Szerintem manapság ... szempont, hogy egy mobiltelefonban cserélhető-e az akkumulátor vagy sem.

 ( trey | 2019. július 17., szerda - 10:26 )
mindennél fontosabb, vásárlást meghatározó
7% (33 szavazat)
fontos, de nem döntő
33% (149 szavazat)
semleges
20% (92 szavazat)
kevésbé fontos
14% (62 szavazat)
egyáltalán|semennyire nem fontos
23% (106 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
3% (16 szavazat)
Összes szavazat: 458

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez a telefon szerintem annak a rétegnek szól, akiknek már ez is sok pénz egy telefonért (tehát nem dobják ki 2 év után) és/vagy elektromos hálózattal gyengén ellátott helyen laknak. Szegényebb afrikai részekre gondolok: ott elképzelhető, hogy pl. csak hetente tudnak tölteni és 2 aksival és kikapcsolásokkal kihúzzák azt az időt.

Szegényebb afrikaiaknak a legfontosabb dolog, hogy legyen okostelefonjuk (legalább meglátják, hogy Monacoban Ferrarival közlekednek az emberek, és elinduljanak, hogy nekik is legyen). Bár nemrég hallottam, hogy vízöblítéses WC-je kevesebb embernek van, mint okostelója, úgyhogy miért ne. Szarni lehet egy bokorban is.
Ez a csak az nem dobja ki az eszközét 2 év múlva, aki szegény, meg egy tipikus konzumidióta hozzáállás.

>legalább meglátják, hogy Monacoban Ferrarival közlekednek az emberek, és elinduljanak, hogy nekik is legyen
Gondolom te se azzal jársz. Elindultál te is amikor megvetted az első okostelódat és megláttad ugyan ezt?

>Bár nemrég hallottam, hogy vízöblítéses WC-je kevesebb embernek van, mint okostelója, úgyhogy miért ne. Szarni lehet egy bokorban is.
Csak kíváncsiság képpen: mennyibe kerülhet az etiópiai Ukulele-külsőn beköttetni a vályog kunyhóba a vezetékes vizet és utána a teljes utca napi fogyasztásának megfelelő tiszta víz mennyiséggel lehúzogatni a dolgokat, illetve mennyi egy alsó kategóriás Dogee telefon, ami ott lehet még annyiba se kerül, mint idehaza?

>Ez a csak az nem dobja ki az eszközét 2 év múlva, aki szegény, meg egy tipikus konzumidióta hozzáállás.
Ez a "minek az afrikaiaknak okostelefon" meg egy begyöpösödött, proli magyar hozzáállás.

>Gondolom te se azzal jársz. Elindultál te is amikor megvetted az első okostelódat és megláttad ugyan ezt?
Ezt egy riportban mondta az egyik "menekült", nem én találtam ki. De azért ugye az úgymond "közösségi médiának", amire az emberek 99%-a használja a tapitelefont, nincs hatása az emberek viselkedésére? (Itthoni felmérés volt, hogy mire használják az emberek: facebook és skype). Amúgy én még sose vettem okostelefont - és ez így jó.

>Csak kíváncsiság képpen: mennyibe kerülhet az etiópiai Ukulele-külsőn beköttetni a vályog kunyhóba a vezetékes vizet és utána a teljes utca napi fogyasztásának megfelelő >tiszta víz mennyiséggel lehúzogatni a dolgokat, illetve mennyi egy alsó kategóriás Dogee telefon, ami ott lehet még annyiba se kerül, mint idehaza?
Mobilhoz ugyanúgy kell infrastruktúra, mint a vezetékes vízhez.

>Ez a "minek az afrikaiaknak okostelefon" meg egy begyöpösödött, proli magyar hozzáállás.
A Maslow-piramisban van még pár lépcső az okostelefon szintje alatt. Voltam már Afrikában, a telefon olyan volt nekik, mint annak idején az indiánoknak a színes gyöngyök, eladták vola érte az anyjukat is (mondta is az egyik, hogy nagy ember vagyok, mert milyen fasza telefonom van). El is loptak egyet egy ismerősömtől.

