Automatikus reklámszűrés a TV tunerrel felvett műsorból ...

 ( ng123 | 2019. március 10., vasárnap - 10:01 )
Nem használom a számítógépet TV nézésre, nincs tunerem.
86% (226 szavazat)
Megnézem a műsort reklámmal együtt.
5% (13 szavazat)
Rászánnék 15 másodpercet, hogy kivágjam a reklámokat a egy felvételből.
3% (7 szavazat)
Rászánnék 30 másodpercet, hogy kivágjam a reklámokat a egy felvételből.
1% (2 szavazat)
Rászánnék egy percet, hogy kivágjam a reklámokat a egy felvételből.
2% (6 szavazat)
Rászánok több időt is, hogy kivágjam a reklámokat a egy felvételből.
3% (9 szavazat)
Összes szavazat: 263

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha megnézed ezt:

http://sign-el-soft.hu/cgi/bkm-02.html

akkor biztosan érted, miért kérem a véleményed.

Mekkora a fals positive megjelölés aránya?
Például ha reklám megy egy TV-játékban?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nice! Biztosan rengeteg munkád van benne.

szééép

Az elsőt jelöltem, de ha lenne és vennék fel, akkor valószínű lejátszásnál simán átugranám őket... Szóval kb ilyen válaszom lehetne: "Rászánnék 30 másodpercet, hogy átugorjam a reklámokat egy felvételből."

+1

.

Jó kis fejlesztés, a neve (AntiBrainTox) különösen tetszik.

Rég volt, hogy TV-tunerrel vettem fel adásokat, de annak idején rászántam 10-20 percet is, hogy kivágjam a reklámokat. Ebben többnyire a VirtualDub volt segítségemre, amivel marha gyorsan és reszponzívan lehetett áttekerni több órás felvételeket úgy, hogy közben látszottak a köztes képkockák (ellentétben a bloatware "professzionális" videoszerkesztőkkel, amik csak csigatempóban és 3 másodpercenként egy képkockát megjelenítve tudnak seekelni egy videóban), így nagyon hamar ki tudtam szúrni a reklámblokkokat, utána meg már csak keyframe-ekhez kellett igazítani a vágást és megnyomni a DEL-t. :)

Mostanában már csak nCore-ról és PirateBay-ről szedegetek érdekesebb műsorokat, ott meg kivágják helyettem a tudatmérgezést.

Ha ismét tunerrel kéne felvennem az adásokat, biztos, hogy rászánnék egy percnél több időt, hogy kivágjam a reklámokat és az egyéb birkaterelést (pl. ajánlók).

Én a logót figyelném a képen, de tetszik ez a hangsáv figyelés

Végignézve a videót, nekem az jött le, hogy a kijelölés automatikusan lehet, hogy x másodperc vagy perc lesz, de a videó újrarendelrelése fél órától akár órá(k)ig is tarthat. Vagy nem?

--
trey @ gépház

Elsőnek nekem is ez jutott eszembe, de egy ffmpeg copy szerű megoldással pár másodperc alatt kész lehet.

Oké, de a szóban forgó eszközzel ez valami 18 percig tartott.

--
trey @ gépház

Ami most új, hogy a kijelöléshez ad egy nagy segítséget, vagyis a korábban néhány perces munka akár 15 másodpercre is lerövidíthető lesz.

Ezután jön a vágás, ami háromféle lehet:
- A program bevezet egy új *.slvid (symlink videóra) fájlformát, ami tulajdonképpen a kijelölési táblázatot menti, és későbbi lejátszáskor a nem kívánt részeket átugorja. Hely és idő igénye tart a nullához.

- ffmpeg copy megoldással (felbontás és bitrate marad) kb 10...30 másodperc.

- videó újrarendelrelésével, ha más felbontás vagy más bitrate kell. Ez kb. 10... 30 perc. (De ezalatt nincs dolgod, csinálhatsz mást.)

