Nemed?

 ( Oregon | 2019. január 23., szerda - 13:08 )
Férfi
91% (348 szavazat)
1% (4 szavazat)
Egyéb
8% (31 szavazat)
Összes szavazat: 383

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Apropó: kíváncsi vagyok az F:N arányokra és az (F+N):E-re is! :)

Nem vagyok biztos benne, hogy ez a szavazás kiírás ilyen-olyan NGO-k szerint rendben van így!

Illetve, korábbi szavazásoknál valaki sajtnak vallotta magát. Most egy hermafrodita sajt mit jelöljön?

--
trey @ gépház

A lényeg, hogy "pártunk és kormányunk" elégedettségét elnyerje. Van rá esély, ők úgyis gyűjtenek mindent, jó helye lesz pl. a Kubatov-lista mellett.

Hát nem tudom. Ha egy párt szerint csak férfi és nő létezik (az összes adatlapon csak ez szerepel), akkor hogyan gyűjt adatot a hermafrodita sajtokról? Valami rossz a logikádban.

--
trey @ gépház

Egyrészt először még nem szerepelt a hozzászólásodban a hermafrodita sajt, ezt csak később szerkesztetted oda, másrészt logikát inkább annál a pártnál ne keress, mert ott nem fogsz találni.

Azt hittem, hogy lesz valami érved is, de ez itt maradt lógva. :( Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy a szivárványos libsi pártok listáin szereplő ciánhajú, magukat faszomtudja' minek tartókkal mi lesz, ha

- egyszer már nem lesz divatos (értsd: égő lesz) saját maguk számára a korábbi álláspontjuk
- a cukiság párt egyszer nemzeti szocialista terrorkommandóvá válik (a fordítottja már megtörtént)

Mi lesz akkor ezekkel a nem csak "férfi, nő" opciókat tartalmazó listákkal.

--
trey @ gépház

Nekem a kedvenc pártoddal kapcsolatban 30 év tapasztalatom van. Őket és híveiket biztosan nem zavarta, hogy liberálisból lettek már baloldaliak, jobboldaliak, szélsőjobbosok, konzervatívak, népnemzetiek, illiberálisak, unortodoxok és bármi mások is, számukra egyik irányváltás sem volt kényes vagy "égő", miért lenne bármilyen változás különösebb probléma bármelyik másik párt számára?

További érvet akarsz? Tessék: "Pay no attention to what I say to get elected." Minden eddigi tevékenységük azt bizonyítja, hogy nagy ívben lesz@rják, hogy tegnap mit mondtak, egy nappal később simán képesek hangoztatni az ellenkezőjét is (pl. internetadó). Azért, mert most éppen "így" gondolkodnak, nem jelenti azt, hogy holnap nem fognak "úgy" gondolkodni. Vannak/voltak jól fizetett tanácsadóik nekik is (Birnbaum/Finkelstein), ha az uralkodó szélirány más lesz, majd akkor annak megfelelően fordítják a vitorlákat, a logikai ellentmondásokkal ezután sem fognak törődni.

Ez válasz lenne a felvetésemre, kérdésemre?

"miért lenne bármilyen változás különösebb probléma bármelyik másik párt számára?"

Egyénekről beszéltem, akik szivárványos szervezetek és/vagy pártok listáján szerepelnek.

--
trey @ gépház

FIDESZ-es a kedvenc partod?
Tudtam, hogy valami nincs rendben veled.

Nekem nincs kedvenc pártom. Nem is tudom értelmezni. Ha lenne, párttag lennék. Nekem világnézetem van.

Neked talán van kedvenc pártod?

--
trey @ gépház

toleranciát hirdettek, meg egyenlőséget, közben ti nem fogadjátok el más véleményét. különben is miért fáj az neked, ha a doktor miniszterelnökúr a kedvence? pl nekem sem fáj, hogy nincs ellenzék :D:D:D:D

------------------------
Jézus reset téged

> Egyénekről beszéltem, akik szivárványos szervezetek és/vagy pártok listáján szerepelnek.

Hol vannak ilyen listák?

Maga a tagsági lista már egy LISTA. Mi lenne, ha nem sorokat ragadnál ki a kommentjeimből, hanem összeolvasnád a szálat?

--
trey @ gépház

Neked tényleg a világnézeteddel van baj. Sokféle ember él körülöttünk, olyanok is, akiknek problémájuk van a nemükkel. Nem az enyémmel, nem a tiéddel, a sajátjukkal. Ezen lehet röhögni, lehet rajta felháborodni, lehet ellenük tüntetni, lehet őket szidni, dobálni stb., meg lehet elfogadni tényként, hogy ők mások, és esetleg nem kell velük foglalkozni. Engem pl. nem zavarnak, nekem még soha nem volt a másságuk miatt nézeteltérésem közülük eggyel sem, ha rajtam múlik, így is marad. Nem teszek rájuk megjegyzéseket, mert sem nekem, sem nekik nem lesz ettől jobb. Pontosan ugyanúgy lehetnek hasznos tagjai a társadalomnak, mint a "nem mások", akik beleillenek a te világnézetedbe is.

Valószínűleg mindenkinek jobb lenne, ha az emberek képesek lennének elfogadni a másikat, talán ilyen szerencsétlen, senkinek sem jó felvonulások sem lennének akkor, vagy tényleg csak azok éreznék szükségét, akik mindenképpen szerepelni akarnak, meg akarják magukat mutatni. Ha nem lenne a felvonulások körül ekkora cirkusz, szépen lassan elhalnának.

Elfogadásról beszélsz, miközben az én világnézetemet kritizálod. Szép.

--
trey @ gépház

Egy embert hiába kritizálok a nemi identitása miatt, attól az nem fog megváltozni.
Egy embert a viselkedése, gondolkodása miatt lehet és (talán) érdemes is kritizálni, mert ott még lehet kisebb-nagyobb változás. Véleményeket lehet ütköztetni, egymást meg lehet próbálni meggyőzni, legfeljebb nem lesz eredménye. Én pusztán csak reagáltam egy kijelentésedre, egy olyanra, aminek szerinted itt nem lenne helye a HUP-on, még szavazást is írtál ki ezzel kapcsolatban...
Ha valaki nem ért egyet veled, akkor az logikátlan és nem elfogadó. Nem értek egyet a világnézeteddel, de az még nem jelenti azt, hogy nem vagyok képes tolerálni a véleményed.

"még szavazást is írtál ki ezzel kapcsolatban..."

