Egyesület , Alapitvány állatbarátok számára

Szeretnék létrehozni egy egyesületet állatbarátok számára és egy alapitványt amivel az állatok érdekében lehetne végezni tevékenységet célirányosan meghatározott feladatokkal.

A fővárosi biróság az egyesületet bejegyezte.
A fővárosi biróság az alapítványt bejegyezte.

Keresnék olyan pártoló, támogató tagokat akik a létrejövö egyesületben annak munkájában
tudnának segiteni a következőkben:

ügyvédet aki segitene a bejegyzésben = megoldva

domainnév regisztráció = megoldva 2 név bejegyezve,
rendelkezésre áll 2 tárhely dijmentesen + a postafiókok

honlap tervezés, szerkesztés = drupált ajánloták, hozzáértőket keresek
egy felajánlást kaptam web-drupál szerkesztéshez
zárt fórum létrehozása = ?
zárt levelező rendszer létrehozása = ?

zárt chat rendszer létrehozás = nincs megoldva

nyilt forráskódú oprendszer desktop és szerver oldalra = nincs megoldva
főleg ibm és lexmark vasakra összerakott rendszer kéne

Fontos lenne még hogy nem " MS-win" felületen hanem szabadszoftvereken előállitott
és azon futó programokra lenne szükség a kicsi erőforrásigény és az ingyenesség miatt.
Az elkészült programot mindenki szabadon ingyenes használhatná aki bármilyen formában
tagja az egyesületnek, alapitványnak illetve a későbbiekben ha ezt jól lehetne müködtetni más állatvédők, állatbarátok számára is hozzáférhető lenne.

Azok részére akik segitenének rendelkezésre állna elsőkörben
2db IBM Netfinity5000 szerver, tükörmentésnek, adatátoláshoz stb,,
10 db x200 1,1ghz raid 3x18 hdd gép azoknak akik programozásban részt vennének
20 db x200 866-1,1ghz 2x18hdd gép azoknak akik nem programozás területén vennének észt
40 db 17" CRT monitoror
10 db A4 mono és 10 db A3 color Lexmark laser nyomtató

Az eszközök mennyisége a későbbiek során bővithető de ennek elsősorban pénzügyi gondja van.Mindenért fizetni kell, főleg a szállitásért. Tehát szükség lesz majd olyanokra is akik tudnak szállitani és olyanokra is akik az ezeken felül meglévő eszközök, alkatrészek értékesitésében tudnának segiteni, mivel a müködéshez nem ártana némi anyagi fedezet is.
Az eszközök egy alapitvány tulajdonában lennének de az egyesület tagjai kapnák meg tartós használatra.
Akinek lenne kedve szabadideje, vagy ismer valakit az megirhatja ide.

Az egyesület és az alapitvány tevékenysége célja szorosan kapcsolódna a már meglévő állatbarát/védő/mentő körökhöz de elsősorban olyan céllal amit még nem lát el senki jelenleg.
Az alapitványba ha létrejönne tervbe van a létező szervezetek meghivása.

Hozzászólások

Mi a helyzet a meglevo szervezetekkel (allatmenhelyek stb)? Nem lenne egyszerubb veluk kapcsolatba lepni?

---

Bocsass meg, hogy ilyet irok, tudom, hogy mi tortent a macskaddal, de neha ugy erzem, tulzasokba esunk az allatmentes tekinteteben. A termeszetnek is kell adni egy eselyt.

Masok meg azt is mondanak, hogy a kedvencek helyett inkabb egy raszorulo nyomorult, gyarlo, halatlan emberen kellene segiteni...

szerk.: En nem tartok kedvenceket, tehat 'outsider' vagyok a temaban. Raszorulo embereken ritkan szoktam segiteni, jellemzoen pl hasznalt holmikat szoktam tovabbadni segelyszervezeteknek.

Én minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülök, viszont szerintem az úton fekvő kutyának nagyobb szüksége van egy megmentő kézre, mint egy tükörszerverrel rendelkező 20 kliensgépes infrastruktúrára. Elég egy egyszerű oldal ami havi ~1500 Ft-ból kijön egy bérelt tárhelyen és inkább az állatok megmentésére fektesd a hangsúlyt ha ezt tűzted ki célul.

inkább csatlakozz valamelyik hazai már működő szervezethez, mint létrehozni plsuzegyet.

