Milyen E-book olvasód van?

 ( Anonymous | 2011. február 3., csütörtök - 19:08 )
Kindle 3
7% (43 szavazat)
Kindle DX
0% (3 szavazat)
Egyéb, leírom a hozzászólásban.
10% (64 szavazat)
Nincs ilyen eszközöm, de tervezem a beszerzést
25% (167 szavazat)
Nincs ilyen eszközöm és nem tervezem a beszerzést sem
58% (383 szavazat)
Összes szavazat: 660

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem királyság egy ilyen eszköz. Hónap végén költözök, és elég nagy nyűg többszáz kg könyvet elvinni.... úgyhogy mostantól igyekszem inkább e-könyveket venni.

venni
Itthoni jogtiszta kínálattal mi a helyzet mostanság?
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Nem tudom, nem vagyok ott.

Kevés már van. Nagy kiadók sajnos nem csinálnak semmit, max pár epub-ot adtak ki túlárazva.

U-dash
----
Frugalware 1.3
MSI MegaBook S271 + Intel SSD \m/

Egyszerűbb most legyinteni az e-könyv piacra aztán majd egy-két év múlva sírni a gonosz "internet elvette, éhenhalunk" meg a "torrentbetyárok" miatt, mint fejleszteni. Néhány hete egy rádióműsorban közölte valami kiadó fejes, hogy "nehogy azt higgyük ám, hogy egy e-könyv előállítása annyival olcsóbb". Aha. Azért tették hozzáférhetővé ingyen annak idején a Silent librarysok azt a párezer könyvet, amit önszorgalomból digiztek meg lektoráltak. (volt is nagy huhogás miatta) Mert nekik is egyenként -és letöltésenként- többe volt mint egy papírkönyv bekerülési ára. Nyilván.

SLP...

Még 2005 agusztusában vették le a linkeket a letöltésekről. Persze a könyvtárstruktúrában még megmaradtak a könyvek, így ha tudtad hol keresd még le lehetett őket szedni. Ezért mielött a fájlokat is törlik, szeptemberben még csináltam róla egy mentést.

Pár éve azt hallotam, hogy működik még a projektet, de nagyon zártkörben és csak az fér hozzá aki résztvesz benne. Most ránéztem a honlapra és még megy csak jelszavas.

Pontosan erre vonatkozott a kérdés, és sajnos szerintem is pontosan ez a helyzet.
A hétvégén beszéltünk haverékkal erről. Én azon a véleményen vagyok, hogy nagyon szívesen fizetnék e-könyvekért, de ha szarnak a piacra, akkor én is szarok rá. Ennyi. :S
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

magyar viszonyok között az ebook egyik jellemző tulajdonsága, hogy nem tűnhet el a postán...

egyébként tabot használok ebook olvasónak, de lehet, hogy lesz itthon k3dx is.

Végül is azért találták ki a könyvesboltot, hogy ne tévedjen el a jó szagú könyv a polc és a felajzott humanoid közötti kacskaringós ösvényeken.

Emellett nekem kulfoldrol konyvem speciel meg sosem tunt el. De ha el is tunik kuldenek masikat azt kesz...
Magyar (nyelvu) konyvet persze minek rendelnek az interneten, mikor minden sarkon harom libri/alexandra/egyeb.

Ex-kollégának egy amazonon rendelt könyv tűnt el, küldtek másikat, az is eltűnt.

én azért rendelek neten könyvet pl alexandrából, vagy animakönyvből mert kb 5-10-15%-kal olcsóbbak így. alexandrában ráadásul nagyobb összeg esetén még a kiszállítás is ingyenes.
_______
16,67 %

"Nincs ilyen eszközöm, de tervezem a beszerzést"
Valoszinuleg sony reader lesz.

"Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó" -> Bármi lehet ebook olvasó.

az már MacGyver skill, nem? :D

OYO Thalia ONEXT (orosz-angol nyelvű) firmware-rel.

