next up previous contents
Következő: A Bézier kijelölés (Bezier Fel egy szintet: Kijelölő eszközök Előző: A Varázspálca vagy Fuzzy   Tartalomjegyzék

Opciók

Ábra: A varázspálca opciói
\resizebox*{0.2\textwidth}{!}{\includegraphics{images/selection-image-14.ps}}

Az Opció ablakban nincs olyan lehetőség feltüntetve, amivel a varázspálca érzékenységét be tudjuk állítani (lásd [*]. ábra), de beállítható. Miután a kurzort a megfelelő pontra mozgatjuk, nyomjuk le az egér gombját és mozgassuk az egeret a bal felső sarokból vagy jobbra vagy egyenesen lefele úgy, hogy a gombot nyomva tartjuk. Figyeljünk oda mennyire állítjuk az érzékenységet, ha egy picit is rossz helyre kattintunk, lehet, hogy mindent kijelölünk csak azt nem amire szükségünk lenne.

A varázspálca a legjobb eszköz az éles körvonallal rendelkező terület kijelölésére, vagy pontatlan kijelölések kiegészítésére. Könnyű a használata, így a kezdők eleinte sokat fogják használni. A haladóbbak viszont a Bezier, a Color Select vagy az alfa-csatornákkal végzett kijelölést még használhatóbbnak találják majd, és a varázspálcát ritkán használják. A varázspálcát nagyszerűen használhatjuk egy kivágott képen maradt háttérrészek eltávolítására is.

Az Opciók ablakban van még egy gomb, a Minta összefűzése (Sample Merged). Ezt akkor használhatjuk, mikor egy többrétegű képen dolgozunk. Ha ilyenkor ez az opció ki van kapcsolva, a varázspálca csak az aktív rétegben jelöli ki a színeket, míg ha be van kapcsolva, úgy működik, mintha a rétegek ki lennének ,,vasalva'' (a rétegek össze lennének fűzve) és az összefűzött kép színeit használja fel a kijelőlésre, ahogy az a monitoron megjelenik.


next up previous contents
Következő: A Bézier kijelölés (Bezier Fel egy szintet: Kijelölő eszközök Előző: A Varázspálca vagy Fuzzy   Tartalomjegyzék