Szerinted, mikor távolítják el az első személyt a Linux Foundationtól a CoC megsértése miatt?

 ( Hiena | 2018. szeptember 23., vasárnap - 10:27 )
1 nónapon belül.
10% (24 szavazat)
3 hónapon belül.
8% (19 szavazat)
6 hónapon belül.
3% (7 szavazat)
1 éven belül.
7% (18 szavazat)
Több mint egy év múlva.
5% (12 szavazat)
Soha senki nem lesz eltávolítva CoC sértés miatt.
27% (66 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
40% (96 szavazat)
Összes szavazat: 242

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hogy is mondjam... Nyilván nem mindenkire igaz feltétlen, de összességében azért fejétől bűzlik a hal! L.T. papa mellett azért kell egy fajta személyiség, hogy meg tudjon maradni valaki, pláne hosszabb távon, és ők azért meglehetősen szép nagy ívben tesznek a CoC-ra.
Egyes CoC-ok eleve úgy vannak megírva, hogy linuxos környezetben nem is értelmezhetőek egyes passzusai, vagy pont a lényeget nyírná ki! (Elvégre hogy használj csak jóváhagyott szoftvert egy fejlesztő csapatban, amikor a telepítendő példány 10 perce még nem létezett?)
Illetve, amikor egy CoC egy az egyben megtiltja, hogy bármilyen kritikát megfogalmazz, akkor ki is nyírja egy szakmai vita alapját is. Bár, a szakmaiatlanságot pont az említett CoC már az első pontok közt felvállalta, amikor leírta, hogy mindenki jöhet, akkor is ha semmit nem ért az egészhez.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Összeesküvés-elmélet kedvelőknek:

Valerie Aurora fájlrendszer fejlesztő, Linux kernelfejlesztő. Több évig dolgozott a Sun-nál a ZFS fejlesztésén, de dolgozott együtt Teodore Ts'o-val is. Open Source evangelista. Emellett feminizmus, politika, fasizmus stb. topikokban (is) blogol:

https://blog.valerieaurora.org/2018/09/20/something-is-rotten-in-the-linux-foundation/

--
trey @ gépház

Vicces az, hogy ha legörgetsz az aljára, ezt fogod találni: "Thanks to Jakab Gipsz (https://twitter.com/jkbgpsz) for his help in clearing something up. Follow him if you have twitter!"

Jakab Gipsz nem a John Doe magyar megfelelője? :D

Igen én is láttam ezt a hozzászólást. Jó látni hogy vannak még ilyen irányú aktivitások itthon.

működő fióknak néz ki

Nekem ez tetszett:

From the cathedral and the bazaar to the cathedral of the bizarre.

Egyébként kiváló példa arra, amikor az amerikaiak a saját kis világ és viselkedésképüket próbálják rátolni másokra, aztán meg csodálkoznak,
amikor el lesznek küldve az anyjukba...

sajnos senki nem kuldi el oket

+1

+1

Dehogynem. Ezt csinálja most Torvalds. Elment szépen „pihenőre”, olyan címszóval, hogy „elgondolkodik”, de ez igazából fordítva van, szépen a foundationnek ad egy kis időt gondolkodni, hogy ilyen holmi CoC-s baromságok miatt merjenek-e vele a jövőben szemétkedni. Ilyen leckéztetés után legközelebb tízszer meggondolják majd, hogy egy epés megjegyzése miatt merjenek-e akármit is mondani.

Én mondjuk a helyében ezt a CoC-s baromságot alá sem írtam volna. A Linux az ő projektje, a többiek max. besegítenek neki, nehogy már ő legyen megregulázva. Az nem kicsit farka csóválja a kutyát momentum lenne. Akinek nem tetszik a stílusa, az hagyja ott a projektet. Ennyi. Simán mondhatta volna, hogy ő ilyen politikai játékba nem megy bele.

De ez egyben felveti a Linuxnak egy olyan problémáját, amiről már évekkel ezelőtt is írtam. Túlzottan Torvalds egy személyes projektje. Ennek megvannak ugyan az előnyei, de a hátrányai is. Ha kiszáll a projektből, vagy elüti a vonat, esetleg tartósan lebetegszik, akkor lehet cseszni az egészet. Ja, lehet forkolni. Persze. Csak az már nem ugyanaz a projekt lesz, egész más irányokat vehet, ami nem valószínű, hogy a legjobb irány lesz, nagyon sanszos, hogy az egész kifordul magából elég rövid idő alatt.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ha beengeded a "cégedbe" valaki pénzét, majd azt elköltöd és nem tudod prompt visszaadni, az a valaki effektíve megvett téged, és ő diktál.

