Gépelésre valós időben frissülő keresési eredmények szolgáltatást tesztel a Google

Címkék

A Google megerősítette, hogy valóban teszteli szűk körben azt a szolgáltatást, amely a fenti videón látszik. Az új szolgáltatás éles tesztelésébe véletlenül futott bele a SEO-val foglalkozó Rob Ousbey. Részletek itt.

Hozzászólások

Hurrá! Én fázok tőle...

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Nem olyan nagy teher számomra a végén entert ütni, mint elviselni, hogy gépelés közben elviseljem a villodzó kijelzőt. Esetleg az lenne újítás, ha enterre mondjuk a fókusz a keresőmezőn maradna, és úgy folytathatnám az írást, mint ha meg sem nyomtam volna az entert.

Nagy Péter
www.konquer.org

Én azt nem értem, hogy miért nem csinálják meg konfigurálhatóra. Az a paraszt aki a gép előtt ül csak be tudja állítani magának, hogy mit szeretne, nem? Nekem az a tapasztalatom, hogy megy neki. :)

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

"Én azt nem értem, hogy miért nem csinálják meg konfigurálhatóra."

Van valami infód arról, hogy ez nem lesz konfigurálható? Én azt várom, hogy a Gmail-hez - ahol is lehet váltani az egyszerűbb és a kibővített funkcionalitást adó felület közt - hasonlóan ez is beállítható lesz. Ha egyáltalán bevezetik.

--
trey @ gépház

Meg a Google Wave nevű borzalomról, amit a Google úgy nyomott, hogy senki sem tudott rájönni, hogy mi is ez, amikor meg kipróbálták akkor arra nem tudtak rájönni, hogy hogyan használják, talán olyan 40 ezren állták ki a próbát és értették meg a koncepcióját mielőtt a Google lemondott róla.

Meg ott a Go programozási nyelv.

Biztos neked is volt olyan az életedben, hogy elkezdtél valamit és rájöttél, hogy ez így nem megy és abbahagytad, nem? A kugli is ezt csinálja. Csak nagyobb léptékben. Keresi a helyet, hogy hol tud érvényesülni. Van pénze és erőforrása arra, hogy ezt megtegye. Nem értem, hogy mi a bajod ezzel. Ha nem tetszik, akkor ne használd és ne menjél a közelébe. Van erre is lehetőséged. Vagy tévednék? ;)

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

"Nem értem, hogy mi a bajod ezzel"

Nekem mi lenne? Most te is megsértődtél, mert van véleményem a Google Wave-ről és tényeket közöltem azzal, hogy a felhasználók nem tudtak rájönni, hogy mire való, hogyan használják, miért van szükségük rá stb.

"Ha nem tetszik, akkor ne használd és ne menjél a közelébe."

Lehet, hogy sokaknak tetszene, ha a Google tudta volna hogyan propagálja a Wave-et olyan átlátható módon, hogy abból mindenki eldönthesse, hogy szüksége van-e rá vagy sem.

"Van erre is lehetőséged. Vagy tévednék? ;)"

Csak erre van lehetőség, a szolgáltatás leállítják.

Dehogy sértődtem meg. Én se használtam semmire, mert nem igazán találtam meg a módját, hogy mire és hogyan. Illetve kényelmetlen volt.

Van PR-ban, illetve marketingben egy alapszabály. Csak jó terméket lehet jól propagálni. Minden más eset hazugság.

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Fogalmam sincs, hogy hogyan lesz, mivel az sem biztos, hogy valaha ez a szolgáltatás bevezetésre kerül. Arról sincs infó, hogy ha bevezetésre kerül, akkor ez lesz-e az alapértelmezett (kétlem), így amíg nincs további infó, találgatásokba nem bocsátkoznék.

--
trey @ gépház

jah, mert gondolod igy nem menti el, hogy melyik ip cimrol mi erkezett meg, egyszerubb ha irsz egy saját keresőt.

mail servert is a sajat gepeden futtass, de azt is magadnak ird meg a 0rol, az OS-el egyetemben, nehogy legyen barmelyik szoftvereden is backdoor, aztan a google olvasgassa a leveleidet!!!44 :)

komolyan nem ertem miert hiszitek magatokat itt a hupon ennyire fontosnak, szerinte a google le se szarja hogy mire kerestek ra, egyszeru statisztika ez, azert hogy pontosabb talalatot tudjanak adni.

nekem is van google accountom, megsem csongettek meg be a hazba fura fekete ruhas ugynokok hogy megoljenek :o

Van, aki viszket attól, ha képes egy szolgáltatás olyan hirdetést megjeleníteni, ami akár még érdekelheti is, és minden információgyűjtési törekvés mögött legalább két ügynököt, három Gondolatrendőrséget és négy Nagy Testvért sejtenek.
Szerencsétlenségükre amíg nem elszigetelt eset az ilyen, érdemes külön figyelmet fordítani rájuk marketingkommunikációs szempontból :P