>De azért ugye az úgymond "közösségi médiának", amire az emberek 99%-a használja a tapitelefont, nincs hatása az emberek viselkedésére?
Kiolvasható volt ez, vagy bármi hasonló valamelyik mondatomból?

>Amúgy én még sose vettem okostelefont - és ez így jó.
Értem, tehát akkor az afrikaiaknak se kell. Az, hogy ott kint ez mennyire része a napi életnek, az részletkérdés (hint: csomó mindent ott már mobil alapra építettek, komplett fejlődési fázisokat átugorva).
Ha Zsugabubus az EU keleti csücskében el van nélküle, akkor az angol WC nélküli barbároknak se kell!

>Mobilhoz ugyanúgy kell infrastruktúra, mint a vezetékes vízhez.
Azért kicsit más erőforrás igénye van pár adótorony ledobásának ami lefed egy települést, mint a teljes bevízvezetékezésnek, szerintem.
Arról nem is beszélve, hogy frekvenciákat bárhol ki lehet zavarni az éterbe, a megfelelő mennyiségű tiszta víz a slozi lehúzkodásához viszont nem mindenhol adott.

>mondta is az egyik, hogy nagy ember vagyok, mert milyen fasza telefonom van
Ugyanilyet könnyen találsz idehaza is. Fehér bőrűt. Diplomásat. Nem is keveset.
Sőt, még erre az oldalra is járnak olyan emberek, akik életének egyik meghatározó eleme, hogy milyen márkájú, árkategóriájú telefon lapul a zsebükben (legalábbis vérre menő vitákra képesek a témakörben, rendszeresen).

>El is loptak egyet egy ismerősömtől.
Haveromtól meg többször is ellopták, utoljára Siófokon. Akkor most a Balaton parton lakó bennszülötteknek sem való az okosteló?

Nekem aztán végül is mindegy, ki mit vesz, de ha egy ilyen helyen élő embereknek pont az okostelefon a legnagyobb bajuk, akkor hajrá:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyomornegyed#/media/F%C3%A1jl:Casablanca_Morrocco_Slums_Ghetto_December_2007.jpg

A mobil infrastruktúrát azért fejlesztik pl. egy ilyen helyen is, mert jó pénzt hoz, még a csóróktól is. A csatornázás meg nem. Ennyi.

Meg egyébként sem azt mondtam, hogy egy mobil infrastruktúrának nem lehet értelme, hanem azt, hogy a mai okostelefonos, szelfizős, faszbúkozós, instagramos, közben reklámokkal bombázós baromságnak nincs. Meg hogy ebből jutnak hírekhez. Haha, persze ami átmegy Zuckerberg meg a google szűrőjén.

> Haveromtól meg többször is ellopták, utoljára Siófokon. Akkor most a Balaton parton lakó bennszülötteknek sem való az okosteló?
Ez nem azt jelenti, hogy nem való nekik, hanem hogy ott is vannak ugyanolyan férgek.

Az eredeti felvetés amúgy is az volt, hogy az olcsó telefon csak a csóróknak való, meg akinek pénze van, az eldobja 2 év múlva, erre mondtam, hogy konzumidióta hozzáállás. Szóval eleve nem én asszociáltam az gagyiról az afrikai szegényekre :)

"Szarni lehet egy bokorban is."
- telefonálni is. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem. Ahhoz kell egy mobil adótorony is a közelben. :)

Jó, akkor távközölni! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Egyszer régen láttam egy műsort valamelyik afrikai országról még az okostelefon korszak előtt. Ott gyakorlatilag a SIM kárta funkcionált bankkártyaként is és készpénz felvételéhez az embereknek a SIM kártyájukra volt szükség.

Másrészt az, hogy ha az embereket elzárod az információ elöl, ami interneten elérhető az nem segít sokat a helyzetükön.