Sok száz szavazást írtam ki az oldal indulása, most éppen melyikre is gondolsz?

--
trey @ gépház

Te kérdőjelezed meg a másik logikai képességeit? :)

Amúgy mit is várhat az ember, amikor a tévében is azt látja, hogy a kormányszóvívő egy pofonegyszerű kérdésre azt mondja rövid gondolkodás után, hogy "utána fogok nézni".

> a kormányszóvívő egy pofonegyszerű kérdésre azt mondja rövid gondolkodás után, hogy "utána fogok nézni"

A konkrét helyzetet nem ismerve gondolhatnám azt is, hogy nem tudja, blöffölni meg nem akar.

Mondhatná azt is, hogy "kígyók... kígyók... hm. kígyók" (majd jön a segítség: kígyóznak). Vagy más összefüggéstelen faszságot, téves matematikai eredményt stb.

--
trey @ gépház

> Bocs, elfelejtettem, hogy sokan csak a köztévéből tájékozódnak...

Ja, személyeskedni is ér? Ezt nem tudtam. Amúgy tévém sincs, de gondolom erre is lesz valami elmés visszavágás. Kérlek, adj bele mindent.

Bocs, nem akartalak megbántani.

Elmésnek is tűnhet (nem baj, ha nem), de nem visszavágás:
A linkelt oldalak nem elsősorban tévén tekinthetők meg, persze van olyan tévé, ami képes rá. Semmi közöm hozzá, hogy honnan tájékozódsz, de ezek a dolgok nem nagyon tudják elkerülni a témában érdeklődőket, így csodálkozom, hogy nem hallottál róla.

Tehát melyik szavazásra gondoltál?

--
trey @ gépház

Félve kérdem: az eredményt láttad? Vagy azt gondolod, hogy majd azt lesz, hogy itt nyomjátok a propagandát, mások meg kussban figyelik? Mi a nagy terv?

--
trey @ gépház

Félve válaszolom: az eredményt láttam.

Szeretnélek emlékeztetni arra, hogy nem ez az első olyan fórumtéma, ahol szinte azonnal politikai tartalmú hozzászólással kezdesz, majd nem tetszik, ha erre valaki reagál. Nem az én terveimről kéne kérdezned, hanem a magad terveit kellene felülvizsgálnod.
A propagandát nem "mi" nyomjuk, hanem a kormányközeli sajtó.

Nekem ne tetszene :D A flame a lételemem. Te valami másik filmet nézel.

--
trey @ gépház

Bár úgy lenne...

+1

+1

Talán idevág: IT'S MA'AM, IT IS MA'AM!
https://www.youtube.com/watch?v=arrENB5HZ38

Jézus, Mária!

--
trey @ gépház

Hülyék mindig voltak, mindig is lesznek. Nekik ezzel is meg kell küzdeniük. Van, aki bénának született, őt azért sajnáljuk, van aki csonka kezekkel, őt azért, van, aki meg csak fejben gyenge, őt nem sajnáljuk, hanem egyszerűen csak lehülyézzük.

Ezt a intoleranciát! Hülye? Miért? Mert férfi létére nőnek bohócnak öltözött és nem úgy kezelték? :D

--
trey @ gépház

Nem. Neki legalább két gonddal kell megküzdenie, amiből az egyik a nemi identitásának ügye - emiatt gondolod te hülyének -, a másik meg az idegrendszeri problémája - emiatt mondják általában az emberre, hogy hülye. Mindkettő gond komoly, ha az elsőn csak simán átlépnének az emberek, akkor a másikkal már sokkal kisebb eséllyel kellene találkoznia a környezetének. Ő egyértelműen neurológiai kezelésre szorul, ezt a helyzetet nehéz lett volna jól kezelnie a társaságnak.

Átlépnének az emberek, ha nem tennék állandóan porondra a témát. Például egyesek nem rapliznának állandóan, hogy egy hivatalos űrlapon csak férfi és nő választási lehetőség szerepel, nem 57 faszomtuggya' honnan előrángatott bullshit.

--
trey @ gépház

> állandóan

Elég sokat járok erre-arra, nem egy szűk közösségben élem az életem, de nemhogy állandóan, hanem soha nem találkoztam még ilyennel, csak egy-két cikket olvastam ezzel kapcsolatban itt-ott.


> egyesek nem rapliznának állandóan, hogy egy hivatalos űrlapon csak férfi és nő választási lehetőség szerepel

Pont ezen kellene átlépni. Vannak helyek a világban, ahol ezzel már komolyabban foglalkoznak, pl. Németországban már tettek komoly lépéseket:
https://index.hu/kulfold/2017/11/08/nemetorszagban_bevezetik_a_harmadik_nemet_az_anyakonyvezesben/
(Ajánlom figyelmedbe a cikkben szereplő egyik kifejezést: "genetikai szakvélemény", továbbá a keretes részt.)
"Természetesen" ezt így is lehet tálalni: https://888.hu/article-siralmas-nemetorszagban-johet-a-harmadik-nem


WC-k ügye:
https://444.hu/2017/01/03/gendersemlegesek-lesznek-a-vecek-a-berlini-kozepuletekben
Így is lehet róla írni: https://888.hu/article-berlin-gendersemleges-wc-kkel-ujit
Meg így is: https://kettosmerce.blog.hu/2016/05/22/a_gendersemleges_mosdok_pokla_miert_nem_mindegy_hogy_ki_hova_pisil
Idézet a fenti cikkből: "Az uniszex WC-k egyébként azoknak is megkönnyítik az életét, ahol idősnek, fogyatékosnak kell segítséget nyújtani, de a kísérője nem vele azonos nemű."
Egy régebbi cikk: https://pestisracok.hu/new-yorkban-mar-kotelezo-semleges-wc/

"Németországban bevezetik a harmadik nemet az anyakönyvezésben"

Most szólok, hogy készülhetnek a 71-re, mert hogy itt nem fog megállni a kopterkommandó, az sicher!

"Gendersemlegesek lesznek a vécék a berlini középületekben"

Szép kis közpénz pazarlás! Mert egyeseknek nem mindegy, hogy hova szarnak. :/

--
trey @ gépház

Majd megszokod...

Az idők végezetéig nem lehet szembe menni genetikai tényekkel.

> Az idők végezetéig nem lehet szembe menni genetikai tényekkel.

LOL

Ez is bizonyíték arra, hogy az emberi hülyeség nemsemleges :)

Tehát akkor szerinted az van, hogy az összes buzi és buziaktivista a nemükre való tekintet nélkül, hülye mert szembe megy a genetikai tényekkel?

