next up previous contents
Következő: A Színátmenet (Blend Tool Fel egy szintet: Rajzeszközök (Paint Tools) Előző: A Kitöltés (Bucket Fill)   Tartalomjegyzék

Opciók

Ábra: A Kitöltés opciói
\resizebox*{0.2\textwidth}{!}{\includegraphics{images/paint-image-8.ps}}

A kitöltés olyan rétegen is alkalmazható, ami már tartalmaz színt, illetve alfa információt. Ebben az esetben a kitöltés az általunk beállított Kitöltési Küszöb (Fill Threshold)-ön múlik. Ez ugyanúgy működik, mint a varázspálca. Elkezdi a kitöltést annál a pontnál, ahol először klikkeltünk és addig folytatja, míg ,,túlzottan eltérő'' színekbe nem ütközik. Maximum küszöbértéken a teljes réteget kitölti, de ahol az alfa értéke 0, ott a Select All funkciót kell alkalmazni.

Egy feather-el készített kijelölésnél a ,,vödör'' egy lágy, koncentrikus kitöltést hoz létre, amit egyre erősebbé is tehetünk, ha többször is alkalmazzuk. Ha több színt is használunk egyszerre, akkor egy finom, opálos átmenet jön létre.

Itt található a Kitöltés Láthatósága (Fill Opacity), amivel meghatározható, mennyire legyen átlátszó a kitöltés, a Mode opció , és a Sample Merged. A Sample Merged hatására a kitöltés a teljes összefűzött kép színhatárait veszi figyelembe, és nem csak az aktuális rétegét, de csak az aktuális réteget tölti ki. A Kitöltés mintával (Pattern Fill) rádiógomb lehetővé teszi, hogy mintával és ne színnel töltsük ki a kijelöléseket. Nyissuk meg a Patterns ablakot a <Kép>/Dialogs vagy az <Eszköztár>/File/Dialogs alatt és válasszunk ki egy mintát a kitöltéshez.


next up previous contents
Következő: A Színátmenet (Blend Tool Fel egy szintet: Rajzeszközök (Paint Tools) Előző: A Kitöltés (Bucket Fill)   Tartalomjegyzék