Ascend P2 - új androidos smartphone a Huawei-től

399 eurós áron lesz elérhető Európában az év második negyedévétől a Huawei Ascend P2 telefonja. Néhány jellemző: Android 4.1, 1,5 GHz-es quad-core processzor, 13 megapixeles kamera, 4,7 hüvelykes Gorilla Glass 2 Infinity Edge Display, 2420 mAh-s akku...

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Eddig nagyon tetszetős, csak ne felejtsék el a terméktámogatást.
Én vettem egy kínai tabletet, 1db firssítés jött hozzá, azóta semmi. Vettem egy másikat ugyanazon gyártótól, (előzőt eladtam), s ahhoz már több nagyobb frissítés érkezett, 4.0.3-ról most 4.1.2-n járunk, de nem leehtetlen a 4.2.1 érkezte a tavasszal :)

---

off

okés, hogy mekkora überfasza új android meg mekkora kijelző stb, de... a Huawei-t ki szokták még zárni a közbeszerzési tenderekből a vélt / félt (fixme) kínai titkosszolgálati kapcsolatai miatt?

az angolok (fixme) még abba sem mentek bele, hogy ingyen 3G-t bővítsenek (fixme) olimpia előtt, nem beszélve Ausztráliáról, vagy az USA-beli bizottsági vizsgálatról. tudtommal a hazai Vodafone a Huawei segedelmével (fixme) fejlesztett hálózatot, most meg azt olvasni, hogy (fixme) állami céget vizionálnak a Vodafone-ban. fentebbiek "félelmében" ez egy kicsit furcsa. mondjuk a németek tárt karokkal várták/várnák a kínaiakat, valamint a kérdéseim között is elég sok a fixme, de ezek az aggodalmak nem valami indokkal születtek?

ha valaki válaszolna úgy, hogy kevesebb fixme-t csempészne a mondatokba, megköszönném -> engem mindenképpen érdekel és biztosan el fogom olvasni.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

akkor fixyou :) /legalábbis ahogy én olvastam :)/

közbeszerzés: USA történet és a cikk szerint a hálózati aktív eszközökre vonatkozott kiemelten a döntés, kis hazánk viszonylatában nem volt ilyen

szerk.: http://hvg.hu/gazdasag/20121008_Az_USA_elohuzta_a_Huawei_es_a_ZTE_ellen…

Olimpia: passz

A Huawei hálózat nekem a Telenor-nál rémlik
szerk: Te emlékeztél jól a Huawei a Vodanál, a Telenornál a ZTE

Vodafone: ezek "hírek" jelenleg találgatások, és az állami mobilszolgáltató tenderbukása és a Voda mo-i veszteségéről szóló hírek összevonásán alapulnak /aztán majd kiderül :D/

közben utána olvasgattam, szóval fix/correctmyself :D bár amit olvastam inkább megerősíti amit írtam

-Ausztrália: már az ajánlattevők köréből is kizárták egy ~40 milliárdos hálózatépítési projektből
-USA: ... majd utánaolvasok ennek is, most nem tudok annyira belemélyedni amennyire szeretnék. ezen felül a 3Leaf ill. 3Par kulcsszavak remélhetőleg előrébb visznek majd, kétségkívül érdekes sztori.
-Anglia: olimpia előtt a metróban akartak 3G-t építeni, "ingyen": reklámot kértek volna cserébe de elutasították őket.

a Huawei álláspontja szerint minden esetben piaci érdekek miatt bánnak velük így, és csak az angolszász országokban. a CEO erős katonai múltja stb láthatóan szerepet játszik a bizalmatlanságban, illetve gondolom a Cisco/Huawei vita is képben van.

szóval én nem látom át teljesen, dehát elég ködös témának tűnik.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

gondolom úgy jön ide a Cisco, hogy szabadalmi vitában voltak a Huawei Technologies-szel, végén peren kívüli egyezséggel (valamit Huawei eszközök módosításával). ezzel kapcsolatban akaratlanul is felmerülhet sokakban, hogy valamilyen technológia másolása is segít(het)i hízást Kínában - de biztosat én ezzel kapcsolatban sem tudhatok. ellenben részint ez is megmagyarázhatná az elutasításokat, kiváltképp az USA területén. tehát szerintem nem (csak) biztonsági kockázati tényező olvasható bele a dologba - de mint mondtam, majd utána olvasok ennek is, mivel elég homályosnak tűnik.