Nem éppen. Ha csak kivágsz részeket a videóból és nem kódolod újra, akkor ezt gyorsan meg lehet csinálni.

ha nagy ritkan tevezek akkor vagy sport vagy "premier" film vagy retegmusor..es ha fel is veszem, csak azert hogy megegyszer megnezzem.
utana torlom is. mindenmasra youtube vagy torrent.

szép munka, de újra feltaláltad a kereket

Nincs számítógépes tunerem, de azért van egy adguard dns block a hálózaton, hogy csökkentse a reklámok számát a netes tartalmakban.

Nincs TV-m 11 éve, számítógépen sem nézek tévét, rohadtul nem is érdekel a TV műsor.

--
Tanya Csenöl az új csatorna

De majer. Olyanakarok lenni mintte
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Lehetetlen. :D Olyan csodálatos lény mint én csak 1 van. ;)
--
Tanya Csenöl az új csatorna

:beer:

------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

+1 (19 eve)

[x] egy másodpercet se szánnék rá, hogy kivágjam a reklámokat egy felvételből, de ha a gép megcsinálná helyettem, örülnék neki, mert akkor nem kell átugornom

Bármi ilyen tool akkor jöhet szóba, ha integrálható a TVHeadend-del, azaz felvétel után lecsapja a reklámokat magától. Felőlem szöszölhet 10 percet is egy felvétellel (ARM-on), de nekem ne legyen dolgom vele. Másképp inkább maradok az áttekerésnél.

Meglep, hogy 2019-ben valaki tunerrel néz TV-t. Az meg végképp, hogy fel is vesz valamit.
--
ne terelj

Mi van helyette? Lineáris TV-zés mint a nagymamák? A kritikán aluli képminőségű VoD kínálat? Az ilyen téren erősen limitált kínálatú nCore?

Netflix, Hulu, HBO GO. Esetleg nCore. A hagyományos tv csatornáknak lassan illene végleg bezárni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

melyik kozvetit elo sportot?

En peldaul azt sem nezek. Egyszeruen nem tud lekotni.

Eurosport TV peldaul. 5 EUR havonta a streaming.

a felsoroltakra ertettem. egyebkent meg az eurosport player jo dolog, ha eppen azt a sportot ok kozvetitik, de ha nem akkor IJ.
szemben mondjuk egy digi elofizetessel ami 10 csatorna csak 2x annyiert.

Digi előfizetés nem mindenhol van, viszont Eurosport playert még mobilneten is tudsz nézni ám. Ez egy nagy előnye ezeknek a streaming szolgáltatásoknak, ugyanis csak IP infrastuktúra kell hozzá, onnantól kezdve szolgáltatófüggetlen.

Cserébe, amint kirakod egy jobb TV-re, meglepően szar minőséget biztosítanak ezek a live streamek. :)

Bezzeg a TV-adas :)

A 1080i adások hozzám átlag 16 Mbps-en jönnek (h264), ami azért elég jó, kb 4x annyi mint a tipikus netes stream ugyanebben a felbontásban.

de akkor van upc vagy telekom vagy anyamkinja kft kabeltv vagy muhodas..
azt probalom megertetni veled, hogy az eurosport 1 ceg, ahol a magyarorszagi sportkozvetitesek toredeke lathato. ezert van letjogosultsaga a (kabel)tv szolgaltatoknak.

Mint ahogy a Digi is egy cég, aki eldönti, hogy kit vesz fel a kínálatába. Vagy épp az ezer másik kábeltelevízió-szolgáltató. Van, hogy van Spíler TV, vagy épp nincs. Vagy DigiSport 1-3. Szolgáltatófüggő.
Az, hogy eléred az EuroSportot vagy nem, az nem szolgáltatófüggő.
Ilyen értelemben nézve a tévészolgáltatás esetén nincs meg a "net neutrality", míg az internetszolgáltatás esetén megvan.
És nyugodj meg, én csak a sportközvetítések miatt fizetek elő televízióra. De volt, amikor nem tudtam volna rá előfizetni, akkor (mivel még élt a szolgáltatás), a digi.hu-n követtem a meccseket, 600 forint volt egy netes stream díja.