Harmadrészt Afrikában vannak elmaradott részek is és vannak fejlettebb részek is.

https://index.hu/gazdasag/2017/03/31/mpesa_kenya_mobilfizetes_szilicium_szavanna_innovacio_afrika/

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

> Szegényebb afrikaiaknak a legfontosabb dolog, hogy legyen okostelefonjuk
Jó hírem van. Ha munkalehetőség, segélyszállítmány stb elérhető, ezen keresztül tudják meg.
És ne feledd, hogy téged is kereshet Nigéria hercege, hogy van 10 tonna aranya, mit kivinne az országból.

A felhasználó által cserélhető akksi kb. kizárja a vízállóságot. Ritkán kell a vízállóság, de akkor nagyon. :)
LG G5-öm van, a vásárlásánál szempont volt a cserélhető akksi, és már a másodikat használom. De ha jobban belegondolok, vízállóságért cserébe bevállalható kompromisszum a szervízben cserélhető akksi is.

Nem :) Régen is voltak vízáló telefonok cserélhető akkuval, csak nem ragasztva voltak, hanem gumigyűrűk voltak az illesztéseknél.

Egyébként sok vízállónak reklámozott, jobb esetben csepp állló telefonnál is van benn beázás jelző teszt pont és nem vonatkozik a gari a vízkárra... hülye marketingesek.

+1, egyáltalán nem zárja ki, nekem is volt régen valami krüger vagy milyen telefonom - bár az is igaz hogy nem annyira birta a sós vizet mint amennyire gondoltam hogy fogja:)

Csak kötözködésképp, a felhasználó általi cserélhetőségről van ugye szó? Mert amúgy minden aksi cserélhető, csak van, amelyikhez szét kell szedni a készüléket.

Ave, Saabi.

Egyébként ja... ha vállalható módon szétszedhető és számomra lehetséges kicserélni, akkor nekem már megfelelő. Inkább az a bibi, hogy sok készüléknél a ragasztások miatt oda a cseppállóság vagy éppen amiatt nem lehet roncsolásmentesen szervizelni. Szóval, talán inkább választok nem vízállónak hazudott telefont (gari nem szokta ezt fedni), de legalább minimális technikai tudással még szerelhető készüléket.

*altalaban*. nemely keszulekben csak extram gany modon.

a kerdes itt inkabb az, hogy nem kellene-e a tobbi gyartonak is egyszeruve tenni az akkucseret?

Nem feltétlen. Legjobb tudomásom szerint azért hagyták el az aksi cserélhetőségét, mert túl sok helyet foglalt. Egyrészt ki kellett alakítani egy bölcsőt, ami védi a készülék többi részét, másrészt kellett az akkumulátornak is egy burkolat, mivel a LiPo elég sérülékeny önmagában és ennek képes látványosan jelét adni. Azzal, hogy az aksi fixen be van építve a házba, elhagyhatták a bölcsőt és a burkolatot, nagyobb lehet az aksi. Így is mindenki sír, hogy milyen sűrűn kell tölteni a telefont, milyen lenne, ha még kisebb aksikkal építenék? Mint a Nokia 2110 a 12 órás üzemidejével?

Ave, Saabi.

Miért kellene kisebb akksi? Nagyobb telefon nem járható út?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bármekkorára növeled a telefont, a kivehető akkumulátor mindig kisebb lesz, mint a beépített.

Ezt írtad:

Így is mindenki sír, hogy milyen sűrűn kell tölteni a telefont, milyen lenne, ha még kisebb aksikkal építenék?

Erre mondom, hogy az akkumulátor kapacitása maradjon akkora, mint beépített esetben, csak a telefon legyen annyival nagyobb, hogy a foglalat elférjen. Így nem csökken az üzemidő.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, de pl. a telefon növelésével illik a kijelzőt is növelni (ha csak nem akarsz valamí gnómot gyártani), akkor meg a fogyasztás is nő. Még ha nem is 1:1 az arány.

Hozzuk vissza a fizikai gombos billentyűzetet!

+1

Á, lehet az tégla is, ami csak vastagabb. Mondjuk kellene a fenének.

