A munkahelyi (és valóban) érzékeny információkat a legközelebbi családtagjaimmal ...

 ( kovi | 2017. szeptember 7., csütörtök - 7:56 )
... csípőből megosztom, a család az család. Ez így okés, most mit titkoljak? Otthon csacsogok mint a gép.
13% (43 szavazat)
... ha szóba jön, akkor megosztom. Fáj tőle a bal vesém, rossz érzésem van, de ha szóba jön most mit tereljek?
8% (28 szavazat)
... általában nem osztom meg, de elég hülye helyzet. Alkalmanként terelek, vagy szelektálok - de pár dolog kijön belőlem.
26% (87 szavazat)
... dehogy osztom meg! Részemről még a témát is kerülöm, programozottan. Ez így okés, mindekinek jobb lesz.
29% (99 szavazat)
... mi ez a mondat? Nálunk otthon a munkahely szóba nem jön, így természetes.
7% (24 szavazat)
.. ööö, ööö nem is tudom mit csinálok. Talán egy adag paprikáskrumpli vagyok, nem is tudom hogy kerültem ide.
17% (57 szavazat)
Összes szavazat: 338

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Párom megoszt velem bizalmas infókat, ha azok számomra szükségesek megérteni a közlendőjét, de sportot nem űz belőle. Én meg nem dolgozom olyan információkkal, amik érzékenyek lennének és őt is érdekelnék. Jelszót és PC-t nem osztunk meg.

szerintem ez tökre érthető. valahogy mi is így nyomjuk.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

akkor kellett volna egy nem dolgozok érzékeny információkkal opció...

--
GPLv3-as hozzászólás.

3 mondat volt, nem írtam melyik a lényeges nekem. az első.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Fészbuk jelszót?

Nem dolgozom érzékeny információval. Ilyen j7pipNdeWmovuhQhoxzVwT3RfedANN9KtmTi3Zo2 jelszavakat, meg privát kulcsokat elég nehéz társalgásba illeszteni, így inkább kerülöm azok kiadását.

Na látod, megy ez :D

Mi az a bizalmas információ? Ez nagyon tág fogalom mert minden amit csinálok az.

Igazából nem érdekli őket mert miért is, ez olyan mintha a sebész otthon latin nevű belső szerveket emlegetne a betegekkel kapcsolatban. Az inkább érdekli őket hogy velem mi van.

Ezen gondolkodtam én is, hogy mi volna ilyen szörnyen "érzékeny" munkahelyi információ. Hacsak nem az elhárításnál dolgozol...

Titoktartási nyilatkozat szerintem mindenhol van (legalábbis a közigazgatásban.)
És az eskünek is része.

Én nem dolgozom a közigazgatásban de mindig volt. Szerintem normális de amíg a kartellezés egy általános üzleti tevékenység, addig nincs sok titok Magyarországon, csak ha nem egy nemzetközi cégről van szó.

Az adott cég - még esetleg nem publikált - stratégiai irányvonalai, belső problémái, ügyfélköre, és azok ügyei... ezek mind érzékeny információk.

Szerintem.

--
zrubi.hu

nem bizalmas információ, hanem érzékeny. ezesetben mondjuk majdnem mindegy, a kettő nagyon közeli.

-bedolgozol x óriásnak, annak rendszerére rálátsz, ismered akár a könyvelésüket is.
-látod, hogy y partner olyan adatokkal dolgozik amitől az élete függ és ismered ezeket az adatokat.
-tudod, hogy z partner hónapokon belül leépíti az infrastruktúráját, munkaerővel együtt. a munkaerő talán még nem tudja.
-nektek bedolgozik w, ezzel kapcsolatban a ti- és a "bedolgozótok" kapcsolatát olyan dokumentumok szabályozzák, amelyek tartalmára tényleg vigyázni kéne de te ismered ezt a dokumentumot.
-tudod, hogy valamely partner ellen vizsgálat folyik, amiről az ottani dolgozók a szabályozásuk szerint nem beszélhetnek - rád viszont nem vonatkozik ilyen elvárás.
-random cég alkalmazottjaként belsős és (most jön) bizalmas információkkal rendelkezel magatokról bármilyen úton. az, hogy szabályozzák vagy sem ennek a "kezelését" az most mindegy.
-a cégednél más cégek adataival foglalkoztok.
-stb ilyesmire gondoltam, horgold tovább: elég vad dolgokra is gondolhatsz életszerűen.

