Gigabit hoszting 12 core-ral 34 900 Ft, Xeon E3-mal csak 19 900 Ft (x)

 ( hup | 2012. július 30., hétfő - 6:22 )

Az 1 Gbit/s internetkapcsolat alap.
A Xeon-E3 1230 4/8 core 3,2GHz 19 900 Ft-ért ütős.
A 2x Xeon E5-2620 6/12 core 2,0GHz 34 900 Ft-ért menő.
További részletek »

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jó kis hirdetés ez.

+1

Én bérlek tőlük egy ilyen szervert, 16GB RAM-mal, 3TB HDD-kkel, plusz van náluk egy saját HP-m.
Nagyon korrektek, csak ajánlani tudom őket.

+1, nekem is van kettő ilyen a mancsom alatt, plusz egy privát Sun szerver a rackben.

Van annak valami különleges oka, hogy Magyarországon akciósan kétszer annyiba kerül ez a szolgáltatás, mint mondjuk Németországban? Egy példa: https://order.server4you.net/pages/dedicated/index.php

(no offense, tényleg csak érdeklődöm)

Én egy pár hónapja feltettem magamnak ezt a kérdést és végül oda jutottam, hogy az ördög a részletekben lakik. A külföldiek általában minden extráért plusz pénzt kérnek vagy nem lehet eltérni a standard configtól, itt csomó minden benne van az árban.

ja.
Pl: Ha reverse DNS bejegyzés is kell, az még 5EUR:
"PremiumReverse: you can determine the reverse entry for each IP address. plus € 5/month"

Ok, még így sem drága, de pl. azért egy reverse bejegyzés errefelé alapból benne van az árakban.

azért a /month az elég vicces rev dns-nél:) még az egyszeri adminisztrációs dij beleférne, de ez valóban ilyen lehúzás szerű

Vegulis, az mar premium szolgaltatas, hogy levelezni akarsz a gepedrol. En mondjuk szeretem szepen beallitgatni a reverseket plusz ahol tartomanyom van (IPv4 vagy IPv6) beallitani a whois entryt is. De hat nem mindenkinek kell ugyanaz.

Gondolom az csak véletlen, hogy gagyi AMD konfigokkal hasonlítod... :)

Én azon gondolkoztam el, hogy mi történik, ha fél év után mondod fel? Rossz esetben 597000 (758190 bruttó) forintnyi meg nem fizetett "tartozásod" van még.
Engem is csak kíváncsiságból érdekelne, hogy mennyire gyakori a három éves (tehát gyakorlatilag a szerver teljes amortizációs idejére szóló) lekötés.
Értem persze, hogy ennyiért nem éri meg ennél flexibilisebben kiadni, mert 2,5 év után már senkinek sem fog kelleni ez a konfig, ha meg sűrűbben cseréled, veszteséges lesz, csak fura, hogy ebben az iparágban, és ebben a szegmensben (a viszonylag dinamikusan változó igényekre lövő VPS) ilyen hosszú időre lehet usert szerezni.

--
zsebHUP-ot használok!

Nem akartam trollnak tűnni, ezért nem említettem, de ha már felhoztad, akkor csatlakozom.
Nekem is nagyon soknak tűnik ez a 3 éves hűségidőszak, eddig még nem is találkoztam ebben a műfajban ilyen hosszúval.

A szolgáltatás és a hardver nagyon jó, de nem biztos, hogy kompenzálja a bizonytalanságból fakadó kockázatokat. Ki a csuda tudja, hogy akár 2 év múlva szükségem van -e rá, vagy épp sokkal több kéne, de azt már inkább saját vasból gazdaságosabb.
Szerintem elég sok potenciális ügyfelet elriaszt, még akkor is ha olcsó és jó.

Elég "biztonsági" játéknak tűnik ez az árképzés/hűség (vagy inkább piacfelmérésnek).

előfordulhat, hogy megfelelő mennyiségű, és tartós érdeklődés esetén rövidebbre veszik a hűségidőszakot. Mert ugye ha mindíg jön új ügyfél, akkor a visszaadott 1 éves vasra még 2 évre simán rá lehet pakolniaz újat.

