Angry Birds az Androidon

A Rovio Mobile által fejlesztett és Chillingo által iPhone-on kiadott Angry Birds megjelent Android platformon is.

0

Az iPhone-on 270 nap alatt több, mint 6,5 millió példányban eladott játék ingyenesen kipróbálható verziója három napja jelent meg az Android Marketben. Ezt követi rövidesen a teljes verzió néhány napon belül. Ez az első olyan rendkívül sikeres mobil játék, amely eladásai jól tükrözhetik a két rivális platformban rejlő üzleti lehetőségeket a fejlesztők és kiadók számára.
A játék az Android és iPhone mellett Nokia N900-ra és webOS alapú készülékekre is elérhető, valamint a Rovio tulajdonosai több más platformon is szeretnék viszontlátni a játékukat, elérve a - rendkívül ambiciózus - 100 milliós példányszámot.

Forrás: Venture Beat

Hozzászólások

Legjobb... :)
Különösen hanggal...

Remélem ebből tanulnak a fejlesztők, mármint hogy nem csak windows-ra lehet fejleszteni profittal, hanem más platformokra is. WebOS szerintem kb olyan populáris mint a Linux a desktop piacon. Várok már egy olyan időszakra, amikor nem az a fontos hogy milyen rendszert használsz, hanem az hogy mire akarod használni.

"nem csak windows-ra lehet fejleszteni profittal"

Játékfejlesztésben már évek óta nem az elsődleges platform a Windows. A mobil platformok terjedésével pedig új lehetőségek nyíltak, elsősorban az iOS révén, de remélhetőleg az Android is rövidesen nem csak darabszámban nő fel hozzá, hanem bevételek szempontjából is. Az, hogy ez hol tart, jól fogják mutatni az Angry Birds eladásai ezen a platformon.

"Várok már egy olyan időszakra, amikor nem az a fontos hogy milyen rendszert használsz, hanem az hogy mire akarod használni."

Mindenki a multiplatform fejlesztésen görcsöl már jó ideje. Mi is erre törekszünk és egyre több lehetőség, eszköz van a kezünkben. Remélhetőleg az alkalmazásfejlesztők is kialakítják a saját eszközeiket, nem csak a játékfejlesztők (Qt, Adobe Air, OpenPlug, stb.).

tipikus jól elvagyok vele wc-n játék :)

Desire-ön 2.2-vel szépen fut és a hangok tényleg jól el vannak találva.
Tegnap végig is nyomtam, bár tényleg nem könnyű, volt pálya aminek 10x is neki kellett szaladni. A baj az, hogy nálunk ugye nem megy a fizetős market, tehát hivatalosan nem lehet majd full verziónk.

Market Enabler-rel elérhető a fizetős tartalom is. (És állítólag a Google tervezi a szolgáltatói számlán keresztül történő fizetés bevezetését is, ami persze nem lesz egyszerű, mert jónéhány szolgáltatóval meg kell egyeznie.)
Nekem az nem tetszik, hogy csak Froyo-tól lefele nem jelenik meg a markatben. Pedig 2.1-en is jól fut.

11 MB-os játék robusztusnak számít Android környezetben...

Opsz, mielőtt pont ma nekiesnék a 2.1-nek (esetleg 2.2-nek) 1.7-ről, pont azért, hogy SD kártyán tároljam a programjaimat, idejében álljak el ettől a szándékomtól? Bounty májusban, itt azt mondta, hogy a Froyo már képes lesz SD-ről futtatni programokat... Ezek szerint még mindig nem?

Hát, a textúra tömörítő algoritmusok még nem kezelik a különböző OS-ek hiányosságait, így csak ugyanannyira tudják ellátni a feladatukat, mint más OS-eken. :)
Manapság egy normális 3D-s játék már 100MB felett van, ha agyon van tömörítve akkor is. Kell a contentnek a hely, ezzel nem lehet mit csinálni.
De itt a Froyo és megoldja a problémákat...

Az ingyenes jó volt, pénzt azért nem adnék érte.

Te döntesz, de azért lássuk be...
$0.99 = 214,- Ft. Egy buszjegy ára ma Budapesten 320,- Ft. Sétálj egyet és vedd meg a játékot! ;)
Persze, ha az ár/érték aránnyal van bajod, akkor az egy másik történet! :)

Megvitattuk már párszor, de mindig újra felmerül bennem az a gondolat, hogy ez a 22-es csapdája. Android tulajként én is szeretnék minél több más platformon elérhető, színvonalas, fizetős appot látni a Marketben, de ugyanakkor fejlesztőként meg mérlegelnem kell, hogy a felhasználók kevésbé szeretnek/tudnak (Google Checkout lehetőség hiányában) fizetni az appokért.

Ugyan nem Android és nem is Angry Birds-szel kapcsolatos hír, de akit érdekel a téma, annak érdemes elolvasni a részleteket.

Az iPhone-os Pocket Frog egy új, ingyenes játék iPhone-ra, amiben microtransactionökkel lehet kiegészítőket venni. A készítők most elmondták, hogy a legtöbben a $0.99-os kiegészítő csomagot veszik, ami kb. a tranzakciók felét teszi ki, azonban a teljes bevételek szempontjából csak azok 9%-át adja. A $4.99-os csomag adja a tranzakciók és a bevétel 42%-át egyaránt, míg a $29.99-os a tranzakciók 8%-át, azonban a bevételek 49%-át.
Ezekből mindenki kiszámolhatja, így vasárnap délelőtt, hogy hány éves a kapitány... :)
Forrás: http://twitter.com/eeen

Szerk.: még akkor is, ha ma még csak szombat van! :D Így jár az ember, ha hétvégéken is dolgozik, mert crunch-time van... :)

Most kaptam: Angry Birds available for Android

Viszont ahonnan le lehetne tölteni: GetJar is experiencing a temporary problem. Please try again in a few minutes.

Lehet, hogy jobban jártak volna, ha a Marketen terjesztik.

http://www.pocketgamer.biz/r/Various/Angry+Birds/news.asp?c=24331

Szerk.: közben megjöttek az első számok is. Elvileg 7 millió sikeres letöltést regisztráltak és kb. 3 millió nem sikerült a szerverek gyengélkedése miatt. A GetJar eddig nagyjából napi 3 millió letöltést szolgált ki. :)
Csak azt sajnálom, hogy így nem fogjuk tudni összehasonlítani az Androidos eladásokat az iPhone-osokkal. :( Pedig nagyon tanulságos lehetett volna, hogy mennyire tudott felzárkózni a gyengélkedő Markettel és az eladásokat segítő alternatív shopokkal az Android platform. Na, majd legközelebb... ;)