Egyelőre nincs tárgyalási dátum az Oracle vs. Google perben

Címkék

Egyelőre nem tiszta, hogy pontosan mikor lesz (újabb) tárgyalás az Oracle vs. Google szabadalomsértési perben. Mint az ismert, az Oracle 2010 nyarán perelte be a keresőóriást azt állítva, hogy az Android fejlesztésével a Google tudatosan, közvetlenül és ismételten megsértette az Oracle Java-hoz fűződő szellemi tulajdonjogait. Az ügyben illetékes William Alsup bíró csütörtökön úgy határozott, hogy egészen addig nem tűz ki tárgyalási dátumot, amíg az Oracle ki nem javítja azt a módszert, amellyel azt számította ki, hogy mekkora kárt okozott neki a Google. Az Oracle eredetileg azzal állt a bíróság elé, hogy a Google 6 milliárd amerikai dollárnyi kárt okozott neki, de a bíró ezt akkor komolytalan összegnek ítélte.

A részletek itt.

Hozzászólások

SZVSZ nem is lesz per. A Gugli folyamatosan veszi a szabadalmakat. Még a Májkroszoft is fél a Guglitól.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Erdektelen. Csak talalnia kell olyan szabadalmakat, ami nala van eppen, es Oracle velhetoen serti: beperelni oket, aztan johet a nagy kiegyezes. A szabadalmi baromsagok errol szolnak csupan, tok mindegy mi all az egyes szabadalmakban. Mostmar Oracle-nel vannak Sun dolgai is, biztos talalni valamit, ha nagyon keresnek ...

A Sun elég kényes volt a szellemi tulajdonra így a szabadalmakra is. (Attól függetlenül, hogy ők maguk nem éltek vissza szabadalmakkal.) Túlzottan is kerülték a szabadalomsértést és ennek sajnos sok jó Sun projekt látta kárát. A Looking Glass is szabadalomsértés gyanúja miatt lett leállítva. Bíróságra sem jutott a dolog. Elég volt egy levél a Microsoft-tól azzal, hogy a Looking Glass (szerintük) milyen Ms szabadalmakat sért és le is lett állítva sajnos.

2011 es 2012 a szabadalomsertes eve az IT-ban, mindenki perel, mindenkit...

A google-t android miatt, a samsung-ot a telefonjai miatt, apple-t az iphone miatt...meg vissza...a htc-t is perelik a telefonok miatt...fel sem lehet sorolni...a google pl. a motorola-t is a szabadalmak miatt veszi meg, a ceghez nem nyulnak.

--
FBK

USA-ban más a jogrend mint Európában. Mindkét fél fizeti a maga perköltségét és nem a vesztes fizet. Ebből adódik, hogy egy nagyobb cég ha beperel egy nála kisebbet, akkor simán csődba viheti úgy hogy a per még le sem zárult. Ha a per lezárult, utána megpróbálhatja visszaperelni a perköltséget, de ez elég kilátástalan. A lényeg hogy ki bírja tovább erőforrással. Aki perel tehát érdekelt abban, hogy növelje a költségeket. Például bead egy 1000 oldalas dokumentumot arról hogy a négyszöget ő találta ki..

Európában persze más a helyzet, ezért is ritkábban látni a két óriást a kontinensen mozgolódni.

Szerk:
Egyébként most egy jogi lorem ipsum generátorral sok pénzt lehetne keresni :)

a bíró ezt akkor komolytalan összegnek ítélte
neki se adott meg az Oracle arajanlatot.