Ave, Saabi.

Nem fontos, kivéve iPhone. :P

Fontos lenne - de sajnálatos módon nincs választási lehetőség.
ugyan úgy, ahogy méretből sincs: meg kell szokni az egyre nagyobb és törékenyebb vágódeszkákat.

szerintem.
--
zrubi.hu

+1 Ez a mai trend egyre rosszabb.

1. dobd ki 2 év után a gyenge akku miatt (gyári csere drága, ha egyáltalán van)
2. dobd ki 2 év után a biztonsági frissítés hiánya miatt
3. a frissítés rontsa el a jelenlegi funkciókat (kamera készítsen rosszabb képet, videót; rövidebb legyen üzemidő; stb..), hogy emiatt dobja el az ember
4. egyre nagyobb legyen a telefon (reklámok kiférjenek), egyre karcállóbb kijelzővel, hogy biztosan eltörjön a legkisebb ütődésre/feszítésre is
5. legyen szinte javíthatatlan módon összerakva
6. alkatrészeket csak kiválasztott (drágán dolgozó) szervizeknek adjunk, hogy ne érje meg régebbi készülékeket javítani
7. a készüléket gyártsuk úgy, hogy a garancián túl 1-2 évvel biztosan meghibásodjon
(LG bootloop, class action lawsuit kizárása a készülék szerződésében X nap optout-tal a megvásárlása után, hogy törvényes legyen,
Samsung mad emmc, brick bug, stb..)

+sok

Mondjuk sokkal több karcolódást kell elviselnie egy telefon-kijelzőnek, mint töréskárt.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

En inkabb hasznalnek egy mukodo karcos telefont, mint egy hasznalhatatlan tortet. Android alapu mobil ipari RFID olvasokat is hasznaltam, aminel hala Istennek ismeretlen volt a gorilla glass es mas hasonlo marhasagok, ellenben vastag polikarbonat vedte, mert kb minden nap eltortek volna egyet a raktarban nelkule.

Teszek rá fóliát. Nem kulcsok mellett tartom.

Amíg értelmes méretű az akku és van gyors töltés addig nem fontos. 2 évet úgyis kibír aztán max szervíz cseréli, de az se erős árazású manapság.


return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Ellenben ha cserelheto lenne (es mondjuk az android support is kitartana valamivel tovabb), nem kellene elektronikai hulladekkent eldobni 2-3 ev utan amugy teljesen jol mukodo eszkozoket.

A hsz második fele is megvolt?
Ha szervíz cseréli akkor úgyis értelmes helyre kerül és még az akkuból se lesz szemét.


return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

nem kell kidobni. még mindig olcsóbb szervizben cseréltetni mint új telefont venni...

Fontos, hiszen ellenkező esetben 13 évnél is gyakrabban kellene telefont cserélnem, az meg pazarlás volna. Nagyobb gond, hogy hiába cserélhető az akkumulátor, nem biztos, hogy lehet kapni a készülékhez valót.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi akadalyoz meg abban, hogy 3D nyomtass olyan hatlapot, amibe befer nehany 18650-es cella? (esetleg 14500)
Olyat meg akarhanyat vehetsz.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nem akarok nagyobb telefont a jelenleginél. Ez a Nokia 1112-es kisebb, mint az okostelefonok. Előnye még, hogy nincs benne kamera és GPS vevő. Számítógépem meg van arra az esetre, ha az kell.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

megoregedtel

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ebben mindig is konzervatív volt a felfogásom. Ugyanakkor kétségkívül eltelt fölöttem pár év.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyszerűen egy vicc, hogy egy akku csere miatt napokig ne legyen nálam a telefon. Huawei:
Adjam be, előtte backup + factory reset, majd bevizsgálás, adnak egy ajánlatot, amit ha nem fogadok el,is 4500 Ft mert bevizsgálják és csak ezután akkucsere és küldik vissza, 4-5 nap. Bezzeg az S II anno...
_______________
www.netrally.hu

Nekem az iPhone-ban negyed óra volt, bár valóban előre jeleztem, hogy megyek. (online foglalás a telefon paramétereinek megadásával). Mondjuk ez az iStyle, az iCentre meg előadta, hogy adjam be két hétre. Kérdeztem is a telefon túloldalán beszélőt, hogy láttak már olyat, aki _használja_ a telefonját?

Ave, Saabi.

Az első okostelefonom a Samsung Galaxy I. (I-9000) volt, amit kb. hat évet használtam, most megy a harmadik akksival. Ha nem lett volna cserélhető az akksija, akkor nem használhattam volna ennyi ideig.
Most már nem tartom olyan fontosnak, bár szívesen használok hosszabb ideig eszközöket, ha amúgy elégedett vagyok velük. Viszont egyszer vízbe esett a telefonom és jól jött volna, ha gyorsan ki tudom belőle venni az akksit.

Ui.: Az I-9000 azóta is üzemel, kiadták a CM-et, így a gyári 2.3.6-os Android helyett felfrissült 4.4-ig. Jó eszköz, csak az 512 MB memória kevés benne, ha a Google-s szoftvereket is használni szeretnék.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem okoz gondot megnézni egy youtube videót arról, hogy a legcélszerűbb leszedni a burkolatot, és kicserélni az aksit.
Bár már van olyan is, hogy simán ragasztják a hátlapot, nah azt azért úgy büntetném. :/

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

A videót megnézni nem okoz gondot, de megcsinálni amit ott látsz... Ragasztott, óvatosan feszegetős, hőlégfúvós(hajszárító is jó? Akinek nincs felesége nincs is hajszárítója), speciális csavarhúzó, speciális műanyagpöcök-kiszedő, új szalagkábel, új szalagkábel-rögzítő pöcök, stb.. egyet néztem végig, valami Honor-ét, de szerintem az nem kezdő szint. Persze biztos nem mind ilyen bonyolult, de azért na. ;)

Szerintem pont belefutottál valami olyanba, amit említettem, hogy ragasztott. A normális(tm) telefonoknál egy gitárpengető és egy (tű)csipesz jellemzően elég.

Mostanaban az a divat, hogy a kijelzo a hatlap.
Azaz beteszi az automata a telefon belsejet, a fem hatlapjaba, majd a kijelzo raragasztasa az utolso lepes.

Ilyen pl. a Nokia 5-os.

Azaz barmit szeretnel csinalni, akkor holegfuvoval le kell szedni a kijelzojet.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az én (régi) huawei telefonom magától "kidobja" az akkut amikor leesik ;-)

A legfontosabb lenne, hogy szabad szoftverekkel, szabad driverekkel működjön. Sajna ez manapság nem nagyon létezik. (Ez volt a kötelező panaszkodás)

Aki újonnan veszi, és 2-3 évre tervez, annak mindegy. Én elvből nem veszek új készüléket (kivétel lenne, ha kijönne korunk OpenMoko-ja, azt talán megvenném), úgyhogy nekem fontos lenne, hogy cserélhető legyen az akksi amikor eljön az ideje. De ha nem az, akkor bumm: elviszem szervízbe, belefér. Tartalék telót úgyis tudok keríteni arra az 1-2 napra.

A Librem 5 pont ilyen mint amit szeretnel.
Szabad szoftverek (sima linux) es szabad driverek, valamint szandekosan cserelheto aksi, mert a tamogatas "lifetime", es nem akarjak, hogy az akku miatt kelljen uj telefont venned.

Akkor ha megkaptuk az asszonyhitelt, akkor veszek egy ilyet is.

A kozvetlen kornyezetemben a legregebbi telefon egy kb. ot eves iPhone 5s, eredeti aksival. Mukodik. Minek az aksit cserelgetni?

Mert konkrétan kinyomja a képernyőt mikor kinyiffan. iPhone 5s-nél láttam, a többi még biztos túl új ehez.

+1
talán egyszer kellett akksit cserélnem iPhone-ban, az is 4s volt még jó régen. 3-4 évet kibírnak simán.

