Elindult az OpenDarwin.org

 ( bra | 2002. május 6., hétfő - 10:36 )

A Darwin, az Apple Mac OS X platformjának szabadszoftveres alapja 1999. márciusa óta elérhető. Az azóta eltelt idő alatt az összes vele kapcsolatos fejlesztést az Apple kezelte és tette elérhetővé a Darwinnal foglalkozó weblapján keresztül. Mivel a Darwin és a Mac OS X közötti kapcsolat meglehetősen szoros, így szélesebb fejlesztői kör bevonása problémás, létrejött az OpenDarwin.

Az OpenDarwing.org-ot áprilisban hozta létre az Internet Software Consortium (ISC) és az Apple azzal a céllal, hogy a Darwin fejlesztését egy új szintre helyezzék általa. Az OpenDarwin projektben való részvétel bárki számára lehetséges. Az OpenDarwin független, saját erőforrásokkal rendelkezik (weblap, hibakövető rendszer, CVS), így sem az Apple, sem az ISC nem rendelkezik felette irányítással.

A weblap információi szerint az OpenDarwin CVS raktára nem élő (a www.opensource.apple.com értelmében), számos OpenDarwin tag Apple alkalmazott, vagy Darwin fejlesztő, tehát az OpenDarwinból a kódátemelés a Darwinba, vagy a Mac OS X-be lehetséges.

Az OpenDarwin core teamje ismerős lehet, hiszen a FreeBSD hasonló egységéből kivált Jordan Hubbard és a szintén FreeBSD committer Jason Evans is a tagja.

Kapcsolódó oldalak:
OpenDarwin
Darwin
Apple Mac OS X