Fogalomzavarban vagy. Két különböző dologról van szó. Az egyik esetben az a helyzet, hogy valaki a kromoszómái alapján nem sorolható sem a férfiak, sem a nők közé. A másik esetben a kromoszómái alapján férfinak vagy nőnek számító egyén nem a másik nemhez, hanem a saját neméhez vonzódik. Az értelmi képességek ettől függetlenek.

Hogyan fogjuk tudni megállapítani bármely más élőlény nemét?
Megkérdezzük tőle?

Próbáld meg.

Azt tette. Ő írta ki ezt a szavazást. Erre néhányan - saját bevallásuk szerint - szándákosan valótlant jelöltek.

Az megvan, hogy ezen a kérdésen csak olyanok sértődnek meg, akik megsértődnek, ha mellé tippelsz valami okból? Akkor meg hogyan tovább ebből az ördögi körből?

--
trey @ gépház

Amikor még fiatal és hamvas voltam, és még szakállam se volt, előfordult (legalább egyszer), hogy valaki nőnek nézett.

Nem esett jól. De a kérdésen nem sértődöm meg.

Képet! :)

Valószínűleg mást értünk "bármely más élőlény alatt". Ő a HUP közönségét kérdezte meg, akik - az eddigi tapasztalatok alapján - többségében férfiak, elvétve van néhány hölgy is itt, és az is elképzelhető, hogy van olyan is, aki egyik nembe se sorolja magát, de személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy olyan sokan legyenek, mint amit a szavazás állása mutat.

> Az megvan, hogy ezen a kérdésen csak olyanok sértődnek meg, akik megsértődnek, ha mellé tippelsz valami okból?

Nincs. Nekem eszembe se jutott megsértődni rajta. Elolvastam a kérdést, kiválasztottam, hogy férfi, és mentem volna tovább, de akkor megláttam egy olyan hozzászólást, amire semmi szükség nem lett volna (nem vagyok túlzottan naiv, nagyon valószínű, hogy előbb-utóbb más is írt volna hasonlót). Gondolom, tudod melyikről van szó, nem? :)

Honnan tudod, hogy egy egér hím vagy nőstény vagy egyéb?

Én még soha nem voltam kíváncsi egyetlen egér nemére sem, annyit azért sejtek, hogy Jerry fiú :)

Nyilván az elsődleges nemi jelleg az, ami alapján el szokták dönteni, de egyrészt vannak állatfajok, amiknél ez nem ilyen egyszerű, másrészt állatoknál is lehetnek ilyen-olyan rendellenességek.

A naposcsibéknél pl. nem könnyű eldönteni, hogy melyikből lesz tojó, melyikből pedig kakas. Egyszer láttam ezzel kapcsolatban egy filmet, ahol arról beszéltek, hogy baromi jól keres az, aki nagyon gyorsan és megbízhatóan képes a válogatásukra. Itt egy másik film, ahol 3:10-től jön a "lényeg":
https://www.youtube.com/watch?v=Y4E0ngRUkPc

A tojás volt előbb, mert a csirke valamilyen hüllőtől származik. :)

Ha már ennyire érdekel a téma, akkor itt van, hogy a gyöngytyúkoknál hogy megy a válogatás:

A gyöngytyúkok ivarának meghatározása.

Mint bizonyára ismeretes az ivarérett gyöngyik ivarának megkülönböztetése nem könnyű dolog. Sok bosszúságot okozhat egy nem megfelelően összeválogatott tenyészcsoport, amely nem ad megfelelő mennyiségű utódot.
Napos korban szekszálással ( a kloaka kifordításával ) az ivari dudorról a nemek jól megkülönböztethetők. Ivarérett korukban a kloaka kifordításánál a kakasok babszem nagyságú szemölcsszerű dudora látható, míg a tojóké alig észrevehető. Ezzel a módszerrel az ivarok majdnem pontosan meghatározhatók. A termelési időszakban az ivarok megkülönböztetése a fancsontok távolságának elbírálásából meglehetősen könnyű. A kakasok fancsontja közti távolság egészen kicsi, azok majdnem összeérnek. A termelésben lévő tojók fancsontjai tágak, a köztük lévő izomszövet rugalmas, két ujjunk kényelmesen közéjük ér. A termelés megkezdése előtt és befejezése után az ivarok megkülönböztetése ezekkel az utóbbi módszerekkel bizonytalan. Egyes tenyésztők szerint a kakasok kisebbek mint a tojók. A kakasok átlagos testsúlya 200g-mal kevesebb, mint az azonos korú tyúkoké.

http://chicken.hupont.hu/15/a-tyuk

Azt hiszem, ha újból csak két nem lesz, akkor hasonló módszer kidolgozására lesz szükség. :P

Csak nem maga Kásler Miklós rejtőzik az Oregon név mögött? :)

Akkor ez nem feltételes módban lenne. :)

Igaz :)

Tudod, az itt a probléma, hogy engem nem zavarna sem az, hogy ha a férfi wc-be bejönne egy magát sem nőnek, sem férfinek nem tartó egyén, sem az, ha nekem kellene akármelyik wc-be bemennem.

Őket zavarja a többi ember, ezért építtetnek maguknak semlegest.

Szerinted kiben nincs tolerancia?

--
trey @ gépház

Szerintem ezen a ponton ez mar egy ongerjeszto folyamat. Minden topikban gondot okoz, ha egyik oldal sem erti (es/vagy nem is akarja erteni) a masikat.

Nem arra reagálsz amit írok.

--
trey @ gépház

De, csak meg egyszer el kene olvasni.

Várjál egy kicsit. Miért van külön női és külön férfi WC mindenhol?
Akinek problémája van a saját neme megállapításával, aki sem férfinak, sem nőnek nem érzi magát, esetleg a kromoszómái alapján tényleg nem illek bele egyik nembe sem, az melyik WC-be menjen be? Pozitív dolog, hogy téged nem zavarna a dolog, engem sem zavarna, de az összes WC-ben nem te fogod várni az oda betérőket, nem is én, mi van akkor, ha másokat zavarna, ha az "ő férfi WC-jébe" bemenne egy nem férfi, vagy az "ő női WC-jébe" bemenne egy nem nő? Mi van akkor, ha tényleg a nemsemleges embert zavarja az, hogy egy férfi vagy egy női WC-be kell bemennie? Szerintem ezeket a jogokat ne vegyük el senkitől, az emberi méltósághoz mindenkinek joga van.