IT-n keresztül piszok sok dologhoz hozzáférsz. mára gyakorlatilag mindenhez, de legrövidebb úton azonnal a vállalkozás szívéhez. szóval aki ezen a területen dolgozik nem ritkán komoly információk tudatában van. nem arra gondolok, hogy "pendriveon" kihoz valaki valamit - hanem arról amit szóban el lehet mondani és ha tovább megy akkor vissza lehet élni vele. vagy ha rossz helyre ér el az információ, akkor azzal helyzeti hátrányba kerül akiről szól (beavatkozás nélkül).

bocs ha nem voltam érthető.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mi tortenik akkor, ha valamilyen formaban megtudod a munkaddal kapcsolatosan, hogy valamelyik kozeli csaladtagod le akarjak epiteni, athelyezni, stb. amirol nem tud. Kozlod vele?

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

voltam hasonló helyzetben: nem pont így, de ráhúzható. szóval jó felvetés, a kétes kimenetelű sztorit cégen belülről tudom mondani, jóhaver kollégáról, zanzásítva. bárki tanulhat ezekből a hibákból:

úgy kezdtem keverni a lapokat, hogy a kirúgandó tag -mit sem sejtve az okokról- egy másik, még nem létező pozícióba került az utca helyett, nem rossz fizuval. a cégvezető saját magának tulajdonított gondolatok alapján jutott odáig, hogy egy területet új formában működtessen és arra a területre a delikvenst felkérje. ugye milyen véletlenek vannak? természetesen nem a saját gondolatai voltak, csupán a következtetések születtek meg a fejében. mint ahogy a kolléga fejében sem saját termés volt az elhatározás, hogy ő akar itt valami mást is. ők ketten pedig megoldották a hiányzó levezetést, majd az indulásban már a felszín felett segítettem.

itt a hiba: sajnos időleges megoldás volt a szarkavarásom, a terület 1+ éve halott, 3+ évig funkcionált (3- évig jól ment). a delikvens sem bizonyult túl hálásnak: évek után tudta meg a történteket, annyit nem mondott hogy kösz. nem igényeltem volna amúgy, ez csak mellékinfó. nem azért csináltuk (többes: ketten kellettünk, szükségem volt valakire aki tudta mi folyik). sőt, miután az eredeti szándékok felböffentek, a delikvens már programozottan szart az egészbe (legfőképpen a kirúgás szándéka miatt), részben ezzel indítva a mára halott terület lejtmenetét. szóval a tag érdemtelen volt a segítségre, a leszarásának pedig mi magunk is ittuk a levét. sajnos nem kapcsoltunk időben. sosem gondoltam volna ilyesmire. hiba hiba hátán.

szóval mára óvatosabban bánnék a szarkavarással, munkahelyen talán el is "felejteném" az ilyen információt. családtagom esetén meg nem tudom mit tennék. kemény dió, talán itt még belefolynék. szerintem nem szólnék, hanem elültetném a fejében, hogy de jó lenne váltani és előkészítenék neki egy-két lehetőséget máshol úgy, hogy végtére is önmagán múljon a végeredmény. de nem tudom biztosan, nem egyértelműen jó ötlet a kavarás, csak a szándék jó. nem tudom mit tennék.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Erdekes tortenet.

Nem biztos, hogy mindig van lehetoseg a gondoloatok elultetesere ha a rossz hir kozlese mar a jovo heten esedekes.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

ez igy van. most mar ugy gondolom, hogy szerencsere (mar ha munkahely). nem is tudok jo erzessel gondolni az ilyen idokre.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hát nem tudom, nekem erről amit leírtál más jön le. Amolyan Istenkomplexussal szürke eminenciásként a hátsóülésről akarod más autóját is vezetni, gyakorlatilag manipulálod mások életét és amikor a másik ezen bepöccen, mert előbb-utóbb rájön akkor még őt tartod hálátlannak. Akkor tarthatnád hálátlannak ha kooperáltál volna és nem manipulálni próbáltad volna az eseményeket. Így nincs semmi alapod bármi rosszat mondani rá. Szerintem. Lehet, hogy jó volt a szándékod, de mivel nem osztottad meg vele a tervet és nem vontad be, így akár azt hiheti valami saját mögöttes céllal manipuláltad az eseményeket, még paranoiássá is teszed a szerencsétlent. Ha valakinek segíteni akarsz IMHO kooperálj vele, ne manipuláld. Bizonyos dolgokra meg mondd meg neki kerek perec, hogy ezt nem mondhatom meg miért, mert akkor én vesztem el az állásom.

