Gartner mobileszköz eladási adatok 2012 harmadik negyedévben

A Gartner közzétette a 2012 harmadik negyedévére vonatkozó mobil eladási adatait:

Gartner - 2012Q3 smartphone adatok #2
A 2012Q3 a végfelhasználók által vásárolt készülékek 72%-án Android fut

Gartner - 2012Q3 smartphone adatok #1
A gyártók versenyében első a Samsung, azt a Nokia és az Apple követi

A részletek itt.

Hozzászólások

3018%-al tobb androidos okostelefon fogy, mint windozos :)

--
Live free, or I f'ing kill you.

Szerintem nem botladozas, ha YOY 35%-ot no az eladott keszulekek szama. Sose lesz 75%-a az Apple-nek, mert a legdragabb keszulekeket gyartja a piacon.
Nem akkor botladozna, ha mondjuk a iOS userek elkezdenenek atterni Androidra? (Ergo csokkenne az eladott iOS-telefonok szama?) (Tudom, hogy nem te irtad a cikket, szoval nem veled vitatkozom.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Mivel a Microsoft szerint is tábla OS a jövő desktop OS-e ezért ennek semmilyen jelentősége sincs. Az Android táblán is tökéletesen integrálódik magával. :-)
Ugyanez Win8 <=> WinRT esetében nem mondható el.

Nincs abban semmi rendkívüli, hogy van egy vékony réteg aki elvből WP8-at vesz. Felesleges nyakatekert magyarázkodással indokolni az ilyen érzelmi alapú döntéseket.

Egyáltalán nem érzelmi alapú döntés. Használok Androidot két éve és már az elején hiányzott belőle az OS integráció. Telepítettem jópár hackelt ROM-ot, még mindig a stock AOSP a legjobb. Viszont a legtöbb vendor széthackeli az Androidot, telerakja saját szoftverekkel, ami felesleges, nem tetszik. Főleg a felsőkategóriás Android telefonokban van így, TouchWiz és társai.

Nem. Latok egy csomo 'laikus' iOS usert, elkepeszto. Lenyegeben tablet/telefon/tartozek temakorben _meg sem nezik_ a tobbi gyartot. Tehat fogalmuk sincs, hogy epp mi tortenik a Android/WP/stb. fronton, Apple cuccuk van, az is lesz. Es ez irtozatos elony az Apple-nek.

(Ugye ne felejtsuk el, hogy ezt a jatekot profitra jatsszak. Szerencsetelen Nokia meg HTC boldog lenne fele ennyi eladott telefonnal, ha novekedne a profitjuk. Meg a Samsung is odaadna a 'legnagyobb gyarto' cimet az Apple profitjaert cserebe.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Az asszony most tért át Android-ról iPhone-ra. Az ellensúlyozza ezt. :) Én annak idején mondtam neki, hogy az Xperia Mini kijelzője kicsi, de nem akarta megérteni. Neki az kellett. Most boldog az iPhone 3G-vel, mert annak nagy a kijelzője. Nekem meg lett egy Androidos telefonom, majd jó lesz játszani vele. Majd megnézem, hogy a CyanogenMod rámegy-e.

--
trey @ gépház

ez kellene? Ugy latom ICS is van, persze ki tudja milyen stabil.

http://www.cyanogenmod.org/devices/sony-ericsson-xperia-mini

Ha minden igaz, eleg ha fel van torve es felment ra clockworkmod kernele, utana mar egesz egyszeru inditani a cm9 zip-jet recovery modbol.
szerk: najo, kicsit bonyolultabb ennel a wiki szerint, de nem lehetlen

Ha a piac 45%-nőtt de közben az iOS eladások "csak" 35%-ot az ha nem is botladozás, de legalábbis nem az amit a részvényesek látni szeretnének. Persze ettől még senki nem adja el fejvesztve az Apple részvényeit, de ha ez egy trend (márpedig annak látszik) akkor ezt figyelembe kell venni.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

A 72%-os penetráció jó lesz a hackereknek. Főleg, hogy nem minden Android eszköz kap biztonsági frissítéseket...

Hm. A Samu és Nokia egyenként több telefont ad el, mint a sorban következő 5 együtt. Vicces.

Szerintem a legérdekesebb az, hogy az Androidon kívül csak a WP tudta növelni a részesedését. És a WP8 még csak most fog jönni...
Szóval lehet, hogy nem olyan sötét a számukra (és főleg a Nokia számára) a jövő, mint ahogy a legtöbben látják itt.

Van egy ismerősöm, aki mindig azzal jön, hogy az IT cége nagyon jól megy, mert x milliárdos forgalma volt az évben. Mondom neki, hogy ez szép, de mennyi volt a profit? Kérdi, hogy milyen profit? Az nincs, már az is jó, ha 0-n van, de inkább bukó. Ok, de neki nem is számít, mert megteheti ezt (több lábon áll) :D

--
trey @ gépház

Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a táblázat tartalmazza a buta telefonokat is, ugye?! Így viszont nem olyan jó a Nokia helyzete hosszú távon...

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

[off] Szerintem egy évvel elcsúszott a képaláírás :) [/off]

Nezem a cimet, mondom "a Gartner milyen mobil eszkozt gyart...?" :)