Fehérkereszt pl.

_________________________
Hogyan?

Ha javasolhatom, olvasgasd pár hétig a netboard.hu Kutya szövetség fórumában az aktív állatmentők topikjait (ha még nem tetted meg). Ebből képet alkothatsz arról, hogy mit jelent az állatmentés, milyen problémákkal kell küzdeniük az ezzel foglalkozóknak.

Szerintem ebből az infrastruktúrából a nyomtatók lehetnek érdekesek, ha van hozzájuk papír és toner.

Nem tudom, hol laksz, de ha nem Budapesten, akkor helyi szerveződésben érdemes gondolkodni.

Az egyesület alapitó okirata készülőben van.
Ha jogilag minden rendben és a biróság bejegyzi közzéteszem.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Már mások is kérdezték, de hagy' kérdezzem meg, hogy mire is kellenek ezek az eszközök az állatoknak?

Szeretnék létrehozni egy egyesületet állatbarátok számára és egy alapitványt amivel az állatok érdekében lehetne végezni tevékenységet célirányosan meghatározott feladatokkal.

Amig a biróság nem jegyzi be törvényesen az egyesületet és az alapitványt a " célirányos" tevékenységet nem közlöm. Sajnos töbször jártammár ugy, hogy az ötletemet más magáévá tette...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Természetesen neked is igazad van, de szeretném megkérdezni a Susukis " barmot" miután elütötte egy elefánt, hogy milyen érzés...

Ez nem pont ide való, de ma hegynek felfelé egy nagyonnagy fekete mercedes szoritott le az utról mert a SeatAroza PDTI1,4 jobban gyorsul álló helyzetből mint az ő csoda kocsija és miután 1 km mulva utolért, ugy gondolta megmutatja ki az erősebb....

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Szerény véleményem szerint "fizetség helyett" ajánlott hozzáférést ezekhez a cuccokhoz. De javítsatok ki. Egyébként elvileg 8-án vége a vizsgaidőszakomnak, hezitálok rajta hogy besegitsek a weboldal/levlista beüzemelésben.

********************
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkens)
http://holo-media.hu

"Ez nem pont ide való, de ma hegynek felfelé egy nagyonnagy fekete mercedes szoritott le az utról mert a SeatAroza PDTI1,4 jobban gyorsul álló helyzetből mint az ő csoda kocsija és miután 1 km mulva utolért, ugy gondolta megmutatja ki az erősebb...."

Ilyen az, amikor két kisfaszú találkozik az úton, felismerik, hogy a másik is hátrányos helyzetű a farokméret terén és bizonyítani akarják, hogy ők a jobbak, tehát mégsem a toplúzer kategóriába tartoznak ! :)

Magyarul: Az egyik előbb elmegy, a másik meg hamarabb.

Erre a kis f*sz dologra csak azt tudom neked mondani, hogy ha x9 es "BMW" lenne sem a budapesti városban fitoktatnám a tudásomat a csoda kocsimmal, főleg nem ugy hogy mást hátrányos helyzetbe hozok azáltal mert nekem telik "sztár" ügyvédre is + az ólom ingyévan...
Azáltal,hogy nekem jobb a rekacióidőm,könnyebb az autóm sőt a mercédes ugy akart megelőzni, hogy a szembejövő kocsi és köztem sehogy sem fért el, mindezt álló helyzetben !! :))
Sajnos a közlkedési kúltúra egyre rosszabb és ha ehhez hozzáadjuk a nagy cirkálókkal járókat aki letolnak bárkit magukelől... na szal..
De mondok egy másik példát, jöttem lefelé hegyről, nem fel hanem le és Seat Leonnal,
előttem egy öregecske opel 50-55 km lakotterületen belül, vitte a lendület vagy vonzotta őt is az anyaföld :)) Normál sor mögöttem amiből egy parom kicsi fiatos kivágott ugy utánam 4 ként és padlógázzal lejtőn lefelé minndekit lehagyott, az egy másik kérdés ha a busz szemből nem fékesz akor uj mobil logója lett volna a BKV-nak..
Volt a soprban egy mentő is, miutám leértünk a sik terepre ahol utfelbontások miatt mindenki csak döcögött, fogtam magát kéklámpa sziréna éa padlógázal bevette magát a szembejövö forgalom elé..
Nem tom, gondolom a sofőr összefosta mnagát alassú tempótól és ez náluk igenycsak kiemelt vészhelyzet :)) Ja, nem állami mentő volt... hanem valmi macek féle...
A törvények azért lennének, hogy legyenmit betartani/tartani, de mindenki magasról xarik mindenre, és mindig a "kisebb" húzza a rövidebbet...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Sajnos a bejegyzés húzódik,mivel ez elektronikus formában jelenleg nem lehetséges.
Külön biróság van akik az alapitványok és egyesületek bejegyzésével foglalkoznak és a beadástól számitva 30 napon belül kell nekik válaszolni.

