Érkezik a GNOME3 / Mate / Cinnamon a PC-BSD-be

Címkék

A PC-BSD alapító Kris Moore bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a soron következő PC-BSD 10-STABLE image. Az újdonságok közt szerepel a GNOME3 / Mate / Cinnamon környezetek megjelenése, amelyek a GNOME2-t váltják. Frissültek a szöveges telepítő opciói, beleértve a ZFS opciókat is. Javult a PBI támogatás, telepítéskor választani lehet a GRUB és a BSD loader közt. A Linux kompatibilitási réteg frissült CentOS 6-ra.

További részletek bejelentésben.

Hozzászólások

Remek, bár nekem eszembe se jutna mással használni, mint KDE-vel.

Én ebből csak a CentOS6-os compat részt nem értem. Az eddig is elérhető volt, bár mintha nem az lett volna az alap, hanem valami ezer éves Fedora (9-es, 10-es?) A linkelt cikk utáni első kérdés pont ugyanez volt, és az a válasz, h a Skype4 miatt lépték meg, az érdekesen hangzik, de kb. kit érdekel (szerintem). Eddig is tudtam használni a régi Skype-ot, most meg ráadásul mintha már szépen halna ki a linuxos verzió is. De persze nyilván jót tesz annak is, hogy az anyacég is csipkedje magát linux-compat ürügyén.

Noha az eretnekek szerint 2-es után jön a 3, a GNOME 3 valójában azért kapta a 3-as számot, mert megjelenésével GNOME felhasználótábora három részre szakadt.