HOVD 2008 - Kedvenc videolejátszó

 ( trey | 2008. november 30., vasárnap - 18:22 )
aktion
0% (0 szavazat)
avifile
0% (1 szavazat)
kaffeine
4% (48 szavazat)
mplayer + frontend-ek
57% (613 szavazat)
mythtv
0% (5 szavazat)
ogle
0% (2 szavazat)
totem
6% (62 szavazat)
vlc
29% (315 szavazat)
xine + frontend-ek
3% (30 szavazat)
xmps
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 1076

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szeretem az mplayert, az mencodert, fokepp smplayerrel hasznalom, mert mindent lejatszik. Ugyebar a menus DVD-t leszamitva. Szoval akinek linuxot telepitek, gnome-mal, inkabb a totemet javaslom, alapbeallitasait kibovitve a felirat betoltesenek opciojanak bejelolesevel a legegyszerubb.

Kedves Rolling Cubes-os kolléga!

Az MPlayer _TUD_ dvd menüt kezelni! :-)

Üdv.: Tibi

Hmm... kar, hogy ez meg nem tunt fel.

kar, hogy az mplayer dvdnav:// nem megy.

Naszoval kar, hogy ez haxolas nelkul meg mindig nem mukodik :\

Az rc2-ben a "still frame"-et tartalmazó DVD menü lejátszása nem működik. A fejlesztői (SVN) verzióban ez már benne van, csak hiányzik még (ha jól emlékszem):
- menü pontok megjelenítése (most csak egy világos kocka jelenik meg az adott menü pontnál)
- szín kezelés az OSD menühöz
- hang és felirat választása DVD menüből (most csak a szokásos parancsokkal működik)
- gmplayer dvdnav kezelése
(Ezek az rc2 patch-elt "gányolásával" érhetőek el.)

Hol kell ezt az opciót beállítani? Én elsőre mindig Totem-el próbálkozom mert az a legkényelmesebb aztán, ha annak beletörik a bicskája akkor ott a parancssoros mplayer ami mindig tuti csak picit nehézkes használni. Arra még nem jöttem rá, hogy feliratot hol kell betölteni Totem-ben így a feliratos filmeket mplayer-el nézem.

--
sirkalmi

Edit->Preferences->[X]Automatically load subtitle files when movie is loaded
Ezutan ujrainditod, es elvileg megy is. Bar mplayer tobbfajta feliratformatumot ismer.

Köszi!

--
sirkalmi

En mplayerre szavaztam, ugyanis talan tobbszor hasznalom mint a vlc-t, de +1 a vlcnek is.Mindkettot egyforman szeretem.
-----
“Firefox, you say? No I don't play Pokémon”

Nalam most ugy nez ki, hogy DVD-t vlc-vel, minden mast mplayer-el. Ezert az mplayer jeloltem. Plusz a vlc most buntetesben van a qt-re valtas miatt. Mondjuk az elozo wxwindows fuggoseg se tetszett. Mindig valami olyan grafikus konyvtarat akar hasznalni amit csak miatta kell feltenni.

Nekem mplayer-nogui csomag van fenn, tehát nekem a grafikus toolkit igazán nem számít.

Szegény xine hogy lemarad pedig jó cucc, főleg egy oxine frontenddel nagyon ütős cucc tud lenni. Na meg böngészőbe is jól bele lehet heggeszteni :)

--
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

Az új VLC igen jóra sikeredett.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

örülök, hogy van akinek tetszik:)
nálam eléggé szálldosós. A mostani csak önmaga alá csinál, a disztró által szállított verzió cserébe viszont az X-et is két vállra fektette;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Most megköveztek, de az új verzió Vista alatt atomstabil :-)

Az egyik legfájdalmasabb pont a Linux desktopon.

Az Mplayer GTK2 -es interfésze egy egyszerű stop gomb megnyomástól képes elszállni (magával viszi természetesen a lejátszást). VGA chiptől, X11 drivertől, distrotol meg még egy halom dologtól függően végig kell próbálni mindenféle video outot (néha audio outot is), hogy ne akadjon / fullscreenben kiszélesítse. Ha szerencsénk van, olyan csomagot szállítottak nekünk amibe a lehető legtöbb bele volt forgatva, ha nincs, forgathatunk, hogy legyen pl. SDL-es video out. Ékezetproblémák, ahogy már megszoktuk. Zavarossá válik a Compiztól (akadozás, elszállás, egyebek).
A fullscreen nagyon gyermetegül van megoldva, összevissza kell rángatni az egeret hogy az alsó kis panel is eltűnjön és az egérmutató is eltűnjön. Néha ottmarad, mert ő is szereti a filmeket.
Maga az Mplayer "motor" nem rossz (a mencoder is jó stuff), de normális frontend (sokat kipróbáltam már) egyedül talán a KPlayer. Persze igényszinttől függ, de így az csak KDE alá való.

A Totem nem külön lejátszó hanem gstreamer vagy xine motorral működő előtét. Mindenesetre láttam már összeomlani, mert mappát / eszközt dobtam rá, nem fájlokat. A Xine még az egyik legnormálisabb engine.

A Kaffeine egy KDE-s xine előtét, semmi más.

A VLC jó akar lenni, de Linuxon mégse az. A friss Ubuntuban levőt próbáltam, Compizzal is, nélküle is _alkalomszerűen_ akadozott, előre-hátra ugrált a lejátszás. Igen, fent volt az fglrx driver. Nem tudom Linux miatt, vagy sem, de a lejátszás teljes idején fullosan pörgette a DVD-ROM -ot, mert b.szott előreolvasni és ramba pakolni, tehát megvolt az alapzaj a kellemes filmnézéshez.

Az Ogle tudomásom szerint csak DVD -ket tud lejátszani, és elborzasztó a GUI -ja.

Bárcsak lenne MPC (media player classic) Linuxra.

Böngészőbe épülés: mplayer -es, meg a xine -s is borzalmas. (értsd: nem indul el, elszáll). Különösen amikor gxine -vel megnyit egy külön ablakot, csakmert voltál olyan szerencsétlen, hogy felraktad.

********************
http://holo-media.hu
http://holo-media.hu/wordpress

Tehát a xine a jó? :) Szerintem is, én Kaffeinet használok. Stabil, visz mindent, nincs probléma vele. A Linuxozásom elején még mplayert használtam, de miután átálltam erre, már nem hiányzik, csak a nyűg van vele.

Szóval hajrá Kaffeine! :)
--
"my mind had skipped town and left me behind to pay the rent"

+1 xinének
azért mplayerre szavaztam, mert egyébként az még mindig mindent visz.(Kivéve a fentebb említetteket) továbbá az mplayer manpage kiváló hétvégi olvasmány. :-)
Csaba

Tegnap előtt jelent meg a drupal 6x-hez az Advanced Poll modul. (Ez többek között lehetőséget teremt a checkboxos (a modul ezt úgy nevezi, hogy binary) kijelölésre számossági korláttal. Vagyis pl. 10 opcióból 3-at lehet kiválasztani.)
Bízunk benne, hogy Trey jövőre megfontolja a többes választási lehetőség használatát...

Tegnap megtekintettem az XBMC média lejátszót. Mit mondjak? A léc nagyon de nagyon magasra került. Nekem konkrétan ma is a padlón van még az állam tőle. Azt hiszem leporolom a régóta dédelgetett médiacenter projektemet: régi, de jól kinéző videomagnó kabátjába bújtatom el majd a gépet.

nahát, eszembe nem jutott volna, hogy ez a cucc nem csak az xbox-omon fut (bár utólag belegondolva logikus, hiszen a dashboard linux alapú) :D