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Persze hogy menti... De most nem mindegy, hogy "anonymus"-ként, azaz nem tudja, hogy konkrétan ki keresett arra (jó, persze ha nagyon akarja, akkor megkérdi az isptől, hogy ez az ip ekkor kinél volt, abból megvan usernév, abból meg lakcím), meg más, amikor a neved mellé jegyzi a kereséseidet.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Nem beszélve a Debian örvényről, amibe egyenesen beleszédül szegény epilepsziás! :-{)E
A tárgyhoz visszatérve. Nem hiszem, hogy ezzel érdemes foglalkozni. Igazából ez olyan parasztvakítás féle.
Most vagy gépelem a keresendő kifejezést, vagy a találatokat nézem. Én ráérek a végén megnézni mit talált és majd módosítok a keresés után, ha nem megfelelő.
Egy kicsit olyan "gerjesszünk rá igényt" érzésem van.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Jó elfoglaltság azoknak, akik írják, de egyébként nem sok értelmét látom.
---
WGábor

Alig várom hogy a kereső használatához is i7-es CPU kell majd.
(Már a képkeresőbe is szakad a négymagos gép, most gondolkodom hogy kéne egy i5-öt vásárolni csak azért hogy legalább böngészni tudjak. Mindig eszembe jut amit egyik HUP tag írt (elnézést, tényleg nem jut eszembe a neved) hogy mégis milyen irányba haladnak a fejlesztések szoftveres irányban.)

Tudom, tudom. Itt voltam mikor bebizonyítottak hupexpertek hogy Java-ban minden gyorsabb és az egész csak látszat volt mindig is. De most nem erre gondoltam pont hanem valós programoknál (amit természetesen mindig inkompetens fiatalemberek írnak, rosszul és azért lassú).

(De itt vége is a szálnak, nem akarok nagyon offba menni, hírről van szó.)

Lehet, hogy ez csak engem zavar, de ezzel a módszerrel ugyanahhoz a találati eredményhez - ha nem is lineárisan - x-szer több energiát felhasználva jutott el. Egy Google méretű gépparknál ez már nagyon nem mindegy, még akkor sem, ha igyekeznek vízerőmű mellé települni. Ha nem muszáj, akkor ne pazaroljuk már az erőforrásokat.

… mostantól tehát lehetőség szerint ne csak a „kelkáposzta” szóra optimalizáljunk, hanem az alábbiakra is:
kelkáposzt, kelkáposz, kelkápos, kelkápo, kelkáp, kelká, kelk, kel, ke, k…
;)

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Engem már attól az idegbaj kerülget, hogy a Google animációval hozza fel a gombokat, mikor az egeret megmozdítom. Ez meg aztán már a csúcsideg lesz :D

ez egyébként sávszélességpazarlás is, vagy emiatt ne aggódjak? :)

-ezakommentújrafelhasználtelektronokkalkészült-

Ez erőteljes érv lesz a Bing mellett. :-(

a bing a hardcoded kereső az msdn-en, ember azt hinné, hogy tud valamit, ennek ellenére gyorsabb úgy keresni, hogy Ctrl+L, "msdn [kifejezés]" (már akinek google az alapértelmezett keresője), mint shift+tab, [kifejezés]...

Nem csak hogy gyorsabb, még relevánsabb is, ami égő a bing-re nézve. mindez +5 leütés...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

A gugli megint csinált valamit amibe szöveget lehet gépelni, jujujuj.

Én is írtam már ilyesmit, igaz az nem az egész interneten keresett, csak egy listában. Itt az ajaxos részén kívül a többi már megvolt. Ilyen szempontból nem akkora cucc szerintem. Értelmét meg nem látom. A kiegészítéses segítség enterrel a végén tökéletesen teszi a dolgát.

Én nem akarom látni hogy mások hogyan gépelnek real-time, meg hogy kinagyuljanak a képek mikor föléjük viszem az egeret, meg hogy animációkkal induljanak az oldalak. Ezek szerintem teljesen fölöslegesek. Az új képkereső nem lett rossz, mert nagyon gyorsan tudok átnézni 10+ oldalnyi képet, de idegesít hogy nem szabad a képek fölé mennem, mert félig eltakarják az alattuk lévőt, meg az sem tetszik hogy overlay-ben teszi az eredeti oldalra, ráadásul az esetek elég nagy részében pont ugyanarra a képre amit épp nézek... A gmail átszabásánál is olyan érzésem volt, hogy kb. olyan lett mintha én csináltam volna ("tegyük az új levél gombot ide a menü közepére, ahol semmi logikája sincs ennek"). Többet várnék a google-től, és nem abban az irányban amerre csinálják. Kezdenek használhatatlanul és idegesítően cutting edge lenni néha.

Hogyan növeljük az igényelt sávszélességet :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.