Nekem is volt egy ilyen jóakaróm, mint te annak a személynek. Már olyan szinten kavarta a paklit a munkahelyemen, hogy végül inkább kiléptem, mert elviselhetetlen szintű volt már a dolog, és mindezt mint az irgalmas szamaritánus névtelenül, az ember háta mögött 0 közvetlen kommunikációval. Mint ahogy az állatorvos kezeli a lovat olyan érzése támad az embernek. Hidd el nagyon kellemetlen a másik végén ülni ennek a dolognak. Ha ezek a jóakarók legalább annyiba vennék a másikat, hogy: öreg ebben tudok segíteni, szeretnéd? akkor legalább a másik fél is úgy érzi emberszámba veszik, és ha valami közbejön a közös tervben van mód kommunikálni, nem bottal és köztesemberek által kell terelgetni a másikat. Arról nem is beszélve, hogy ezen a módon az információ torzul, mert sosem elsőkézből és irányítottan kapod, ami a másik fél helyzetének félreértelmezését is okozhatja amiből aztán sértődés lehet, mint lett is nálad. Néha jól esett volna csak egy köszönömöt mondani a benektoromnak akár, de ezen a módon ez is lehetetlen, és a másikat is frusztrálod.

Visszatérve a szavazáshoz: Én ma már senkinek nem kötöm az orrára azt sem, hogy hol és mit dolgozom, hol képzem tovább magam (kivéve a feleségemet) részleteket meg végképp senkire.

nézd hendrick,

mint az többször random felböffent, nekem a kritika barátom. a jogos kritikából szépen építkezek, a jogtalan viszont befektetés nélküli win. a kritikád egy részét el tudom fogadni, másik részét nem.

hadd kezdjek a másodikkal. tegyük fel van egy jó cimborád, aki mellékesen kollégád. jóban vagy a családjával is, de van fél miska mínusz a számláján (kérlek ne rugózzunk a miérten). az asszony otthon gyesen, meg a hátán két gyerek. a tag táppénzre sem tud menni, pengeélen táncol. ha ennek a tagnak látod a sötét jövőjét mégis kényelmesen lefekszel aludni az nekem antiszociális jelenség. nem pont így írtad, de mivel kerekítesz én is hadd kerekítsek. szóval remélem, hogy ilyen esetben legalább a szándék megvan benned valami cselekedetre. hátha többet fog keresni a tag, kötetlen munkaidőben, miközben ti a cégnél profitot termeltek az egészből. ahogyan ment is egy ideig. kár, hogy nem én voltam az ügyvezető, mert akkor nem lehetne manipuláción forogni: ez a vezetőnek kellett volna bekattanjon magától, meg neki kellett volna ismernie az alkalmazottait előítéletek nélkül.

amit részben el tudok fogadni az az istenszimulátoros részhez tartozik, de szerintem már okafogyott a felvetés. van egy régen felismert készségem, a fentebbiek alapján gondolom kirajzolódik. ha szeretnék valamit hallani tőled, azt általában ki fogod mondani. ha szeretném, hogy valamit máshogyan kezdj gondolni akkor mérhető eséllyel máshogyan kezded - időnek és az elmédnek kérdése. elég csúnya túlzással gerinc nélkül már rég a politikában mozognék. az istenszimulátor ott jön képbe, hogy nyilván nekem kell eldöntenem mikor élek a lehetőséggel. szerencsére régóta tudom milyen nehéz feladat és azt is, hogy nem vagyok tévedhetetlen. részben emiatt sem szoktam kavarni, és sok energiám nincs is rá. szóval miattam nem kell elmenni - de azzal, hogy egy szőr menti példából neked elfertőzött és mély becsípődés ugrik be az nem nekem szar.

amit teljesen el tudok fogadni az a kooperálás hiányánál van. egy valóban hiba volt, a fentebbi hibalistába való. sajnos a delikvens az a fajta (volt), akit ha el akarnak küldeni ő lesz a sértődött majom. emiatt fel sem merült amit írsz, viszont amikor felböffent azonnal borult a bili. ez is hibalistámra való - mármint a feltételezés, hogy nem fog felböffenni. ha nem arról lett volna szó akiről, ha nem lenne bennem empátia, ha nem akkor történt volna hanem mai fejjel akkor máshogyan erőlködnék, annyira nem erőltetném a felszín alatti mozgolódást. ahogy írtam, vezetőként egyszerű lett volna.

