Itt az első kódkiadás a Tizen-től

Címkék

Tavaly szeptemberben jelentették be a Samsung és az Intel felügyelete alatt induló Tizen projektet, amely egy nyílt forrású, Linux-alapú operációs rendszerről szól. A Tizen a MeeGo és a Limo egyesítésével jött létre. Megkezdődhetett az érdemi munka is, hiszen a Tizen Technical Steering Group tegnapelőtt bejelentette, hogy előzetes kódokat és alpha SDK-t tett elérhetővé. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Hát nem tudom, ki hogy van vele, de én csak sajnálom a MeeGo-t és szerintem nem is sok köze van hozzá ennek a "Tizen"-nek, ami egy elég fura projektnek tűnik nekem a maga HTML5 orientált "alkalmazásaival".
A Samsung beszállása is elég érdekes, tekintve hogy már fejleszt WP, Android és Bada rendszerre is...

Üdv.: CreMindES

Én ezt inkább amolyan biztosítéknak gondolom, mert van tőke amiből megtehetik és az Intellel is jó haverkodni. Nah meg jó megnézni, mit hozott össze a Nokia sok-sok év alatt. 3 oprendszer bőven elég, 2 saját platformot fejleszteni és versenyeztetni 2 másik mellett szerintem már nem sok értelme lenne...

Üdv.: CreMindES

De van értelme. Egyrészt szegmentálja a piacot, vagyis lesz, aki érzelmi/ilyen-olyan okokból nem fogja semelyik meglévő mobilOS-t választani, de ezt igen; másrészt a HTML5 igen is előremutató és jó döntés, semmivel sem rosszabb, mint az android xml-ben leírt felületei, és ráadásul még meglévő tudással könnyen is rá tudnak állni a platformra a fejlesztők. Egy másik cég által szállított operációs rendszert használni pedig, akárhogy is nézzük, kockázatos a samsungnak. A google sem sebezhetetlen, és elég visszanézni a tavalyi-tavalyelőtti buzz-wave-plus szerencsétlenkedésre, hogy lássuk, ők sem tudnak mindent tökéletesen csinálni.

Csak annyit mondok, hogy WebOS, a Palm is elmondta, hogy nem érett még meg sem a technológia sem a fogyaszti társadalom egy ilyen rendszerre. HTML5 nagyszerű, de egy olyan rendszer sosem lesz gyorsabb, ami valamilyen interpreteren keresztül fut, mint ami natív. De ez persze csak az én szerény véleményem.

A Google bőven jól áll a piacot tekintve, de még emellett jelenleg is ott van 2 másik platform a Samsungnál. Szerintem annak elégnek kell lennie, így sem tudja eléggé nyomin a Bada-t.

Azok számára, akinek se a Symbian, se a MeeGo, se az Android, se az iOS, se a Windows Phone, se a Bada, se egyéb okos telefon rendszer nem jön be, szerintem nem éri meg külön rendszer fejleszteni, mert számuk igen kicsi.

Én továbbra is azt gondolom, hogy volt fölös tőke és fejlesztő, és odaadták nekik, hátha összehoznak valami jót vagy értékes tapasztalatot nyernek. De mint ahogy itt alább is írták, csöppet mostohán bánnak ezzel a dologgal, ezt mutatja az Intel hallgatása és az Androidos prototípusokra való átállás (CES).

Üdv.: CreMindES

Köze bőven volt hozzá, mivel a legnagyobb valószínűség szerint az alaprendszer forráskódjához mindkét fél hozzáfért, amely az N9 hardveréből is következve igen optimalizáltan és gyorsan fut. Az más kérdés, hogy a fejlesztés nagyobbik részét a Nokia vitte.

Üdv.: CreMindES

Kipróbálnám a dolgot, de amikor projektet hoznék létre elszáll a francba. Majd csak kihámozom mi baja, de ahogy néztem nem találtam az oldalukon, hogy bugot jelenteni hol lehet. Az IRC meg levlisták közt se nagyon van kiemelve, hogy ilyet ide pls.
------------------------
Everyone is a winner*

Ez a Tizenelső, amit majd a tizenmásodik (eddig még az elnevezés is bugos), tizenharmadik (ezt babonából nem...), tizennegyedik, etc. fog követni - jó kérdés, hogy a kilencedik után mi jön? Tizentizedik???