Az elmúlt 2000 évben ezt a rendkívül bonyolult problémát hogy oldotta meg az emberiség?

--
trey @ gépház

Hat egy idoben siman maglyara dobtuk azokat, akiket nem ertettunk (vagy akiket ertettunk, de feltunk toluk).
Azota valamennyit arnyalodott a dolog :)

Ha már lúd, legyen kövér! Az elmúlt 4000 évben hogyan oldották ezt meg?

Mindig mindent megoldottak, általában néphülyítéssel, ami még most is remekül működik.

Turing pl. elég jól megszívta, hogy rossz korban született, ma már békén hagynák. Ahogy a Föld is szép lassan kigömbölyödött, előbb-utóbb minden a helyére kerül.

Nagy a probléma. Ha van külön férfi és női wc, de nincs queercisgendermaletotransformwomanbutterflysoul az néphülyítés.

Szerintem az a néphülyítés, hogy ilyesmire szükség van.

--
trey @ gépház

A lgoikád alapján a külön férfi és női WC teljesen felesleges, hiszen ezen az oldalon ezt írtad:

Szép kis közpénz pazarlás! Mert egyeseknek nem mindegy, hogy hova szarnak.

Vannak cégek stb., ahol tök jól elvannak a férfiak és nők a közösen használt WC-vel. Nem tudom egy ilyen környezetben mi lenne a helyes? A se nem nőknek, se nem férfiaknak külön budit építeni?

--
trey @ gépház

Aztán majd ha megépül az edzőtermemben a sírás-rívásra a kétlelkűek vagy mi (gy.k.: Two-spirit <- ma tanultam!) öltözője, de az nem jön ki a Genderqueer-ekkel, mert kényelmetlenül érzi magát, akkor eljutunk oda a nonszensz világba, hogy egy edzőteremnek minimum 71 öltözőt kell építenie.

--
trey @ gépház

> eljutunk oda a nonszensz világba, hogy egy edzőteremnek minimum 71 öltözőt kell építenie

Nem jutunk el oda.

Jövő heti lottó számokat nem tudod esetleg?

--
trey @ gépház

Pont ugyanúgy tudom, ahogy te.

Miért nem tudod? Felvételkor közölni kell, hogy közös WC van, olyan, amit a férfiak, a nők és a nemsemlegesek közösen használnak, mivel technikailag nem lehet másképp megoldani. Ha belemegy, jó, ha nem, nem jön oda dolgozni.

Ez szerintem is jo megoldas lehetne, raadasul egyszeru is.

Na, akkor a nyilvános WC-re meg ki kell írni, hogy van női, van férfi. Akinek meg ez nem tetszik, az nem jön ide szarni.

--
trey @ gépház

> kell

Ez egyébként biztos?
(Nem költői kérdés vagy burkolt ellenkezés. Nem tudom.)

Nem biztos.

> előbb-utóbb minden a helyére kerül
Ennek kellene vegre orulni, es nem mestersegesen gyartott problemakkal eloallni.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Ebben teljesen igazad van, viszont egy csomó probléma, amiről sokan azt gondolják, hogy mesterséges, az nagyon nem az. A kromoszomális rendellenességek nem mesterségesek (az egyik legismertebb talán a Down-szindróma). A nemi szervek fejlődési rendellenességei sem azok.
Ez a betegségcsoport elég sok ember életét keserítheti meg:
http://semmelweis.hu/urologia/2014/09/05/interszexualitas/

Nem a kromoszoma- vagy fejlodesi rendellenessegekre gondoltam. Hanem arra hogy Jozsi belul Renata, a masik belul Jozsi csak Renatanak akar kinezni, a harmadik Bela aki amugy Jozsi es Renata is egyben, de megiscsak inkabb Bela. Es most ezen porgunk, hogy a kis igenyeiket kielegitsuk, pl. legyen nekik kulon/egybe/whatever wc, mert hat anelkul elni sem lehet.
Jelentektelen es mestersegesen krealt problema ez.

Mindig is voltak akik valamilyen modon kilogtak a sorbol. Persze, elfogadas es segitseg kell, ok. Ez igy nekem inkabb polgarpukkasztas. Amivel nincs semmi baj, csak nevezzuk a neven :)
____________________
echo crash > /dev/kmem

Honnan tudod, hogy ezek az emberek mit éreznek, mit élnek át, miért akarnak változtatni a neműkön? Szerintem valaki polgárpukkasztásból nemet vált, akár úgy is, hogy átoperáltatja magát? Más magyarázatot nem is tudsz elképzelni?

Nem az a polgarpukkasztas hogy nemet valt, vagy hogy bugyikaval takarja el a lompost. Tegye ha igy jo neki, senkit nem erdekel.
Azt erzem polgarpukkasztasnak hogy Jozsi jogot formal a noi/egybe/kulon/whatever toalettre es mas egyeb dolgokra, meg hogy 3-8-171 nemet kell innentol kezelni. Egy olyan jelentektelen letszamu kisebbseg miatt, akik egyebkent enelkul tudnanak elni (ertsd: Jozsi tud bugyikat huzni enelkul is, Bela tud Renatava valni enelkul is).
Vannak ennel sokkal nagyobb hordereju, egetobb problemak is.
____________________
echo crash > /dev/kmem

> Vannak ennel sokkal nagyobb hordereju, egetobb problemak is.

Ebben tökéletesen igazad van. Egy csomó sokkal súlyosabb problémát nem tudnak (vagy nem akarnak) megoldani azok, akik megtehetnék. Ez látszólag könnyen megoldható, "csak" kell egy harmadik WC a kettő mellé, valószínűleg még mérlegelték is, hogy egy ilyen döntés inkább hoz szavazatot, mint visz. Ettől függetlenül próbáld ezt úgy felfogni, hogy neked ettől még továbbra is lehet abba a WC-be bemenned, ahova eddig jártál, az a szűk kisebbség, akit ez érint, ettől megnyugszik, továbbá az építőipar újabb megrendeléskehez jut, mellette a táblagyártók is jól járnak.

És úgy mégis hova kellene a plusz vécéket (vagy bármit, btw) felépíteni egy létező irodaházban? Hacsak nem állítasz fel toitoi vécéket egy tárgyalóban, a kakival kezdeni kell valamit.

Nem jó. Mert ha nem olyan, mint a többi (kisebb, nagyobb, nem rózsaszín a fal stb.), akkor megsértődnek, hogy nekik is pont ugyanolyan jár.

