Levelezős hallgató és a diákmunka

 ( freyr | 2010. augusztus 28., szombat - 15:11 )

Üdv!

Arra a kérdésre keresem a választ, hogy aki levelezős hallgató, esetemben még államilag támogatott is, azt miért nem közvetítik a diákszövetkezetek, szemben a nappali vagy esti, aktív vagy passzív hallgatókkal, főleg, hogy utóbbi esetben semmi sem illeti meg a hallgatót, ami aktívként igen, ergo hülyeségnek tartom, hogy aki levelezős, ettől függetlenül teljes jogú egyetemi polgár, az nem dolgozhat diákmunkában. Én személy szerint azért lettem levelezős, mert dolgoznom kell, de csak most szembesülök azzal, hogy cégek nem vesznek fel emiatt, sehol nem felel meg az, hogy be kell néha járnom az egyetemre, diákmunkát meg megint nem kapok.
Tudja valaki a választ?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyon egyszerű a válasz - kevés a foka, sok a vadász. Ilyenkor a szelekció, szegregáció erős.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

azt kell mondani, hogy passzív vagy, s később néha kihagysz egy-egy pénteket. Ha már van szerződésed, akkor nehezebb megválni tőled :)

bocs, ez van.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Hallgatói jogviszony igazolásból kiderül, hogy passzívon van vagy sem.

Köszi a sok segítséget, tényleg. Esetleg tényleges információ arról, hogy van-e jogi háttere ennek? Mert ha nincs, akkor az negatív diszkrimináció.

Anno (a 90-es években) még úgy volt, hogy a nappali tagozatos hallgatók után kisebb összegű járulékokat kellett fizetni. Nem tudom, most hogy van, de ha így, akkor ez az oka.

--
Viszlát, és kösz a halakat!

De a járulékot meg nem ők fizetik, azt levonják a fizetésből, ha van.. úgy tudom nappalisoknál nincs, estiseknél viszont van. Ennyi erővel a levelezősöknél sincs indok, hogy ne közvetítsenek, végső soron egyfajta munkaerő közvetítők. Viszont most találtam egy olyat, hogy "A levelező vagy esti tagozatra járó diákok sajnos nem számítanak diáknak adójóváírás tekintetében, de alkalmi munkavállalói kiskönyvel vállalhatsz munkát meghatározott óra számban". Egyrészt ilyen kiskönyv már nincs, másrészt meg mi ez a marhaság? Tényleg ennyire hülye már az APEH és ez is annak a hibája? Ennek semmi értelme, hivatalosan, törvényesen a SZTE államilag támogatott levelező tagozatos fizika szakos hallgatója vagyok, tehát diák, de mi köze ennek az adókhoz?