Elsődleges számítógépemben (asztali, laptop, de nem mobiltelefon stb. mobil eszköz) ... fizikai memória van.

 ( trey | 2018. július 14., szombat - 10:13 )
< 1
0% (1 szavazat)
1-1,99 GB
1% (5 szavazat)
2-3,99 GB
5% (25 szavazat)
4-7,99 GB
14% (75 szavazat)
8-11,99 GB
30% (154 szavazat)
12-15,99 GB
8% (43 szavazat)
16-23,99 GB
31% (162 szavazat)
24-31,99 GB
3% (14 szavazat)
32-63,99 GB
6% (29 szavazat)
64-127,99
1% (6 szavazat)
128 GB
0% (2 szavazat)
> 128 GB
0% (2 szavazat)
Egyéb, leírom
0% (0 szavazat)
Csak az eredmény / az eredmény sem érdekel
1% (4 szavazat)
Összes szavazat: 522

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[x] jóval több memória van benne a szükségesnél, de csak azért, mert olcsó volt a RAM modul, és miért is ne...

+1

[x] több memória van benne a szükségesnél, mert az hittem szükségem van annyira, de legalább jó baromi drága is volt :(

Mondjuk a 128GB+ RAM-ra szavazó kollégát szívesen olvasnám, hogy mire használja a gépét. Abban már egész kellemes RAM drive-ról is lehet használni rendszereket.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Lehet 12 Virtuális gép fut rajta... (volt ilyen kollégám)

Klasztert tesztel VM-ben, VM-ekből álló SAN-nal.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Volt kollegam Azure Stack-et tesztelt a gepen. Nem allitotta, hogy hasznalhato sebessegu volt, de elindult.

--
"Never trust a computer you can't lift."

Nalunk jellemzo volt, hogy openstack volt tesztelve kvm alatt a laptopokon (nested virt). Na oda azert a 32 is karcsu volt neha.

Azt miért desktopon kell, és miért nincs rá külön hardware?

amikor új gépet kaptam a munkahelyemen én is sok memóriát kértem bele, sok virtualizációt akartam futtatni, aztán "csak" 64 giga lett. bár ez sem rossz, de most szerintem kell majd logisztikáznom a jelenlegi dolgaimhoz.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Hmm a vegen kiderul, hogy az olvasok harmada ha hasznal 8GiB vagy kevesebb ramot.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hali!

Magamat átlagos otthoni felhasználónak tartom. Telefonomban 2g ram-ból alapban 1,2g szabad... laptopombam 4g ramból 1,5g szabad.

Üdv:
Feri

"szabad"
Ez azért a modern operációs rendszereknél extrém módon működik. Amennyi van, belakja.

udv 2018-ban: a most megjeleno macbook pro is felzarkozott a tobbiekhez, lehet 32GB rammal rendelni.

:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

<1GB 0 szavazaton all, Hajbi meg nem jart erre :)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szerintem most megint hupelvonón lehet, mert mostanában egyetlen flémgyanús posztnál se látom.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Lehet ransomware-rel küzd. Vagy nem meri bevallani, hogy időközben mégis csak linuxozik, ha megtudják a ruszkik vagy a kínaiak, nem engedik vissza az XP-s botnetbe :D

Esetleg az IE6 már nem tölti be a HUP-ot.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Csak a kérdés volt rossz.
A ..3,99GB-ra nyomtam, mert a Windows XP/SP2 csak 3,25-öt lát.
De!
A fejlesztő gépemben 0,5GB vitte a fordítót, webszervert, adatbázisszervert (no, meg a filmeket is szervelte néha ;)). Persze swap nélkül.

Ez azért nem olyan nagy tragédia. Ha integrált GPU-t használ valaki, az is levesz a használható RAM-ból, még 64 bites rendszeren is. Nálam pl. Intel HD3000 levesz 0,447 GB-ot a 16-ból Linux alatt, Win10 alatt nem tudom mennyit, mert az nem jelzi ezt ki. Persze rosszabb ugyanezt 4 GB-ból elveszteni.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ezt a szavazast alapvetoen ket fele kellett volna bontani, mert igy nincs sok ertelme:

Egyik kor a rendszergazdak

Masik a fejlesztok

(akik mindket korhoz tartoznak, termeszetesen oda szavaznak, ami miatt annyi a ram amennyi)

És a harmadik, aki se nem rendszergazda, se nem fejlesztő?

Azok nem a huppon szavaznak. (a kivetel meg...)

Arra sem lenne megoldás, aki napi 6 órában rendszergazda, és másik 6-ban meg fejlesztő.

+1. Van 16GB ramom. Ha valamelyik masik gepre kell bessh-zak vagy csak internetet bongeszek, akkor feleslegesen sok. Ha elkezdek fejleszteni, ugy hogy fut az irony-server (vagy rtags, attol fugg melyik gepem) meg 8 szalon clangal forditok, mikozben meg vagy nyitva egy chromium is, akkor mar kb el is fogyott a ramom.


I hate myself, because I'm not open-source.