Lásd Hevi linkje az edzőteremről, ahol a női öltözőből kitessékelt férfinek "nőnek" felajánlották, hogy öltözzön a mozgáskorlátozott öltözőben, ha nem jó neki a férfi öltöző, de azt elutasította, hogy ő nem rokkant.

Akkor mi a véreres faszt akar? Férfi létére nőkkel öltözni? Holnaptól én is kijelentem, hogy szakállas nő vagyok és megyek sasolni a csajokat az edzőterem női öltözőjébe?

--
trey @ gépház

Mindennek van határa. Az irreális igényeket nem kell teljesíteni.

Majd akkor, ha ezt tényleg meg kell csinálni, az erre alkalmas emberek (nem te, nem én) megtalálják a megoldást, még a pályázatok nyerteseit is ki fogják tudni választani.
Sokáig a mozgássérültekre sem voltak tekintettel sehol, szerencsére ma már minden helyen van megoldás arra, hogy ők is tudjanak személyesen ügyeket intézni, vásárolni stb. Ehhez egy csomó átalakítás kellett. Meg kellett oldani, megoldották.

Mivel pl. New York előttünk jár, feltehetően már meg lehet nézni, hogy ott hogyan csinálták. Németország is meg fogja oldani, ha már egyszer így döntöttek, nem néztem utána, ott hogy állnak ezzel. Lesz tehát példa, ha nálunk is erre kerülne sor.

> már meg lehet nézni, hogy ott hogyan csinálták

Miért, ott hogyan csinálták?

Nézd meg, ha érdekel.

Speciell engem sem zavar, amíg csak rólam van szó. De ha a kamaszlányom után egy fönt bemutatott bohóc megy be a női WC-be, akkor én is utána megyek egy macsetével. Lehet ezen viccelődni, amíg nem kiskorúakat érint.
A harmadik nemre és a WC-s dologra ezért nem lehet csak legyinteni. Itt a társadalom teljes átneveléséről van szó. Kis lépésekkel haladnak előre, de megállíthatatlanul. A skandinávoknál már az oviban kezdik, nehogy a szülőnek esélye legyen normálisnak nevelni a gyerekét.
És az egész mögött ott a politika. A baloldali pártok állnak ezek mögé a folyamatok mögé, mert a konzervatív pártok ezt elítélik, emiatt a buzik, transzok és egyéb aberráltak inkább a baloldalra fognak szavazni. Olyasmi folyamat zajlik, mint 100 éve a kommunzimus elterjedésekor: a baloldali (liberális, zóld, ...) pártok képesek szétverni a társadalmat csak azért, hogy saját politikai hatalmukat erősítsék.

Én azt nem értem, miért kell külön férfi és női WC-t építeni pl. irodaházakba.

Kellene olyan, hogy WC, kellene belé elegendő mennyiségű fülke, és úgy kéne megépíteni, hogy ne lehessen fentről vagy lentről se belátni a fülkékbe. Így aztán teljesen mindegy, hogy a kamaszlány után ki megy be az ajtón, ha nem akar utána a fülkébe is bemenni. Olyan helyet is láttam az egyik irodaházban, hogy 3 WC volt a földszinten, mindháromban volt kézmosó is, és minden WC a folyosóról nyílt. Ez talán a legjobb, mert ha valaki bemegy és bezárja, akkor nem megy be utána senki. Se azonos nemű, se ellenkező, se harci helikopter és egyebek.

Így aztán nem is kéne 3 vagy 72 különféle típusú WC-t építeni minden emeleten, stb.

+1 asszem.

+1

Akkor mindegy a nemünk, pénzt kell nekik adni és akkor lehetünk akármik, mondjuk egy szép kötvénnyel.

*

Azt nem tudom, ahogy azt sem kivel szaporodik. :)

szletesi biologiai nem (= pinad vagy farkad volt szuleteskor)?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Úgy kellene kiírni, hogy a "Születéskori Biológiai Nemed"?
Ott is kell persze egyéb, mert létező jelenség, hogy valaki nem fér bele a férfi/nő kategóriák egyikébe sem, de legalább 3 ponttal meg lehet úszni.

Nagy Péter
www.ddo.hu

De, igen! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1

Új párkapcsolatot! :P

Amúgy ez egy pasi szakma. De vajon mennyire?

<TROLL>Közöd?</TROLL>

Az kizárással jár, ha itt hazudok?

nem dehogy!
bezárással:Đ

troll
egysejtű vagyok, osztódással szaporodok :D
/troll

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
Amióta megismerkedtem az Anroidos és IOS-es kacatokkal, azóta a Windows láttán már nem kapok gyomorgörcsöt.

Bárki is komolyan veszi ezt a szavazást?

Mi a fenének ezt a HUP-on piszkálni?

Szerintem több mint egy alkalommal volt az elmúlt 18 évben ilyen szavazás a HUP-on. Akkor nem volt vele semmi baj. Most mi?

--
trey @ gépház

+1

akkor még (nem)volt genderszak:)
azóta ez társadalmikusan elleségesikus hozzáásnak minősül, me'..
hát csak és kész! boldog karácsonyt, oszt jónapot!

Bocs, de akkor nem a HUP változott, hanem a világ rohadt meg körülötte.

--
trey @ gépház

csak egy dolog állandó, a változás:)

v. még az sem.

Azért a HUP egy elég állandó dolog. Látod, megérte a kort, amikor már szinte szégyen, ha valaki egyértelműen leírja, hogy férfi vagy nő.

A mai kor szellemének megfelelően, egy ilyen kérdésre bizonyos körök szerint legalább hezitálni érdemes, mielőtt az ember konkrétan állást foglal :D

--
trey @ gépház

Szerintem mar az is teljesitmeny, hogy kb akarmilyen topik alatt harom hozzaszolason belul eljutunk a ballibsizesig.

Van, akinek már a nyitója is kormányellenességgel kezdődik. A harmadik komment ehhez képest kismiska.

--
trey @ gépház

Az pusztán csak reagálás volt a te nyitó hozzászólásodra.

Ó, itt nem rólad volt szó.

--
trey @ gépház

Akkor elnézést kérek.

A ketto ugyanaz a jelenseg.

Csakhogy, itt nem volt megtűrve a politika. Éveken keresztül kértem a hanyagolását, de egyesek basztak erre. Most, hogy én is baszok rá, jön a sírás-rívás, mert nem tetszik amit írok.

Kérlek ne.

--
trey @ gépház

Attol amit mondasz, meg ugyanaz a jelenseg marad, ha hasonlo kommenteket tesznek az emberek, csak mas politikai illetve vilagnezet iranyaban.