A domain név regisztráció és tárhelyre sikerül megoldást találni.
Sajnos itt is 14 napos határidő van.
Aki ebben segit cég nagyon baráti áron végzi és téritésmentes tárhelyet fog tudni biztosítani.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Elolvastam az előzményeket.
Szomorú, szomorú.
De az a Suzukis biztos nem anyázta a macska gazdáját, amiért az szabadon engedte, és esetleg egyszer csak a kocsija elé ugrott (nem tudom így, történt-e, arról az esetről beszélek, hogy ha így történt), talán még a lökhárító is eltört, stb.stb.?
Nézd, ilyen dolog megesik. Neked is megvan a felelősséged a konkrét esetben nyílván, a macskának is megvan, talán az autós lehet a legkissebb mértékben hibás. Hisz ő az úton ment, nem hiszem, hogy direkt a macskára vadászott volna...
Ha városban állatot tart valaki, akkor ilyenre fel kell készülni, de még arra is, hogy rosszabb esetben az autós (teljesen jogosan mellesleg) kopogtat az ajtón, hogy a neki okozott kárt térítse meg az álalt gazdája.

Lakó pihenő övezet,járda nincs, max 30km/h helyett dombnak felfelelé padlógázzal ugy kb 50-60 km/h sebességel...
Ezen a helyen kutyák macskák közelekednek van egy kis bekötő út és sok lakónak a gyereke is itt játszik és azok is szaladnak az elguroló labda után, kint voltam az utcán, valamit ténykedni a suhanásra és a puffanásra figyeltem fel, innen láttam valamit a rendszámból, de a féklámpa felvillanását egyáltalán nem + 1 90fokos jobbkanyart... Az a gond, hogy ez az emberi felelőtlénség, nemtörödömség sajnos elég gyakori viselkedési forma lett a valós életben. Ha vezetés közben történik valami
" baj" az a mimimum, hogy megállok és megnézem mi volt az, még akkor is ha vételnnek érzem magam az egészben. Nyilván miután 1. gyorsan ment, 2. látta hogy az utcán vannak élő emberek, 3. na valami nekem jött, gázt neki hogy netünjön fel senkinek.
Nem vagyok pszichológus, de szerintem a cserbenhagyásos gázolások is valahol ilyen emberi tulajdonságra vezethetők vissza. Ez nem a felelősség alól való kibújás hanem a menekülés bármi féle felelősség vállalás vagy felelősségre vonás alól.
Ha megáll és megkérdezi, történt e valami és tud e bármiben segiteni, akor a szememben egy jószándékú ember lenne és nem egy " Suzukis barom "
A nagytestü állatok igen komoly sérülést tudnak egy autóba okozni és ugye akkor az autó vezetője bizony megkeresi a gazdit. Nem kekeckedésként de megkérdezném ilyenkor, ugyan mit tett a baleset elkerülése érdekében , és azért keresi e meg hogy segitsen vagy hogy a kárát megtéritesse, ami egyébként törvényszerint jár neki.....
" Költői kérdés " Azoknak akik évekig nevelnek egy állatot és elpusztul, lenyomorodik,
ki tériti meg a kárt, ki tériti meg a mütét gyógyulás költségeit ?
Az elvesztett kedvencnek egy ujjal való helyettesitése nem kárpótlás,
csak kár enyhités...
Győrnél az autópálya melett van a házikedvenecek örök nyugvóhelye (másfelé nem láttam még) , ha valaki arra jár legalább gondolatban tegyen oda egy szál virágot...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