16-ot, memóriatömörítés is bekapcsolva, mert folyton elfogy. Ez ki is hozott egy kernelbugot, amit még mindig úgy tűnik, hogy nem sikerült teljesen javítaniuk.
https://www.systutorials.com/linux-kernels/117306/mm-swap-frontswap-fix-thp-swap-if-frontswap-enabled-linux-4-15-7/
Most letiltott hugepage mellett várom, hogy lesz -e fagyás vagy más hiba
https://askubuntu.com/questions/597372/how-do-i-modify-sys-kernel-mm-transparent-hugepage-enabled/610707

Pont tegnap óta 12 helyett már 16 :)

2011-ben bővítettem 4-ről 8-ra. Tavaly úgy gondoltam, jó lenne több, de kiderült, hogy 8-nál többet nem lehet beletenni.

Így ennyi marad akkor egy ideig.

Tegnap véletlenül olvastam az Apple billentyűzetcserés topicban a 16GB-s vitát. Ha ahhoz van bármi köze a szavazásnak, akkor elég vicces. Így az összes ember, akinek 16GB-je van, be fogja X-elni a 16-23.99-et, amitől aztán rohadtul nem derül ki, hogy akkor most 16+++ van neki (mert ugye az egyik állítás szerint a 16GB már nem elég, ezért alapvetés, hogy jóérzésű ember manapság többet vesz), vagy éppen elég lett volna 8 is, és a 16-ot már eleve azért kérte/vette a gépébe, mert "jó ha van", meg így future proofabb.

Azaz a szavazás várható mediánjánál lenne pont az érdekesség, de így el van kenve az egész.

Van benne igazság, de nincs minden elveszve. Ha valaki a 16-23,99 GB-ot jelölte, akkor neki valószínűleg 16 GB-ja, vagy 20 GB-ja van. Tehát csak azt kell megtippelni, hogy mennyien lehettek, akik a 16 GB mellé még bedugtak 2-4 GB-ot. Mondjuk mert volt a fiókban, és akkor inkább használjuk valamire.

Szubjektív: Laptop esetén nem túl sok ilyen lehet, asztali gépnél inkább már előfordulhat. Mivel nagyon sokaknak a fő számítógépük laptop, így talán ebben a tartományban a 16 GB-os RAM méret a jellemzőbb.

+1, amugy az enyembe 18GiB van, mert harmasaval bovitheto (i7-920-nak 3 vezerloje van). Amikor megvettem, 3db 2GiB modult kapott, kesobb vettem hozza a maradek 3 helyre 4GiB modulokat, igy jott ki a 18. Egyebkent a hivatalos leirasaban csak 2GiB memoriamodulokig emlitik a tamogatasat, az alaplap gyartasakor meg gondolom nem volt akkora moduljuk.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Asztali gépet tényleg egyszerűbb bővíteni. Nekem itt ahol élek, a fő gép egy laptop lett, amit eredetileg csak e-book olvasásra meg hazautazós-közben-filmnézésre lett megvéve, s így ebből nőtte ki magát fő géppé. Alapból 2 GB RAM-mal vettem, ami az első felhasználásra bőven jó lett, de netezésre már bőven swap-pelt, meg hamar elfogyott a szabad memória. Aztán vettem bele még a 2Gb-ot azzal meg már amire én használom a gépet (netezés, táblázatkezelés, zenehallgatás) már a swapet se használja a gép.
(HP 2530p elitebook, Core 2 due L9600, Arch linux - 4.17.5-1-es kernel, Openbox ablakkezelő, tint2-es tálca meg még egy xcompmgr kompozitor. Bár tény, hogy egyre inkább érzem, hogy kevés kezd lenni ez a gép még ezalatt a light összelegózott rendszer alatt is.)

Nagyon örülök, hogy meg vagy (voltál?) elégedve az eddig gépeddel. De ez a szál a 16-23,99 GB-os tartományról szól(t eddig).

Ilyen Arch, Openbox, tint2 felállást én is használtam, nagyon tuti. xcompmgr helyett viszont érdemesebb a Compton-t feltenni, az újabb fork.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

A Compton-t már nem fejlesztik úgy néz ki.

Igen, már 2 éve nem nyúltak a kódhoz, ahogy a git-et nézem. Viszont én úgy tudom, hogy az xcompmgr-t már még régebb óta nem fejlesztik, vagy 3 éve.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Tényleg, bő 2 éve kb.

macbookban 8 az alap, 16-ot már kérni kell, és már az alap macbook is retkes drága. xps-em lenne nekem is (vagy valami rog) ha nem lennék mac-hez kötve.

--
GPLv3-as hozzászólás.

32 gb van a zbookban (2016 q1)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nekem sokáig fennállt az, hogy az a gép, amin dolgoztam 4 giga rammal ment, és a mobiltelefonomban pedig 8 giga volt. A legszebb, hogy QEmuval futtattam is a telefonon virtuális gépeket. Most már a gépben 16 giga van. :)

Én inkább úgy fogalmazom meg a problémát, hogyha csinálok magamnak egy új gépet, akkor azt telerakom rammal. Mármint, hogy annyit teszek bele, amennyit az alaplap befogad. A későbbi bővítés ugyanis macerásabb. Nehéz pont ugyanolyan memóriát szerezni, ráadásul a régebbi típusok ára nem csökken.
--
ulysses.co.hu