Bejelentették a Pwn2Own 2010-et

Aaron Portnoy, a Tippingpoint Technologies biztonsági kutatócsapatának vezetője bejelentette, hogy idén is lesz Pwn2Own verseny. A verseny helyszíne a március végén (24-26) megrendezésre kerülő CanSecWest 2010 konferencia lesz. Idén immár negyedik alkalommal jönnek össze a biztonsággal foglalkozó kutatók, hogy sebezhetőségeket keressenek operációs rendszer + böngésző párosokon, illetve mobiltelefon operációs rendszereken. A verseny összdíjazására szánt összeget felemelték 100 ezer dollárra.

Portnoy szerint az idei verseny két fő technológiai kategóriára fog összpontosítani. A jelentkezők Internet Explorer 7 és 8, Firefox 3, Chrome 4 és Safari 4 böngészőket próbálnak legyűrni Windows 7, Vista és Mac OS X 10.6 "Snow Leopard" operációs rendszereken. A szabályok szerint az exploit-oknak semmilyen, vagy csak kis mértékű felhasználói közreműködéssel kell működniük. A célpontok közt lesz az OS + böngésző párosokon túl az Apple iPhone 3GS, a RIM Blackberry Bold 9700, egy Nokia által gyártott Symbian S60-as telefon (valószínűleg E62) és egy, a Motorola által gyártott Android-alapú telefon is (valószínűleg Droid).

További részletek itt. Pontos versenykiírás itt.

Hozzászólások

Windowsból van 2 verzió is, linux meg nem szerepel a listán?

Apple MacBook C2D 2.2Ghz 2x2G Intel X3100

Kivancsi vagyok Charlie Miller iden mit nyer es hany masodperc alatt :)

Most ezt nem értem! Azért, mert egy op. rendszernek alacsony a market share-je, azért már nem találnak rajta fogást? Vagy csak az a baj, hogy a MacOSX-et, meg a Windowst megtörték egy perc alatt és kellemetlen lenne, ha Ubuntu, vagy bármely más disztró meg állva maradna az esetleges érdektelenség miatt? Ez így elég bizar!

Olvasd el újra, légy szíves! Nem azt írtam, hogy feltörhetetlen, hanem azt kérdeztem, hogy az a ciki a többi gyártóra nézve, ha az ugyanúgy feltörhető Ubuntu meg állva maradna érdektelenség miatt?! Ha igen, akkor ez elég szánalmas a Windows, MacOSX, stb. gyártóira nézve. De ez nem az Ubuntu érdeme! Viszont úgy gondolom, hogy az alacsony desktop market share ellenére ott lenne a helye. Ez persze csak az én egyéni véleményem...

Ha a gyártóknak nagy beleszólásuk lenne, akkor eleve nem is lenne ilyen verseny, mert lefújnák az egészet. Egyiknek se érdeke, hogy a médiában nagy visszhangot kapjon, hogy könnyen törhető a rendszerük... Tehát ahogy már az elején is írtam, egyszerűen a szervezők látták, hogy nincs érdeklődés az Ubuntu körül, ezért inkább raktak helyére másik rendszert, amin lehet bemutatózni.