Már Fedora image-ek is elérhetők az MK802-höz

Címkék

Az MK802 Android 4.0 Mini PC egy apró, USB pendrive-hoz hasonlító számítógép. Népszerűségét az árának köszönheti: 74 dollárért már beszerezhető volt az AliExpress-től, illetve elérhető akár 1GB RAM-mal is 84 dollárért innen.

A készüléken sikeresen lehetett már korábban is Ubuntu-t futtani. Most pedig arról jött hír, hogy Fedora image-ek (720p, 1080p) érhetők el a cucchoz.

Hozzászólások

"Thank you for your support.The interest in this item has been so high that our inventory has been completly exhausted.A new supply will be in stock shortly.
If you like our goods,pls pre-order here,new order will be shipped around June 12th-15th."

Valaki elkezdhetne hasonlót gyártani Mo-n. Nem igaz, hogy olcsóbban tudják kínából küldeni! Megharagudnának a kínaiak, ha most őket másolnák?

Rá lehetne tenni egy kábelcsiptetőt, hogy fel lehessen akasztani valamelyik vezetékre és már nem is ugyanaz.
--
http://xkcd.com/456/ - True story!

A 20-at, körülbelül értem. :)

A fenti link alapján: $74.00-ba kerül az USA-ban, $89.79-ba kerül míg ideér, lekerekítettem nyolcvan dollárra. Feltételezem, hogy több mint 100% (inkább többre gondolok) a haszon a ketyerén mert a kínaiak nem voltak hajlandók elmondani, mennyibe kerül nekik.
Ezek alapján csak össze lehet hozni 15-ből és rápakolni valamekkora hasznot.

--
http://xkcd.com/456/ - True story!

Jogos, de az emesével kötött szerződés 1500-4500 oldalas záradéka biztosan tartalmaz néhány android vagy linux alapú kifejezést.

A nokiának semmi köze az innovációhoz vagy az igények kielégítéséhez, csak a profithoz, amihez valamennyire az előtte lévő igényeket is figyelembe kell vennie ...

Remelem a suse nagyon hamar kijon hivatalosan is ARM-ra. Mar vannak igeretes kezdemenyek, de hivatalosan meg ugy tudom, nem tamogatjak az ARM architekturat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

A fedora tervei szerint ugyanolyan elsődleges platformjuk lesz az arm, mint most az x86. Legalábbis a raspberry pi kapcsán ilyeneket nyilatkoztak. Ubuntunál is van esély rá, azt még a linaro.org is portolja. Szóval idővel az lóg majd ki, aki nem támogatja az arm platformot :)
Az eredeti témával kapcsolatban: dealextreme-en is van $78-ért.

Tekintve hogy az OBS maga keszul az ARM supportra, igy szinte biztos, hogy a Novellnel van szandek teljes erteku ARM rendszerrel valo kiaraszolasra. En csak azt fajlalom, hogy ez eddig meg nem tortent meg semmilyen szinten - szemben a Fedoraval es az Ubuntuval. Illetve neman utaltam ra, hogy a piros N-nek szednie kellene a sza'rait, ha utol akarja erni a Preciz Tobzoskat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Hm, eddig viszonylag biztos voltam abban, hogy smart tv-t veszek egyszer. De most már sokkal valószínűbb egy ilyesmi cucc + egy dedikált media player (akár a már meglévő).

Xbmc menjen rajta, es maris jo htpc-nek :)