Lenne-e létjogosultsága a GPRS Easy Connect folytatásának?

Címkék

Igen
0% (0 szavazat)
Nem
0% (0 szavazat)
Igen, bár jó lenne, ha ... (a hozzászólásban leírom, hogy mi)
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0

Hozzászólások

Mostanában ismét akadna időm folytatni a munkát. Ha értelmet nyer a szavazataitok alapján a program létjogosultsága, akkor xml alapokon és átstruktúrálva újraírom a kódot. Ebben az esetben az rpm és a deb csomagokat is elkészítem.
Ha érzésetek szerint nincs már szükség a csomagkapcsolt adatátvitel felépítésére specializált programra Linux alapokon, akkor hanyagolom.
Döntsetek!

Nagyon szuper ez a progi! Én több éve rendszeresen használom, a tesóm is és a sógorom anyukája. Mindenki elégedett vele nagyon. Szerintem nagy szükség van erre a progira, mert most megint terjed a mobilos netezés nagyon és ezzel eddig ez nagyon egyszerű volt. Ezer köszönet érte!

Csak lehetőleg ne Java-ban, vagy Mono-ban, Python-ban, meg ilyenekben. Tudom ajánlani a wxWidgets-et, ha a portolhatóság a kérdés.

Üdv,
Dw.
"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Mar nem azert, de ha az adott PDA-n Linux fut, akkor nem fog gondot jelenteni a Python.
Zaurusra mar telepitettem, Openmokon meg default fent van (bar az inkabb smartphone).

----
Sooner or later you had to talk, even if it was only because you'd run out of things to throw. - Pratchett
honlap készítés

Sot, meg az iphone-ra is lehet tenni, meg akarmire. Nem azzal van a bajom, hanem azzal, hogy az ilyen kis teljesitmenyu vackokra nem egy ilyen "script nyelv" az amit eroltetni kellene. Szeretem ha az aksi minnel tovabb tart ki, azonkivul az asztali gepekhez mert teljesitmeny hianya miatt meg gyors sem lesz. Kedvencem e temaban a firefox+n800 kombo, ahol - szinte - azt is latni ahogy a vonalakat huzza a szoftver.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nem hiszem, hogy ez az alkalmazas nagyon teljesitmenykritikus lenne. Most nem teljesen mindegy, hogy pythonbol vagy asm-bol adod ki a soros portra a modem inicializalo stringet? Pythont legalabb barhol tudod futtatni, csak a soros device meglete a feltetel (nyilvan be kell valahogy allitani, hogy /dev/???). Meg ha a GPRS teljes forgalma atmegy rajta, az sem szamit sokat.
A Firefox meg bloatware, ha kelloen leterheled (sok tab, flash), szerintem meg P4-en is latod, ahogy vonalat huz :). Ez a progi viszont nem az a kategoria.

----
Sooner or later you had to talk, even if it was only because you'd run out of things to throw. - Pratchett
honlap készítés

anno legeneráltam a szükséges scriptet easyconnectel a Sharp Zaurusom számára. így sok erőforrást nem fogyasztott a zauruson. a poen az volt, hogy a gprs telefonom is sharp volt. irdan kommunikáltak. poénból felhívtam, a sharp magyarország support vonalat, azzal hogyan lehet szóra bírni a két sharp készüléket egymással. az öööö... izé... hmmm... hát magyarországon nem is forgalmazzuk azt a zarumust, volt az értékes válasz. :D

Feltétlenül folytasd ha megoldható.Nagyon régóta használom folyamatosan.Most is t-mobilos usb-s modemmel(bár nokia 6280 van beállítva), ezzel a progival ment eddig az összes telóm sőt még volt idő amikor pcmcia-s modemmel is ment 3,6 m/b sebességgel.Szól ha elérem a heti vagy havi limitet,folyamatosan látom a statisztikát,tök tuti program."addig nem veszek levegőt" amig nem folytatod :).
Ha javasolhatok valamit - a telepítessel mindig meggyűlt a bajom,nem vagyok linux guru,talán ezen lehetne egy picit javítani illetve könnyebbé tenni.
Ha folytatod biztos sokan lesznek hálásak érte - én is!

igen, ugyan nem nekem volt ra szuksegem, de hianypotlo ezkoz volt szomszed csaj laptopjanak debianositasaban >) nem enterprise esettanulmany, de hatha meggyoz,)

Sok funkciót el kellene rejteni, hogy ne zavarja az átlag felhasználót. (User mód-expert mód)
Automatikus telefon/USB-modem detektálás kellene bele.
Személy szerint nem használom, de biztosan van akinek sokat segít.

Kum Gábor
---
www.kumgabor.hu

Esetleg valami módon a NetworkManagerbe kéne beletolni, akkor nagyobb eséllyel maradna életben akkor is ha nincs időd fejleszteni, plusz az összes nagy desktop disztró alap installban szállítaná :)

Pillanatnyilag igen kevés az időm, de amint felszabadul valamennyi, ha fogadod és megválaszolod az idióta kérdéseim, megpróbálhatunk alkotni valamit "cé-ügyileg", legalább én is fejlődöm kicsit, rég nem kódoltam... :)

--
"It all keeps adding up / I think I'm cracking up / Am I just paranoid? / I'm just stoned"
/Green Day - Basket Case/

Nem feltétlen kell ehhez c, dobj egy emailt nekik hogy van egy böhöm listád arról hogy hogyan lehet különböző telefonokat beindítani, és első körben érdeklődd meg hogy tudnak-e ezzel kezdeni valamit. Nem ismerem a NMt, lehet hogy már van benne ilyen modul, és az általad gyűjtött adatok jóljönnének nekik.

nem tudom milyen nyelveket ismersz, de c, c++ es python a valasztek

"And since the NetworkManager components communicate with each other using dbus, it's easy to to build network-aware applications in languages like C, C++, and Python."

nem akarok okoskodni, csak hatha latvan a lelkesedesunket, engedsz a nyomasnak;)

mindenesetre, ha csak egyetlen sor koddal is folytatod a fejlesztest, azt is elore koszonom:)

Ez egy jó projekt volt és főleg magyar. A folytatásban javasolnám, hogy egy egységes tárcsázó programot hozz létre, hogy végre ne kelljen minden kapcsolathoz külön alkalmazás (modem, gprs, 3g, isdn, stb). A blackPanther-ben lesz helye mindig.

----- www.blackpanther.hu -----

Jo lenne, de:
- Elegge linux specifikus megoldas - jo volna, ha mas platformon is tudna mukodni
- Nagy negativum hogy a forditasahoz pascal-ra van szukseg - az sem mindegy, hogy milyen...

- Más plattformokon nem tervezem az implementációját: visszajelzések szerint a BSD-s változatot olyan kevesen használták, hogy nem érzem szükségét, egy má$ik környezetben pedig kizárt, hogy valaha is GPL(x) alatt fejlesszek.

- A FreePascal-os része kifejezetten olyan felhasználók számára készült, akik olyan géppel rendelkeznek, aminek a teljesítménye pl. a grafikus megjelenítésre sem nagyon alkalmas. Egyszóval a FreePascal-os kiegészítő program segítségével fel lehet építeni a kapcsolódáshoz szükséges szkripteket.
Emellett a FreePascalban készült a disztribfüggetlen telepítőprogramja.
Ám maga a grafikus program Perlben GTK2-es alapon készült. A programot akár manuálisan is fel lehet telepíteni a FreePascal-os installer kihagyása mellett is.
Vagyis, egyszóval egy kis helyreigazítással kell éljek feléd: a GPRS Easy Connect egy Perl program és nem Pascal.

Lehet, hogy kevesen vagyunk, de én nagyon örültem, hogy működött FreeBSD alatt. Halálra untam volna magam utazásaim során... :)
(Még valaki GPRSEC+BSD? Mutassuk meg, hogy van rá igény, és (legalább) tesztelést vállalunk... :))

--
"It all keeps adding up / I think I'm cracking up / Am I just paranoid? / I'm just stoned"
/Green Day - Basket Case/

sosem hasznaltam de valoszinu 2 het mulva lehet fogom, szoval hajra :D masreszt ha nem hasznalnam akkoris jo hogy van egy ilyen projekt, hajra!

En jelenleg egy vodkagany USBs modemet hajtok meg (Huawei E220) a wvdial nevu csodalatos programmal (es egy kore irt kis scriptel, ami demonizalja es rendszerinditasnal inditja, pinkodot beir direkt sorosport, ilyesmiket csinal).
A fent leirt funkciokat tudnad kinalni? Persze van meg mit fejleszteni rajta (pl automatikus leszakadas kezeles)
Idom nem nagyon van kodolni, de a konkret modemmel kapcsolatban szerzett (szerintem azert nem elhanyagolhato) tapasztalataimat tudnam kinalni a cel erdekeben.

Udvozlettel: Lazly

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholdal lehet..." | http://lazly.hu

Tudtommal a Huawei E220 minden további nélkül használható a GPRSEC-vel. A wvdial programot nem ismerem. A rendszerindításnál történő indítást minden GE alattt gyorsan elkövethető, de ha nagyon kell ez a tulajdonság, akkor beépítem...
A PIN-beírás szükségessége hol jelentkezik? (Elvileg elküldhető a telefonnak, ha kell. Kell?)
A leszakadás utáni automatikus újrakapcsolódást "magas" szinten űzi a GPRSEC - köszönhető, hogy soha nem látott hiba-tárházzal rendelkezett a hazai Vodafone korlátlan netelérési időszaka.
Köszi a segítségedre felajánlását. (Ez minden kedves felajánlóra érvényes e helyt!)

Nem, a GPRSEC "nem ismer" egyetlen egy csomagkapcsolt adatátvitelre alkalmas rendszert sem. Vagyis NEM a GPRSEC ismeri. Az, hogy milyen "sávszélességű" hálózatra csatlakozol a telefonoddal, azt vagy az előfizetésed és/vagy a telefonod és/vagy a lefedettséged és/vagy a használt hálózat APN (elérési pont neve) határozza meg. Ebből fakadóan a GPRSEC-nek teljesen indifferens, hogy GPRS, EDGE, 3G a környezet: működik bármelyikkel. Sőt megkockáztatom, hogy amennyiben újabb ppp alapú csomagkapcsolt technológia jelenik meg, ahol az adatátvitel a 3G-től is gyorsabb, akkor is minden további nélkül használható a GPRSEC.
Ja, a GPRSEC folytatásának más nevet szeretnék adni pontosan a kialakult és még kialakulható technológiák miatt - csak, hogy ne legyen zavaró. Vannak ötleteitek?

Hat a pin-kod beirasnal voltak problemak. Be tudna irni a vwdial is, de itt mar valami hardveres problema is lehet mert mintha 'nem lenne eleg ideje' a modemnek feldolgozni ezt a kerest. Latszik hogy beirja (a modemen a led at is valt kek szinure) de utana ugyan azt valaszolja hogy pinkod kell, es csak kovetkezo inditasra hajlando menni. Ezert az egesz ele irtam egy stty... ; echo '..' > /dev/ttyUSB0 ; sleep 1 reszt.

Meg feisty idejeben vettem a modemet, akkoriban meg kernelmodult kellet hajkuraszni, ami net nelkul mokas tud lenni. :) Mostmar hardy felismeri. Persze ez nem a te feladatod, csak megjegyeztem a 'megy minden tovabbi nelkul're. :) Biztos sok disztronal meg mindig nem megy. Ha a progi felajanlana a linket ahonnan a kernelmodult le lehet tolteni az azert ugy barati.

Nekem a rendszerinditassal valo indulasra rendszer szinten volt szuksegem, mert sokszor nem en hasznalom a gepet, es szuloknek, baratnonek elmagyarazni (nomeg root jogot adni) nem kellemes. Feltetelezem GE azt tudja hogy berakod gnome(/kde)be mint automata elindulo program, es a program is automata csatlakozna, de nekem ez nem lenne megfelelo (es gondolom a mai adsl/router kenyelemhez szokott idokben nem csak nekem.)
Vagy GE egyszeru userkent is tud csatlakozni?

Az ujrakapcsolodas dicseretes. :) Elvileg wvdial is tudja, de csak elvileg. :)

De azthiszem felreertettetek. Ha googleben csak magyar talalatokat megnezitek mondjuk a 'vodafone internet linux' es a 'vodafone internet ubuntu' (azt hasznalok) szavakra akkor valoban nincs grafikus program. Persze ez engem nem erdekel, ugyse hasznalnek az asztali gepemen mast, mert nem lehetne kore ilyen szep kis scripteket irni, de ugyanakkor ha pl barki vagy jomagam is szeretne laptoppal a vonaton netezni akkor nem lesz szempont, hogy mindenkep terminalos legyen, sot, jo lenne ha ket katt es menne.

Na csak ennyit szerettem volna roviden osszenyogdecselni. :) Jo olvasgatast utolag is.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholdal lehet..." | http://lazly.hu

Bocs ha offtopic a kérdésem, de idekívánkozott: Van itt olyan aki "szenved" 'option globesurfer icon' modemmel?
Beszélgethetnénk :) Ha van legalabb 1 jelentkező

Ja, jó lenne folytatni, pont most agyaltam azon hogy hogy fogok netezni új pecóban míg át nem kötik a kábelest. Úgyhogy jelentkezek is teszternek.

--
http://csuhai.hu

Ez egy nagyon ütős program. Nagyon sokat segített már eddig is nekem. Szerintem nem szabad abbahagyni!

Nokia 3110c-vel szeretnék IBM T30-on, (lehetőleg Etch-csel, de ha emiatt kell, akkor disztrót váltok) netezni. Sajnos miután a GPRS EC-honlapon semmi info sincs, csak egy (gondolom, legutolsó) letölthető verzió, nem tudom, hol nézhetném meg, mit tudott az alkalmazás. A régi infókat nem lehetne vmi más honlapon elérhetővé varázsolni?

Kösz:

nini

-------------------------------
Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei...