Unity3D fejlesztők a linuxos tapasztalataikról

Címkék

Korábban már volt szó arról, hogy a Unity 4-gyel megvalósul a Linux platformra való publikálás lehetősége. Hogy ez valóra válhatott, abban nagy szerepe volt a fenti videón látható Na’Tosha-nak és Levi-nek, akik arról beszélnek, hogy miért volt fontos számukra ez a munka.

Ha valakiben olyan kérdés merülne fel, amelyre a videó nem ad választ, felteheti kérdését a fejlesztőknek itt.

Hozzászólások

Tudod milyen az, amikor már semmit nem talál az ember amivel a másikat meg lehetne alázni, mert mondjuk intelligensebb a célpontod. Akkor jön a "nézd mán jóskám ez meg mán hogy néz ki mán hörr-hörr hahahahaha".

Igen gyakran látni ilyet, mikor a támadó intelligenciája nagy mértékben alacsony a célponténál: "barom beszól -> célpont egyetlen mondatával megalázza-> barom dühös "de te randa vagy" -> célpont ismét egy intelligens beszólással nevetség tárgyává teszi barmunkat -> barom üt".

De igazán barmunk akkor bátor (és lehet teljesen elégedett magával), ha nem tud a célpont válaszolni neki. :)

csak engem nem nyűgöz le a linuxos verzió, vagy túl elfogult vagyok? a videók között nem láttam egyet sem, ami mutatott volna pixel shader effekteket, pedig hát a Doom3 az OpenGL 1.4-es is tudott ilyet... ajánlom szeretettel a srácoknak az Interplay-es Outcast engine-jét. Az 1999-ben szebb volt ennél (igaz software rendering, mert nem volt 3d hardver, ami kiszolgálta volna az igényeket :)

Biztos igazad van, de...

Itt az Unreal Engine 3-mal iOS-re készült Infinity Blade 2:
http://www.youtube.com/watch?v=lHE6IYKhIUE

...és itt a Unity 3D-vel készült Shadow Gun szintén iOS-re:
http://www.youtube.com/watch?v=QWfLZluv7Ss

Valóban annyira vacak lenne ez az engine? :)

Szerk.: némi kiegészítés a mobilos vonalhoz...
http://blogs.unity3d.com/2012/07/05/unity-4-aaa-graphics-and-performanc…

Én sem kaptam választ tőle, hogy mire alapozza a véleményét, vagy használta-e már valaha a Unity3D-t. Erős a gyanúm, hogy csak "trollantott" egyet. :) Ha nem így van, akkor elnézést...

Én nyúztam egy-két órát (meló miatt nem nagyon volt több időm többre, jelenleg még a 3.5-tel mennek az éles projektek) a 4-es betát és azt kell mondjam, hogy ugyanolyan remekül megy a Linuxos build target, mint a Windowsos, vagy a Mac-es. Persze majd csak az éles fejlesztések után merem 100%-os bizonyossággal kijelenteni.

Azt azért jobban átgondolhatták volna, hogy mit fognak mondani...

Én mint egyszerű felhasználó, már ennek is örülök...
Szerintem kellenek ezek a kis lökések a platformnak és az is vitathatatlan, hogy az utóbbi idők Hummble Bundle játékai is nagyot terítettek Linuxra. Volt ugyan egy csomó játék előtte is, de most van először olyan, hogy komolyabb cégek is elgondolkoznak a Linuxon mint platformon... Ettől még a Linux egy komoly rendszer marad, komoly célokra ki lehet élezni, de azért néha ki is kell engedni a gőzt... Ha meg ki akarom engedni a gőzt, és egy játékhoz hozzá tudok jutni pár kattintással, és nem kell wine prefixekkel szarakodni, meg agyalni, hogy most akkor hogyan mókoljam, akkor talán felhőtlenebb az öröm... Persze létezik az a megoldás is ami az egyik hazai Mac fórumon általános hozzáállássá vált abban az időben, amikor még nem portoltak Mac-re annyi húzó címet: játékraottvanaZixboxmegaPéEss..... Engem jobban megnyugtat, ha nem kell még egy készüléket bekapcsolni, ha le akarok mészárolni egy egész városnyi trollt....

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || 12.04

Inkább veled értek egyet, de az is igaz, hogy most nagyon a felhype-olás fázisában van a dolog. Majd egy év múlva meglátjuk, mennyire működőképes, amikor egy rakás projekt lezárul (vagy le kellene zárulnia). Kíváncsi leszek az arányokra (sikeres/bedőlt/scam - utóbbi alatt azt értem, hogy láthatólag nem is próbálták megcsinálni).

Persze. De azért borítékolni merem, hogy az ilyen nagyobb összegű fejlesztések be fognak fejeződni. Ha látványosan valaki scam gyanúba keveredik, akkor nagyon megütheti a bokáját. Azért egy-két $10k-t a kalapba dobó ember ha összefog, és összevont pert indít egy-egy projekt tulajdonos ellen, az nagyon tud ám fájni. ;)

De legalább adjuk már meg az esélyt ezeknek a kezdeményezéseknek és majd ha nem működik, akkor lehet jönni, hogy én megmondtam... :)