Amugy a te esetedben specialisabb a dolog, hiszen te allapitod meg a szabalyokat, moderalsz, es kommentelsz magad is.

Szerintem 'siras-rivas' helyett a.) kene egy elfogadhato moderalasi szabalyzat, b.) azt kovetkezetesen betartatni, es c.) egy vagy tobb moderator aki partatlanul, a beszelgetesben reszt nem veve vegzi a dolgat (lasd meg: conflict of interest).

És akkor jönnének a "cenzúra", "szólásszabadság" harcosok. Köszi, hogy elmondod, hogy hogyan kellene. De szívesebben vennék ötleteket olyanoktól, akik legalább annyi ideje csinálnak élesben ilyen oldalt mint én és tapasztaltból beszélnének.

--
trey @ gépház

Nagyon szivesen.

Egyebkent nem szegyen elfogadni legalabb a velemenyet olyanoknak, akik majdnem ugyanannyi ideje itt vannak, csak epp latogatokent. Szelesiti a latokorod es esetleg felhivja a figyelmet olyan dolgokra, amit belulrol te nem latsz.

Természetesen köszönöm a véleményt. Tudom mióta vagy itt, azt is, hogy együtt "kezdtünk" el dolgokat. Ettől még lehet bizonyos dolgokban eltérő a véleményünk.

Részemről emiatt semmi rossz érzés vagy harag nincs :)

--
trey @ gépház

Reszemrol sem. Termeszetes, hogy emberek velemenye vagy vilagnezete elter.

Ez onmagaban nem szokott zavarni (kiveve nehany szelsoseges temat, lehetne sorolni de nagyjabol az oltasellenesseg meg a laposfold-hivok korul van a tolerancia-hatarom). Nyilvan van, amikor elszakad a cerna, ezekre nem is vagyok buszke, es igyekszem kerulni, es nem zsigerbol kommentelni. Amig valaki ervekkel, nem a szemelyt tamadva, gunyolva vagy minositve vitazik, addig semmi gond nem kene, hogy legyen az eltero velemennyel.

Te ezt komolyan elhiszed, vagy csak viccesnek gondolod ? Ez csak trükk, hogy a többség jogainak sérelmét emlegetik folyton. Mégis kiket értesz bizonyos körökön ? Akik nem akarnak újabb boszorkányüldözéseket ? Ez nem arról szól természetesen, hogy szégyen leírni, hogy férfi vagy nő valaki, hanem hogy ki meri felvállalni, hogy egyik sem. Nem valaki ellenében akarom magam meghatározni. Nem azért nem szavazok, mert szégyellem, hogy férfi vagyok ilyen nick-el, hanem mert túl empatikusnak születtem és nem akarom minimális módon sem támogatni a szegregációt.

Nem gondolom pl., hogy egy IT-s állásinterjún helyénvaló kérdés, hogy valaki meleg-e.

+1

> Nem gondolom pl., hogy egy IT-s állásinterjún helyénvaló kérdés, hogy valaki meleg-e.

Egyébként miért kérdezi meg több cég is például online jelentkezéskor, hogy az LMBTQ közösség tagja vagy-e, vagy éppen hogy milyen genderrel identifikálsz. Vagy mi.

Ilyen listázás van?

--
trey @ gépház

Hát hogy listázás van-e, vagy megy a /dev/null-ba (unlikely) arra jóhiszeműen annyit mondok, hogy nem tudom. :)

Saját munkahelyeimen nem kérdeztek ilyet még soha, ahol meg igen, oda végül nem vettek fel. Amúgy összesen két helyen láttam ilyet, mindkettő multi, egyiktől sem hívtak, első körre sem. :D

Ilyennel meg nem talalkoztam. Tudsz peldakat?

Ha jol emlekszem, pl: https://www.arup.com

Amugy erdekes cegnek tunik, csak ok frontendest kerestek epp, en meg annyira meg azert nem voltam elkeseredve... de azert jo lenne valami erdekesebb projecten dolgozni naluk egyszer.

Szerk:

https://www.arup.com/our-firm/diversity

Tudok, kezdj el a Fortune 500-ban szereplő szoftvercégek karrieroldalára regisztrálni, a pontos sorrendet nem ismerve is bele fogsz futni rövid időn belül néhány példába.

Amúgy azzal nincs baj, hogy inclusion, meg legyen LGBT+ szakkör a munkahelyen (no sarcasm intended, ha igény van rá, tényleg legyen), de hogy az önéletrajz felöltése előtt, recruitment folyamatban _közvetlenül_ rákérdezni, hogy meleg vagy-e, az kicsit erős. Az ember véletlenül arra asszociálhat, hogy itt valakit diszkriminálni fognak. Hogy a heterókat vagy a melegeket, az mindegy, egyformán rossz, mert nem szakmai szempontok alapján történik a kiválasztás.

Ilyen cegnel (fortune 500) dolgozom, es ezek a kerdesek szerencsere explicit tiltva vannak az interjuztatok szamara.
Akkor csak jol valasztottam eszerint.

Ezt konkrétan a karrier portál kérdezte meg írásban, még csak nem is az interjúztató. :D

Az szep.
Lenduletbol csuknam be a brozert.

A legtöbb ilyen helyen volt egy halom kérdés, amire azt írták, hogy statisztikai célból vannak és nem kötelező rájuk válaszolni.

Milyen származású vagy, pl. fehér angol, fehér ír, más fehér. Ázsiai, kínai, afrikai fekete, jamaikai fekete, közel keleti, ilyen mix, olyan mix, valami másféle, nem kívánok válaszolni

Itt szoktak vallást, szexuális irányt, rokkantságot stb. kérdezni.

Ennek a kérdéskörnek bizonyos aspektusait nem viccesnek, hanem erőltetetten szánalmasnak gondolom.

--
trey @ gépház

Leírtam, hogy miért nem szavaztam. Gondolom erre is érted. :(

Nem, én az olyan faszságokra gondolok, mint a Facebook 52 elemes nem választója, meg a CoC féle kontraproduktív faszságok. A sunyi propagandatolás és véleményformálás. A politikai agenda terjesztése és ennek beszivárgása a tech. világba.

--
trey @ gépház

Errol az 52 elemes dologrol a facebookon nem levok szamara van egy screenshot? :)

Az, hogy trey hazudott, mert nem is 52 van, hanem 71!!! :D

Elnézést kérek! Most már értem, hogy mi a baj a 2019-es HUP "nemed?" szavazással! Hogy CSAK három opció van benne!!!!!

