Inbox

Címkék

[ Inbox ]

Hozzászólások

Sundar Pichai: "Our biggest rethink of email since gmail, really excited about Inbox"

--
trey @ gépház

Gyakorlatilag amúgy átemelték belőle a technológiát nem? Google Docs-ban pl, ott a real-time szerkesztés, Gmailben esetleg fejlettebb a topic szerinti csoportosítás... De azért sajnálom én is, hogy a Wave nem terjedt el. Bár mostmár örülök is, egyre inkább elegem van a Google-ből.

Kíváncsi vagyok mennyire lesz használható a mindennapok során...

Nekem enyhén Fácsebukk koppintás.

Na ebből a videóból minden kiderült, csak az nem hogy ez mi és miért jó...

Legalul: "A Gmailből minden automágikusan megtalálható az Inboxban."

legfeljebb az ingerküszöbük (nyelvi kreativitásuk) alacsonyabb szintű lehet (ha lazán tolerálják az ilyet)

Mármint kiknek? Azt tudtad, hogy az angolt használók többsége nem anyanyelvi? (335 millióra becsülik az angolt első nyelvként használókat. Ehhez képest kb 1,5-1,8 milliárdan beszélik valamilyen szinten. forrás)

Csaba

Nagyon egyszerű: a legtöbb ember meghallja a szót, hogy invite-only, és máris be akar menni.

Lásd OnePlus Akármi: állítom, hogy az invite-kunyizó thread lakóinak nagy része a következő kb. két évben amúgy nem is akart telefont venni, de mivel meghallotta, hogy ilyet amúgy nem is lehet venni csak úgy, egyből rámozdultak.

Nincs ezen mit szégyellni, én is sokszor csinálok ilyet. Marketing 101, bármelyik oktatási intézményben.

Google esetében nem feltétlenül _csak_ marketing. Azt már régóta lehet tudni, hogy akár apróbb UI változást is fokozatosan vezetnek be. Volt szerencsém a GMail-es hibák kezelésére szakosodott mérnöktől hallani, hogyan mennek ezek a fokozatos dolgok, az is lehet, hogy egyszerűen csak egyszerűbb kontrollálni a userszámot.

Mármint más szolgáltatásoknál elég belőni, hogy akkor az új Drive verzió menjen ki USA keleti felére (például). Jön a feedback, javítják, aztán megy tovább a terjesztés. De itt pont az a lényeg, hogy vagy:
- USA keletire tök felesleges lőni, ki tudja kit érdekel, így legalább tuti olyanok használják, akiket érdekel, nagyobb lesz a visszajelző userek aránya;
vagy
- egyszerűen csak nem kell bevenni ezt az induló projektet olyan komoly infrastruktúrába, amivel olyan erőforrásokat foglalnak le, ami nem indokolt, egyszerűen ágyúval verébre esete lenne, ha bevennék abba a saját rendszerükbe, amivel különféle verziókat tartanak fenn és aktiválnak. Simán lehet, hogy most csak "néhány" szerver foglalkozik ezzel valahol egy parkban, amit belőttek néhány tíz-, százezer userre.

------------------------
Everyone is a winner*

Ideje volt mar lekoppintani a Mailbox-ot :D (Eloszor azt hittem hogy miutan megvette a dropbox a Mailboxot, eladta a googlenak)

Ha valaki meg tudna dobni egy meghívóval, azt nagyon megköszönném.
------------------------
Everyone is a winner*

lol, ugy latom mindenki a maga kedvencet veli felfedezni, ki a facebookot, ki a mailboxot, holott szerintem semmi nem derult ki rola :)
---
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

Mindenkinek ajánlom kipróbálásra a Textra-t.

Vajon ebben sem nagyíthatók a betűk mint sok mobil app-ban? Ez csak mobil app egyébként, vagy van sima webes interface is?

Van sima interface. Nagyítható a szöveg. Bár ez utóbbival nem értek egyet, igen is, az alatt a 7 év alatt amióta vannak okostelefonok (jól számolom?) eljuthattunk volna már odáig, hogy nem desktopra optimalizált pixelpontosra dizájnolt emaileket küldözget mindenki. Máris nem volna szükség nagyítgatásra.

Hát amit lehet szenvedni azzal, hogy egy e-mail valahogy megjelenjen a kliensekben, az azért durva. Gyakorlatilag a 10 évvel ezelőtti, táblázatos layoutolást kell követni, mert a dekstop kliensek nagy része nem képes rendesen megjeleníteni a rendes HTML + CSS formázást.

Mert nem rendes html+css-t használnak. Sajnos, emiatt a fejükre kéne koppintani. Bár én úgy gondolom, hogy egy email ne legyen már túlcsicsázva. Szerintem a legtöbb esetben elég lenne egy logó, árnyalatnyi formázás, de nem, mindenkinek hatszázpixelre fixált táblázatban kell kiélnie magát 12 pixeles ariallal, aztán csodálkozunk, hogy az nem néz ki jól mobilon...

Nekem nagyon tetszik. Sok olyan feature jelent meg, amitől könnyebb az emailek hadát kezelni. Kicsit szokni kell még az akciókat (done, remind me later, pin), de összességében szerintem nagyon jó cucc.

Hát van még hova fejlődnie.

Például ha levelekre keresel, akkor a találatoknál nincs lehetőség mindet kijelölni.
Konkrét példa: Ha évek óta kapod a Gumicsizma hírlevelet de rossz csoportban van, akkor nem tudod mindet átteni. Ha egyet átteszel, akkor max azt, és a későbbieket teszi át. Ugyanez igaz akkor is, ha csak kiveszed a csoportból.

Másik: Levélírásnál nem lehet egyszerűen Drive.ból beszúrni. Ahogyan mellékleteket zipelve letölteni sem.

------------------------
Everyone is a winner*