Vagy belefutsz egy fasza geo alapu blockba merthogy az adott orszagban nem az ovek a kozvetitesi jog...

A TV-ben nem csak sorozatok és filmek mennek.

A TV kínálatánál sokkal jobb a VoD még mindig, a torrentezés meg pláne.

Hát ahhoz tudni kéne, hogy mit szeretnék nézni. Így meg este, ha már a család alszik, akkor egy 20-30 percre odaülök a tv elé
a vacsorámmal és nagyon jó és színvonalas műsorok is vannak. Nem is tudok róluk előre semmit, így nem is tudom letölteni, mert nem tudom, hogy vannak. Az igaz, hogy egy-két normálishoz át kell ugrálni vagy 80 között...

+sok

Egy hónapban egyszer rászánom magam, hogy bekapcsoljam, a ~160 csatorna átpörgetése közben olykor ráakadok valamire, ami igényes és érdekes.

ilyenkor megnezem telon a port.hu appal mi megy epp azon a csatornan, aztan kb 3 perc alatt letoltom valahonnan es megnezem hd-ben az elejetol (mert a tv-ben tuti hogy nem az elejet kapod el), reklam nelkul...

Megnézem reklámmal együtt. Amennyit én tv-t nézek, még 1s-t is kár lenne rászánnom a vagdalásra.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Se szamitogepen se egyeb modon nem nezek TV adast.

IPTV élőfizetésed van, az érdekes műsorokat és sorozatokat rögzíteni vele és a reklámokat egyszerűen átpörgetem. Így jó kérdés, hogy minek számít.

Van TV tunerem a gépre kötve, felveszek műsorokat (TvHeadend) és a felesleges sallangot is kivágom Avidemux-al...
Egyébként azért mert az összes felvevős cuccnál van egy olyan korlát, hogy csak azon az eszközön tudod megnézni, nálunk meg sokszor van, hogy az asszony vagy a gyerkőc tableten nyomul.

DVB-C TV-be dugott Pendrive, indul a film, nyomok egy pause-t, kb 30 perc múlva indítom, így mindig át tudom tekerni a reklám blokkot a film végéig.

Ezzel a dvb-ng progival csak az a gond, hogy az én dvb-c tuneremet nem kezeli le. Úgyhogy én is írtam magamnak egyet, ami interaktív parancssoros, cron, at időzitővel, és automatikus gép be-kikapcsolással.
Az avidemux újabb verzióival az gond, hogy csak i-frame-nél lehet vágni, s valamikor egy egy ilyen keret kezdés vagy a reklámban kezdődik, vagy mélyen benne az értékes részben. Képkockánkénti vágás nem megengedett.
Holott az lenne az igazi megoldás hogy csak a kijelölt vágás mentén kellene újra kódolni azt a pár másodpercet s nem az egész felvett műsort.

Erre gondolsz:
https://hup.hu/node/151893#comment-2066842
https://hup.hu/node/151893#comment-2147438
Azóta már eltelt két év. Szerintem most kezelné.

Ha bárkinek van olyan DVB-S/S2,DVB-C,DVB-T tunerje, amit a LINUX felismer és az ng-dvb program mégsem kezeli, köszönettel veszem, ha együttműködik a probléma megoldásában.
Jelenleg nem tudok ilyen tunerről.

Minek nézzek TV-t? Ami érdekel letöltöm, abban már nincsenek reklámok, mert aki feltöltötte volt szíves eltávolítani.

+1 de ha reklamos tartalmat kene megnezem, tobb percet is raszannek, hogy akar manualisan is kiszedjem belole a reklamot. Koszonheto a ketoldali reklam-allergiamnak, amit a tulzasba vitt reklamoknak koszonhetek. Adblock nelkul szamomra tobbe nincs net.

Lehet nem vagyok elég maradi de nekem nincs is TV szolgáltatásom.
Netflix/HBO/YouTube legrosszabb esetben pedig torrent és PLEX. Nem érzek igényt TV nézésre arra meg mégkevésbé érzek késztetést, hogy felvegyek majd kivágjak reklámokat TV adásból.


return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);