Itt volt amúgy egy ilyen felmérés.

androidos okostelefon; (biztos jó iphone is és egyebek, csak nekem ilyen van)

T-Mobile Pulse (rootolt 2.1es rom) + Aldiko Reader (2.0?)

ugyan ez nem e-book reader a szó szoros értelmében, de azért álljon itt példaként hátha valakinek megjön az ilyesmihez a kedve

tapasztalatok: max fényerőn 2 óra olvasást bír kb, minimumon 6-8 at, könyveket érdemes pl calibre használatával újraformázni a készülékre (van benn ilyen option szóval kb 2 katt)

miért ez? ha már megvan a telefonod teljesen ingyenes, nem kell mégegy kütyüt cipelni és mindig kéznél van

Nekem is ilyen telóm van, ráadásul tegnap raktam fel a calibret, hadd kérdezzem meg, milyen kimeneti formátumba meg méretbe érdemes állítani? Egyáltalán nem próbálgattam még a dolgokat, és ránézésre nem esett le, milyenbe lenne jó.

epub formátumot érdemes szerintem használni, valamelyik régebbi verzióban volt a page setup-nál a word readerhez egy template de ezt az újabb verzióban most nem látom, ennél többre nem emlékszem mert legalább fél éve hogy a könyvtáram jelentős részét átkonvertáltam

(ha nagyon nem megy a dolog küldj pmet és megnézem alaposabban)

eSlick Reader.

+1 Koobe/Hanlin V3 -- Bővebben: http://hup.hu/node/69870#comment-754808
Még annyi hogy tavaly tönkre ment az akkuja és igen jól jött, hogy Nokia mobil telefon akku való bele. A stabilitási gondjai is megoldódtak a firmware frissítéssel.
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

+1

KoZaPeti

Bár nem klasszikus e-book readerek, de leggyakrabban iPadet, ritkábban Galaxy Tabet használok ilyen célokra.

Én ipad-et használNÉK ebook olvasónak, ha tudnék rá tölteni bármilyen ingyenes app-ot, pl. PDF olvasó. (Láttam már Kindle-t, és le a kalappal, én is szeretem a papírt, de ez már hozza azt a szintet)

Kérdés: hogy tudok úgy letölteni alkalmazásokat, ingyenes videókat, saját PDF-eket (iTunes app for Windows?) stb. az iPad-omra, hogy:
- nem fizetek egy árva fillért sem az Apple-nek;
- nem adom meg nekik a bankkártyám számát;

Egyszer nekiálltam regisztrálni (Apple ID vagy micsodát), de a bankkártyaszámnál abbahagytam, baromira nem tetszik az Apple politikája. Vagy csak rossz helyen próbálkoztam?
--
http://www.open-st.eu

Ha nem tetszik az Apple politikája, akkor nem az iPad lesz a te eszközöd... :) Én GoodReadert használok, klassz kis app, fizetős ugyan, de a maga $3-os árát bőven megéri.

Pénzt nem adtam volna az iPad-ért, nyertem, onnan van. De ha már van, akkor jó volna egy picit többre is használni, mint az alap sw ellátottsága enged.

Tudja valaki, hogy tudok ID-t regisztrálni bankkártyaszám nélkül?
--
http://www.open-st.eu

Jailbreakeld és azt teszel fel, amit akarsz. Azért warezt ne! :)

Azt hiszem talán amúgy mégis van mód bankkártya nélküli regisztrációra: Nem a regisztrációra kattintasz először, hanem megpróbálsz venni egy tetszőleges ingyenes alkalmazást (pl. iBooks) az iTuneson keresztül. Ilyenkor megkérdezni, hogy akarsz-e regisztrálni, és ha jól emlékszem ilyenkor enged bankkártya nélkül is.

Köszönöm a tippet, meg fogom próbálni. Ha nem megy, akkor jön mash ötlete, és jailbreakelem.
--
http://www.open-st.eu

Ha ez lesz a vége, akkor javaslom az iReadPDF használatát. Elég jó kis program és van ingyenes (reklámokat jelenít meg) változata is.

