nem baj, sőt: jó, ha pont úgy viselkedik, mintha desktopon/tableten nézném.

Üdv,
Marci

szegény feladatváltó :( a win 7-ben elcseszték, és úgy látom azóta így is maradt. ... de legalább már van startmenü.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Ez az ikonos cucc nekem teljesen bejott, foleg miutan OS X-en eleg sokat hasznaltam. Meg azt mondom, letisztultabb is, mint az OS X sajatja, ahol a minimalizalt ablakok egy tok kulon teruletre kerulnek, es az ikonra kattintas nem minden esetben a minimalizalt ablakot hozza fel elsore.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nekem nem tetszik ez a fekete-feher dizajn, foleg, hogy nem a sotet szinek dominalnak, ez igy max szemkiegetesre jo, masra aligha.

A Start menu az egyreszt vegre, masreszt nem lettunk _sokkal_ boldogabbak tole. Az jo, hogy nem foglal el egy komplett kepernyot a programok inditasara szolgalo cucc, az rossz, hogy tovabbra sem konnyu benne navigalni, nem birjak megerteni, hogy a PC platformon nem igazan van erintokepernyos monitor meg, felesleges arra eroltetni az UX-ot. Raadasul nem tudom, mennyibol allt volna azt a fajta mappastrukturas navigaciot beepiteni ebbe a start menube (legalabb opcionalisan), ami pl. megfigyelheto a metros appok tobbszintu menujenel. A mappastruktura ugyanis - elegge el nem itelheto modon - megmaradt, azt mind a Windows sajat cuccai, mind pedig a kulso gyartok cuccai hasznaljak is eleg intenziven, sot a start kepernyo felig-meddig kezeli is oket (mint kategoriakat), egyszeruen csak az kellene, hogy a kategoriak automatikusan ne bontodjanak ki.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> Nekem nem tetszik ez a fekete-feher dizajn, foleg, hogy nem a sotet szinek dominalnak, ez igy max szemkiegetesre jo, masra aligha.

"Nekem az Ubuntu nem tetszik, mert tök béna az a lilás háttér." Változtasd meg, utána jó lesz. :)

> Raadasul nem tudom, mennyibol allt volna azt a fajta mappastrukturas navigaciot beepiteni ebbe a start menube (legalabb opcionalisan)

Van benne mappastruktúrás navigáció. Igaz, hogy semmi értelme, mert az átlag user, magamat is beleértve, max. 10 különböző alkalmazást használ napi szinten, de inkább kevesebbet. Azt meg ismán ki kell tűzni a tálcára/menüre, és probléma megoldva.

Emiatt igazán ne fáradj, 8.1-ben is van. :)

Persze hülyeségnek tartom az egészet, amióta megvan ez a gép, most nyitottam meg kb. először ezt a nézetet. A gyakori cuccok ki vannak tűzve a kezdőképernyőre, a kevésbé gyakoriakat pedig el tudom indítani kb. az első két betű + enter leütésével. Keresgéljen mappákban az, akinek túl sok a szabadideje.