Melyik álomvilágban élsz? Ez már messze nem Linus egyszemélyes hobbiprojektje volt, miután
a) fizetést kapott, hogy csinálja
b) rengeteg cég pénze van benne.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

c) de továbbra is az ő egyszemélyes projektje. Azt nem írtam, hogy hobbi. De az övé az egész. Az kerül be a kernelbe, amit ő jóváhagy, akkor, amikor ő akarja, még a Git-et is ő fejlesztette az egész projekthez. Minden rajta áll. Ha most felhagyna teljesen a kernel feljelesztével, akkor nagy szarban lennének. Ő meg most pont ez utóbbit demózza, igaz csak ideiglenesen.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Lemaradtam valamiről? Mióta visszalépett, kijött egy új RC https://hup.hu/cikkek/20180924/greg_kroah-hartman_linux_4_19-rc5

Fene se gondolta volna, hogy egy koordinálást végző személy is cserélhető.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Már az RC6 is kijött, és egy RC7 is ki fog jönni. De ez csak rövidtávú. Nem azt mondom, hogy a helyettes karbantartó rossz szakember lenne, mert hosszú ideje a második legfontosabb kernelfejlesztő már, de hosszú távon lehet akkor sem tudná pótolni Linust.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

"de hosszú távon lehet akkor sem tudná pótolni Linust."

Miért is?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A Linux as Linus víziója (vö: Jobs és az Apple).

Ezen logika mentén millió más cégnek is rég bele kellett volna állnia a földbe már rég.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Torvalds saját maga ismerte el korában, hogy már Ő sem ismeri részleteiben a teljes kernelt. Ezért területenként egy-egy kulcs embere végzi az ellenőrzést és Ő csak jóváhagyja. Az "elütné a vonat" esetre pedig Greg és Ben valószínűleg át tudná venni a kormányt anélkül, hogy bárki bármit észrevenne.

Valerienél is elgurult a gyógyszer.

Nem küldik ezeket sehova, arra jó példa, ahogy a baloldalt a saját szélsősége darálja be.

Amit ez a Valerie itt összehord, az kvintesszenciája annak, ami ellen ők állítólag küzdenek. Azt mondják, hogy az a helyes hozzáállás, hogy nem szabad foglalkozni a fejlesztők magánéletével, csak az általuk közreadott kód minőségével.
Valerie levezeti, hogy Linus alkalmazása dollármilliókat ér a Linux Foundation számára, mert Linus neve a garancia a jó minőségű kódra. De Linus egy rasszista kirekesztő, ezért el kell távolítani. Eddig még sajnos nem sikerült eltávolítani, mert a Linux Foundation-nek túlságosan megérte őt alkalmazni, ezért a szponzoraikat kell meggyőzniük, hogy ragaszkodjanak Linus elmozdításához. Na pont ez az, ami ellen küzdenek, nem?

Mit képzelsz, hogy az elnyomó maszkulin logikáddal próbálod kirekeszteni a Társadalmi Igazságosság Bajnokait!

Csak neked: https://i.imgur.com/kOF2lOl.png (NSFL) :P

2018: eljött a CoCializmus éve...

"he can retaliate by refusing to integrate the sponsor’s code into the Linux kernel"

Ilyet csinált Linus? Ez szerintem el sem képzelhető tőle. Max ha szar a kód, akkor megtagadja a beillesztést.

Nem jelenik meg komment a k. oldalán :(

Agyfaß ez az egész CoC

+1

+1

Miért?

Kulonbozo csoportok kulonbozo normativat kovetelnek meg, es ez igy van jol. Ha behoznak egy idegen szabalyrendszert, akkor termeszetes, hogy felhordulnek az emberek.

Emellett a Political Correctness mozgalomnak (es ennek a CoC-nak) egyertelmu politikai toltete van. Te mit szolnal hozza, ha a munkaadod hirtelen kijelentene, hogy [egy neked nem kedves part/ideologia] ertekrendje szerint fog ezentul viselkedni?

ESR velemenye a dologrol:
http://esr.ibiblio.org/?p=8139
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

Otthagyod a picsába.
Pont ettől félnek sokan, hogy Linus veszi a kalapját.

Ultra-jómodorú álszentséggel támadnak normális embereket, hogy tönkretegyék őket és káoszt teremtsenek.

- Egyetértesz vele, hogy a pincéreknek ne legyen kötelező az egyenruha?
- Nem.
- Akkor te elnyomod a pincéreket.

És az erre fogékony pincérek el fognak kezdeni lázadni.

+1

+1

Pont olyan ez is, mint a kommunizmus: elhitetik a mezei munkással, hogy a szakmai hozzáértésnél fontosabb a párthűség, aztán pár évtizedig eltart nekik, mire rájönnek, hogy ha a semmit hiába osztják szét egyenlően, abból nekik ugyanúgy nem jut semmi...

+1
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

A hup-nak van CoC-ja?

trey-nek biztos. :DD

Őszintén szólva, leszarom. (Még az eredmény se érdekel.)
--
♙♘♗♖♕♔

Csúnyán megfenyegethették Torvalds bácsit, hogy besz0pta a CoCt, meg nekiállt bocsánatot kérni az "elfogadhatatlan" viselkedéséért. (Pedig milyen rég megmondta pl. hogy "I like to offend people, because people who get offended deserve to be offended" vagy hogy nem szereti a "professzionalitás" emlegetését, mert "ezt is éppen otthonról, fürdőköntöst viselve írom".) Persze családos emberen nagyon könnyű fogást találni.

