HP: túl az egymilliomodik eladott Linux szerveren

Címkék

A HP tegnap bejelentette, hogy eladta az egymilliomodik Linux szerverét. A cég sajtóbejelentésében ipari mérföldkőnek nevezte az eseményt. 1998 óta a HP (beleértve a korábbi Compaq eredményeit is) már több mint 1 millió Linux szervert szállított partnereinek, 45%-kal többet, mint bármelyik másik nagy hardvergyártó.

Martin Fink, a cég nyílt forrású szoftverekért felelős alelnöke szerint a számok nem hazudnak. A HP erős elkötelezettségéről, innovációról beszél.

A HP sajtóhíre itt.

Hozzászólások

na ezeket a gépeket biztos nem gyalulták le, hogy más oprendszert rakjanak rá...

> RH/SuSE

Jah, van aki tesz ra mast, de nagyvallalati kornyezetben nem hiszem, hogy sok helyen messze mennenek a SuSE / Red Hat vonaltol. Amit multkor megprobaltam az a CentOS (egyebkent ugy nez ki, hogy remek RHEL helyettesito lesz), de az sem nevezheto messze menesnek, mert az is tulkeppen egy Red Hat ES.

Az a helyzet, hogy ez nem hit kérdése, tényleg van olyan magyarországi nagyvállalat, ahol teljesen normális dolog, hogy HP gépeken Debian fut. Nem hiszem, hogy fel lennék rá hatalmazva, hogy konkrét cégneveket mondjak, de egy nagyvállalatnak tökéletesen meg tud felelni a Debian, vagy akár valamelyik BSD, mert még support nélkül is többre lehet menni vele, mint pl. akármelyik MS termékkel a legdrágább supporttal.

Ha meg egy profi szolgáltató-céggel még szerződik support-ra, akkor biztos, hogy nem lesz a T. nagyvállalati döntéshozónak félnivalója, hogy a főnökei kirúgják amiatt, hogy még egy rendszer üzemeltetését sem bírja normálisan megoldani.

> tényleg van olyan magyarországi nagyvállalat, ahol teljesen normális dolog, hogy HP gépeken Debian fut.

Senki nem allitotta, hogy ez nincs igy. Magam is nem egy HP szervert adtam mar el, telepitettem fel, es uzemeltetek a mai napig Debiannal.

> de egy nagyvállalatnak tökéletesen meg tud felelni a Debian, vagy akár valamelyik BSD,

Ezt sem kerdojeleztem meg. Bar vannak olyan esetek, amikor nem ezek a legjobb, vagy leghatokonyabb valasztasok.

> mert még support nélkül is többre lehet menni vele, mint pl. akármelyik MS termékkel a legdrágább supporttal.

Ebben azert nem vagyok biztos. Tudok neked olyan strukturat mutatni, ahova ha belegebedsz sem tudsz a technikai vagy egyeb (ceg policy) miatt Linuxot vagy egyebet tenni Windows helyett...

> Ha meg egy profi szolgáltató-céggel még szerződik support-ra, akkor biztos, hogy nem lesz a T. nagyvállalati döntéshozónak félnivalója, hogy a főnökei kirúgják amiatt, hogy még egy rendszer üzemeltetését sem bírja normálisan megoldani.

Ez igy van. Ki allitotta az ellenkezojet?