internet, számítógép használat korlátozás

 ( d3xt3r | 2009. december 16., szerda - 18:29 )

Üdv!

Adott egy pc egy win 7 oprendszerrel, és egy wifis routerrel. Korlátozni kellene nekem az internet és a számítógép használatot úgy, hogy az internet csak azon a pc-n menjen el este 10 órakor, és a pc kapcsoljon ki, DE egy másik gépen tudjak netezni.

Leghatásosabb és legjobb megoldás érdekelne. Routerrel kezdjem, vagy a gépre valami alkalmazás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

időzített kikapcsoláshoz: http://www.den4b.com/downloads.php?project=Shutter

Nem biztos, de ebbe meg be lehet állitani az internet elérést is: http://usite.hu/prg/DShutdown - Itt: disable LAN adapter

Helyi gépen AT-ba beállítani egy shutdown -f -s -t 0 parancsot a legegyszerűbb. De számos windowsos AT alkalmazás van ami beépítetten tudja ezt.

nekem a routerem tudott ilyet gyárilag... asus wl500g.

nekem netgear dg834gb wifi routerem van, és itt kéne letiltani adott pc-re az internetelérést.

Nem nagyon értem a dilemma tárgyát... shutdown parancs megoldja a dolgot, nyilván ha kikapcsol a gép a net is elmegy :) Ezt berakod ütemezőbe és ennyi.. Ha esetleg paraméterezni is akarod csinalsz hozza egy batch file-t, de azt hiszem ütemezőbe is lehet paraméterezni.

az oké, hogy automata kikapcsolás, azt megoldottam a legegyszerűbb módon, de rájöttem hogy azzal sokra nem megyek sajnos, mert egy új bekapcsolás és máris van újra net. tehát azt kell mindenképp megoldani, hogy este 10 órától adott pc-n elmenjen a net. nem tudom, hogy routerrel kellene szórakozni, vagy a pc-re programot szerezni...

És ha adott időben, beállítasz egy fals proxyt?

Ha beteszel a crontabs-ba egy szabályt, ami percenként lefut este 10 és mondjuk reggel 6 között, és kiad egy shutdown-t, akkor nagyjából meg van oldva a gondod egy sorral.

Persze ha a kizárni kívánt felhasználó ügyes, akkor ezt könnyen kijátszhatja.
--
http://www.open-st.eu

esetleg w7ben a szülői felügyeletben nincsenek ilyen eksönök?

If you have Children that access the internet, there is also Parental Control. This filters out any websites that are unsuitable for your kids to see. Another great feature is to limit the Times of Day when the Internet can be used. A great tool, especially if you are with an ISP that limits Internet Usage.

Forrás
--
Dá csiné jésti möj, kö tot ujt ??!

hm, ezekszerint a szülői felügyeletben van ilyesmi :]