Egyszerű. Ez tartós bérlet. Ezért olcsóbb, de hosszabb távon drágább. Ha olcsóbban akarod megúszni a havidíjat, akkor veszel magadnak egy vasat. De az is "elavul" 2 éven belül bár ez a legtöbbször a magyar igényekhez mérten csak erkölcsi avulás.
Én sem kötném le magam ilyen hosszú ideig, de akinek nincs pénze beruházásra, vagy mindenképpen a legújabb vasat akarja arra, amire jó a 2 évvel ezelőtti is, annak ez megfelelő szerintem.

"Egyszerű. Ez tartós bérlet"

Igen. Pontosabban egy olyan konstrukció, ami az operatív lízinghez áll legközelebb (szerintem).

"Ha olcsóbban akarod megúszni a havidíjat, akkor veszel magadnak egy vasat."
Nem biztos. Egyrészt nem biztos, hogy ugyanazt a vasat olcsóbban kapod meg, mint az a szolgáltató, aki tucatjával veszi őket.
Másrészt a saját vas megtérülésekor figyelembe kell venni a beruházás miatti kamatveszteséget, és az eszközleírás szabályait.
Az tény, hogy egy ilyen kis érték esetén nem nagyon éri meg tökölni az apróbb részletekkel.

Ami ennek a konstrukciónak a legnagyobb előnye, és amit a legnehezebb "forintosítani" az a szolgáltatási rész.
Vagyis ha megdöglik a vas, x órán belül kapsz újat. Saját, "brand" vas esetén ezt a kiegészítő support vásárlásával lehet összehasonlítani: 7x24, 4 órán belüli support a legtöbbhöz vásárolható, az olcsóbb szerverek esetén ez majdnem duplázza az árat.

Saját vasat is lehet operatív lízingként "venni". Több pénzügyi szolgáltató is van a piacon, ami kimondottan IT termékek lízingelésével foglalkozik. Azokban a konstrukciókban viszont futamidő végén álltalában lehetőség van az eszköz maradványértéken történő megvásárlására. (Igaz, ott az elején önerőt is fel kell mutatni.)

Nagyon összetett kérdés ez, és nyilván minden ügyfél számára jó konstrukció nem létezik. Biztos van olyan ügyfél, akinek ez a docleres akció az ideális, és van olyan akinek nem.

Szia Zwei!

Nem feltétlen kell 3 évre szerződni:)
Van 18 hónapos és határozatlan idejű szerződés is!

Határozatlan időre a microblade ára 26.900.-/hó,
ugyanúgy gigabites hosztinggal és egy órán belüli hibajavítással.
Szerintem az még mindig elég baráti ár, és nincs semmi kötöttség.

Üdv,

-logor-
Doclerweb

Ok, hogy van rövedebb idejű hűség is, én konkrétan az akciós szolgáltatás keretében elvárt 3 éves elkötelezettségen morfondíroztam.

Saját tapasztalatom csak annyi, hogy mikor jó pár éve érintve voltam IT eszköz bérléses üzletben, főleg azokra az ügyfelekre kellett ráküldeni a behajtókat, akik minnél nagyobb hűségidővel minnél olcsóbban akartak igénybe venni olcsó eszközöket. :)
Ezért viszonylag szkeptikus vagyok a hosszú hűségidőszakokkal szemben az ilyen low-end jellegű szolgáltatásoknál. (Nyilván a több (10) milliós árkategória más kérdés - de ugye ott pénzügyi kockázatelemzés is kíséri a szerződéskötést.)

Abban meg egyetértek, hogy korrekt az ár.

Telekom 100 megás linket és egy helyet a polcon adott volna ennyiért szintén három évre.

Kérdés, hogy azt az 1Gbit-es linket mennyire terhelheted ki, és ezt mennyire....

Az 1Gbit-es szerver elhelyezés a Doclernél 59 900Ft, max 300Mbit átlagos forgalommal.
Ugyanitt 19 900-ért vasat is adnak az 1Gbit mellé. Gyanítom ez utóbbinál szerződésében kikötik, a jóval 100Mbit alatti átlagos forgalmat.
Nem azt mondom, hogy ettől még nem jó, csak a pontos összehasonlíthatósághoz szükséges a részletek ismerete is.

És az a max 300 Mbit állhat vajon 614 kPPS-ből? :)
--
zsebHUP-ot használok!

mennyire életszerű ez? :)

Mennyire életszerű, hogy a T filterezi a vonalat?:)

Van olyan ismerősöm, akinek a T adatparkba hostolt gépe 200Mbit-es vonalon van, ami gyakorlatilag filterezett 1Gbit-es uplink.
Gondolom ha nincs is by default minden filterezve, valami monitoring csak van a switcheken, hogy be lehessen szólni a kedves ügyfélnek, ha valami nem tetszik.