Nem értem a problémát. Igazából PDF -et behúzod az iTunes -ba a pdf -et, és már jó is. Ja, az igaz, hogy kell hozzá egy pdf olvasó alkalmazás. Vannak ingyenesek is, a legjobb az Apple sajat iBooks -a. Igen, az igaz, hogy regisztrálni kell, igaz, hogy meg kell adni a bankkártyaszámot, igaz, hogy regisztráció után zárol egy kb. 200 ft -nyi összeget, de az is igaz, hogy ezt visszakapod, ha nem veszel semmit (kb. 1 héten belül). Ez csak azért van, hogy ellenőrizzék, hogy valós személy vagy-e.
Bár kizárt dolog, hogy egy ilyen nagy cég fogja lehúzni a pénzed, de ha ennyire nem bízol mégsem, akkor lehet csináltatni proxy bankkártyát (van olyan bank ahol ez ingyenes is), amire csak azt a pénzt teszed, amit várhatóan közeljövőben netes vásárlásra költesz. Bár ezt nem pont az Applehoz hasonló nagy cégek miatt érdemes, sokkal inkább a kicsik miatt (pl. kínai rendelős oldal, magyar boltok, stb).

Én azért úgy látom, hogy csak érthető volt a problémám.

Végeredményben én elhiszem, hogy nem fogja az Apple lehúzni a számlámat mindenféle fals összegekkel, de akkor sem tudom ezt jó szívvel elfogadni, mert úgy érzem, hogy bármikor megvan a lehetősége, hogy a pénztárcámban kotorásszon, ami a valós életben is idegesít, pláne a kártyámon, amin némileg több pénz lehet, mint a pénztárcámban. (És nem, nem tartok sok pénzt a számlámon sem, csak amennyi kell, a többit elutalom a takarékszámlámra) Továbbá valahol az is felháborító számomra, hogy az ember vesz (oké, én nyertem) kb. 500 EUR-ért Európában egy alap iPad-et, és a gyári alkalmazásokon kívül semmit nem tud úgy tenni rá, hogy az Apple ne tudna róla (regisztráció), ráadásul "anyagi biztosítékot" is kér azért, hogy a megvásárolt (megnyert :D de ezt valaki más akkor is megvette helyettem) cuccomat érdemben használni tudjam. Tudom én, hogy ilyen az Apple politikája, de hadd ne kelljen már szeretnem.
--
http://www.open-st.eu

1., nem lehetsz valami nagy online vásárló. :)
2., add el gyorsan az iPad-et, mert nem neked való és ha kijön az iPad 2, akkor le fog esni az ára. Abból a pénzből meg vegyél helyette egy Galaxy Tab-et. Ott nincsenek ilyen megkötések.

stanza az ipadra + calibre a desktopon
Nekem ipodon bevalt. De ez is az appstore-bol van, bankkartya mindenkepp kell hozza. Ha nem akarod, akkor tord fel es telepits cydiabol.

Előrlépés van, sikerült bankkártya szám nélkül is regisztrálni, csak el volt dugva a megfelelő menüpont egy picit.

Fel is tettem az iReadPDF ingyenes változatát, már csak arra vagyok kíváncsi, hogy iTunes-zal tudok-e rá PDF-eket másolni. Ha nem, akkor jailbreak (Spirit), és akkor gondolom már biztosan tudok rá másolni (a legjobb az lenne, ha fájlrendszerként érném el, mert ez az iTunes-os huzogatósdi nem az én világom).
--
http://www.open-st.eu--
http://www.open-st.eu

1., Csatlakoztasd az iPad-et a géphez USB-n.
2., iTunesban válaszd ki bal oldalon a device-t (az iPad-ed)
3., Fent, az alma logó alatt bökj rá az Apps fülre, az Info és a Music közt.
4., A megjelenő ablak görgethető, tekerj le az aljára.
5., A File Sharing alatt találod az Apps "dobozt", amiben ott van az iRead PDF is. Kattints rá!
6., Az Add gombbal tudod feltölteni a PDF-eket az iPadre, Sync-re nincs szükség.
7., Törölni magában az iReadPDF-ben tudod a PDF-eket, ha már nincs rájuk szükség.