az ingyenességgel kapcsolatban nyitott ajtón kopogtatsz, bár nem is ezen volt a hangsúly. hanem azon, hogy itt nem milliárdos tenderekről van szó, és még így sem kellenek / kellettek. máshol viszont nem okoznak semmilyen gondot az előzőekben idézett, mások által megfogalmazott aggályok.

na mindegy, majd ha valaki jobban (jól) informált lesz és idebök némi információt akkor okosabbak leszünk. én mindenképpen.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

A Hua veje lett a 3Comnak (amit ma már ugye HP-nak hívnak) router gyártásban, mert régebben a 3Com gyártott routereket is. Tehát aki akkor szívni akart, keresett egy NetBuildert.
Szóval a 3Com meg a veje, belevágtak, és a Hua - hogy, hogy nem - véletlenül ios (ami akkor még nem szifonon futott) "kompatibilis" core-t csinált. Hosszas anyázás után végül kibökték, hogy lopták az egészet.
Na, ez volt az a momentum, amivel anno a Hua elásta magát az USA-ban (is). Na jó, ezzel kezdte elásni magát.
Azóta nem hisz nekik senki, még ha csak azt is mondják, hogy 你好.
Nem mellesleg akkor tudatosult a nagyobb cégekben, hogy a kínaiak visznek mindent, ami nincs lebetonozva.

Huawei egy gagyi gyarto. A modem csak ugy szetkapcsolja neha-neha a netet, az erintokepernyos telefon pedig random hivja a segelyhivot, a 112-ot, meg ha le van blokkolva a kepernyo ugy is.

Bravo, Huawei, szepen csillog az biztos, de a cukormaz alatt bizony sz** van.

Aki jot akar maganak az mas gyartot, markat valaszt.

40 eurot max meger jatszani a gyerekeknek, de azt is csak akkor, ha ez a szutyok mar nem hivja allandoan a segelyvonalat.

Nekem modemom van mobil internetre, tenyleg szar, egy ido utan szetkapcsol. Reklamaltam, hogy ez OK.

Egyik rokonomnak van huawei telefonja, allandoan hivja a segelyvonalat, vegen jo borsos buntetes lesz a vege, de mar lehet, hogy kidobta a kukaba, mert annal a tipusnal ez van, ezt kell szeretni. Reklamalta, hogy nekik semmi ilyet nem csinalt, minden rendben, visszakapta, azota mar volt nehany hivasa a 112-re es ok is hivtak neki, hogy szep kerek szam lesz majd a buntetes.

Keresgeltem anno neten, hogy mit irnak es tenyleg nem egyedi eset, hogy idokozonket random hivja a 112-ot, ez valami uj feature lesz.

A huawei-t azert nyomjak a mobil szolgaltatok, mert fillerekert legyartjak es azert jo aron eladhato, dizajn igaz, hogy jo, de a minoseg az a beka segge alatt van. Gondolom ezeket a mobil internetes modemeket kilora veszik a szolgaltatok es szep penzert adjak, ez van...

Huawei sokkalta roszabb minoseg mint amilyen olcso. Lehet, hogy ugyanaz, mint amiket a kinai webshopok arulnak 80 euroert, annyira nem latom at a helyzetet, de kb ugynaz ez is csak 4x dragabb.

Amugy erdekes ez, hogy a minoseget gyarto cegek mint a nokia a csod szelen allanak, ezek a kinai hulladek gyartok meg elontik a vilagot a szemetukkel.

"Egyik rokonomnak van huawei telefonja, allandoan hivja a segelyvonalat"

Még mindig nem értem, hogy lehet egy konkrét típus egyetlen szar példányánka a hibájából olyan következtetést levonni, hogy az összes huawei szar.

"Keresgeltem anno neten, hogy mit irnak es tenyleg nem egyedi eset, hogy idokozonket random hivja a 112-ot, ez valami uj feature lesz."

Link? Esetleg egy fórum, ahol tömegesen panaszkodnak ilyen hibákra?

"Amugy erdekes ez, hogy a minoseget gyarto cegek mint a nokia a csod szelen allanak, ezek a kinai hulladek gyartok meg elontik a vilagot a szemetukkel."

A nokia rosszkor rossz döntéseket hozott, ezért tartanak itt. Amíg tököltek, addig elment mellettük a világ. Most meg próbálnak visszamászni a gödörből, de megint úgy néz ki, hogy nem a jó lóra tettek (majd az idő eldönti). A huawei meg fogta az androidot, ami egy sikeres platform, és gyártott hozzá saját telefonokat.