Wordpress adatbázis probléma [megoldva]

Wordpress adatbázis 35GB volt. Phpnyadmin segítségével a wp_option tábla tartalmát töröltem, abban volt a szemét.

Most Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során

Lementettem a mysql könyvtárat előtte. Hogy tudom rendberakni? Asszony weblapja, kinyír ha nem csinálom meg.

Hozzászólások

Fájlszinten készítetted a mentést? A törlést is így végezted? Mert az nem szerencsés.. De ebben az esetben állítsd le a MySQL-t, másolj vissza mindent és indítsd újra. Ha szerencséd van, újra működik.

Ha újra működik, egyet lépj vissza: mi a hiba, amit meg szeretnél oldani a törléssel? A wp_options táblát szinte minden komponens és plugin használja, teljesen kiüríteni nem szabad, mert minden megáll.

Saját szerver, a var/mysql könyvtárat mentettem. A törlést phpmyadmin segítségével csináltam. A baj az volt, hogy nem mentette a beállításokat, bővítmények telepítésénél nem engedett be az ssh jelszóval. Valami faszbúk megosztó plugin miatt reklamált az asszony, onnan jöttem rá, hogy ez szopóroller lesz.

Akkor ha szerencséd van(!), egy mysql leállítás és a fájlok visszapakolása után nem lesz nagyon gatya a db, és helyre tudja magát rázni.

Amit ebből minden bizonnyal megtanulsz, hogy DB-t saját eszközével mentünk, illetve hogy amit nem tudsz, hogy micsoda és mire való, azt nem piszkálom addig, amíg a kellő ismeretre (micsoda, mire való, mitől nőhetett meg, stb.) szert nem teszel.

 

Ja, és ifjabb koromban erre mondtuk, hogy menj, pörgess egyet... :-D https://dawn.royalcomp.hu/~raas/lc.html

 

Szivesen segítek, írj pmet ha aktuális.

ez komoly? mire szamitottal?

wp_options table in WordPress stores all data such as theme settings, plugin settings, and even global site settings

Csak majd ha elült a vihar és lesz még kedved válaszolni - pusztán érdeklődésből, mi a búbánat tudott 35 GB adatot szemetelni a wp_options táblába? Nekem az egy kb. évtizede futó WP oldalon ~1000 rekordos (mellékesen az egész WP db-m alig nagyjából 2 GB úgy, hogy van 50e+ bejegyzés, többmillió komment benne).

Ügyesen töröltél minden létező beállítást. / paramétert.

Vedd elő a backupból azt a táblát

Tegyél fel egy Redist + a hozzá tartozó objektum cache plugint - mert enélkül az options táblában fogja tárolni a tranzienseket, vagy dobd ki a szemetelő plugint...

Visszamásoltam a var/lib/mysql könyvtárat, most működik. Kézzel feltettem a WP-Optimize bővítményt, de nem engedi bekapcsolni. Nem fogadja el az ssh jelszót feltöltéskor, nem menti a beállításokat.

https://asajah.hu

Gondolom ez összefügg azzal a 35Gb szeméttel, amiről fogalmam nincs mi lehet. Ötlet?

Szerkesztve: 2024. 05. 18., szo – 07:34

Állítolag ez a WP egy igen népszerű termék, ami egyszerűbben mondva azt jelenti, hogy szeretik a haxorok. Szóval ha sikerül talprarázni, a verziószámokat is érdemes megnézni, hátha nem a legfrissebb verzió fut. (Dettó httpd és php.)

Kész van. Sikerült annyira gatyába rázni a wordprest, hogy saját magáról tudott csinálni egy adatbázismentést (nem volt egyszerű). Mariadb újra lett telepítve, a WP mentés meg visszarakva.

https://asajah.hu