Remélem segített...

Igen, kösz!
--
http://www.open-st.eu

Szívesen!

Galaxy Tab: +1

Nem igazán tervezem e-book olvasó beszerzését, imádok könyvet olvasni. Papír alapút.
Ha mégis úgy alakul, hogy digitálisan kell könyvet olvasnom (utazok, unatkozok valahol ahol nincs nálam könyv), akkor az androidos telefonom lévő FBReader-el olvasok könyvet.


::sumo.conf::

Feleségem is ezt mondta, elolvasott rajta egy könyvet és azóta teljesen megváltozott a véleménye. Alig férek már hozzá! Igen, az olvasóhoz is :-)

Kindle3
Jó és olcsó, tudom ajánlani mindenkinek.
PDF olvasásnál kell egy pici kompromisszum, fektetve (landscape) kell olvasni, de úgy egész jó.

androidos olcsófon (zte blade) FBReader-el...

Én egy Androidos 7"-os Haipad M701-R-t vettem erre a funkcióra. Másfél hete van meg, még szórakozok az androiddal, de olvasni nagyon jól lehet rajta.
Kipróbáltam jó pár könyv olvasó szoftvert, de idáig a cool reader jött be leginkább a könyvek olvasására. A képregényekhez, mangákhoz pedig az ACV (Droid Comic Viewer néven fut a Marketben) maradt fent.
A cucc wifivel 3,5-4 órát működik, wifi nélkül 5 óra kb. az üzemideje.
Kicsit nehezebb mint előzetesen gondoltam, de nem vészes, ezt még kényelmes tartani (próbáltam az almás gépet, az nehéz volt...)
Mivel ez LCD-s ezért nem hasonlítanám össze az e-ink-es olvasókkal. Teljesen más a kettő technológia, az e-ink-hez kell külön világítás, de szinte olyan mint egy könyv (és persze tovább bírja). Az LCD színes, használható másra is, nem kell mellé külön világítás az ágyban.

szintén occo kinai android tablet
olvasó szoftver :aldiko

Alkido is tetszett, de a az egyik könyvvel amivel teszteltem összecsúsztak az oldalak, a cool reader viszont azt is rendesen tördelte.

Amúgy a könyvek kezelését, kategorizálását a laptopon csinálom a calibre progival, felrakni a tabletra mindig csak párat rakok, amit majd olvasni akarok.

Palm Z22-n szoktam ebook-ot olvasni.

palm t3 volt, aztán egy hp compaq pda, most nincs semmi, symbian s60-ra keresek majd valami olvasót, rövidebb szösszenetekre (novella max)
--
Syrakuza Team
http://www.syrakuza.hu

BluePanther Thunder 7" Android :)
---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

Nincs, de szeretnék, viszont nagyon nehéz kiderítenem, mi lenne a jó. Jó lenne, ha vinné a pdf-jeimet (nem, attól mert a gépemen van, még nem warez, nem is hiszem hogy bármi illegális könyv lenne a gépemen). Meg jó lenne e-inkes. A világítással nincs gond, a papír alapú könyveket most is tudom olvasni.
----
Hülye pelikán

Koobe Classic Plus, és EL IS ADNÁM 45 000 Ft-ért. Kell valakinek?

http://www.edigital.hu/e-Book_olvaso/Koobe_Classic_Plus_ebook_olvaso-p52643.html?bid=&partner=10003

új állapotban, karcmentes, stb. :)

boccs a reklámért:D

Motorola Android telefon + Google Books + Adobe Reader és PDF könyvek....

Én, mint könyvtáros szeretem is meg nem is ezeket a jószágokat. Persze minden költözésnél nagy és egyre nagyobb gondot okoz a lassan már 700 könyv felé közelítő könyvtáram cipelése és ilyenkor jó. Ellenben azt az olvasási élményt nem adja vissza az íbúkríder, amit egyébként meg nagyon szeretek. A könyv súlyát, a lapozás élményét, a könyv illatát azt, hogy megtöröd először a könyvet és így tovább...