:D

--
trey @ gépház

Mikrol le nem marad az ember, ha nem nez nagyon facebookra.

Amugy ha a velemenyemet kerdezed, szerintem ezek jo resze nem "nem" hanem beallitottsag, magam reszerol ertelmetlennek tartom, viszont kb egy vallvonassal el tudom intezni ugyanugy mint valami egzotikus vallas hiveit vagy a laposfoldeseket. Engem nem zavar, problemat nem okoz szamomra, az eletemben nem okoz kulonbseget. Szoval *vallvonas*.

Nem érted. Nem minket zavar, hanem őket, ha csak "férfi" és "nő" van.

--
trey @ gépház

Minket is zavar, errol szol a thread fele...

Ezt értsem úgy, hogy Oregonnak 71 elemes szavazást kellett volna kiírnia?

--
trey @ gépház

Kerdezzuk ot, ez az o szavazasa :)

Gondolom, ot csak ebben a felbontasban erdekelte. Ettol valaki lehet, hogy kesobb meg bekuld egy 71 opcios szavazast, csak gondolom atlagos kepernyofelbontassal le fog logni a kepernyorol. :)

Engem pl. az zavar, hogy a facebookos választási lehetőségek között olyanok is vannak, amik ugyanazok, csak rövidítik az egyik szót.
Vagy miért van, hogy korábban elég volt a male, de most már van male is meg man is? Van olyan, aki nem érzi magát male-nek, viszont man-nek igen?

Az a baj, hogy én érzem szarul magam, hogy a 71-ből csak 2-t értek. Pedig szerintem nem kéne.

--
trey @ gépház

Én négyet értek: male, female, man, woman.

Ha kell, elmagyarázom azt a kettőt, amit nem értesz, feltéve, hogy ebből a négyből értesz kettőt. Ha másik kettőt értesz, akkor együtt már hatot ismerünk :-P

Nekem elmagyarázhatod.

Amit én gondolok, hogy a male, female állat is lehet, míg a man, woman csak ember.
A male, female melléknévi szerepben is lehet, míg a man, woman (ebben a formában) csak főnév.

De miért kérdeznének meg egy állatot a neméről, miért kellene kiemelni, hogy ember?
Ha nemet kérdezik, akkor a "sex" rubrikát szokták kitölteni, amely régen két lehetőséget tartalmazott: male, female vagy M/F
Egyszerű a dolog, ha lenézel és kilóg valami, akkor az M-et jelölöd. Ha lenézel és be tudnak dugni valamit, akkor az F-et jelölöd. Ha ahhoz a <0.2%-hoz tartozol, aki valami rendellenességgel született és se nem lóg ki semmi és nem is tudnak bedugni semmit vagy ki is lóg és be is tudnak dugni, akkor kromoszóma alapján beírják a nemet, aztán majd felnövés közben eldöntheted, hogy mégis melyik csoporthoz tartozol (és ez esetben indokolt a nemváltás, amely tudomásom szerint régóta támogatott, több film is készült róla).

Mármint pontosan kit zavar? Mert engem például nem.
Írjunk ki erről is egy szavazást, hogy zavar-e, hogy csak férfit és nőt lehet választani a nemnél?

Szóval lehetek akár férfi testbe zárt nő (bárhogy is hívják, meg jelöljék az ABC mára már fogyó betűivel), aki szeretne a női öltözőbe öltözni. De ezzel az erővel rendőrként motozhatok nőket is igaz? Sőt szeretnék szülni is, ha már megválaszthatom a nememet! Micsoda kirekesztés, ha nem teszik ezt lehetővé nekem! De menjünk tovább, a koromat is megválaszthatom? Akkor nyugdíjas korú leszek, utalják a nyugdíjamat! Vagy gyermeknek tartom magamat és akkor nem vagyok büntethető?

Ez a világ annyira beteg lett, hogy már fáj. Legutóbb olvastam egy cikket egy nőről és a férjéről, akik feketére változtatták a bőrszínűket (melanin injekció kúrával) és azt hitték, hogy ezzel négerré váltak és fekete gyerekük fog születni. Idáig jutott a média, hogy ennyire elhülyíti az embereket. A genetikusok nem mernek már kiadni semmi publikációt, amit a média esetleg negatív módon tálalna. Ezt meg is erősítették azzal, hogy elvették minden címét és lejáratták magának a DNS-nek a Nobel-díjas felfedezőjét is. Akkor képzelheti az egyszeri kutató, hogy mit csinálnának vele, mennyi munkát kapna utána, ha le merné írni az igazat.

Szemely szerint engem sem, de a kommentekbol azt vettem le, hogy rengeteg mas embert igen, ezert hasznaltam ezt a kollektiv "mi"-t.

Azzal egyetertek, hogy a vilag kezd egy igen betegge valni.

> Azzal egyetertek, hogy a vilag kezd egy igen betegge valni.

Igen, a kérdés az, hogy téged ez zavar-e. Ismertem egy nőt, kicsit lökött volt, mióta megismertem Zsuzsának hívták. Egy szép napon (40 évesen) megváltoztatta a nevét Annára. Utána az összes ismerősnek Annának kellett hívnia. Tök gáz volt az egész, hogy most megsértődik-e ha véletlen lezsuzsázom.

Fontos-e mindenáron megmondani a frankót, vagy röhögsz egyet rajta és továbbmész?

Azért ez egy kicsit egyszerűbb. A név nem valami veleszületett tulajdonság, ami a génjeidben van. A nevet adják neked a szüleid, ami vagy tetszik vagy nem. Valakinek 2 keresztnevet adtak, pontosan azért hogy azt használja majd felnőtt korában, amelyik tetszik neki. Azért sem fog senki felelősségre vonni, mert Zsuzsának hívod véletlenül. Ellentétben ez a "nemváltoztatóknál", akár kirúgáshoz, nyilvános lejáratáshoz vagy bíróságra is vezethet. Például szintén média kezdi már elhinteni a nem túl távoli jövőt, hogy semleges megszólítást kell majd alkalmazni mindenhol és meg kell kérdezni, hogy "hogyan szólíthatom önt?". Mert ki tudja, hogy nem-e Lókitty-nek kell hívni..

Hol egy időgép? Hol, mikor és ki rontotta el ezt a világot?

Szerintem mindig is idiotak voltak az emberek, csak amiota van internet (es foleg "szocialis media"), gyorsabban terjed es messzebbre eljut (a hire).