Vagy mi a kérdés? :)

Nos, mi használunk egy nagyforgalmas projekthez E3-as microblade-es gépet a DoclerWebnél. A helyzet az, hogy különösebb erölködés nélkül koppantható a gigás drót, de persze ennek megfelelően erősödik az árazás is, ha ez huzamos. A havi díjban alapból 100Mbit/sec-es belföldi átlag van benne (kivéve olyan csomagnál ahol máshogy jelölik).

Teszt üzemben, de teljesen éles körülmények között, LACP-vel összefogtuk a két gigás portját a gépnek és remekül ki tudtuk tolni a 2Gbit-et is (975/980Mbit körüli konstans kimenő a portokon). Heti szinten 1Gbit-es átlagot sikerült összehozni, ami azért nem piskóta. :) A csomagmennyiség nem volt koppra járatva, mert ez nem VoIP alkalmazás volt. A bra által írt csomagmennyiséggel a szerver is birkózni fog szépen. :) A LACP konfignál a layer2+layer3 módot kellett beállítani a szerver oldalon, hogy megfelelő ossza a visszamenő forgalmat a Linuxunk.

Ekkora sávot, vagy adatforgalmat ha úgy tetszik, külföldön biztosan nem adnak vagy lesz valami trükk. Az unlimited bw-kben sehol sem hiszek, mert a nagytöbbség 1-2-5Mbites havi átlagával számolnak, ami egyébként nagyon sok mindenre tényleg elég. Akinek viszont kell a sávszél hamar pofára esik. Rögtön itt a server4you-nál látok egy 150 EUR-os setup díjat és csak 100Mbit-es switchporton van a gép.

Szia Zwei!

Az 1 Gbit/s garantáltan rendelkezésre áll mind belföldi, mind nemzetközi irányban állandóan.
A jó hírem az, hogy havi 100Mbit/s átlag forgalmat tekintünk normál felhasználásnak mindkét irányba,
ami szerintem elég egyedülálló a hoszting piacon.

Ha bármilyen más részletre kíváncsi vagy, akkor szólj!

Üdv,

-logor-

"Az 1 Gbit/s garantáltan rendelkezésre áll"
Ez nem is volt kérdés, csak ugye sokan keverik a "dedikált", az "átlag", és a "lekötött" fogalmakat. :)

"ami szerintem elég egyedülálló a hoszting piacon"

Nem ismerem az összes piaci szereplő árát, de tény, hogy ez igen-igen jó.

Kevesebb idovel is lehet kerni, ennek valamennyi ara van. Mi a Neticle-el emlekeim szerint egy eves huseggel kertuk. Viszont egyenhardver, ha tonkremegy, van belole. Es nem kell a vassal foglalkozni, szoval uzleti szempontbol jobb lehet, mint ha valahonnan losz egy vasat rendelkezesre allo csere nelkul es behostolod.

Mivel kismillió féle felhasználási forma van, ezért bőven van helye szerintem a 1,5 és 3 éves hűségidős gépbérlésnek is. Például egy dedikált szerverre áhítozó cégnek, akik a felhőzéses őrületet azért elkerülnék és azért van valami rendszergazdajellegű, remek alternatíva pl. levelező vagy webszervernek. Remekül lehet backup gépnek is használni, ahol erre van igény, de persze a 2x3TB-nyi maximális diszk azért a mikrogépnek határt szab ilyen téren.

Akinek nagyon gyorsan változnak az IT igényei az vagy nagyon rosszul mért fel valamit vagy profiljából következik ez, pl. rendezvények vagy projektek relatív rövid életű weboldalai. Ekkor meg lehet VPS-ezni, dedikált gépezni, meg mindent csinálni ami jól esik. Nyilván a VPS is drágább lesz, hogy ha 1-2 hónara kell, mintha 12/24 hónapra írna alá a juzer.

Gyorsan tegyuk hozza, hogy a 3 TB-os diskekrol bootolni is kell, szoval egy adat EFI-s orom fog szembe jonni, valamiert a SuperMicros BIOS-al kicsit nehezebb volt az atlagnal, de korant sem megoldhatatlan.

