IT munkádat hány százalékban végzed otthonról?

 ( m.informatikus | 2018. október 31., szerda - 8:30 )
99%, nem érdekli a munkahelyet, hogy bejárunk-e
14% (55 szavazat)
75-99%
7% (26 szavazat)
50-75%
4% (17 szavazat)
25-50%
8% (31 szavazat)
0-25%
42% (168 szavazat)
0%, megkövetelik, hogy mindig menjünk be
12% (47 szavazat)
Nem IT-ban dolgozom
11% (44 szavazat)
Commentben ejj, de megírom!
3% (10 szavazat)
Összes szavazat: 398

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

0-25% (kb 1-2%) : csak ha készenlétes vagyok és hívnak, vagy ha tervezett éjszakai meló van.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

+1

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Dolgozhatnék home office-ban, de minek? Társasági ember vagyok, nem mocsári zsurló, hogy magamban búgócsigázzak otthon.

--
trey @ gépház

Dolgozni mész, nem beszélgetni :). Legyél csak társasági ember a saját pénzeden.

Ez tévedés, szerencsére nem börtönben vagyunk és nem is tudnék olyan helyen dolgozni, ahol börtönben érezném magam. Nem véletlenül vagyok ott 20 éve ahol, még akkor is, ha a lóvé máshol lehetne adott esetben sokkal jobb is. A pénz nem minden.

--
trey @ gépház

A 100% munkavégzés, mondhatni hatékonyság, semmi sallang, az szerinted börtön? Elvi szinten kérdezem, mert a home office-ban is elbambul az ember ezen-azon, de ott elmondható, hogy hát majd behozza saját idején. 8 órás beosztásban a reggeli facebook-ozókat, ebédidőn kívül kávézóban beszélgetőket szerintem jogosan kéri meg egy főnök, hogy menjenek már dolgozni. Nyilván nem pár percről beszélek, maradjunk elveknél.

Nagyon attol fugg, mi a munkakor, szerintem.

Naja, szerver összeszerelő szalagmunkásnál tényleg furán veszi ki magát :D

Úgy érted, hogy most éppen egy storage-on csinálok RAID migrációt, tolja az az "expanding" csíkot, közben ne szóljak át a tőlem két méterre ülő két kollégémnak, hogy "hétvégén mi lesz a program?"

Vagy nem értelek. Otthon max. a kutyával beszélgethetnék napközben.

--
trey @ gépház

Veheted úgy is, hogy a csapatmunka hatékonyságát növeli, ha az emberek személyesen is jól kijönnek egymással, nem csak még egy robotot látnak a másikban. Ehhez viszont az kell, hogy néha nem csak a munkáról beszélgessenek. Ha viszont jóban vannak, akkor eleve könnyebben közelítik meg egymást, és ez hosszú távon növeli a hatékonyságot. Egy jó hangulatú munkahelyen motiváltabban is az emberek, elvégre szociális állatfaj vagyunk vagymi. Szóval szerintem hatékony néha otthonról dolgozni, ha épp nem akarod, hogy random zargassanak, de kell a személyes kapcsolat is kollégákkal. Mint sok mindenben, itt is egy középút a legjobb.

Ez részben igaz csak. Elég sok helyet látok, sok helyen megy a traccs parti, a munka meg áll - helyettük pörögjenek a külsősök, akiknek meg van hogy órára meg kéne adni, hogy mit csináltak...

Gépek viszont nem vagyunk, szerintem egy egészséges határvonal kell a munka és a társasági élet közé, amit nem egy csapatépítővel kell kipipálni.

Én pont hogy csak beszélgetni megyek be - mmint félreértés ne essék, ezek fontos beszélgetések, van amelyik formális meeting, van amelyik informális “mi van ma errefele”, de semmi más értelmét nem látom a munkahelynek, emailezni, tervezni (ami a főfeladatom) máshonnan is tudok.

Ez a társaságkedvelés szerintem erősen függ attól is, hogy mennyire viseli el valaki az r=1 userek zaklatását, illetve hogy ilyen jellegű emberből mennyi van a környezetében.

Miért nincs 100%?
Egy méternyit sem kell kimozdulnom a munkám miatt.