Biztosan veszek valamikor, bár a droidon lehet ilyet is csinálni, de a könyvekre fordított költségem 99%-ban továbbra is a nyomtatottakra lesz elköltve.


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Én nem vagyok könyvátros, hacsak nem a sajátomban, de az egyre gyarapodik. Igen, én sem cserélném le a jó öreg papír alapú könyvet egy fájlra. Persze vannak mindenféle PDF-eim, amik hasznosak (gyorsan lehet bennük keresni), de egy elektronikus könyv soha nem fogja visszaadni azt az élményt ,amit egy papírra nyomtatott ad.

Nem csak a megszerzés öröme jár ugyanis az új könyvvel, hanem az új könyv illata, a fogása, ...
Szóval más. Maradok Guttenberg eredeti birodalmában...

Hanvon n516 OpenInkpottal, megbízható jószág. :)

Nincs nem is tervezem venni. Ha van idom nagy ritkan olvasni akkor azt papiron es nem vmilyen hattervilagitasu francon szeretnem. A konynek van szaga es agyon lehet utni vele valamit, lehet rajta ha kemenylapos rejtvenyt fejteni es nem csorog nem horompol es nem is kell tolteni. Ha kell akkor inkabb kinyomtatom es lefuzom ugy olvasom el a doksit file-bol... Ha utazni kell veszek ujsagot vagy vmi felszines magazint ugysem latok olyat egyebkent.

Jó kifogás lehet közúti ellenőrzés során:

- Mi van Pista bácsi, csak nem megint betintázott?

- Ugyan fiam, csak picikét belekóstoltam az EInkbe, és a tudás hatalma alá kerültem.

iPad

*** Snowman ***

A telefonomat (HTC Desire) hasznalom E-book olvasasra.

--
FeZo

+1 Desire HD

Jajj, de gány megoldás. És hány könyvet olvastál el így? Úgy értem végig.

Parat. Foleg akkor mikor uton vagyok vagy eppen valamire varnom kell tobb mint 10 percig (pelda kedveert ma voltam autot mosatni, mig vartam elolvastam par oldalt) elokapom a telefont es olvasok. Ertelmesebb dolog mint peldaul disznofejeket lovoldozni madarakkal.
Mivel nincs nagyon sok idom olvasni igy megteszi a kis kepernyo is ha eppen ezzel akarom az idot elutni. Nem kell csufondarosnak lenni.

--
FeZo

"Egyéb, leírom a hozzászólásban."
Nokia 6303+tequilacat book reader :)

B&N Nook... :)

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

WM5, rajta alreader és ubook.

------------------------

Szintén WM5, de én Mobipocketet használok (3,6"@640x480). Teljes képernyőre állítva, fekete alapon szürke betűkkel. Egész kényelmes, de regénynek nem állnék neki rajta, arra a papír 1000x kényelmesebb.

Kindle 3-al szemezgetek még, jó lenne doksi olvasáshoz, utazáshoz, stb.

"Normál" használatra papírkönyv FTW, egész szépen gyarapodik az itthoni könyvtár. Én szeretem, hogy a polcom szépen meg van pakolva könyvekkel.

A mobipockettel egy bajom van, konvertálni kellene a könyveket. Az alreader pedig megeszi az *.odf-et. Is.

------------------------

Egyéb: http://www.zenithink.us/

40k volt, 20nap alatt ideért kínából. Ebay rendelés volt.

Koobe Junior. A celra tokeletesen megfelel.

Ubuntu 10.04, Thinkpad x61s

Koobe Junior-om van, de még nem sokat használtam, Karácsonyra kaptam.

Nokia 6300 + ReadManiac. Megszámolni sem tudom már fejből, hány könyvet olvastam vele végig (igaz, korábban Nokia 3109c-n kezdtem még ezt a stílust) – azóta is ott van mind a 2G microSD kártyán benne.

