A munkáltatóm elsődlegesen olyan iparágban végez tevékenységet, ami a személyes érdeklődési körömnek is része.

Címkék

Igaz
56% (170 szavazat)
Hamis (más iparág)
31% (93 szavazat)
Hamis (egyéb, pl. nincs munkahelyem)
4% (11 szavazat)
Csak az eredmény érdekel, és nem tudtam, hogy van “Eredmények” gomb
10% (30 szavazat)
Összes szavazat: 304

Hozzászólások

Innen jott az otlet: https://hup.hu/node/164986

Hogy meglegyen a kozos nevezo: ha informatikuskent dolgozol egy orvosi eszkozoket gyarto cegnel, akkor az iparag a healthcare, nem az informatika, tehat a kerdes az, hogy a healthcare erdekel-e a munkadtol fuggetlenul is.

e-commerce.

Fizeti a szamlakat, de oszinten, inkabb dolgoznek valami innovativabb dolgon...

En maskepp oldottam meg. "Ketteosztottam" a tudatomat. Egyik szemelyisegem az, aki akkor vagyok, amikor dolgozom. Olyankor csak a megrendelo profitja es az en bevetelem erdekel. Ez nem az az ember, aki a szabadidomben vagyok. A kettot teljesen megtanultam kulonvalasztani. Es az idomnek igy is csak a kisebbik feleben kell "profithajhasznak" lennem az "igazi enem" helyett. Munkaban nincs onerzet, igazsag, es pont annyit erek, amennyit termelek. Munkaidon kivul meg annyit erek, amennyire tudom magamat es/vagy a kornyezetemet szorakoztatni. A penzugyi siker elso lepese a ketto hatekony kulonvalasztasa. Side projektjeim is van hogy akar egy evig nincsenek. Mert a programozas mar csak egy munka, egy profitoptimalizalasi feladat. Otthon, mikor kikapcsolodok, mar egesz massal akarok foglalkozni.

Vagy ha valaki igy erti jobban:
A science az, amit a munkaidomben csinalok. Ami hozza a penzt.
Az art az, amit a szabadidomben hobbikent csinalok, es viszi a penzt. Amit art-kent muvel az ember, abbol sokszor csak 1% tud megelni rendesen full time (pl. zeneszek)

Nem latom annyira tavolinak a ket vegletet. Meg egy unalmas iparagban is meg lehet talalni azt, ami erdekelhet, ami erdekesse teszi a munkat. Az en munkam az, hogy jo minosegu, magas rendelkezesre allasu, hatekony es fenntarthato programot irjak. Az meg nem erdekel, hogy a vegen biztosito ugynokok fogjak nyomkodni a gombokat.

Ez igaz, a kerdes inkabb az, hogy a domain knowledge, ami esetleg szukseges hozza, tenyleg erdekel, vagy csak teleszemeteli az agyad. Az elso kommentben linkeltem a lufthansas threadet, ott pl. tipikusan ugy tunt, hogy a kerdezo jobban erezne magadt, ha ugyanazt a melot egy adott domainben vegezhetne.

Bár több iparágat is érintettem (tanácsadás) de egyik sem repülés, úgyhogy más iparág lett a válasz.

Méréstechnika, kombinatorikus optimalizálás, adatelemzés, vizualizáció: azaz sokféle iparág. Azaz mindig megtanulok valalmi újat elsősorban szemléletben.

Nékém teccik (-::

> Sol omnibus lucet.

Egyéb: Élelmiszeripar.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Outsourcing jellegű cégnél mit értsek ez alatt?
Az aktuális projektem profilját vagy azt, hogy outsourcing?
A jelelnlegi projekt amin dolgozok az trevel technology ami úgy magában nem érdekel bár a fejlesztői munka az izgalmas és lényegben nekem oly mindegy, hogy az entitás amit kezelek egy autó, telefon, repülő, kombájn vagy akármi.

return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Teljesen véletlenszerű a domain, vagy hozzád rendeltek egy iparágat?

Egészen érdekes helyekre el lehet jutni, a megszokott pénzügyi - szolgáltató szektor mellett outsourcing keretében dolgoztam űrkutatással - hadászattal, atomenergiával, angliai közszolgálati tv sugárzással - gyártással foglalkozó vállalatoknál.

(e)-kereskedelem: visszafogott az érdeklődésem, de izgalmas szakmai kihívásokra bomlanak a feladatok :) az üzletet meg majd meganalizálják akiknek ez a munkája.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Szerettem a Trónok harcát úgyhogy a közigazgatás pont ideális?