next up previous contents
Következő: A Környezet (Environment) fül Fel egy szintet: A File menü és Előző: A Képernyő (Display) fül   Tartalomjegyzék

A Kezelőfelület (Interface) fül beállításai

Itt tudjuk a Visszavonások szintjét (Levels of undo) beállítani. Magas értéken ez sok lemezterületet emészt fel. Ha kis lemezterületen gazdálkodunk, ne vegyük túl magasra.

Az Ablak méretezése nagyításnál (Resize window on zoom) ugyanaz mint a Nagyító beállító ablakában található Ablakméretezés engedélyezése nagyításkor (Allow Window Resizing) opció.

Az Automatikus mentés (Auto save) egy igen hasznos funkció. A GIMP automatikusan lementi a képet a saját tmp könyvtárába, így ha leállna, könnyen megkereshetjük képünk utolsó verzióját.

A GIMP alapbeállítás szerint megváltoztatja az egérmutató képét. Például ha a Mozgatás eszközt használjuk, a ,,mozgatás'' szimbólumot veszi fel az egérmutató. Ez is fogyasztja az erőforrást, tehát ha nagyon kevés memóriánk van, a Mutatóképek kikapcsolása (Disable cursor update) opcióval ezt is kikapcsolhatjuk, habár ezután nem lesz egykönnyen meghatározható, hogy éppen milyen módban vagyunk.

Itt lehetőségünk nyílik még a ,,Menetelő hangyák'' sebességének (Marching ants speed) átállítására, ami akkor jelenik meg, ha kijelöltünk valamit. A beírandó érték a hangyák ,,lépése'' között eltelt időt jelenti (miliszekundumokban), tehát kisebb érték mellett a hangyák gyorsabban fognak menetelni.


next up previous contents
Következő: A Környezet (Environment) fül Fel egy szintet: A File menü és Előző: A Képernyő (Display) fül   Tartalomjegyzék