"kekeckedésként de megkérdezném ilyenkor, ugyan mit tett a baleset elkerülése érdekében , és azért keresi e meg hogy segitsen vagy hogy a kárát megtéritesse, ami egyébként törvényszerint jár neki....."
A konkrét esetben nem tudom, hogy mit tett, azt egyelőre hagyjuk, hogy 50-60 km/h-val ment padlógázzal - hacsak le nem traffipaxoztad.
Viszont egy buta állat hirtelen képes kiugrani egy kocsi elé hirtelen, 2 méteren belül.
Ilyenkor azt hiszem, hgoy az autós igencsak joggal követelhet kártérítést az állat gazdájától.
Mert mit tett az állat gazdája annak érdekében, hogy a kedvence ne okozzon kárt?
Meg ugye azt ne felejtsük el, hogy egy állat vs. ember szituációról beszélünk. És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy az utolsó botswanai leprás ember is előrébb helyezendő bármely állatnál....

Állítólag lakó-pihenő övezetben történt a baleset. Azt csak meg tudja ítélni egy vezetői engedéllyel rendelkező ember, hogy az általa látott autó 20 km/h-nál gyorsabban hajtott-e.

Az állatok olykor kiszámíthatatlanok, ez igaz. Az autós/motoros iskolában azt tanítják, lakó-pihenő övezetben közlekedjünk figyelmesen, mert állatok, emberek, guruló labdák itt-ott előfordulhatnak. Más esetben, ha az autó, a vezető és annak viselkedése minden vonatkozó szabálynak megfelelt, a vezető követelhet kártérítést az elütött állat gazdájától.

Meg ugye azt ne felejtsük el, hogy egy állat vs. ember szituációról beszélünk.

Mondhatnánk azt is, egy ártatlan vs. bűnös szituációról beszélünk. A macskán semmit nem lehet számonkérni, mert macska. A gazdán sem, mert lakó-pihenő övezetben szerintem lehet helye egy szabadon lévő, egészséges, emberre veszélytelen állatnak (akkor is, ha nincs gazdája, mert pl. ő egy mókus és van saját lakása). Bűnösünk nem megfelelő körültekintéssel közlekedett egy kiemelt figyelmet kívánó útszakaszon; valószínűleg a megengedettnél gyorsabban hajtott; elmulasztott segítséget nyújtani.

És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy az utolsó botswanai leprás ember is előrébb helyezendő bármely állatnál...

Én nem értek egyet. Hazudhatnám, hogy egyetértek, de akkor hogyan venné ki magát, hogy pl. a menhelyről hozott kutyánkért adtunk némi adományt a menhelynek és a kutyát azóta is gondozzuk, etetjük, szeretjük, azaz nem egy nehéz sorsú ember megsegítésére fordítjuk ezen anyagi és nem anyagi erőforrásainkat...?! És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy akit szeretünk előrébb helyezendő bárki másnál...

Szerintem nem helyes egy "másmilyennek tűnő" embert úgy állathoz hasonlítani, hogy közelebbinek tekintjük őt az állatokhoz mint saját magunkat. Vagyis talán nem is ez a helytelen, hanem az, ha ezzel zsarolni/megosztani/stb. akarunk.

:)

"Mondhatnánk azt is, egy ártatlan vs. bűnös szituációról beszélünk. A macskán semmit nem lehet számonkérni, mert macska. A gazdán sem, mert lakó-pihenő övezetben szerintem lehet helye egy szabadon lévő, egészséges, emberre veszélytelen állatnak (akkor is, ha nincs gazdája, mert pl. ő egy mókus és van saját lakása). Bűnösünk nem megfelelő körültekintéssel közlekedett egy kiemelt figyelmet kívánó útszakaszon; valószínűleg a megengedettnél gyorsabban hajtott; elmulasztott segítséget nyújtani."