a családomért viszont azonnal programoznék, ha azt látom hogy szerencsétlenkedés van nélkülem. mint írtam nem tudom miképpen, de ekkor irányítanék. helyzettől függene. ezt a fajta istenszimulátort vállalom, akkor is ha defektnek látod.

ui és még mielőtt feldobott labda feeling szállna arra amit írtam: ezt a készségemet nem gondolom nagyon szép készségnek. ettől függetlenül van aki erénynek látja és van aki nem. én legtöbbször nem tudom egyértelműen megmondani - de biztosra azt tudom, hogy büszkeségre nem ad okot. egyébként ha szeretnéd, beszélhetünk még róla, a téma az nagyon érdekes.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

De a haver, mostmar (2017-ben) nem haver ugye?
A csaladjaval ossze szoktatok meg jarni?

Egyebkent a munka es a baratsag a legritkabb esetben jon ki egymassal.
Amelyik baratot bevonsz munkaba, azzal meg is romlik a viszony:-\

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

dehogynem. sőt, heti rendszerességgel találkozunk. ugyanazt csinálja, amit itt csinált mielőtt elváltak útjaink: egy kicsit csavart a dolgon és tök jól elvan. sőt, ha én el vagyok havazva szívesen beugrik helyettem random helyszínen, cserébe ugyanezt én is megteszem.

a munka és barátság részről én nem tudok egyértelműen nyilatkozni. láttam ilyet- és olyat is. ha mindenképpen mondanom kellene valamit akkor inkább azt mondanám, hogy szerintem nincs ilyen szabály. vagy csak a barátság értelmezése nem azonos a feleknél.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Már mindent leírtam amit le akartam írni, de tulajdonképpen ez az egy mondat is elég lett volna "Ha valakinek segíteni akarsz kooperálj vele, ne manipuláld." ezzel neki is megadod a tiszteletet, amire az emberi lények méltóak, nem egy állat amit "kezelni kell".

így van, bár nem mindig lehet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"ha szeretnék valamit hallani tőled, azt általában ki fogod mondani"
egy fontos kérdés: ez csajozásnál is működik? :)

Sebeszkent lehet nem, de mondjuk nogyogyaszkent, pszihologus/pszihiaterkent mar ismerhetsz a betegekkel kapcsolatban erzekeny informaciokat.

ez olyan mintha a sebész otthon latin nevű belső szerveket emlegetne a betegekkel kapcsolatban

Szerintem meg inkább arról van szó, ha pl. egy ismert konkrét műtétjét meséli el otthon. Azaz nevesítetten beszél konkrét ember(ek) orvosi titoktartás alá tartozó dolgairól.
--

otthon sose.

Csak a kocsmában a szakmabeli haverokkal, röhögni egy jót a sok bénán

;-)

ez annyira nem életszerűtlen, mármint a kocsmai felvetés. én magam tudok olyan betörésről itt helyben, ahol elsőre nem értették, hogy a betörő miképpen tudott célirányosan egy helyre nyúlni és pár pillanat alatt eliszkolni. nem is olyan régen történt úgy rémlik.

mint kiderült az a megoldás, hogy a lakásban dolgozó jómunkásemberek (festő; asztalos; villanyszerelő; burkoló; mindegy) jóízűen sörözgettek a egy csehóban a random munkanap végén. jót dumáltak egymással: "láttad az emeleten a tölgyfa szekrényt? ott van egy kazetta hátra rejtve. böööff. uhh bazz mi lehet benne, gondolom azt a verdát a garázsban nem a szél fújta össze". kicsit színeztem a párbeszédet a saját elképzelésemmel, a lényegen nem változtat.

ezt meghallva odakeveredett az idegen elkövető, és "sürgős-baráti" sörözgetés alkalmával türelmesen kimondatta velük a címet ahol melóznak. a jómunkásemberek nem tudták mit cselekszenek. hát ennyi :S