Imádom az EFI-t és az UEFI-t is. :) Egy ismerősnek néhány hete pont DoclerWebes microgépen kellett segítsek Ubuntu-t EFI-ről feléleszteni. :) Igazából spéci grub partición múlik minden, mert ráadásul mdadm-al raid1-be is szerettük volna.

De ismeros ez nekem... :D

... és az az IOPS teljesítmény egy 2 diszkből álló, 3TB-os RAID1 esetén(*)... az valami megfizethetetlen...

(*) nyilván egy 2 diszkből álló 300GB-os RAID1-nek sincs nagyobb IOPS teljesítménye, de azért a 3TB-os méret már feltételez egy olyan nagy inode/fájl számot, hogy csak győzd kivárni a seekelést...
(persze, ha csak bluray ripeket tartasz rajta, akkor még gyorsnak is érezheted :))

Lásd még a "backup szerver" kitételt egyel feljebb. :) Akinek IOPS kell a microblade-be kérhet bele SSD-t.

Mondjuk Egy E3-1230 backupra nekem picit overkillnek tűnik. Itt ilyen van a DC/Exchange/Fileserver alatt. Mit ne mondjak, nincs túlhajtva.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Mondjuk Egy E3-1230 backupra nekem picit overkillnek tűnik"

Egészen addig, míg mondjuk nem egy online deduplikációt is használó zfs poolra mentesz. :)
Pár száz GB mentett adat után már tudja zabálni a cpu-t rendesen.

De ha tömörített fájlrendszerre mentessz több streamen, az is tudja enni a cpu-t...

Másrészt ha a tömörítést file szinten a backup gép végzi akkor sem hátrányos a kraft. Ezen kívül még VPN-en keresztüli CIFS-re mentés is előfordulhat vagy csak simán SSH-val érkezik az anyag. Ezek sem kimondottan proci barát forgalmak.

Az van, hogy "nincskisebb", illetve a szolgáltatót esetleg meg lehet környékezni vmi kisebb CPU-val. Ahogy elnézem E3-ból 1220 a legkisebb és 26 USD különbség a 1230-hoz képest, ami nem tűnik egetrengetőnek egy 12/24 hónapos szerződésnél. :)

Azzal pedig meg kell barátkozni, hogy egy mai belépő szerverprocesszor bőven sok sokmindenre, de a kevésse szerver vonalat (pl. Supermicro Atomos lapjai) pedig elég hamar ki lehet nőni.

Szia Bra!

A helyzet ennél kedvezőbb!
Amennyiben fél év után mondod fel a szerződést, akkor NEM a hátralévő díjakat kell kifizetni!
Csupán a 3 éves és a határozatlan közötti különbséget! Ezt szándékosan nem vettük túl szigorúra.
Konkrét példával, ha a 7. hónapban felmondod, akkor 7*7.000=49.000 Ft. felmondást kell fizetned.

Természetesen ha valaki nálunk kíván bővülni, nagyobb gépet szeretne stb. akkor
erre van lehetősége, emiatt nem fogjuk felmondásnak tekinteni.

Mellékesen lehetőség van 18 hónapos és határozatlan szerződésre is, amelynek a felára
nem túl borsos(3-7000 Ft/hó). A konfigurálóban benne vannak ezek az opciók is.

Üdv,

-logor-
DoclerWeb

bazz, percre pontosan irtuk ugyanazt. :)

Te valami beépített doclermarketinges lehetsz. ;)
--
zsebHUP-ot használok!

:)

pont tegnap voltam naluk es ez nekem is kerdesem volt.

Azért köszönjük:)

-logor-

Köszönöm, ez korrekt.

--
zsebHUP-ot használok!

ha felmondod a hatarozott idot, akkor tudomasom szerint naluk nem a megmaradt idoszakot kell kifizetned, hanem az eltelt idoszak hatarozott es hatarozatlan arazasa kozotti penzt. ez havi szinten par ezres.

Szia Lave!

A kérdésed jogos!
A legtriviálisabb ok az, hogy az E3-1230 egy lényegesen erősebb processzor,
és gigabites sávszélességet kapsz hozzá. Ezen túl sok mindenben lehet különbség.
A biztosított környezetben, a rendelkezésre állásban, stb...
Ezeket nehéz megítélni, mert az általad linkelt oldalon erre vonatkozó információ nincs.

Üdv,

-logor-
DoclerWeb