Elindult publikusan a Dropbox

Címkék

Tegnap publikusan is útjára indult a Dropbox - online backup, szinkronizáló és megosztó - szolgáltatás (beta). A regisztrálók 2 GB-nyi tárhelyet kapnak (amelyet pénzért kibővíthetnek - 50GB Dropbox 9.99 dollár/hó, vagy 99.99 dollár/év). A kliens (Windows, Mac és Linux) telepítése után egy külön könyvtárba húzott fájlokat szinkronizálja és feltölti a saját tárhelyre.

Részletek, videó, kliensletöltés itt.

Hozzászólások

Nekem a wua.la biztonságosabbnak tűnik...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

"folyamatos sávszélességet igényel"
Csak, ha felajánlasz tárterületet. Egyébként pont ez benne a p2p, és emiatt lesz talán gyorsabb, mintha csak központi szerveren lenne.

A dropbox-nál nem egészen világos számomra hogyan működik, de úgy tűnik, központi szerveren tárolja az adatokat, és a titkosítás csak a kommunikációra vonatkozik...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Kipróbáltam, fedora 8-on szépen lefordult a kliens és működik.
Csaba

En mar evek ota mindent amit kivulrol el szeretnek erni, vagy megosztani masokkal, azt a sajat hazi serveremen tarolom es FTP, vagy HTTP segitsegevel ferek hozza. Lehet valamivel jobb a Dropbox az eddig bevalt megoldasomnal? (A video alapjan tetszett a dolog, de nem tudom eldonteni, kell-e ez nekem:) )

Azt irtad, hogy nem erheto el windows alatt, en meg irtam, hogy van beepitett nfs tamogatas windows alatt. Nem arrol beszeltel, hogy ez most szamodra korulmenyes-e vagy nem.
Hrgy: Hat nagyon el van dugva :). Kb 5 perc utan megtalaltam, hogy eletemben eloszor lattam vista-t.
Ennel amugy vannak sokkal bonyolultabb dolgok is.

Nagyon tetszik, hogy létrehoz egy ~/Dropbox könyvtárat, és abba dolgozik. Ez azt is jelenti, hogy simán használhatom azt a könyvtáramat pl. a scriptekben mint backup célpont, a szinkronizálásról a dropboxd démon gondoskodik. A másik, ami tetszik az a folder megosztás. Ezzel adott könyvtárban tudunk együtt dolgozni másokkal, pl. a szüleimmel, ami nagyobb fájlok megosztását nagyon megkönnyíti ha a másik egy 1.0-s user (mint esetünkben). Csak meg kell mondani, hogy ott vannak a fájlok a szokásos helyen.
Csaba

Ha így működne a Skydrive is, akkor tökéletes lenne az is.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

hmm, egy amazon s3 + jungledisk kombohoz kepest ez eleg gyengusnak tunik, vagy csak elnezek valamit...?

Nem tűnik rossz üzletnek. :) Mármint ilyet szolgáltatni.
Otthoni szerver kb. annyi áramot fogyaszt, mint itt a havidíj, ráadásul ezt olyanok is használhatják akik átlaguserek. (+ valószínűleg gyorsabb, mint az ADSL.)

- - - - -
And the man in the rain picked up his bag of secrets, and journeyed up the mountainside, far above the clouds, and nothing was ever heard from him again...

"Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)"

Ha megoldanák, hogy másokat osztott foldereit is képes legyen realtime figyelni, akkor ez maga lenne a mennyország! :)
--
cikoria[at]cikoria.net
blog: http://cikoria.blogter.hu