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Egy hasonlo erdekes sztorit meseltek egyszer az egyik munkahelyemen, de nem tudom, hogy beszelhetek-e rola :), ezert csak a lenyeget tartom meg, a szereplok fiktivek.
Egy nyomozo egy kocsmaban iszogatott egy haverjaval. A tarsalgas idovel a munkara terelodott, es a mar enyhen ittas rendor elsirta a banatat, hogy hiaba dolgozik mar honapok ota egy ugyon, ugy tunik, hogy nem eleg, amit osszeszedett az elkovetoje ellen, a fonoke utasitotta, hogy zarja le az ugyet.
A haver masnap felkereste az elkovetot, es elmondta neki, hogy a nyomozast vegzo szemely regi jo baratja, es nemi penzert cserebe el tudna intezni, hogy megussza a tettet.
Az elkoveto persze fizetett, az ugy nem jutott el a birosagig, a "csalas" is csak veletlenul derult ki, evekkel kesobb.

hosszu ideje tervezett, szupertitkos cegfuzio, konkurens bekebelezese. sok alkalmazott van, nagyon titkoloztak nehogy ido elott kitudodjon, csak par fonok es a penzugyes csajok tudtak rola. utobbiak a villamoson hazafele beszeltek meg egymassal hogy akkor hogy mint lesz a muvelet, mikor hol kezdenek es ki mit csinal. a tobbit innen mar kitalalhatjatok, de annyi a lenyeg valaki meghallhatta aki ott dolgozik vagy inkabb ismer valakit ott es meg aznap este a belso forumon mar fenn volt az info es masnapra mar mindenki tudta...

ejjha :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha már villamos, a múltkor két kisgyerek (tízes évek alja) arról beszélgetett mellettem, hogy milyen ciki az osztálytársuk, mert azt mondta, hogy n*1000Ft szerinte drága m gramm fűre, ezért aztán meghiúsult a közös vásárlás.
Na például ebben az esetben mennyire zavarná az eladó úriembert, hogy kifecsegik a villamoson az üzleti titkait, pl. a kilétét?

(Meggyőződésem, hogy életükben nem láttak még füvet, venni sem fognak, csak menőzni akartak egyet.)

Feleségem is, én is kezelünk bizalmas adatokat, de nem beszélünk róla, leginkább azért sem, mert baromira nem érdekel egyikünket sem a másik ilyen jellegű dolgai. Keveset beszélünk otthon munkáról, akkor is inkább csak munkahelyi pletykák kerülnek szóba, mivel ismerjük egymás munkatársait.

+1

+1
Az egészségeshez ez áll a legközelebb.
Illetve amit még mi szoktunk, és ha elkerülhetetlen, akkor a kulcsinformációk kihagyásával érintjük a témát.

----------------
Krügr :)

Nevek, cégnevek, konkrét projektek megnevezése nélkül szoktam mesélni a családban. Ez kielégíti a sztorizás iránti igényt. Nagyritkán kivételt teszek, de átgondolom hogy kinek és miről beszélek.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

csak akkor osztom meg ha pletykát akarok belőle csinálni :))))

"Ha én egyszer kinyitom a számat!!! Ha én egyszer elkezdek beszélni!!!"

Nem mondom el, de ha elmondanam sem mondanam el, mert nem igazan ertenek meg.

--
http://blog.htmm.hu/

Néha megosztunk egymással érzékeny információkat elsősorban 3 okból:

1./ Megvitatjuk, hogy mi az etikus viselkedés az adott (érzékeny) szituációban.
2./ Segítünk értelmezni a mondanivalónkat és a döntésünket.
3./ Technikai segítséget kérünk a másiktól.

A kifelé csacsogás tiltott terület.

> Sol omnibus lucet.

Mi a vacsora? Hogy vannak a gyerekek? Hogy vagy? Milyen volt a napod?

Ebben a sorrendben :-).

Nalatok szokott lenni elkeszitett, tehat nem csak a hutobol kivett vacsora?
Emlekszem, gyerekkoromban meg nalunk is volt, amit egyutt fogyasztottunk el, de a felesegem nem csinal semmit.
Altalaban szalonnat vagy zsiros, vajas kenyeret eszunk, azt is csak kulon.
Mar annak is orulok, ha van hozza valamilyen zoldseg.
En utalok etelt kesziteni, boltba jarni se nagyon szeretek, es utalok azon gondolkodni, hogy mit egyunk.

Hmm, nekem ez nem menne, mi minden nap főzünk (vagy en, vagy a feleségem) és mindig együtt is esszük, évente talán egyszer nem főtt vacsora van..

Irigyellek, nekem nagyon hianyzik neha a fott etel, anyam foztje.
A munkahelyi menzat mar nagyon unom, de este valamiert mar nem annyira hianyzik a fott etel.
Erdekes, hogy az utobbi evekben mar nem kivanom a levest, foleg a menzait.
A masodikat megeszem, de inkabb anyam levesebol ennek szivesen, az meg ritka eset.
Pl egy borso leves galuskaval, paprikas csirkevel most de jo lenne.

Szerintem nem jó a borsóleves paprikás csirkével. Teljesen más ízvilág, ha összeöntöd elrontják egymást :)

En kulon szoktam enni, nem ontom ossze.
A borsolevesben meg a habarast sem szeretem, az a jo, ha szep atlatszo a leve.
Eppen megeszem ugyis, de jobb nelkule.

Én sokáig nem tudtam főzni (tojáson, virslin, stb. kívül semmi komolyabbat).

Amikor már hosszabb ideje nem Magyarországon éltem, és pont, ahogy mondod, megkívántam a magyar ízeket, felhívtam a nagymamámat, lediktáltattam vele a borsóleves receptjét, aztán megfőztem. Jó lett.

Ezen felbátorodva kértem még x másik receptet, olyan kajákét, amiket szerettem.

A főzés meg egyszerű. A recept egy algoritmus, amit követni kell és kész. + egy kis intelligencia, hogy ne szúrd el :-)

Igen, ez így szokott lenni. A gourmand felé vezető út első lépése, hogy tudod, hogy mi rossz egy kajában és zavar annyira, hogy megér neked energiát, hogy jobbat csinálj. Az algoritmus helytálló, bár talán a kajában lazábbak a peremfeltételek.
Aztán a gourmand és a gourmet között elég nagy a szakadék, de a főzés is jórészt geek-ség (csak hallgass meg egy Alton Brown-t), szóval ne idegenkedjen senki :)

Szinte minden nap főz a feleségem. Főállásban csinálja, STAM - Stay At Home Mother, azaz otthonmaradós anyuka.

Nekünk ez egy életmódváltás része volt, hogy kizárólag minőségi alapanyagokból készült házi kosztot eszünk. Csodát tesz az ember egészségével, megéri. Én már étteremben sem szívesen eszek, menzai kajára meg csak fegyverrel lehetne rákényszeríteni. Ha dolog miatt menni kell, és nincs időm kaját csomagolni, akkor inkább nem eszek semmit amíg haza nem érek.

Off topic, lehet, máshol kéne folytatni, de engem nagyon érdekel, mit lenne érdemes enni, fogyasztani. Tudom, van 1000 ilyen fórum, de valahogy az itteni emberek hitelesebbek. Szóval elárulod, mik azok a minőségi anyagok meg hogy mi van az étlapon?

Ötleteket gyűjtök, az otthon étkeztetés reformja a célom.

Cz

Nekem a paleo jött be. Ha érdekel olvass utána például Szendi Gábor könyveiben. Tudományosan alátámasztott, de mint a matematikán túl minden, mégis vitatható :-). A lényeg, hogy az alapanyagok jelentős része tiltott, a többiből pedig a minőséget keressük.

A legmagasabb minőség számomra a legeltetett bio állat húsa. Van olyan gazda, aki ha antibiotikumot adott az állatnak egy éve, akkor az már rákerül a hús adatlapjára. Sajnos nem minden nap ilyet eszünk, de ez az idea.

Ezenkívül sima piacos zöldségeket eszünk. Sajnos saját kiskertünk még nincsen, de talán egyszer lesz.

+1 a paleora (bár nem szoktam kerek-perec paleonak nevezni, mert mostanában mintha valami szitokszó lenne, inkább körülírom), mi is itthon főzünk, nekem ráadásul többféle allergiám is van, szóval duplán megéri. Néha a párom, néha én főzök, attól függ, hogy melyikünknek ér rá jobban. :)

Nálunk a fordítottja.

Utálom, hogy a ma frissen elkészített ételből ha van maradék, beteszem a hűtőbe, általában nem kerül elő soha onnan, csak pár hét múlva kidobom a francba.
Mert minden nap van új, friss étel.