Kicsit hosszú, de jól leírja a problémát:

https://szemlelek.blog.hu/2019/01/04/az_identitaspolitika_patologiaja

--
Soli Deo Gloria

Nekem (bar nem ertek hozza) elfogultnak tunik, es osszemos teljesen fuggetlen fogalmakat.

Nekem nem, szerintem tök jól összefoglalja a problémát.

--
trey @ gépház

> Látod, megérte a kort, amikor már szinte szégyen, ha valaki egyértelműen leírja, hogy férfi vagy nő.

Ez borzasztóan nagy butaság, legfeljebb csak hangulatkeltésre és terelésre jók az ilyen kijelentések. Egy mentséged lehetne, ha viccnek szántad volna, de erre nem látok az eddigiek alapján esélyt.
Nekem még soha nem kellett azért szégyenkeznem, mert férfi vagyok, soha nem szégyelltem, ha megnézek egy-egy jó nőt, legfeljebb a feleségemnek ez kevésbé teszik, ami érthető valahol. Odáig kellene eljutnunk, hogy a nemi identitás kérdése ne legyen már végre téma, hogy erre ne kapják fel a fejüket az emberek, hogy mindenki élhesse normálisan a saját életét, ha azzal másokat nem zavar.

+1

+1

Én inkább úgy mondanám, hogy megérte a hup azt a kort, amikor egyre többen szeretnék, ha ebből a férfi/nő/egyéb témából konfliktus/kötözködés lenne.

Azt gondoltam, hogy a ":D" érzékelteti a komment hangulatát, de tévedtem. Régen egyszerűbb volt az internetelés, mert a beszélgetőpartnerek tudták értelmezni a karakteres hangulatjeleket.

2019-re eljutottunk oda, hogy ha nem beszélő szarmoji mondja, akkor nem értik.

--
trey @ gépház

Már írtam korábban: Egy mentséged lehetne, ha viccnek szántad volna, de erre nem látok az eddigiek alapján esélyt.

Az "eddigiek" erősebbek a ":D"-nél... ide jutottunk 2019-re...

Nagy +1

+1

Érdekes hely ez a HUP, ahol több az egyéb mint a nő. :-)

Gondolom, mert nem volt "Csak az eredmeny erdekel" opcio :)

Hát ez gáz
Biztos hogy az a 3 valóban nő?
Képet kitehetnének:)

Nemadok :-P

Lehet vannak akik a szavazáskor még egyebek voltak
De már elműlt

Meglepően alacsony a nők aránya, ennél többet vártam volna.
Szerintem a szakmában/ahhoz közel azért dolgozik 3-5% nő, ezek szerint addig már nem terjed a többségük érdeklődése, hogy egy HUP jellegű szakmai portálra járjanak.

Vajon miért lehet ez?

Hat mert itt a szakma 5%, a flame meg 95% :)

Sok lesz az az 5 :D

Egyéb: az én magánügyem, nem tartozik senkire. (A múltkor arra se feleltem, hogy tartok-e otthon készpénzt. Kissé már kóros ez a titkolózás...)

Nemem? Igen.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Sex: hell yeah, nigga (0:56)
https://youtu.be/6aXTMt4YcvA

Egyéb bakker :-D
Oszt mégis mi, esetleg jegesmedvekompót?

Hiányoznak olyan hiánypótló válaszok, mint : I Sexually Identify as an Attack Helicopter

Hianyzik az asexual polygender but rather transmasculine male to female transsexual manwoman with two-spirit habits. Es a gyikember sincs ott. Nem eleg PC a lista :)

____________________
echo crash > /dev/kmem

Sőt, a Dell Optiplex 3050 sincs ott. Nem elég PC a lista. :)

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Amikor a linkre kattintottam, sejtettem, de nem tudtam, hogy ki fog törni az elmebaj.

Most már tudom.

2002-ben még más világ volt:

https://hup.hu/node/10602

Figyelemre méltó komment a múltból:

https://hup.hu/node/10602#comment-64708

--
trey @ gépház

:)

Sajnos a kommentek sorrendje áldozatul esett valamelyik migrációnak, így nem pontosan követhető a beszélgetés menete, hogy ki kinek mijére válaszolt.

Mindenesetre, akkor ez egy ártatlan kérdésnek számított. Senki sem gondolt mögé semmilyen hátsó szándékot (nem is volt), és nem raplizott mindenféle mondvacsinált okokkal.

--
trey @ gépház

Igazabol most sem volt raplizas hogy nem eleg a ketto; ha megnezed az elso temaba nem vago komment a te NGO-zo burkolt offtopicod volt, a tobbi meg kovette.

Szoval nemtom. De a vilag tenyleg megvaltozott.

Itt csak annyi történt, hogy megelőztem.

--
trey @ gépház

JA! Ertem! :D

Úgy kezdődött, hogy visszaütöttél. Köszönjük :)

Legalább magaddal szemben lennél őszinte. Az egész úgy kezdődött, hogy tűrtem a sok éven keresztül.

Egyébként, szívesen!

--
trey @ gépház

Akkor még nem voltam itt.

Úgy látom, valaki éppen hülye volt, és egy aktuális baromság alapján tett fel provokatív kérdést. Egy-két poénkodó begyűjtötte, mellesleg alkalmat ad teljesen értelmetlen anyázásokra. Grautulálok mindenkinek, aki komolyan veszi, annak is, aki kiírta. (negatív szegénységi bizonyítványnak tökéletes)

> "Nemed?"
> provokatív kérdés

what?

> negatív szegénységi bizonyítvány

Most akkor jó a bizonyítvány, vagy rossz?

:)

Van egy unokatestvérem aki szociológia professzor egy svéd egyetemen.
Ő szokta mondani, hogy sokszor nem az a rasszizmus amiről azt gondolják, hogy az, hanem az, hogy azt gondolja, hogy az.
Nekem egy darabig ezt emésztenem kellett, mert elég absztrakt így, de ahogy bevillantak a speciális esetek rájöttem: tényleg!
Amúgy ez egy analógia volt.

Amúgy! Kérdeztem valamit és adtam egy nemleges válaszra is lehetőséget. Hogy ebbe ki mit lát bele, na az lehet a szegénységéi bizonyítvány. Persze azt gondolni erről, hogy ez egy provokatív kérdés, már önmagában provokáció! :)

Az pedig, hogy engem azért minősítesz, mert benned érzelmek dúlnak a témával kapcsolatban, az nem az én szegénységi bizonyítványom. Nem tartozom az érzelmeidért felelősséggel! :)