Csak a végére lelassul a készülék.

Hasonló a helyzet az 1+1-el.

Anyámnak kb 12-14 éves telefonja van, panaszkodott, hogy hamar lemerül. Vettem bele új akksit, és azóta úgy működik mint újkorában.

Hamarabb eltörik/belassul/elavul, mint hogy az akksival gond lenne :D

Sokáig úgy gondoltam hogy fontos dolognak tartom, de a gyakorlat azt mutatja hogy -nekem- felesleges, pedig a piac legkisebb aksijával versenyzek kb (iSE).
Parából van nálam powerbank de igazából idáig összesen ha kétszer használtam, de akkor se lett volna kellemetlenség, max nem hallgatok zenét a hazaút utolsó 20 percében amit azért valljuk be túl lehet élni.

Szerintem fontos kulonbseg, hogy gyorsan cserelheto akar menet kozben (egyik ismerosom hasznalt 2 akkuval valami regebbi Samsung telefont, aztan ha az egyik lemerult, akkor kicserelte par masodperc alatt), vagy hazi korulmenyek kozt kicsit lassabban, vagy csak szervizben.
Eddig Nexus 4, Nexus 5 (ebbol ket eszkoz), Ulefone Power 1 volt, amiben csereltem. Ja, es a Power 2-t szedtem szet parszor, mert szetment a toltocsatlakozonal (letepte a pad-eket a nyakrol). A Power 2 szetszedese egy ido utan mar rutinbol ment. Az egyik Nexus 5-ost raadasul az egyik birosag folyosojan csinaltam meg targyalasi szunetben (egy ugyved ismeros hasznalta).

Egyebkent bealdozhatnak par mm-t a vekonyitasi maniabol a konnyebb csereert, meg a nagyobb akkuert. Csak kar, hogy nem teszik.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Egyéb: mindennél nem fontosabb, de mindennél nem kevésbé fontos, a vásárlást meghatározó szempont.

:wq

Fontos lenne, de mivel a gyártók tesznek arra hogy mi fontos neked, ezért hiába fontos ha közben nem tudom cserélni. Komolyan mondom én nemrég cseréltem és nem kívánom senkinek. Ragasztott honor telefon, de komolyan mondom egy szenvedés az egész. Egyértelmű, hogy arra ment ki a játék és megy ki hogy nehogy cseréld, basszad ki a kukába és futás újat venni, mindez marketingszöveg mögébújtatva(vékonyat akarnak, tehát nem cserélhető az aksi, karcállót akarnak, tehát üveg, és persze a rengeteg szebbnél szebb festés, és egyéb dizájnelemek, amitől eladhatóbb a szär) Régen csavarok tartották össze a telefont, kellett 1, rossz esetben 3 csavarhúzó és atomjaira szedhetted, ma mutasson valaki olyat, hogy új anyag(ez minimum ragasztó) beépítése nelkül össze is tudja rakni. Egy kalap nyamvadt petákot nem kéne adni egyikért sem, mivel olyan kialakítással bírnak a mai mobiltelefonok, amik csak a vitrinbe valóak a hétköznapi életbe nem. (A vitrinbe nem esik baja ugye)

> Fontos lenne, de mivel a gyártók tesznek arra hogy mi fontos neked, ezért hiába fontos ha közben nem tudom cserélni.

Az emberek alig tobb mint fele mondta azt, hogy nem fontos, vagy nem erdekli a tema, es megis sikerult felulni a "fejlodesmanias kocsogmulti nem figyel az igazi felhasznalok igazi igenyeire" hype-vonatra, gg.

> arra ment ki a játék és megy ki hogy nehogy cseréld, basszad ki a kukába és futás újat venni

Pont fentebb irtam a peldat, hogy a majdnem hat eves iPhone tokeletesen mukodik, az akksival sincs baj, pedig sosem volt cserelve. Nem kell bovlit venni, akkor nem kell "kibaszni a kukaba" 1-2 ev utan. Tavaly ilyenkor meg software support is volt hozza.

