apt-proxy vs. apt cache

Fórumok

Sziasztok!

Az otthoni router-ként használt szerveremre gondolkozom rajta hogy felrakok egy apt-proxy-t, minek töltsük le a frissítéseket 4*, és emellet még az is a dolog mellet szólha hogy nem egy mirror-t lehet neki megadni hanem egy fallback listát!

PRO/KONTRA??

Azon töröm a fejemet hogy hamár apt-proxy van rajta, akkor magának a szervernek is a rajta futó proxy-n keresztül kéne apt-elnie :P

PRO/KONTRA??

namármost ezzel még semmi gond-senemvan, ugyanúgy beállítom mint a klienseken...
namármost a kérdés az lenne hogy ebben az esetben a /var/cache/apt tulképp feleslegessé vállik ha jólértem, de javítsatok ki ha tévedek??

namármost hogy tudom rávenni az apt-t hogy ha telepítek valamit akkor letöltse, telepítse és végül TÖRÖLJE a csomagot? (mivel az apt-proxy úgyis megőrzi felesleges hogy az apt cache-ba is megmaradjon)

köszi a válaszokat!

-EDIT-

továbbvive a gondolatmenetet, a másik érdekes kérdés hogy a laptopot ha rá akarom kapcsolni az ominózus proxy-ra, akkor fogom magam, arra is felhúzok egy apt-proxy-t cache/apt off (egyébként apt-proxy korrektebbül cleanup-ol ahogy nézem) és akkor ha otthon vagyok akkor a routeren futó proxitól kapja az adatot, hameg nem akkor a laptopon lévő apt-proxy fallback-el az ubuntu mirror-ra...

mi a véleményetek?

Hozzászólások

Crontabba bele, hogy az n időnél régebbi csomagokat töröljük a cacheből. Nem tökéletes, de legalább remélhetőleg működik. Hogy ne legyen galiba, használhatná az APT lock fájlját.

install után:
aptitude clean (vagy apt-get clean)

"mi a véleményetek?"
- Az, hogy irigyellek a rengeteg szabadidőd miatt :)

az építő jellegű hozzászólás...

amúgy meg erre csak azt tudom mondani hogy arra van időd amire szánsz... és tudom hogy akkor se fog 48 órából állni a nap, de újra kellet telepíteni azt a teknőt, aztán akkormár próbálja jól csinálni az ember...

és egyébként a lényeg nem az hogy ne kelljen fél percet se várnom a letöltésre, hanem hogy ne terheljük fölöslegesen a mirrorokat!