Ártatlan vs. bűnös szituáció kicsit erős. Az állatokat nem kéne emberi tulajdonságokkal felruházni. Azt, hogy az autó nem megfelelő körültekintéssel közlekedett, valamint, hogy _valószínűleg_ gyorsan hajtott, hagyjuk, mivel semmi sem igazolja ezt.
Lehet, hogy 30-cal ment, lehet, hogy 60-nal, nem tudjuk. De hogy egy macskát elütött, ami lehet, hogy a semmiből ugrott elé hirtelen, s ezért bűnösnek kikiáltjuk, azért az nonszensz, remélem egyetértünk....
Egyébként velem is megesett 3 éve, hogy Balatonbogláron (amikor még nem volt autópálya) reggel a kamionok mögött mentem a városban, hangsúlyozom, hogy kellő távolságot tartva, mert tartok a köfelverődésektől, olyan 40km/h sebességnél, az út szélén parkoló autók közül pár méteren belül kirohant elém egy redves tacskó. Satufék, de hiába, mert tényleg csak pár méterre ugrott ki, én meg kb 40-nel mentem. A mögöttem jövő is egyébként majdnem belémjött a satufék miatt. A lökhárítóm bánta, 200.000 Ft kár + idő mire elviszem a fényezőhöz/műanyagoshoz + egy hétig nincs kocsi (szerencsére van másik). A kutya elszaladt, de láttam, hogy hová szaladt be. Persze ott letagadták, hogy ott van kutya, szerencsére a szomszédok elmondták nekem és a kiérkező rendőröknek, hogy igenis van ott egy kutya, ami a leírásomnak megfelel, és a gazda annyira gondatlan, hogy a kaput állandóan nyitva hagyja (mint ekkor is), a kutya meg szabadon lófrál.
TErmészetesen igazam lett, a rendőrség, mint elsőfokú hatóság is megállapította ezt, a kutya tulajdonosának lakásbiztosítása nem volt, így perelnem kellett volna, de azt meg hagytama francba.
Na ebből kiindulva mondom én azt, hogy némely esetekben igencsak felelős az állat gazdája!
Mert allatot tartani úgy kell, hogy az másnak kárt ne okozzon semmilyen körülmények között (kutya megkötve, vagy zárt kapu mögött, macska úgyszintén), ha pedig okoz, akkor a kártérítésért felelősséget kell vállani.
Azt hiszem, ez így normális, s ebben is egyetértünk, nagyon remélem.

" Hazudhatnám, hogy egyetértek, de akkor hogyan venné ki magát, hogy pl. a menhelyről hozott kutyánkért adtunk némi adományt a menhelynek és a kutyát azóta is gondozzuk, etetjük, szeretjük, azaz nem egy nehéz sorsú ember megsegítésére fordítjuk ezen anyagi és nem anyagi erőforrásainkat...?! És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy akit szeretünk előrébb helyezendő bárki másnál...
"

Egyetértek abban, hgoy akit szeretünk, azt előrébb helyezzük bárki másnál (még szerencse, hogy nem vagyok bibliaforgató elvakult keresztény, mivel ott ugye nem ezt írják....) , de avval nem, hogy egy állatra úgy tekintünk, mint egy emberre. Egy állat mindenképp kevesebb kell, hogy legyen egy embernél, még az utolsó botswanai leprás menekültnél is. A mondat helyesen úgy hangzana, hogy "És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy _amit_ szeretünk...", ugyanis nem "valakiről", hanem egy állatról, "valamiről" van szó.

Mindenkinek igaza van, de ha jól tudom a Kresz módósitásánál sem szavazták bele
a zebra előtt áthaldó autók 30km/h sebességét és azt hogy a gyalogosnak elsőbbsége van
ha át szeretne menni...
Itt egy felfogásbeli nézetváltásra lenne szükség mint pl egy osztrák autós, pl sopronban aki megáll a zebra előtt ha valaki szeretne áthaladni...
Konkrét példa mivel a skótjuhászunkat sétáltatam és nemértette, mért nem vagyok hajlandó lelépni mivel ő megállt..
jha kérem , a másik irányból kedves magyar honfitársak érkeztek " padlógázzal " ...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

A gyalogosnak elsőbbsége van a zebránál.
Azt nem tudom, hogy a macskákra is vonatkozik-e. :)
Az autós is mondhatná, hogy a macsak miért nem nézett körül, mielőtt átment....

