[megoldva] Segítség sebesség teszteléshez

 ( log69 | 2010. május 3., hétfő - 17:25 )

Üdv,

Nem tudna valaki segíteni letesztelni a progimat 8 vagy több magos hardveren? FreeBSD vagy Linux rendszer kellene hozzá.

Aprócska dologról van szó, aaphoto progimat OpenMP-vel párhuzamosítottam, és érdekes lenne számomra látni a skálázódást, mivel nem mindent sikerült többszálúsítanom. Főként néhány I/O-s részt.

A környezetemben nem sikerült 8 magos hardverrel rendelkező embert találnom.

Ez kicsit olyan fun jellegű lenne. Kíváncsi vagyok hogy mit lehet kihozni OpenMP-vel.

Ha valaki tudna segíteni, akkor megírnám a további részleteket.

Köszi.

--
Kérés megoldva, lejjebb található az eredmény.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"A környezetemben nem sikerült 8 magos hardverrel rendelkező embert találnom."

Hát nem éppen elterjedt dolog manapság még a 8 magos procikkal felszerelt számítógép, főleg nem itthon. (legalább szerintem... nálunk sincs még 8 magos hardverrel rendelkező egyén) :-))

Nekem is "csak" 2 magos procim van, ami bőven elvégzi a maga kis feladatát, egypár ismerősömnek van 4 magos procija, ők videókonvertálásra meg egyéb ilyen dolgokra használják a gépüket. Illetve van egy ismerősöm aki 6 magos procit tervez venni.

olyanra gondoltam (hátha alapon), akinek van esetleg szabad hozzáférése 8 vagy több magos szerverhez pl., habár a szerver meg valószínű folyamatos használatban van.

ötlet is jó lenne hogy kihez lehetne fordulni.

bra, suckit. Legalabbis ok szoktak folyamatosan szervereket gyilkolaszni. Esetleg ventura meg idoben gyilkolt valami 16 procis vadallatot desktopkent.

ok, köszi a tippet.

Irtam mailt.

ok köszi.

megoldva?

egyenlőre még nincs. megírom ha lesz változás.

Bár látom, van segítség, de ha még mindig nem lenne elég: http://www.okros.info/blade13.jpg

Van amin Windows fut, van Linux is, keress majd, ha segíteni kell :)

köszi.

Mennyire ér rá?

Nekem a max amihez hozzáférésem van, az egy IBM x440, 4xP4 Xeon HT, azaz 8 logikai CPU, viszont egy nagyon csúnya NUMA architektúrás gép, botrányosan lassú memóriaeléréssel. Mostanában sajnos használatban van, de pár hét múlva várhatóan felszabadul. Addig én sem nagyon érek rá foglalkozni vele.
---
Internet Memetikai Tanszék

amazon ec2

köszi, ez érdekes. az árazás sem vészes.

muszi elkezdte nekem tesztelni. Később megírom majd a végeredményt.

Köszi mindenkinek a segítséget és felajánlást.

muszi elkészítette a tesztet nekem, ezúton is köszi.

csináltam az adatokból egy kimutatást.

lényeg hogy azt hittem az auto adjust rutinom jobban fog skálázódni a fizikai processzor magok számának növekedésével, de úgy látszik hogy mégsem, pedig gyakorlatilag minden ciklust sikerült megfelelően párhuzamosítanom, és itt nincs már semmilyen I/O művelet. ezt valószínűsítem hogy az OpenMP Pthread-del szembeni kesvésbé való hatékonysága okozhatja (ahogy erre előzőkben már felhívta a figyelmemet lacos és egeresz).

egy kis magyarázat: az adjust time jelzi a kép konvertálásának idejét a memóriában, itt nincs semmilyen betöltési vagy kiírási művelet, csupán egy memória részen a szín adatok átszámolása (még újabb memória terület foglalás és/vagy felszabadítás sincs). a full time pedig a kép teljes konvertálásához szükséges időt jelzi (tartalmazza a kép betöltését, dekódolását, majd pedig konvertálás után a visszakódolást és kiírást a lemezre). a bemeneti kép tartalmától függetlenül gyakorlatilag mindig ugyanannyi ideig tart a konverzió, és ugyanannyi ciklus fut le. a képnél csak a pixel szám számít.

PDF fájl diagrammal itt
TXT nyers adatok itt

javítás:
most frissítettem a PDF fájlt. csináltam egy idő hányados diagrammot is, ahol a 175 másodperces 1 magos időt mindig leosztom az adott darabszámú mag idejével, így megkapom, hogy időben hogyan változik a teljesítmény.

Ez már mutatja, hogy teljesen lineárisan szépen eloszlik a teljesítmény (a törések a vonalban a másodperces kerekítések miatt vannak). :)