Tegnap pl. későn értem haza, gondoltam majd a hétfőről megmaradt tésztát megeszem jól, amit kedden még láttam a jénaiban a hűtőben. Nem volt sehol. Rákérdeztem, kukába került. Nagy durca nem volt, megettem a friss kaját.

+ holnap jön egy doboz három recepttel és a három étel hozzávalóival. Ezt általában én szoktam megfőzni, amikor hétvégén otthon vagyok.
Hét közben nem szoktam főzni, inkább az asszony (persze néha a gyerekeknek (vagy mindenkinek) egy tejbegrízt, virslit, túrógombócot, paprikás krumplit, mákos tésztát készítek, ha pl. az asszony későn jön, vagy fáradt). De nagyobb lélegzetű főzést munkanapokon nem tolok.

Nem osztom meg. Beszélünk munkáról, de ha valami szuper titkos dolog lenne (ritkán adódik), akkor arról nem beszélnék otthon.
Nem kerülöm a témát, nem terelek. Ha mondjuk van egy ár, vagy titkos, hogy ezt vagy azt fogja csinálni a cég, akkor azt nem említem. A téma maradékát igen. Ha rákérdezne valaki, akkor valószínű azt mondanám, hogy ezt nem mondhatom el. De nem szokott senki vallatni.

Családtag?
Az mi?

kezdetnek "nem" rossz!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

+1

Elegge irritalo a stilusa ennek a szavazasnak valamint az is zavar ,hogy tobb mindenre valaszolsz ha valamit bejelolsz. Igy nem tudok egyet sem jelolni mert a fele a jelolesnek nem igaz.

De könnyen megsértődtél :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

+1

biológia vizsgának érződik:
a mondat első fele igaz, a második fele nem.
stb.

ha elbasztam vállalom, éjjel küldtem be - de ha érdekel a téma és értelmet láttok benne akkor a leginkább jellemzőre kattintsatok rá.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Csípőből megosztom, család az család, a feleség meg kolléga, úgyhogy nincs ezzel gond :)
Egyébként meg el nem tudom képzelni, hogy mi lehet az az eszméletlenül nagyon bizalmas információ, amit olyan nagyon félteni-őrizni kell.

Egyreszt lehet bizalmas adatkezelesi kotelezettseged, tehat meg a felesegednek/gyerekednek sem mondhatsz el dolgokat. Masreszt lehet nem-technikai, uzleti informacio, ami ha veletlenul rossz kezekbe (versenytars, esetleg rosszakaro) kerul, megrenditheti a ceged poziciojat.

--
L

+1
Én is mindent elmondok asszonykának.
Nem létezhet olyan információ a világegyetemben amiről Ő nem tudhat!

Cringe

az elsot valasztottam. a macskaim elott nincsenek titkaim :)

Raadasul akarmelyik serverre belephet, ha tudja a sajat/tobbi macsek nevet. :)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

lol :) kell hozza a szuletesi datumuk is am! :)))

Meg szerencse, hogy nem elnek tul sokaig. A 13 ev szep kor, a 18 meg ritkasag.

Csak probalom korulhatarolni, hogy megis mekkora munka betippelni a jelszot... :))

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

mindenhova puszpusz12 a jelszo +a gep beceneve...

Megmondom kerek perec, hogy nem beszélhetek róla, ne is kérdezősködjön senki, úgysem mondok semmit.

Mivel én távmelóban tolom, így anyuék tudják, mit dolgozom, de itthon keveset, de leginkább nem beszélünk róla. A nagyon max az, hogy megkérdezik: sok munkám volt-e aznap, vagy, hogy esetleg este meddig dolgoztam.

Igaz, a családban egyedül én vagyok kockafej, nem nagyon hatja meg őket a konzol látványa. :) Mit nyomjak?
--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

A legjobb, ha olyan munkad van, hogy barmit is meselsz el, ugyse hinnenek neked...

Csak aztan egy kihallgatason nehogy kideruljon, hogy az a sok keptelen sztori mind igaz volt... :-P

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

- kepzeld dragam, ma veletlen feltortem a bkk berlet rendszeret
- na ne kamuzzal nekem, azt lehetetlen feltorni!!! tuti megcsalsz, es igy terelsz.

Nem osztok meg bizalmas infokat, mert úgyse értené senki a családban, de ha értené is, miért osztanék meg velük bármi ilyesmit? Nem is értem.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

ertetlenek:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....