Progeny Linux

Befejezte működését a Progeny

 ( trey | 2007. május 2., szerda - 19:32 )

A Progeny Linux Systems, Inc. a Debian korábbi alapítója, Ian Murdock által alapított cég volt, mely Debian alapú kereskedelmi Linux disztribúció készítésével foglalkozott. Első önálló disztribúciója nem lett átütő siker, így a Progeny 1.0 forgalmazását hamarosan be is fejezték. Második kísérletük a Progeny Debian 2.0 nevet viselte, amely a beta verziókon nem jutott túl. A Progeny honlapját meglátogatók most arról értesülhetnek, hogy a Progeny Linux Systems, Inc. befejezte működését, és a Progeny domain-ek eladásra kerülnek. A cég bezárásában valószínűleg szerepet játszik az is, hogy Ian Murdock pár hete már a Sun csapatát erősíti. Akinek szüksége van a Progeny levlisták archívjára, még letöltheti innen.

Progeny Debian 2.0 beta2

 ( trey | 2004. szeptember 14., kedd - 12:24 )

Megjelent az Ian Murdock-féle Progeny névre hallgató, kereskedelmi Debian terjesztés 2.0-ás sorozatának második beta-ja.

Progeny Debian 2.0 beta

 ( trey | 2004. július 14., szerda - 8:07 )

Korábban már volt szó itt a HUP-on a kereskedelmi, grafikus telepítővel rendelkező, felhasználóbarát Debian terjesztésről a Progeny Debian-ról. Május elején jelent meg (képek) a Progeny Debian 2.0 alpha. Most Ian Murdock csapata kiadta a kiadás első beta verzióját.

Kell Debian grafikus telepítővel, hardver felismeréssel? Tessék...

 ( trey | 2004. május 7., péntek - 11:58 )

Április közepén írtam arról, hogy a Progeny kiadta a Progeny Debian 2.0 fejlesztői verziójának első alpha-ját. A Progeny - a Debian kieszelőjének, Ian Murdock-nak cége - most olyan Debian kiadást készít, amely grafikus telepítőt (Red Hat Anaconda portolt verziója), hardver felismerést, friss programokat kínál felhasználóinak. Nézd meg a képeket:

Progeny Debian 2.0, Developer Edition Alpha 1

 ( trey | 2004. április 14., szerda - 23:04 )

Debian alapok, grafikus telepítő, 2.6-os kernel... - ezek jellemzik az új Progeny Debian-t...

Hosszú hallgatás után újra Linux disztribúcióval jelentkezik Ian Murdock (Debianból az Ian) cége a Progeny. A Progeny pár évvel ezelőtt jött létre a célból, hogy kereskedelmi Debian disztribúciót hozzon létre és terjesszen. Akkor nem igazán aratott átütő sikert, és 2001. októberében be is fejeződött a Progeny fejlesztése.A legutolsó Progeny kiadás a Progeny Linux 1.0 Newton volt, amely 2001. április 9-én jelent meg, és amelyet a cég $50-ért árusított.

Anaconda telepítős Sarge ISO-k

 ( trey | 2003. december 8., hétfő - 19:13 )

A Progeny jóvoltából elérhető egy nem hivatalos Debian Sarge (a jelenlegi testing terjesztés) ISO set, amely már a Red Hat-féle Anaconda telepítőre épül. A telepítőt kicsit átszabták, hogy képes legyen .rpm csomagok helyett .deb csomagokat kezelni. Az átalakítás során eltávolították a Red Hat specifikus konfigurációs fileokat. Ezzel egy időben elkészítettek egy PickAx névre hallgató eszközt, amellyel a későbbiekben Anaconda telepítős telepítő CD imageket lehet majd gyártani.

CNet: Ransom Love interjú

 ( trey | 2003. november 22., szombat - 11:40 )

A Progeny - (deb)Ian Murdock cége - egyszer már próbálkozott kereskedelmi, Debian alapú terjesztéssel, de ezzel 2001. októberében felhagytak. Egy évvel később arról írtam, hogy újra éledezik a Progeny. Most ismét mozgolódnak a dolgok. Lehet, hogy lesz kapcsolat az UserLinux és a Progeny között?

A CNet interjút készített Ransom Love-val a Caldera/SCO társ alapítójával.

Ransom Linux karrierje akkor kezdődött, amikor 1994-ben elhagyta a Novell-t, és segített megalapítani a Caldera-t. A Caldera vezérigazgatója volt majd egy évtizeden kereszül. Cégével segített létrehozni a United Linux szövetséget. Azonban 2002-ben, mikor a Caldera felvette a SCO nevet, Ransom távozott a cég éléről.

A Progeny bejelentette a PGI-alapú Woody ISO-kat

 ( trey | 2002. október 25., péntek - 19:32 )

Miután néhány negatív hangvételű kritika érte a Debian telepítőrendszerét, a Progeny bejelentette a PGI telepítővel rendelkező i386 Debian 3.0 (woody) ISO imageket.

Éledezik a Progeny

 ( trey | 2002. október 20., vasárnap - 13:15 )

Kedden írtam egy cikket Visszatér a Progeny? címmel. Ebben arról volt szó, hogy a Progeny egy ún. Platform Services szolgáltatást fog nyújtani a jövőben. A napokban ismét lehetett hallani a Progeny-ről. Branden Robinson küldött egy levelet a discover-workers@lists.progeny.com listára, melyben bejelentette, hogy megjelent a Discover 2.0, amely egy kereszt-platform hardver detektáló rendszer. Ez a rendszer lehet későbbiekben egy de-facto hw detektáló eszköz a Debianban.

Visszatér a Progeny?

 ( trey | 2002. október 15., kedd - 18:20 )

Ma a Progeny, a "Linux Platform Company" bejelentette, hogy elkezdenek egy ún. "Platform Services" szolgáltatást nyújtani. Meglepő ez az után, hogy a Progeny abbahagyta a Debian GNU/Linux üzleti változatának fejlesztését és disztributálását.

Sajtó bejelentés itt.

Kapcsolódó hírek:
Debian Progeny Linux
Progeny: Befejeződik a Progeny fejlesztése =(

Interjú a (volt) Progeny-s Steven Schafer-rel

Interjú a (volt) Progeny -s Steven Schafer -el

 ( trey | 2001. november 21., szerda - 9:35 )

A múlt hónapban a Progeny bejelentette, hogy nem fejleszti tovább a a Debian -ra alapuló üzleti termékét a Progeny Linux -ot. A Progeny tavasszal adta ki a Newton -t. Ez volt az első, és egyben utolsó kiadás is. A fejlesztések törlését a vártnál jóval gyengébb piaci érdeklődés miatt rendelték el.

Progeny: Befejeződik a Progeny fejlesztése =(

 ( trey | 2001. október 15., hétfő - 21:00 )

2001. október. 1-vel a Debian befejezi a Progeny fejlesztését. Nem lesz több kiadás, és a forgalomban levő Progeny termékek árusítása is befejeződik 2001. október. 15-tel.

Debian Progeny Linux

 ( trey | 2001. augusztus 25., szombat - 21:04 )

A Progeny nyílt forráskódú, üzleti változata a Debian GNU/Linux-nak. Az indianapolis-i Progeny Linux Systems 2001. 03. 19-én adta ki a Progeny Debian 1.0-át. A Progeny terméke mellé - díjazás fejében - felhasználói támogatást biztosít. A Progeny a könnyű kezelhetőséget célozta meg, ezért több olyan szolgáltatást is beépített termékébe, amely a kezdő felhasználókat segíti: grafikus csomagkezelő, hardver-felismerő rendszer, grafikus telepítő, stb.