next up previous contents
Következő: A mű előszava Fel egy szintet: Szerzői jogok Előző: Graphic Documentation Project Copying   Tartalomjegyzék

Nyomtatási útmutató

Bárki, aki kereskedelmi célokra kívánja kinyomtatni ezt a kézikönyvet, az ingyen teheti azt meg, míg a GDPL szerint jár el. Ám ha egy GDPL kézikönyv fordítását vagy belőle készült származtatott munkát kíván terjeszteni, mindenképpen a szerző beleegyezését kell kérnie.

Mint ezen kézikönyv szerzői, természetes, hogy azt szeretnénk, hogy egy ilyen munka a legjobb minőséget képviselje, ezért arra kérünk mindenkit, akire vonatkoznak a fentebb vázoltak, hogy nyomtatás előtt vegyék fel velünk a kapcsolatot. Ha a GIMP Felhasználói Kézikönyvet kinyomtatná, megtisztelve éreznénk magunkat, ha küldene egy példányt belőle, hogy a weblapunkon, a www.frozenriver.comcímen ismertethessük azt. Ha nem teszi, nem tudunk bátorítani senkit, hogy megvegye.

Bárki, aki bevonja a Frozenriver-t egy nyomtatott kiadás létrehozásába, annak a munkája Hivatalos minősítést kap, mint egy, a szerzők által is támogatott és elismert, hiteles GUM kiadás. A hivatalos kiadás egy színkalibrációs készletet is tartalmazni fog.

Ez azért fontos, mert a GUM egy igen fejlett képmanipulációs programról készült, 400 informatív, megértést segítő képet tartalmaz, amelyeknek a fekete-fehér, vagy alacsony felbontású kinyomtatása használhatalanná tenne bizonyos fejezeteket. Ezen okok már önmagukban fontossá teszik azt, hogy a nyomtatott kiadás az on-line verzió színvonala fölé emelkedjen. Másik fontos érvünk pedig, hogy mi a Frozenriver-nél nemcsak a GIMP felhasználókat kívántuk ingyen infromációval ellátni, hanem munkánk magas színvonalát is bemutatni, ezért nem szeretnénk, hogy egy olyan termékkel azonosítsák cégünket ami lerombolhatja ezt a képet.

Szintén fontos megemlítenünk, hogy a GUM PostScript, PDP, FM vagy HTML verzióit nem tekintjük nyomdaképesnek. A GIMP Felhasználói Kézikönyv tehát további szerkesztést és átolvasást igényel, hogy kereskedelmi forgalomba hozható termék legyen belőle.

Köszönjük, hogy tiszteletben tartja ezeket.


next up previous contents
Következő: A mű előszava Fel egy szintet: Szerzői jogok Előző: Graphic Documentation Project Copying   Tartalomjegyzék