+1

100% = nem érdekli a munkahelyet, hogy bejárunk-e

Ok, akkor szerinted a freelancer designer az valójában kiszervezett alkalmazott, így nem a lakása a munkahelye?

0-25%

Csak ha ugyeletes vagyok.

Az ügyeletet a munkahelyeden adod, helyhez kötött.
Ha otthon vagy, akkor az csak készenlét, mert nincs helyhez kötve, csak elérhetőnek és munkaképesnek kell lenned.
Ne keverjük. :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Egyéni vállalkozó, otthon dolgozó mit jelöljön? Nem nem érdekli a munkahelyet, hogy bejárok-e, hanem otthon van a munkahely (okkal).

EV-ként sem biztos, hogy otthon van a munkahely. Nem csak arról van szó, hogy esetleg időnként személyes megjelenés is kell a megbízónál, akár mert nem akar távmeetinget. Hanem van akinek jobban fekszik, ha nem otthon dolgozik. Pár kolléga például közösen bérel egy irodát, ahová bejárnak. De van olyan ismerősöm is, aki kezdettől fogva otthonról dolgozik, s a párja ezt képes volt megérteni, valamint a gyerek is ebben nőtt fel. De van akit meg a párja még a munkahelyén is folyton hivogatja, mert állandóan figyelemre vágyik.

Neked meg értelmezés kérdése, hogy a székhelyed otthon van-e és akkor az otthon munkahelyen vagy vagy az aktuális megbízódhoz kell -e járnod valamennyit és azt tekinted bejárásnak. Vagy egyszerűsítsük tovább: oda kell-e menned ahhoz, aki fizet a munkádért.

Elvileg 0%, mert a törzsidő, de főleg a beérkezés időpontja marhára fontos, de néha azért kibrunsztolható egy-egy itthonról dolgozós alkalom.

Egy épületben van az iroda és a lakásom. Többnyire bejárok, de előfordul az is, hogy nem. 0-25%-ot írtam.

0-25, otthon tul sok a zavaro tenyezo (kisgyerek mellett dolgozni nem olyan egyszeru), es nehezebb kommunikalni a kollegakkal, akik amugy karnyujtasnyira lennenek.
Meg a tarsasag is hianyzik igazsag szerint. Ugyhogy leginkabb akkor dolgozom otthonrol, ha szarul vagyok vagy valami teendo miatt nem tudok bemenni.

> kommunikalni a kollegakkal, akik amugy karnyujtasnyira lennenek
Mi az amit pl. e-mailben, esetleg telcon nem lehet megbeszelni? Komolyan kerdezem. Ha bent vagyok a cegnel is pont olyan mintha otthon lennek. VPN-rol sincs messzebb senki mint bentrol :)
____________________
echo crash > /dev/kmem

Elméletileg nincs különbség az elmélet és gyakorlat között, gyakorlatilag pedig van.

Részt vettem egy nagy projektben idén. Megkövetelték, hogy legyen onsite is ember, ezért váltottuk egymást minden második héten, ezer km-es táv, fejenként úgy 60+ repüléssel átszállásokkal együtt. A helyszínen, a megbeszélésekhez pedig mindenki beült külön-külön egy-egy boxba és belépett a videokonferenciába. Mivel mindig volt valaki távolról és úgy a legérthetőbb, ha nem ülnek össze egy szobába, mert a dizájnos szobák visszhangjától nem lehet érteni akkor távoliakkal egymást. Munka közben pedig jellemzően mindenki csinálta a maga dolgát, ha megbeszélés volt, akkor is call, mert van távoli résztvevő.

Kérdeztük, hogy igazából miért követelik meg, hogy utazzunk. Hát, a csapatvezető szerint, bármi baj van, akkor ne mondhassa azt a nagyfőnök, hogy azért ment félre valami, mert nincs ott senki. Persze ez totál BS, inkább csak a saját hátsóját védte, mert ha nincs mindig ott valaki, akihez a big boss odamehetérdeklődni a haladásról, akkor kibukik, hogy őt is ritkán találni a helyén :D

Valós haszna is volt persze, mert vannak emberek, akik notoriusan nem hajlandók követni a hivatalos céges kommunikációs csatornákat, hanem oda kell menni hozzájuk, ha valami info kell. Persze részben meg tudom érteni őket, mert amikor rám szakad az, hogy egyszerre 30 csatornán beszélgetnek, subthreadeket is nyitva, akkor kb követhetetlennek tartottam. Aztán persze kialakult, hogy mit érdemes figyelni és mit nem, bár így le is maradtam infókról. Valószínűleg ez a nehézség jobban kijön 100 fős, tucatnyi egységre bontott csapatoknál. Na meg persze nem hátrány, ha a csapatvezetők próbálják összefogni a hozzájuk tartozó dolgokat és nem ők a leglógósabbak.

