XChat-WDK 1498

Az XChat-WDK egy patchset az XChat nevű, nagy múltú és méltán népszerű IRC klienshez. Ez a build a fizetős Windows verzió helyett lehet ingyenes alternatíva az IRC felhasználóknak. A minap megjelent a kliens legújabb, 1498-as verziója, a következő újdonságokkal:

  • külön x86 és x64 telepítők
  • GTK+ downgrade-elve 2.16-ra
  • újra elérhető az átlátszó háttér opció
  • számos X-Tray javítás
  • WMPA plugin
  • Do At plugin
  • a set változók automatikusan lemezre íródnak módosításkor
  • OpenSSL (és tanúsítványok) frissítve naprakész verziókra

A telepítőt ért komoly változtatások miatt a meglévő felhasználók mindenképp töröljék a korábbi verziókat az új telepítése előtt. Erre a legegyszerűbb módszer a frissítéskezelő plugin használata (alapértelmezetten telepítve van), mely egy karbantartó telepítőt kínál fel letöltésre. Az futtatáskor letörli a korábbi verziót, majd megnyitja az új verziót tartalmazó weboldalt.

[ honlap | letöltés | changelog ]

Hozzászólások

mert az új verziók semmi újat nem adnak (legalábbis olyat nem, ami az xchat-et érintené), cserébe bugosabbak. választhatsz a gtk.org és az opensuse build service buildjei között. előbbiből van 2.16-2.22, utóbbiból csak 2.24.

az átlátszó hátterek nem mennek 2.18-2.22 között ("nem tudják", hogy miért, bug report megvolt, vagy egy éve). 2.22-ben volt egy bug, ami miatt a dupla kattintás egyáltalán nem működött. ezt 2.22-ben fixálták, de aztán 2.24-be elfelejtették betolni. nem ment egészen 2.24.5-ig, aztán 2.24.6-ra nagy nehezen javították, de ezzel egyidejűleg sikerült teljesen elbarmolni a gtkmenu-t (igen, erről is van bug report). plusz emellé az OBS build-ekben az antialiasing se százas, talán azért, mert nem GDI-t használnak bizonyos megjelenítő funkciókra, hanem saját libeket. szóval ott vagyunk, ahol a part szakad... hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy semmi értelme/haszna várni, hogy a 2.24 egyszer csak "megjavul".

ha javítják a menüs hibát, akkor talán megfontolom a 2.24-et és az OBS-re váltást. utóbbi már csak azért is fontos lenne, mert a gtk.org build-ek már nincsenek karban tartva. nem kizárt, hogy lesz gtk3-as xchat, akkor viszont muszáj lesz...

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux | Family Gags - Cutaway Gags from Family Guy ]

...plusz 1-2 óra alatt kb. 100MB-ot leak-el. jól dolgoznak a fiúk. le is írtam a problémáimat a bug tracker-ben, de megkaptam, hogy hálátlan dög vagyok, amiért nem értékelem a munkájukat. mondjuk nem tudom, mit kéne értekelnem azon, hogy minél többet dolgoznak rajta, annál szarabb...

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux | Family Gags - Cutaway Gags from Family Guy ]

XChat-WDK, finom malware mindenkinek!

Q. Why can't XChat for Windows be free?
A. It's free to try for the first 30 days! Developing XChat for Windows is a difficult process, it requires quite some skill and expertise to accomplish. We ask for a small fee that helps continue development and cover expenses.

http://xchat.org/windows/

Persze akadt egy olyan görény warezpistike mint te, aki leszarja a xchat fejlesztőit és ellopja a munkájukat.
Fejlessz saját irc klienst és azt rakd ki úgy ahogy jól esik. Ja persze ahhoz kevés vagy...

Szerencsére a malware tákolmányod csak azt a nyomi réteget érdekli, akik egyébként sem fizetnek semmiért és warezolnak mindent. Az ő windowsuk egyébként is úszkálni szokott a vírusokban és malware tengerben. Nekik úgyis mindegy.

Mwhahaha. Ezen a kommenten mar csak nevetni lehet.

1) O nem az XChat for Windows-t warezolta, hanem a nyiltforrasu XChat-et
2) Az XChat egy nyiltforrasu program. Mint ilyen, elerheto a forrasa, es szabadon terjesztheto es/vagy modosithato, a GPLv2 keretein belul. Az XChat for Windows az, ami fizetos.
3) Az XChat-WDK forrasa publikus. Ha nem tetszik neked az a telepito, amit bervi gyart, segond, fogod magad, leforditod magadnak. A forditas leirassal is tamogatott. A forrast at tudod nezni, es - ha van benne - ki tudod iktatni az osszes malware-t, trojant, es virust, ami csak a kodban van.
4) Nem kotelezo az XChat-WDK-t hasznalni. Vedd meg az XChat for Windowst.

