Izmos, testreszabható POS terminál a Posiflextől (x)

 ( hup | 2018. november 26., hétfő - 13:45 )

Az RT-5015-tel a Posiflex a városi boltokon túl a vízparti vendéglátóhelyeket, sőt a gyárakat is célba veszi.

Igaz, az online vásárlás térnyerésével sok bolt már nem is rendelkezik fizikai üzlettel és így POS terminállal sem, a hagyományos üzleteknek továbbra is megvannak azok az előnyei, amelyeket a vásárlók nem akarnak elengedni. Ilyen a termékek személyes kézbevétele, kipróbálása, miközben olyan igények is megjelennek, mint a házhoz szállítás helyi megrendelése – ennek megfelelően a fizikai üzleteket érdemes széles funkciópalettát kínáló POS terminállal felszerelni.

Erre ma már határozottan izmos eszközök is rendelkezésre állnak, amelyekben egészen meglepő vas is lapulhat a burkolat mögött: ilyen a Posiflex RT-5015 POS készüléke is, amelybe a gyártó egy kétmagos 2,3 gigahertzen ketyegő Intel Core i3-6100U chipet csomagolt, igény szerint akár 16 gigabájt RAM-mal megtoldva. Az eszköz egy 15 hüvelykes, 1024x768 pixelt sorakoztató ,kapacitív érintőkijelzővel dolgozik, amelyhez 9,7 vagy 10 hüvelykes vevőoldali panel csatolható. Az eszköz merevlemezzel és SSD-vel is elérhető. Érdekesség, hogy a Posiflex RT-5515 modellje még eggyel tovább megy, akár négymagos Core i7-4770TE chippel is megvásárolható, ráadásul ahhoz a Posiflex maga fejlesztett passzív hűtési megoldást. Mozgó alkatrészt egyik modellben sem találunk, ami számottevően növeli a készülékek élettartamát.

A Posiflex kívülről is igyekezett felvértezni a készülékeket, ennek megfelelően azok nem csak az elemektől védett üzlethelyiségekben használhatók, de akár vízparti vendéglátóegységeknél is. Az RT-5015 fő modulja, (kiegészítők nélkül) egész pontosan IP65-ös védettségei besorolást kapott, azaz por ellen teljesen mértékben védett, illetve tetszőleges irányból érkező kisnyomású vízsugár sem tesz kárt benne. A gép HDD-s verziója 40 Celsiusig használható, SSD-vel pedig 50 Celsiust is kibír, mindkét esetben 90 százalékos páratartalomig. A felhasználók visszajelzései szerint a gépek már élesben is bizonyítottak, a Sandy hurrikánt és az oklahomai tornádóval érkezett árvizet megélt készülékeknek is elég volt egy alaposabb törölgetés, hogy újra munkába állhassanak. A pakk opcionálisan egy tartalékakkumulátorral is kiegészíthető, így áramkimaradás esetén sem áll le a rendszer.

Ami a kiegészítőket illeti, a felhasználási környezetnek megfelelően az RT-5015-höz háromsávos mágneskártya-, vonalkód- és RFID-olvasó, és ujjlenyomat-szkenner is kapcsolható. Mindezek mellett a Posiflex terminálja az IO-200-as IO box-szal is használható, amivel akár gyártási környezetekhez is hozzászabható, hiszen utóbbi egy sor plusz aljzatot biztosít, köztük három darab COM (DB9) porttal. A csatlakozópalettát magán az eszközön sem aprózta el a Posiflex, azon egy integrált COM (DB9) port és két RJ-45 aljzat is találh0ató, valamint összesen öt USB aljzat, ebből három USB 3.0, kettő USB 2.0 szabványt támogat. A sorban a hagyományos VGA és a miniDisplayPort csatlakozók is ott vannak.

A szállítás-telepítés sincs túlbonyolítva, a POS terminál a vevőoldali kijelzővel együtt is összecsukható és szállítható, hátsó borítása pedig csavarhúzó vagy egyéb szerszám nélkül levehető. A Posiflex a kábelmenedzsmentre is gondolt, a gép kábelrendezésével a vezetékek szinte teljesen elrejthetők. Az RT-5015 eladóoldali POS terminálként vagy önkiszolgáló eszközként is beállítható, az adott cég igényeinek megfelelően, továbbá Windows 7, POSReady 7, 64 bites Windows Embedded 8.1 Industry, illetve szintén 64 bites Windows 10 IoT rendszerrel, vagy a választott Linux-disztribúcióval is felszerelhető.

Az 1984-ben alakult, tajvani Posiflex eredetileg PC-gyártóként kezdte pályafutását, és 1991 óta tervez és gyárt POS eszközöket. Mára a márka globális népszerűségre tett szert a szegmensben, és számos dizájn és innovációs termékdíjat is bezsebelt. A Posiflex termékportfóliója persze nem merül ki a POS terminálokban, a vállalat a KIOSK Information Systems és Portwell Inc. gyártók bekebelezésével a kiosk, infotainment, valamint szerencsejáték rendszerek terén is előkelő pozíciót tudhat magáénak. A Posiflex az elmúlt harminc évben határozottan kiterjedt termékportfóliót épített fel, amellyel a legkülönbözőbb vállalkozások egyedi igényeihez is tud igazodni. Magyarországon egyebek mellett a KFC és a Pizza Hut éttermeiben is megtalálhatók a Posiflex termináljai, de a német Octoberfest pultjain és hazai fesztiválokon is találkozhatunk velük.

Hazánkban a Posiflex kizárólagos képviseletéért az Alt Cash Kft. felel, amely a tajvani gyártó készülékeinek forgalmazása mellett az ügyfelek elképzeléseinek teljes körű megvalósításában is partner. A termékekről bővebb információkért érdemes felkeresni az Alt Cash Kft. Posiflex márkaoldalát.

(A Posiflex megbízásából készített anyag.)