Lehet, hogy tul oreg vagyok, de utalok pl telefont felvenni vagy emailt irni egymondatos dolgok miatt. Tul sok az overhead.
Egyebkent nem az van, hogy nem lehet, hanem hogy nekem epp ez telik tobb idobe, azaz csokkenti a hatekonysagom.

Ha az a folyamat, hogy teelfonálj, vagy az, hogy e-mailt írj, vagy épp az, hogy adj fel egy jegyet a ticketing rendszerben, akkor használd azt. Nem véletlen az, hogy elég sok esetben az aszinkron kommunikáció (e-mail, ticketing rendszer) az elvárás - azzal, hogy odamész, és szóban előadod prompt, hogy mit is szeretnél, lehet, hogy az, akihez fordultál, szépen kizökken abból, amit csinál, és mire a te "nem sürgős, de azért csak idejöttem, hogy elmondjam/megkérdezzem" dolgoddal végez, addigra totál kiesik az előző dologból, és bizony hosszú ideig is tarthat, mire vissza tud zökkenni oda, ahol volt.

Szerencsere nem robotikus munkat vegzek, es olyan kornyezetben, ahol nem gond, sot elony, ha beszelek a kornyezemben levokkel :)

Ha csak a munkatársak, akkor oké, de ha az IT-ból pont az nem tartozik hozzád, ami a userek asztalán van, minden egyéb viszont igen, akkor baromira sz@r dolog, ha bejárkálnak az irodába a végfelhasználók. Is. Meg azok az elvileg IT-s kollégák (alkalmazásgazdák), akik feladják a kérést a ticketing rendszerben, és azzal a lendöülettel, ahogy megnyomták a "Mehet" gombot a böngészőben, már állnak is fel, és jönnek, hogy "feladtam egy kérést, mikor lesz belőle valami..." A ticketingből kieső e-mail lassaban esik be a postafiókba... :-P
Na ezek a "beszélgetések" tudják agyonvágni a normális elmélyedős munkát...

+1, vagy inkább +nagyonsok.

Nem mindenki programozo :)

Nem csak kódolás során kell elmélyülten átgondolni a dolgokat, amiből ugyanúgy ki tudja zökkenteni az embert egy "csak egy perc megcsinálni..." interrupt.

Home office-nál ez a veszély ugyanúgy fenn áll...

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Masfel eves gyerekkel plane.. :D

Szerintem sokan tudnánk kapásból mondani olyan embert, akivel együtt kell(ett) dolgozni, és rosszabb, mint a másfél éves gyerek...

Kivéve, ha egész nap csak én vagyok otthon. :P

+nagyonsok

Jelenleg 1 nap a héten. Volt már 2 nap ugyanennél a cégnél másik projekten. Leginkább a projekt vezetőitől, a helyszíntől és a többi team tag bejárásától függ.

Az ilyen 75+% melóhelyek idehaza igencsak kuriózumnak számítanak. Vagy a sok egyéni vállalkozó van felülreprezentálva a szavazásban. Én heti 1, később már 2 napot lehettem home offiszban, és már ez is nagy szám volt! De ahová jelentkeztem mostanában, ott sehol még csak hallani sem akartak home offiszról, pedig rohadtul nem szalagmunkára jelentkeztem. Max megbeszél(het)ek alkalmanként 1-1 napot a főnökömmel = "könyörgésre nagy szájhúzva szívesség / kegy-gyakorlás" szaga csapta meg az orromat.
--

Sem az eles, sem a teszt rendszer nincs internetre kotve.
A irodabol sem erem el oket, csak az operatori szobakbol.

mit csinal az a rendszer ami egy lezart dobozban ketyeg?

Nem azt írta, hogy lezárt doboz, hanem azt, hogy az ő feladata olyan, hogy azt csak az operátori szobából lehet elvégezni. Egy számlázórendszer pl. lehet ilyen, de nagy mennyiségű érzékeny adattal dolgozó rendszer is beleférhet, aminél az adatcserére jól meghatározott/védett interfész van, egyéb külkapcsolat nincs.

Ez elég speciáális dolog lehet - éles rendszer, amit nem lehet elérni, csak az operátori szobákból. VPN policy miatt tilos?

100%
Nincs iroda. Pontosabban van iroda, a vilag masik oldalan, de a csapat, amiben dolgozom, szet van szorva az egesz vilagon, van olyan kollegam, aki egy atalakitott iskolabuszban el - vannak napelemei, es viztisztitoja, mobilnet, es ott van, ahol epp jol esik neki.
Ehhez kepest en itthon vagyok javareszt, es elegge megvagyok.

Szinten: otthonrol dolgozok 100%, iroda egy masik kontinensen, csapa szetszorva a vilagba.
--
:wq

Vannak alkalmak amikor bent kel lenni egy-egy megbeszélés miatt vagy épp ügyfélnél de ezeket leszámítva oly mindegy honnan történik a munkavégzés. A társaság így is megvan, kollégák, barátok, család stb. A munkát meg el lehet végezni éjszaka is (nagy általánosságban).

Legfeljebb havi 1 munkanap homeoffice engedélyezett. Hogy ennek így mi értelme még nem sikerült felfognom...

Mindent megcsinálok otthon, a beüzemelésekhez megyek a megrendelőhöz. Nagyjából 90 és 100 % között otthon.

> Sol omnibus lucet.

Én eléggé antiszociális vagyok, szóval engem zavarnak a kollégáim :-)
Sokkal hatékonyabban tudok dolgozni, ha jó messze vagyok tőlük, a szükséges információk áramlásához bőven elég a mail/ticketing/chat appok használata.

Nem mellesleg, ha itthonról dolgozok, megspórolok 64km-t és 3 óra kocsikázást.

Ahogy valaki fentebb írta, mindennapos eset, hogy küld nekem valaki egy levelet, és hamarabb odaér az asztalomhoz, mint a levél, és le se szarja, hogy épp valakivel telefonon beszélek, löki a hülyeségét...

Es meg: a mail kuldo aki az asztalodnal zaklat, azonnal levadasz amint kimesz egy kavera. Kotelezo small talk valami bullshitrol. De olyan is volt hogy a sloziban talaltak meg valami elakadt projecttel, "ha mar igy osszefutottunk" felkialtassal :)
Nem sok privat szfera maradt az office-ban, legalabbis nalunk. Regen ruhelltem a remote office-t, ma meg gyomorgorcs ha be kell menni.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Ja és nehezítésnek open office-ban dolgozunk, nem kimondottan hatékony, valamelyik csoport állandóan hangos, így próbálj meg koncentrálni! Persze időnként mi vagyunk a hangosak, szóval ez senkinek sem jó...
Legalább üveg, vagy gipszkarton fallal el lennénk szeparálva.

Pont 40%, mert nálunk heti 2 távmunka engedélyezett. ;)

A vezig. kijelentette, hogy támogat minden dolgozónak heti egy távmunka napot, természetesen a közvetlen felettessel egyeztetve. Mondom a főnöknek, hogy igénybe venném, jól kiröhögött :-)
Ennyit erről.

A vezérig. ott is vmi felhőjáró hülye, aki nagy álmokat sző (mint minden ilyen beosztású világszerte), közben a valóság meg az amit a földhözragadt helytartói mondanak?
--

pontosan

Vannak a problémád megoldására szakosodott cégek, fejvadászoknak hivják őket. Kell kontakt?

Indie játékfejlesztőként 100%-ban itthon dolgozunk ketten, a barátnőmmel.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Artex+Games
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Nyugati cégek az ügyfeleim, teljesen mindegy, hogy otthonról vagy egy irodából építem fel a remote kapcsolatot vpn-en.

Idebent se dolgozok, nem hogy otthon. Lásd, most is HUP-ra kommentelek. :D

--
openSUSE 42.2 x86_64