JooJoo - linuxos tablet testközelből

Címkék

A múlt év során végigkövettük a jelenleg már JooJoo névre hallgató, de eredetileg CrunchPad-nek nevezett linuxos tablet születését a tervezéstől kezdve egészen a balhéktől hangos haláláig. Majd tanúi lehettünk, ahogy poraiból főnixmadárként újjászületett JooJoo néven, de az újjászületése se volt gondoktól mentes, hiszen azonnal per indult a forgalmazó Fusion Garage ellen. Valahol itt hagytuk abba.
Közben lemaradtunk arról, hogy egyesek kézbe is foghatták az eszközt és tesztelhették, hogy mit tud majd nyújtani a potenciális vásárlóknak az 500 dolláros áráért. Most, hogy a befektetők lázban égnek az Apple esetleges tablet bejelentése miatt és hogy az elkövetkező években még biztosan sokat hallunk a tablet gépekről, érdemes szemügyre vennünk képekben, hogy mit tud a JooJoo.

További részletek: Joojoo tablet hands-on (video)

 

További részletek: Fusion Garage JooJoo Tablet Hands-On

Hozzászólások

Gondolom normális használat mellett egy párszor kicsúszna az ember kezéből a cucc (mint egy mobiltelefon). Vajon hogyan reagál a csempére esésre?

Pedig a reggeli kávé jótékony hatású szokott lenni ;-)

(BTW miért volt a kávé a földön?)

A telefonom a fülem és a vállam között szokott kipottyanni, amikor mindkét kezem tele van és a sok k*cs*g csesztet.....

---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

Ez majdnem 100e huf. Azért ez az ár kicsit erős. A Tablet gépeket mindenki szeretné, és amikor megjelentek az első tablet gépek mindenki azt mondta, hogy remek dolog, de méregdrága.
Én 60e kröül tudom elképzelni, többért nem. 100 pénzért már komplett netbook-ot kapsz, alig többért pedig emberi notebook-ot. Szóval még odébb az áttörés....

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Nem érdemes LCD kijelzős tabletet venni, mostmár érdemes megvárni a Pixel Qi kijelzős eszközöket, amik sokkal kevesebbet fogasztanak, és e-papír minőségű olvasási élményt adnak (azaz nincs háttérvilágítás), miközben színes vagy fekete-fehér videót is tudnak.

Félreértesz. Nekem egyedül azzal van bajom, hogy felületes a fejlesztés. Olyan, mintha meg sem nézték volna, hogy működik-e vagy sem. Most őszintén. Te szívesen bajlódnál egy közel használhatatlan géppel 100 ezer forintért? Csak nézzük meg a videót! Kész szerencsétlenkedés. Akkor már inkább dolgozzanak rajta még egy évig és legyen 150 ezer, de akkor legalább működjön úgy, ahogy az elvárható lenne.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

Ha elolvasod a két linkelt cikket, akkor láthatod, hogy a szoftver még csak 75%-ban van kész. Egyelőre a termék nem kapható, előrendelést vesznek fel rá. Ettől függetlenül a tesztekben a tablet meglepően jól kezelhető és használható volt a gizmodo.com szerint. Néhány jelző: "handled pretty well", "web pages working fine", "perfectly fine using", "It's fast, and handles gestures (pinching to go back a level, swiping to move up and down) just fine".

Tehát a fejlesztés nem felületes, hanem folyamatban van.

--
trey @ gépház

Ezt jó hallani. Legalábbis a százalékot. Bár mondjuk az érintőképernyő "érzéketlenségén" nem tudom mennyire tudnak javítani. Amúgy az alap menü-tábla háttérszíne tényleg ilyen "érdekes" színű, vagy csak nekem rossz a szemem?

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

Emellett nem elhagyagolható, hogy a érintőképernyők kezelését tanulni kell. Az iPhone-om ha kezébe adom valakinek, aki sose fogott még ilyet, kész kabaré, hogy mit tud vele művelni. Hamarosan visszaadja, hogy ez szar. Emellett másfél év iPhone-ozás után is van az úgy, hogy egyes dolgok kezelése elsőre nem sikerül és a külső szemlélő számára szerencsétlenkedésnek tűnhet. Másik dolog, hogy egészen más úgy mutogatni egy érintőképernyő működését, hogy egyik kezedben a kamerát tartod (elég sok YouTube-os videó), vagy nem rendeltetésszerűen fogod az eszközt, mert éppen valakinek éppen kifordítva mutogatod.

A háttér színe: "The background changed colors about every minute, and Rathakrishnan explained that you could instead just have it set to one color -- that green tint is not something set in stone, no worries. "

Szintén szó van a cikkekben róla. Valóban _el kéne_ olvasnod.

--
trey @ gépház

Ezzel én teljesen egyet értek. Valóban ki kell tapasztalni, hogy az adott eszköz felülete hogyan reagál a felhasználó mozdulataira. De. Az első videón kb 1:20-nál, amikor lekezdi használni a billentyűzetet, ott azért kicsit akadozva megy. Tekintettel arra, hogy akkora "gombok" vannak, amit akár tenyérrel is nyomhatnánk (kis túlzással), nem nagyon lehet ráfogni, hogy előzetes kezelői tudás szükséges. Most leginkább az első videóval példálóznék. A srác nem tartja a kezében a kamerát, az ujjai pedig pontosan az "ujjlenyomattal" érintik képernyőt. Tehát még az sem aktuális, mint egy telefonnál, hogy az ember az ujja oldalával (sokszor már majdnem a körme tetejével) piszkálja a felületet.

Egyáltalán nem kötekedni szeretnék, csak megjegyeztem ezeket az észrevételeket. De hagyjuk is ezt szerintem! Előbb várjuk meg, hogy hivatalosan is befejezzék és kiadják.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

Vicces az a „.com” billentyű :)

Második videón picit Bugosnak tünik.

pedig nagyon begyere, pont egy ilyen lecsatolható kéjboard hiányzik nekem a legtöbb tabletről, és amikor néha kell, az se baj, ha hajlamos hanyattbukni tőle a masina. A cég alapítójának pedig már a vicces kategóriába sorolhatóan francia az akcentusa :)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Kíváncsi leszek az árára, ha majd a Tegrás tabletek is megjelennek, pl.: link; link

--
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

a ficko valami gyuruk ura statiszta?
kisse tulsagosan gyorsan akarjak piacra dobni a cuccot.
lehetseges, jobban jarnak, ha megvarjak az alma ceg hurrikant, aztan negyedannyiert nyomatnak egy mukodok kutyut.

OpenBSD 4.6/i386 theo for the prezident:D

vagy inkább ők lépnek be először a piacra, hogy az is megvegye, aki egyébként az Apple terméket venné, mert trendi, de megvárni már nincs kedve.
Nem mondom, hogy nincs már eddig is tablet a piacon, viszont miután most kezdték el hypeolni a szegmenst, felfoghatjuk olyan piaci résnek, amit most nem az Apple töm be elsőnek.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Ez nem igazán jön be nekem. Drága, és sérülékny is szerintem. Ilyet biztosan nem vennék.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.