Az is roppant beszédes, hogy ezek az all-inclusive hősök sosem a kifogásolt projekt kódját villázzák, hanem az eredeti projektet mérgezik meg. (Nyilván, ha egy saját/villázott projektjüknek jelentős túlélési esélyt tulajdonítanának, akkor nem az eredetiek fölött vennék át a hatalmat.)

CoC helyett lehetne például no CoC, vagy csak szimplán tolhatnák mo-fo stílusban.

- - -
TransferWise

Szerintem még a NoCoC is kicsit CoC-s, mert benne van, hogy nem számít ki milyen ember, csak nyomja a kódot.

A valóságban az emberek nem így működnek. Ha valaki nem tetszik nekik, akkor kiutálják, vagy kerülik. Ez az emberi természet. Ezt nem kellene megtagadni, hanem hagyni kell érvényesülni. Éppen ezért a tiszta meritokrácia sem működik.

> benne van, hogy nem számít ki milyen ember, csak nyomja a kódot.

Ha jól tudom, régen is azt mondták, hogy "mutasd a kódot, a többi nem érdekel", ami hasonló... Bár annyira talán mégsem, elvégre nem kimondottan "inkluzív". :D

> Ha valaki nem tetszik nekik, akkor kiutálják, vagy kerülik. Ez az emberi természet.

A pécék szerint ez nem az emberi természet, hanem a fehérférfinácifasisztarasszistadixriminacionalista gyűlölet. Agymenés ez az egész...

szerk.: Egyébként a no-CoC is szabadon módosítható, szóval én biztos az inkluzív lósz@r nélkül venném át, ha használnám valahol. :D

- - -
TransferWise

Az SJW tevékenykedés is az emberi természet része, ilyen alapon ezt is hagyni kell érvényesülni. Mondjuk én ott emelem fel a hangom az erőltetett polkorrektség, meg a kvóták ellen ahol és ahogyan csak tudom, de ha ezt lerögzítjük, akkor ez automatikusan magával hozza azt is ami nekünk nem tetszik. Pont ez tesz (tenne) minket emberré, hogy az ilyen primitív marhaságainkon túl tudunk lépni. Az egyik szavazásomat is ezért írattam ki (elnyomott nők az IT szektorban), hogy legyen nyoma a HUP közösség véleményének.

Én egyedül vagyok a munkahelyemen mint szoftverfejlesztő. A többiek mind könyvelés, háer, kontrolling, számlázás, marketing, beszerzés, titkárság. Szerinted 100%-ban kijövök velük? A napi témák spektruma az "ÁÁÁ VETTEM EGY TÁSKÁT"-tól a kutyaszaratás módszertanáig terjed. Ebben én nem nagyon tudok aktív és hasznos közbeszóló lenni. Szerencsére vannak olyan kollégák IS, akik a letéteményeimet nézik, hogy mit raktam bele a közösbe. Hogy ne kelljen túlórázni az Aranka néninek amikor leltár van, és haza tudjon menni foglalkozni Prüntyőkével.

Szóval az emberi természet minden megvalósuló rezzenésének van létjogosultsága, de agyunk is azért van, hogy ne csak az ösztöneink hajtsanak minket, hanem időnként gondolkodni is tudjunk. PÍSZ
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Q: Oh no, it has definitely happened! Someone has treated me unfairly, and I'm 100% sure its related to something about who I am, and not related to what I have said or contributed directly.

A: Email that person, and try to work it out. Email the owners of the community, and alert them.

Nincsenek írott szabályok, mindenkit bátorítunk a felnőtt beszédre, ha bajod van, keresd a közösség tulajdonosát.
Minden szempontból rossza jobb, mint a mostani.

Én azon csodálkozom, hogy eddig még nem dobtak ki senkit. Végülis már pár napja van CoC. Oh Wait... Lehet, hogy Linus már ennek az áldozata valóban? Akkor már meg is volt az első...

Linux kernel has a new code of conduct (CoC). Linus Torvalds took a break from Linux kernel development just 30 minutes after signing this code of conduct.

https://itsfoss.com/linux-code-of-conduct

Fejlődni érdemes.

Felt, hogy hamarosan kidobjak ... :)

Azért én úgy szurkolok Pöttyeringnek...

Cool. Popcorn bekészítve.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"As a non-binary transgender person I am deeply concerned by lack of diversity in the systemd project."

Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy ez komoly, vagy valaki trollkodik :-)

Friss account erdemi hozzajarulas nelkul barmihez, elso korben en a trollkodasra tippelnek.

http://esr.ibiblio.org/?p=6918

Idézet:
“Social Justice” has reached a sort of Poe’s Law singularity at which the behavior of trolls and true believers becomes indistinguishable even to each other, and has the same emergent effects.

A Ted Ts'o elleni támadás tényleg elég undorító és árulkodó. Ki hatalmazta föl ezt az állítólagos Szarát, hogy kirúgjon fejlesztőket egy nyilt forrású project-ből?

>1 nónapon belül.
>nónap
Nőnap?