Asus A626 + mobireaderrel annak számít? ;)

Ha a felhasználás a definiálja, akkor ez egy navigáció képes e-book reader.

szerk:

illetve Nokia E51 + mobireader, de az már még nekem is túlzás volt

Sony PRS-505. Es imadom, de gondolkozom egy cseren Kindle-re.

December 27 óta egy Samsung Galaxy S, rajta Aldiko.

Korábban (2004-től dec27-ig) egy Nokia 6600 + Handy Book, ezzel a felállással 133db könyvet olvastam el (sorszámozva arhiváltam).

Benyomtam a K3-at (bár csak hétfőn kapom kézhez). :)

Én is Androidos telefont használok (Motorola Defy) + CoolReader. Az elmúlt 2 hétben 3-4 könyvet olvastam el rajta. Amúgy ezelőtt használtam a SEw880i-met is erre a célra, valami java-s txt megjelenítővel. (A nevére most nem emlékszem.) Buszozás közben megfelelt. Még jó a szemem. :)

"A +1 az a proletárlájk."

OFF:

"A +1 az a proletárlájk."

Suliban a 3-as osztályzat meg a proletár 5-ös.

Korabban a Zaurusomat hasznaltam erre a celra (PDA-hoz kepest nagy kepernyoje van, es nagyon jo felbontasa). A telefonom kisebb, ugyhogy - bar kenyelmetlenebb olvasasra - erre is fel fogok tenni egy par ebookot/pdf-et.
Ha lesz olyan ebook olvaso, ami e-ink alapu, hackelheto es olyan aron adjak, amennyit hajlando leszek kiadni erte, akkor veszek. Egyelore jo ez.
Amugy http://mek.oszk.hu rulez. :)

--
Auto correct can go straight to He'll.

Kobo eReader

Nekem ránézésre tetszik a Wacom gyártotta "ONYX BOOX 60 Wifi", a tollal aláhúzható bármi, jegyzetelésre is alkalmas. Személyes tapasztalatom azonban nincsen felőle:

http://www.koobe.hu/cikk.php?id=101

Nem a Wacom gyártotta, csak a tollas beviteli rendszere származik a Wacomtól.

Úgy tudom, hogy az e-inkes eszközök esetén az aláhúzásra, jelölésre ez a legjobb mód. Pl. a Sony olvasója a tollon kívül még ujjal érintve is navigálható, de ott az e-ink elé tették az érintésérzékeny fóliát, és baromi sokat ront a kontraszton - halványabb lesz, és napsütésben hajlamos kicsit csillogni. A Wacom-féle tollas technológia drágább, de mentes(ebb) ezektől a kompromisszumoktól - elvileg itt az e-ink mögött van az érzékelő. Ha rosszul tudom, akkor FIXME.
Anno én is nézegettem ezeket, az Onyx akkor sokkal drágább volt még, a Sony kijelzőjének a fent leírt problémája elfogadhatatlan volt számomra, és a tetejében akkor vitték le a Kindle árát - így nekem az volt a mondás, hogy megvagyok én touch nélkül is.
Az Onyxról jókat hallottam egyébként, bár ez még az E-inkből nem a Pearl, hanem az eggyel korábbi (Vizplex) generációt használja.

Köszönöm a kiigazítást és a bővebb információt róla.

Azért ez a szavazás elég gagyi, mintha úgy nézne ki a dolog, hogy van a Kindle, aztán a Kindle, és utána a futottak még. Ha valaki szavazást ír ki, előtte azért igazán körülnézhetne a témában. Így teljesen nulla az értéke.

(amúgy Sony PRS-650, de ez tulajdonképpen mellékes a fentiek miatt)

Gondolom azért mert a szavazás kiíróját ez érdekelte. Mindig van valaki, aki felteszi ezt a lemezt minden egyes alkalommal. Azért van a leírom a hozzászólásban pont. A kutyát nem érdekli, hogy ki szerint milyen a szavazást kiíró agyi képessége, vagy éppen mennyire gagyi a szavazás. Unalmas...

Értem, ezek szerint neked ez az igénytelenség megfelelő, meg a többieknek is. Tiszta sor.

Ami neked gagyi es erdektelen, az lehet, hogy masnak erdekes es hasznos. Ez pedig itt tudtommal a HUP es nem a Friczy Fun Club. Ugyhogy ha valami nem erdekel, akkor barmikor kihagyhatod. Nem kotelez senki arra, hogy szavazz! :)

1. Ha már, akkor nem fun, hanem fan.
2. szerencsére tényleg nem kötelez senki arra, hogy a számodra nyilván magasröptű társalgásban részt vegyek. És ennek roppant mód örülök. További jó szórakozást.

Szerk.: tudod mit?! Inkább töröltem... :)

mi a baj a fun club kifejezéssel?

Szerintem semmi.

fan = ventillátor
fun - rajongó, jókedv, mulatság
fun club = rajongói klub

Ez volt az egyik ok, amiért nem mentem bele a vitába jobban...

Pedig én abszolút egyetértettem a kitörölt hszeddel ;)

A fan-fun vitáról meg ez jut eszembe: http://laughingsquid.com/wp-content/uploads/facebook-fan-20100225-062900.jpg
----
Hülye pelikán

http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_club vagy http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/fan-club De biztos rosszul tudják. Persze sok felé használják a fun club-ot is. De a wiki is és a cambridge dictionary is csak a fan club-ot ismeri. De mindkét helyre hülyék írnak nyilván.

ez így mondjuk nagyon nem áll meg, a rajongói klubot fan clubnak hívják.
de a szövegkörnyezetbe belefért az is, hogy rajongói klubnak értelmezd, amit írt, meg az is, hogy egy olyan helynek, klubnak, ahol ő szórakozik.

Utoljára hordozható eszközön offline igen régen régen olvastam könyvet...
Talán a Sony Ericsson T610-en, vagy a W800-on TequilaCat-el... :D
Online viszont amíg mobilnetem volt addig toltam sok könyvet a napi 2x50 perc utazás közben...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő

Most Samsung Omnia II (sw: AllReader+)
Régebben Airis T620 (sw: AllReader+)
Mégrégebben Palm IIIC (sw: CSpotRun)

Bár nekem Kindle DX-em van, anno sokat nézegettem a PocketBook-ot is (nekem feltétel volt a 10'' körüli képernyőméret). Akkor még nem lehetett kapni, de most már forgalmazzák ezt is, és olcsóbb is:
http://shop.pocketbookreader.com/PocketBook-Pro-902-Black-PB-902-Bl.htm

Érdekessége, hogy egy Ukrán cég terméke (gondolom, ezt is Kínában gyártják). Hogy ez mit jelent minőség illetve garancia/support szempontjából, azt nem tudom, de külön tetszik, hogy a webshopjukon van egy hatalmas lista, hogy milyen országokba NEM szállítanak, és ezen rajta van fél Európa, de Magyarország nincs rajta:)

Szóval jó azért, hogy nem csak az Amazon létezik. Ha az elektronyos tintás kijelzők piacán is lenne kis verseny, akkor még olcsóbbak lennének ezek a termékek.
(Hozzáteszem az Amazon védelmében, hogy azért support ügyében le a kalappal - egyik kolléga készüléke tönkrement. Telefonált nekik egy keddi estén - azt mondták, postáznak egy új készüléket, és postafordultával ő küldje vissza a régit. Pénteken az asztalán volt az új készülék.)

"Végre Magyarországra is megérkezett a PocketBook e-book olvasó, a piacvezető e-book Oroszországban (43% a részesedés) és harmadik a világban (10% részesedés) Amazon és Sony után."

http://pocketbookreader.hu/

A Könyvjövőn sok információ található az E-Könyvekről, a különféle készüléktípuokról és a technológiai lehetőségekről:
http://www.konyvjovo.hu/

Én az összes, képernyővel rendelkező kütyümet használtam már e-book olvasására, az utóbbi pár évben leggyakrabban egy Casio Ex-Word szótárgépet, előtte pedig (lehet felhördülni) egy TI-89 számológépet.