IPPea - 50 dolláros MIPS minigép Android-dal, HDMI kimenettel

Címkék

Újabb androidos (Android 4.0) mini PC, ezúttal az Egyesült Államok-beli San Clemente-ből. Az iPPea Inc. termékében 1.2 GHz-en dolgozó, 3D gyorsítást (Open GL ES 1.1 és 1.2) támogató MIPS XBurst processzor található. 512MB DDR2 RAM, 2GB flash storage, plusz 32GB-ig microSD-t képes fogadni. Ezen kívül 802.11 b/g/n, HDMI kimenet (max. 1080P), USB OTG és USB Host. Előrendelhető 50 dolláros áron. Szállítás július végétől.

Hozzászólások

Hát azért a képernyő cöcögtetés közben röcög még. :)

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Egyre másra jönnek ki ezek a kacatok.
Lassan visszaválthatóra kellene megcsinálni,
mint a sörösüvegeket.

Igazából valami olcsó, legalább A/4 méretű touchscreen terminált hozhatnának már ki, amiből felpattintok egyet a konyhába, egyet a WC-re, egyet a fürdőbe, egyet a hálóba, stb, aztán arról mehet a receptvadászattól elkezdve az aktuális hup-flame PC-szinkron olvasása amikor nagyon szorít, a házautomatizálás, stb.

Egy ilyen multitouch terminálra vevő lennék 10-20e Ft/db közt, max.

(Nem kell bele akksi, hiszen rögzített, viszont kell bele hő/mozgás/távolságérzékelő, hogy automatikusan bekapcsoljon a képernyő, ha odamegyek).

Ennyi pénzért elég sokat kérsz.

Számoljunk egy kicsit:
- például ez a készülék $50 (és ez szinte semmit nem tud az általad felsoroltakból)
- szállítási költség: ha a flat rate $15, akkor legyen mondjuk (hasra ütve) $20. Ennél biztos, hogy nem lesz kevesebbe, inkább több.
- vám: tegyük fel hogy számítógépnek minősítik, és akkor 0%.
- áfa: 27%

(50+20)*1,27 = 88,9 -> 234 Ft-os árfolyamon: kicsit több mint 20800 Ft. Hangsúlyozom, ezért a pénzért egyik elvárásod sem teljesült.
(Most arról ne is beszéljünk, hogy majd hányan fognak panaszkodni: Ez sokkal többe kerül mint $50! Ahogy a Raspberry Pi-nél is történt)

Kínai oldalakon kb. $120-tól indulnak a 9"-os, kapacitív érintőképernyős tabletek. Ezek még mindig nem A4-es méretűek, és a szolgáltatásaik sem elégítik ki teljes mértékben az igényeidet. Az áruk viszont már majdnem 30000 Ft. ÁFA nélkül!

Csak viszonyítási alapként: A WC-mhez a nyomólap (kb. 10x20 cm-es műanyag lap, középen két kb. ovális kivágás + a kivágásokba illő műanyag lapok, és egy darab rugóként szolgáló acéllemez) valamivel többe kerül mint 12000 forint.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ebbol a leirasbol latszik, hogy milyen androidos programok kepesek a grafikus gyorsitojat hasznalni? Pl. bsplayer hw gyorsitasa menni fog? Youtube, egyeb programok jol ki birjak hasznalni?

Az, hogy MIPS, az mennyibe erdekes, bir jelentoseggel pl. a multkori Androidos MK802-hoz kepest?

Nem rosszak ezek a kütyük, csak végre kidrótozhatnák a SOC összes lábát csatlakozókra és valami normális OSt is tehetnének rájuk...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

nem tom a chormo OS helyett miért azzal foglalkozik ezerrel a google, hogy egy általános pc OS legyen az androidból.

Azért mert így nem kell még egy OS-t kalapálniuk folyamatosan, arról nem beszélve, hogy arányaiban a kutyát nem érdekelték a Chrome OS-es gépek. A másik ok, hogy ezek az olcsó gépek messze kielégítik a tömegigényeket, mert lehet rajtuk netezni, filmet nézni és nem kell őket havonta újrapofozni, karbantartani.