Es a vegere egy keres: a kommentedet legyszives forditsd le angolra, es kuldd el ezeknek is: Silverex - X-Chat 2 for Windows, ugyanis ok is veszelyes malware-t gyartanak, es ez ellen minden eszkozzel harcolni kell. Koszonom, Mr. Quijote.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Pörögj csak kis samesz!
Angolul láthatóan nem érted az idézett szöveget, lefordítottam neked (google translate) hátha úgy felfogod miről van szó:
'ש: מדוע לא יכול XChat עבור Windows להיות חופשי?
א זה בחינם כדי לנסות עבור 30 הימים הראשונים! פיתוח XChat עבור Windows היא תהליך קשה, זה דורש די הרבה מיומנות ומומחיות להשיג. אנו מבקשים תמורת תשלום קטן, המסייע להמשיך הפיתוח לכיסוי הוצאות.'

A Windows változat bevételeiből támogatják a teljes XChat fejlesztését a VALÓDI fejlesztők.
A Silverex egy másik tapló, van még pár ilyen warezpistike. Láthatóan te otthonosan mozogsz ebben a világban. Ettől még bervi nem 'gyárt' semmit (ahhoz nem ért) csak fordít, csomagol amit bármelyik nyomorék hupper tud, és teszi ezt az eredeti fejlesztők akarata ellenére.

Csak megnéztem már, hogy milyen diskurzus megy itt. Azt kell mondjam, hogy roppant sötét vagy (bár a bunkó, hülye fasz megfelelőbb kifejezés lenne). Vagy csak hihetetlenül rosszindulatú. Esetleg mindkettő. Emellé marhára tájékozatlan is, mivel fingod sincs az XChat projekt működéséről (vagy inkább döglődéséről), és így, fogalom nélkül ugatsz, mint a palotapincsi. A szemed kifordult már?

Tehát első körben: warez, open source. Tedd őket magadévá. Majd rájössz (vagy nem, ha tényleg ennyire primitív vagy), hogy az openszósz program warezolása eleve lehetetlen, a kettő kizárja egymást. A teljesen elbaszott logikád alapján a CentOS is warez. Nyilván nem az, és a Red Hat sem éhezik miattuk. A fikkantásod már csak azért is különösen röhejes, mivel pont Peter az, aki licenszet sért, az a Peter, akit te annyira sajnáltatsz itt.

Az említett pénzt Peter zsebeli be, az a Peter, aki évek óta semmi érdemi fejlesztést nem csinált. Ő az az egyszemélyes hadsereg, akit te VALÓDI FEJLESZTŐK néven emlegetsz itt, szigorúan nagybetűkkel. Neki sikerült a nyilvános kódot annyira szétbasznia (szándékosan), hogy a legtöbb embernek egyáltalán ne legyen kedve Windows-ra fordítani. A jelenleg is aktív, "valódi fejlesztőket" Brian-nek és Lian-nak hívják. Ők ellenben nem kapnak pénzt. De hogy erre rájöjj, nem ugatni kéne, hanem utánanézni. Tudom, ez nehezebb lenne.

Az az állítás is teljesen téves, hogy én nem teszek hozzá semmit a projekthez, ezt kikérem magamnak. Ehhez szintén kommitokat kéne nézegetni (az előd freakschat-tel együttvéve jelenleg 900 fölötti van, úgyhogy csak ha nagyon ráérsz), az XChat tracker-ét, ahova számos patch-et beküldtem (ez azt jelenti, hogy az XChat forrásában nekem is van kódom), vagy esetleg egy changelog-ot. A több évnyi munkámat, amiből mellesleg a szakdolgozatomat is írtam. A semmit, ugyebár.

Bár a legegyszerűbb az lenne, ha megpróbálnád TE lefordítani az XChat-et a kiadott forrásból Windows-ra, aztán rájönnél, hogy nem ./configure && make && make install-ról van szó.

[ NeoCalc - Earnings Calculator for NeoBux ]

LOL!!! Ezt csak egy ilyen bunkó, hülye fasz tudja hozzájárulásnak nevezni Viktorka mint te. (Nomen est omen)

"Az említett pénzt Peter zsebeli be, az a Peter, aki évek óta semmi érdemi fejlesztést nem csinált"
Mondja ezt egy olyan ostoba dilettáns bunkó faszfej mint te, kretén Viktorka!

Írj egy saját irc klienst, akkor majd ugathatsz!

Belinkelhetned mar a sajat multiplatform IRC kliensedet, ha mar itt jar a szad...

Es vedd mar vegre a faradsagot elolvasni a GPLv2 licencet. Ugy enkomplette. Angolul van, biztos megerted, mert te olyan fasza angolos vagy. De ha nem megy, a Google Translate leforditja heberre es kinaira is...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Ha venned a faradsagot, es visszaolvasnad a projekt tortenetet, akkor tudhatnad, hogy bervi probalta felvenni a kapcsolatot a VALODI fejlesztokkel, akik konkretan semmilyen valaszt nem adtak neki. Erdekelne, hogy ezek utan Te, ugy is, mint a nagytudasu helikopter profi IRC kliens fejleszto, mit csinaltal volna.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal