Cloudera, budapesti big data startup bemutatkozó este (08.31.) és Hadoop meetup (09.01.) (x)

 ( hup | 2015. augusztus 21., péntek - 10:56 )

A Cloudera, amerikai Hadoop fejlesztő cég és az open source világ egyik legjelentősebb szereplője idén nyitotta meg támogató és fejlesztő központját Budapesten. Az aug. 31-én 18 órakor kezdődő toborzó eseményünkön, és szept. 1-jén 19 órakor kezdődő meetupon nemzetközi Hadoop szakértőink tartanak előadást. Szeretettel várunk Téged is! (A hirdetés alatt jelen leszünk kommentek formájában is, szívesen válaszolunk a kérdéseitekre!)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Fyi: most épül a budapesti csapatuk, ez egy jó kis vonat, érdemes felszállni. Tavaly fektetett bele az Intel és a Google is.

Mind a két rendezvény ingyenes, és a belvárosban (Aranytíz Kultúrház, Arany János u. 10.) lesz. Ez az Arany János utcai metrónál, a Deáktól nem messze, Szabadság tér közelében van. A hétfői rendezvényre kérlek regisztráljatok előre - a meetup.com-on lévő leírásban van egy link-, hogy tudjuk, hány főre számítsunk! A meetupra simán a meetup.com-on lehet csatlakozni. Az előadások, beszélgetések angolul lesznek. Mind a két esemény teljesen informális, kötetlen, bármikor jöhettek, dress code nincs! Lesznek italok, pizza, kenyérlángos... Ha bármi kérdésetek van, írjatok nyugodtan, itt leszünk!

És a múltkori meetupon még egy meglepetés pólóval is kedveskedett Cloudera. Lesz most is ilyen meglepetés? :)

Lesz :)

Nyár elején már volt egy ugyanilyen rendezvénysorozat. Álláskeresőként elnéztem rá, mi baj történhet?, bár a számomra akkor még teljesen ismeretlen cég által meghirdetett, „enterprise” és „support” szavak köré csoportosuló melóval szemben erős aggályaim voltak: az enterprise vonal sem a szívem csücske, és a support helyett is inkább a fejlesztés áll közelebb hozzám, bár az előbbit is csináltam már.

Elmentem mindkét rendezvényre, majd harmadnap az interjúra. A prekoncepcióim annyira tévesnek bizonyultak, és olyan szimpatikus lett a cég, hogy immár 3 napja itt dolgozom.

A big data témakör azt hiszem, nem egy túlfújt lufi, hanem egy olyan viszonylag új trend, amely szerintem rendíthetetlenül jelen lesz és tör előre az elkövetkező évtizedekben. Biztos vagyok benne, hogy hatalmas általános, máshol is jól használható, erősen piacképes tudást és tapasztalatot fog nyújtani a meló, és mint ilyen, hosszútávú befektetésnek is fantasztikus választás!

A COE szerep valóban frontline support lesz a betanulást követően, ezt mindenki döntse el hogy való-e neki. De ha nem, akkor is érdemes megnézni a céget, mert másmilyen nyitott pozíciók is várhatók a közeljövőben. Az enterprise része viszont nem úgy értendő, hogy menedzserekkel kéne beszélni öltöny-nyakkendőben, vagy Gizike nyomtatóját beüzemelni, hanem a technikai kontaktjukkal kell technikai gebaszokat megoldani, és ha sikerül (márpedig ez a cél), akkor annak együtt örülünk. Tehát aki képes és hajlandó ügyfelekkel (informatikusokkal) kommunikálni és együtt megoldani a felmerülő problémákat, annak ez nem jelenthet gondot.

Én elég sokat dolgoztam Linux rendszerek (komplett disztribúció, vagy több komponenst is érintő feature) összerakásával, hegesztésével – az új munka hasonló történetnek tűnik egy párhuzamos világban. Pár tucat komponenst, amelyek nem mindig működnek együtt tökéletesen, megismerünk, átlátunk, összerakunk, összecsiszolunk, supportálunk, tüzet oltunk, hibát vadászunk, mainstreambe visszajuttatunk, saját kiegészítő szoftvert rakunk hozzá stb.

Az első három nap tapasztalatai alapján bátran állíthatom, hogy fantasztikus kezdő csapat verbuválódott össze, nagyon jó lesz a hangulat, remek kalandnak ígérkezik! Bátran gyertek el, nézzetek meg bennünket!

Üdv a csapatban! ;]

Btw interjúnapok most is lesznek, ezúttal 2 napon át: szerdán és csütörtökön egész nap, ugyanazon a héten (szept. 2-3.), és erre a hétfői rendezvényen lehet regisztrálni!

Egyelőre a Customer Operations Engineer (aka COE: http://www.cloudera.com/content/cloudera/en/about/careers/current-openings.html?jvi=owA60fwW,job) pozícióra mennek az interjúk, de ősztől Software Engineer-eket is fogunk keresni ill. COE Managert is keresünk (http://www.cloudera.com/content/cloudera/en/about/careers/current-openings.html?jvi=olAd1fwT,job).

Ha kizárólag a Software Engineering terület érdekelne, akkor is érdemes eljönnöd a mostani Recruitment Event-re, mert ennyi Clouderassal (kb. 15-20-an jönnek el a világ minden tájáról, főleg Palo Altoból, New Yorkból, Austinból, Londonból stb.) ritkán találkozik egy helyen az ember. (Hacsak nem nálunk dolgozol ;)

Ha az általad említett pozíció követelmény listájából, csak a fejlesztési rész hiányzik, mekkora eséllyel lehet bekerülni?

koqsz, ha tényleg erős vagy a többiben, be lehet kerülni. Elég nagy a csapatban a diverzitás most is. Olyan csapattagokat keresünk, akiket nem riaszt el, hogy sokat kell tanulniuk majd olyan dolgokról is, amikkel eddig nem vagy keveset foglalkoztak.

... és az nem baj, ha nem fluent a Hadoop ökoszisztémában:
Az első hónapokban képzéseken veszel majd részt, mint COE, és az azt követő sikeres vizsgák után Cloudera certified lehetsz, ami béren kívüli juttatásnak sem utolsó...
http://cloudera.com/content/cloudera/en/training/certification.html

Nna, huppos lettel?:)

Jó lenne ilyeneket délelőttre tenni majd, hogy a vidékiek is tudják kezelni...:)

A default munkaidő utáni órák egy kicsit logikusabb szvsz.

Így van.

Gyorsan rávágtad. Először elemezd, amit írtam.

A budapestieknek. A legjobb a hétvége ezekre.

lol

Vagy ha nem sikerült ebbe belegondolni, akkor esetleg videók az előadásokról fel lesznek valahova rakva?
Mert a technológia az érdekelne.

Szia, köszi az érdeklődést, sajnos nem lesznek felvételek az előadásokról.

Ilyenkor mindig elgondolkodok, h. vajon az exkluzivítás (látszatának) fenntartása miatt nincs rögzítés, v. nem fér bele a ktségvetésbe (akárcsak egy nem túl profi) videós bére. A semminél az akármi is jobb.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Gondolom a cel, h szemelyesen legyel ott es le tudjanak vadaszni.

Ennyi erovel az ingyenpizzat is elkuldhetnek neked az irodadba.

Mindig érdekelt hogyan dolgoznak a nagy cégek Petabyte meretű adatokkal. Bújtam a cikkeket, hogy a Google, Facebook, Twitter, Spotify, Netflix és társai milyen nehézségekkel birkózik meg és hogyan, horizontálisan skálázható architectúrák használatával.

Most a Clouderánál egy olyan csapatban dolgozom, ahol a problémák megoldása közös érdek, és ahol a befektetett energia figyelemre talál. Minden nap 1500 nagy cég napi termelési folyamatára vagyunk hatással, az ügyféllel közvetlen kapcsolatban.

Ha kedved érzel, csatlakozz Te is hozzánk ezen az eseményen, ahol Magyarországon először kerülhetsz a Big Data irányvonal vérkörébe. Adj egy esélyt magadnak, hogy első kézből kapj információt a skálázható tárolás és kalkulaciók világáról amely a Cloudera ügyfeleinek mindennapjait támogatja. Ha tetszik, amit látsz, és úgy érzed, hogy egy ilyen környezetben szeretnél dolgozni, akkor a lehetőség nyitva áll előtted, hogy a csapat tagjává válj.

Szia.
Te az az ivajnorak vagy, akivel egyutt dolgoztam egy negybetus amerikai cegben? Mert akkor te sem vagy mar ott.
Vagy keverlek valakivel?

Szia Friedmannt ;),

Igen jól gondolod, Vajnorák István vagyok.
A nagybetűs Amerikai cég után egy másik nagybetűs Amerikai cégnél, nagybetűs "K"alandra vállalkoztam, és minden egyes másodpercét élvezem :).
Jó érzés újra pezsegni, és a lehetőségek tengerében lubickolni, ahol az asztalhoz odaférsz, és ha valamit akarsz,
és annak a cég jövőjére jó irányú hatása van akkor nem kell felesleges politikai csatározásokat vívni, ahol az emberek tényleg egy célért dolgoznak.

Üdv,
Vajni

Annyira szép olvasni ezeket a nyálas reklámkommenteket, hogy kezd egyre visszataszítóbb lenni a Cloudera. Srácok, nem így és nem itt kell reklámozni a céget :)

Kedves persicsb,

Sajnálom, hogy személyes élménybeszámolóm túl nyálasnak / reklámszerűnek jött le neked.
Ha megtisztelsz minket jelenléteddel a hétfői napon, talán megváltozik a véleményed.
Szívesen találkozom veled személyesen és bármilyen kérdésedre válaszolok.

Üdvözlettel,
Vajnorák István

Nem budapesti vagyok, az időpont nem megfelelő.

Beszélj meg velük egy interjút és akkor Te is megtudod érdekel-e a dolog.

LOL. Mutasd, hol a te ceged reklamja...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Jo latni, hogy ilyen nagy az erdeklodes a meetupra, 86 going a jelenlegi allas. Nem gondoltam, hogy ennyire sok embert erdekel ez a tema. Hajra!

-
Konténerezett Hadoop és Cassandra cluster konfigurálása - harmadik rész

az ingyen sör :P