Tipikusan hányszor nyomod meg a Ctrl+C kombinációt a vágólap beillesztése előtt?

Címkék

Egyszer
64% (126 szavazat)
Kétszer-háromszor
23% (46 szavazat)
Több mint háromszor
3% (5 szavazat)
Egérrel választom ki a másolás opciót
3% (5 szavazat)
Csak az eredmény érdekel
7% (14 szavazat)
Összes szavazat: 196

Hozzászólások

Az "egyszer"-nél többet választók közt lehetnek a HUP beküldés gombot idegesen nyomkodók (aka. dupe huszárok) is. Biztos benne van a bugiee a kezükben. Vagy a Parkinson.

--
trey @ gépház

Meg tudom erősíteni. Mac-em nincs, de Windowson és Linuxon is találkoztam már vele, hogy nem vette be a vágólapra másolós hotkeyt. Bár nálam néha user error, mert nem aktív az ablak, amiből másolni akarok, vagy a billkombónak nyúlok mellé. Néha viszont előfordul, hogy nem veszi be. Nem tudom az okát.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Linuxon el tudom képzelni, köszönhetően a több clipboardnak. Windowson mindig kiderül, hogy PEBKAC. Illetve ClipX-t használok clipboard historyhoz, az néha elfelejti megjegyezni az entryket, de a clipboard működését nem befolyásolja. Talán az October Update-ben bemutatkozó beépített clipboard history-val le tudom majd cserélni.

Ahh, a több szintnyi RDP...

Megtörtént eset, mentségemre szóljon, hogy csak láttam másnál:

RDP -> RDP -> Citrix -> SSH (tunnel: VNC) -> vmware konzol

Feladat: gépeld be az egyik random bash csatakígyódat ... Webexen keresztül, ebbe a szörnyetegbe.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Én egyszert választottam. Nem vagyok kommentelésnél - sem - egy idegeskedős típus, de múltkor pont belefutottam egy ilyenbe, hogy már fél perce várok a válaszra, de nem történt semmi a weboldalon. Rányomtam még egyszer, akkor persze kétszer is elküldte a kommentet...

Azért tudni kell, h ez nem mindig a user hibája. Egyrészről itt sem lehet kommentet törölni, vagy csak én nem találtam meg ennek a lehetőségét. (Nyilván, ha már hozzászólnak annak a törlése nem fair / nem játszik.)
Másrészről, van már a html-ben egy ún. disabled attribútum input mezőkre. Szóval már x éve meg lehet csinálni azt, hogy egy gombra egyszer lehessen rányomni, (a submitig és/vagy reloadig) utána disabled-re állítható a gomb. Így ki lehet szűrni azokat a usereket, akiknek rángatja a görcs a kezét, akár megszokásból, akár idiótaságból, akár rajta kívülálló okokból.

-------
It is our choices that define us.

Ez most is így van. Ellenben számos olyan változtatást sikerült külső hozzájárulóknak beküldenie az évek alatt, ami nem érintette a core-t, így befogadásra került.

Pl. CSS-ből megoldott mobil nézet.

Szóval lehetne, csak akarni kéne. Meg nem habzani, hanem javaslattal előállni.

Volt akik sikerrel jártak.

--
trey @ gépház

Habzik a fene. :) Nem tudom, nálad notórius dup huszárnak számítok-e, néha előferdül egy egy dup, olyankor az egyikbe beleszerkesztem, hogy dedup, azt jónapot, zavarni nem zavar. Ellentétben veled, gondolom azért sikerült le parkinzonosoznod rögtön az első kommentben a dupe huszárokat.

Nem nagyon tudom mire vélni azt, hogy van akinél ez 20 év alatt 2-szer (vagy egyszer se), másnál meg naponta / hetente többször is előfordul.

Nem kell mindjárt megsértődni, tény az tény. Akinek a kezében ez benne van, azért elgondolkodhatna, a miérten. Mert pl. könnyen lehet, hogy kezdődő idegrendszeri, mozgásszervi problémája van, amit időben elkapva és kezelve jobb életkilátásai lehetnek öregkorára.

Persze, egyszerűbb megsértődni. Nekem mindegy :D

--
trey @ gépház

Nálam csak néhányszor fordult elő ilyen, de azok lassú / akadozó hálózatra visszavezethető okból kifolyólag.

(Nem feltétlen a túl gyors kattintások jelentik a problémát, hanem pl. látszólag nem vagy lassan betöltött válaszoldal - abban nem vagyok biztos, a böngésző milyen esetekben küldi automatikusan újra a POST adatot, de ez is lehet egy hibaforrás... én ilyesmikbe futottam bele.)

Úgy nézek ki, mint aki megsértődött?

De elég humoros ez a vagdalkozás mozgásszervi problémára, mikor te is jól tudod, hogy nem a keze remeg az enteren a jóembernek, hanem nem kapott meg időben valami feedbacket, ami miatt azt gondolta, hogy nem sikerült észrevenni a kattot, ezért nyomott mégegyet. De nyugodtan trollkodj tovább, végülis valóban én kezdtem :) Csak erőltesd meg magad még egy kicsit, mert ez így gyenge :)

Ja, hát az informatika nem egyszerű dolog. Egy böngésző megfelelő kezelése pilótavizsgás feladat. Kérlek ne akard megmagyarázni, hogy ami több ezer embernek problémamentesen működik 1000-ből 998-szor, valakiknek meg rendszeresen gondot okoz, ott user error nincs.

--
trey @ gépház

Igazából szórakoztatom magam, mert ha látnám, hogy egy fikarcnyi igényed is lenne a témában értelmes beszélgetésre, akkor beszélgetnék veled a problémáról, annak lehetséges orvoslásáról, a miértekről.

Mivel azonban látom, hogy mire megy ki a játék, pontosan annyi energiát teszek ebbe az egészbe mint te. Esetleg, ha érdekel értelmes beszélgetés erről, mutass rá igazi érdeklődést. Ha nem, akkor további jó szórakozást!

--
trey @ gépház

Egyik sem, egyszer sem!

Ctrl / Shift + insert. Illetve kijelöl / középgomb.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Eddig még nem is hallottam erről a problémáról. Most akkor gyorsan körbenézek, mert nem kizárt, hogy egy bicikli belsőben élek.

Egyéb: változó, ha mondjuk nem került a vágólapra akkor utána többször, egyébként random, attól függ mennyire van túlmozgásom és/vagy mennyire figyelek (pl beszélnek hozzam, előtte mar rányomtam, de megint megteszem biztos ami biztos alapon ), vagy egér jobb gomb vagy csak kijelölés után mouse3 (ez mar környezet függő is feltétele az ilyen egér, pl apple magic mouse-nál nehezebb). Szóval mindet csinálom. ;)

Átlagban annyiszor, ahányszor utána.

:)

Egyszer, vagy az egeres kijelölés végett még annyiszor sem. Ellenben a Gedit-ből történő kimásolásnál kétszer, mert szereti kitörölni a vágólap tartalmát, ha az eredeti szöveg nem marad kijelölve benne...

--

Ehun meg vizionálom a következő körkérdést:

Tipikusan milyen erősen nyomod meg a Ctrl+C kombinációt a vágólap beillesztése előtt?
>Finom úriember vagyok, gyöngéden bánok a törékeny virágszálakkal
>Markánsan
>Olyan erősen, hogy ropog a tasztatúra
>Mélytorkozom a billentyűket
>Vágódeszkát használok

Viccen kívül, mókás látni amikor az Enter-t úgy csapják le, mint a taxiórát. Mert attól jobban átmegy az indulat és az akarat, lol.
Vagy amikor az egérkattintást olyan erővel vitelezik ki, hogy abból a kattintásból egy drag & drop lesz...

Valamiért A Pokoli Operátor Naplója jutott most az eszembe:

- Be kell írnia azt, hogy 'mail root < kutats.j'
- Rendben, csinálom!
- ÁLLJ! Az orrával kell gépelnie!
- Mi...? Micsoda???
Felcsapom a kifogásnaptárt: "HARDWARE NYOMÁSHIBA"!
- Ezt amiatt kell csinálnia, mert a gép rosszul viselheti, ha túl erősen gépel. Tudja ez, ha szárazak a maga izületei, elektromágneses indukciót eredményezhet.
>BUTA MÓD VÉGÉRVÉNYESEN BEKAPCS<
- Ahha. Oké...
- Namármost. A parancsot húsz alkalommal kell beírnia.
- Persze, persze...
Leteszi. Gyorsan felhívom a biztonságiakat.
- Hé! Van egy őrült a laborban. Az orrával gépel. Azt hiszem fegyver is van nála....
Három perc múlva hallom a lövéseket. Törlöm a könyvtárát, elvégre már úgysincs szüksége többé rá.

>üss entert
Elsőre „üss embert” olvastam.

Egyszer, de sok webes megoldásnak ez kevés, így a második alkalommal többször, erősebben és családfát mantrázva.

Egyéb: 0

Egérrel jelölöm ki, nem nyomok Ctrl-C-t, nem választom ki az egérrel a másolás opciót.

Amúgy mi értelme van egérrel kijelölés után még egérrel kiválasztani a másolás opciót is, amikor már a kijelölés után beilleszthető, és a másolás opció után is csak ugyanazt tudnám csinálni, mint előtte?

Vagy Windows-ra vonatkozott a kérdés? Mert ha igen, akkor Ctrl-C egyszer.

1x megírtam egy 3-4 mondatos emailt (+köszönés +elköszönés), karakterenként egérrel copy/paste-elve.

Mert megtehettem.

cmd+c de ha beilleszteni akarok akkor inkabb cmd+v :)

Egyszer. Aztan amikor mashol be-ctrl-v-zem, es feltunik hogy ez a *** gep nem fogta fel mit akarok, akkor ideges leszek, visszamegyek es megnyomom vagy 5x. Es akkor mar mukodni szokott.
Ugyan ez igaz a jobbklikk->copy link location-re is. Az is szereti neha nem kimasolni vagolapra a linket.

I hate myself, because I'm not open-source.

De hát a Ctrl+C az a HUP. Nem nyomkodunk ilyen veszélyes kombókat!

Egyszer-t választottam, de egyszer sem a helyes, mert CMD+C-t nyomok, szigorúan egyszer.