> Tavaly ilyenkor meg software support is volt hozza.

uhh....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

???

Sok? Keves?

Semmi-semmi, csak

Egy eve barmifele software support nelkul hasznalod a telefonodat...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Isten ments, nem hasznalnek olyat.

> A kozvetlen kornyezetemben a legregebbi telefon egy kb. ot eves iPhone 5s

Egyreszt nem az enyem, masreszt kb. addig volt aktiv hasznalatban, amig jottek a security fixek. Most kb. Chromecast-taviranyitokent uzemel.

És ma jött hozzá frissítés! :-D Még a 4S-hez is!

Ave, Saabi.

Es tenyleg.
Ujra secure lesz a tevetaviranyitom. :D

Hát, amennyiben gond volt a GPS-en szinkronizált órájával, mindenképp. :-D

mondjuk annak azért van némi biztonsági kockázata, ha rossz időben éppen akkor kapcsol el, amikor az asszony a kedvenc török sorozatát nézi! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

>Az emberek alig tobb mint fele mondta azt, hogy nem fontos, vagy nem erdekli a tema
+1

Tovább megyek, igazából az emberek 6%-a írta csak, hogy fontos, a készülék választásra valóban hatással levő kritérium ez. Márpedig a gyártóknak ez a fő szempont.
Mindezt itt, egy IT fórumon, ahol semmiféle problémát nem jelent az emberek nagyon nagy többségének kikeresni aliexpressen fillérekért a megfelelő csereakksit, megrendelni és cserélni.

Aki gondolkozik is, annak természetesen nincs ebben semmi meglepő, a piac ismételten kiderült, működik, nem okosabb pár közhelyeket puffogtató hőbörgő az egész világnál.
Nyilván okostelóból is csak a "háztáji" a jó, amit magadnak termesztesz, csak abba tudod mi kerül!!!444

Szerintem fontosabb lenne a cserélhető ség helyett, hogy ne max. két évig legyen használható egy akku.

Mindig figyeltem, hogy cserélhető legyen az akku, ha lehet, és soha, egyetlenegy alkalommal sem volt szükségem arra, hogy tényleg ki is cseréljem :)

Én a wileyfox-omban mindig cserélgettem ha lemerült. (Az újabbaknál már ott se cserélhető.) Szoktam vele hülyéskedni is, hogy "gyorstöltés", persze ahhoz kell legyen egy feltöltött plusz aksi nálad.

Pl pár napos kirándulásra sokkal kényelmesebb vinni egy plusz aksit, mint egy töltőt, amit vagy elfelejtesz bedugni este, vagy pedig reggel ottfelejted a hotel konnektorban.

Az meg a legdurvább vicc, mikor aksiról töltjük a másik aksit, agyrém. Szóval szerintem abszolút van értelme, megéri azt a pár tizedmiliméter vastagságbeli különbséget. De persze csak előny, sok más szempont is van vásárláskor.

Egyetemista koromban csináltam ezt még a féltégla méretű (asszem Nokia E90-es) telómmal. Pénztárcámban hortam magammal az akksikat, átlagosan plusz 3-4 darabot, hogy biztosan kibírjam vele estig. :)

* mindennél fontosabb, vásárlást meghatározó

Eddig mindegyikben kellett akkut cserelnem 2-4 ev utan.

--
http://blog.htmm.hu/

Régen fontos volt amikor mindig attól fostam, hogy jaj, ha tönkremegy az akksi akkor hogy cserélem ki - most már nem érdekel a dolog, mert soha nem ment tönkre akksim, felfúvódni is csak gagyi készülékek akksijánál tapasztaltam.

Keves kolat ittam?

Mit jelent az, hogy "semleges",

és mit az, hogy "egyáltalán|semennyire nem fontos"

Apró nyomógombos telót használok, abban cserélhető.

De még így hét év után is üzemel egy hétig egyszeri feltöltéssel, a csere még nem aktuális =-)

+1

Nem jó de nem is kritikus