Továbbra is azt mondom, hogy te is hibás vagy, mert minek engedted ki. És inkább vagy hibás, mint az autós, szvsz, hisz te tartottad az állatot.

A felfogásbeli nézetváltással kapcsolatban nagyon igazad van.
Én kocsival járok, nem is akármilyennel (az emberek megnézik). Zebránál mindig megállok, ha az úttest bármelyik részén van várakozó ember. Szoktak is csodálkozni, hogy "miafasz, drága kocsi, hogyhogy megállt?!".... :)
A tahókat én is elítélem.

Én nem autózom állatként, viszont itt vidéken (SIófok) nem egyszer tapasztalok olyat, hogy nyakörvel rendelkező kutya sétál a 4 sávos úton. Hát ilyenkor a gazdáját szoktam magamban picit anyázni, hogy miért nem tartja bennt a kutyáját, miért hagyja, hogy az más közlekedőket veszélyeztessen (ugye mondnai sem kell, hogy elég nagy balesetet tudna okozni egy ilyen....).

A gyalogosnak csak akkor van elsőbbsége ha lelépett és ha megadják neki,,
minden más esetben " repül"... (sajnos sok hir szolt róla)
Ha lemondasz mint autós az " elsőbbségedről " vagy hátúlról megtolnak, vagy elindulás után kielőznek és bevágnak eléd, vagy mellédérve megmutatják az "értelmi képességedet.
A mai " rohanó világban " kevés a türelmes vezető, arról meg nem beszélve, hogy a következő lámpánál utoléred...
Sajnos a macska(kutya) nem ismeri se a kreszt se a zebra fogalmát :))
Ezért is kéne szemléletváltás, főleg lakó pihenő játszó övezetekben, ahol nem azért 30km a korlát mert ezt valaki kitalálta, hanem egyrészt a lakók zajterhelését akarják csökkenteni, másrészt az áthaladó forgalamat lassitani illetve az ott sétáló/játszó emberkéket némi kép megvédeni. Ezt egy nagy sebességgel haladó autó nem tudja megoldani.
Egy egyszerü példa, kigurul egy labda mire eljut a tudatodik hogy.. adigra ott van a labda tulajdonosa is, namost jóval 30 feletti sebeségnél, szerinted ?
És utána meglehet kérdezni a szülői felelősséget, hogy mért engedte ki a gyerekét játszani...
Természetesen nincs a szememben sebbességmérésre hitelesitettt eszköz, de megtudom itélni az autók körölbelüli sebességét, 28 éve vezetek.
Tény, macsekot elütötték, autós ha jó fej lett volna megáll ( még akkor is ha vétlen)
- ha lassaban megy valószinüleg ez meg sem történt volna,
Az állatvédelem területén(is) vannak nálunk hiányosságok. Ezért is szeretnék létrehozni egy segitő szervezetet ami állatvédelemhez kapcsolódik és ehhez átadni eszközöket azok számára akik majd témogatóként csatlakoznak.
A törvény értelmében nem csak természetes személy lehet támogató, hanem cég is és más alapitvány, egyesület. Igy viszont nem áll rendelkezésre annyi eszköz mint amit átlehetne adni.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Ártatlan vs. bűnös szituáció kicsit erős.

Ha már általánosabb irányba terelődött a téma, szerintem ez is belefér.

Az állatokat nem kéne emberi tulajdonságokkal felruházni.

Az embereknek meg nem kellene állatokként viselkedniük. :D

Azt, hogy az autó nem megfelelő körültekintéssel közlekedett, valamint, hogy _valószínűleg_ gyorsan hajtott, hagyjuk, mivel semmi sem igazolja ezt.

Kivéve egy ember szava. Tudom, nincs olyan történés, amit legalább két ember ugyanúgy látna, tapasztalna. A suzukis valószínűleg másként mesélné a történteket, mint ahogy Lsh7 tette. Ettől függetlenül csak abból indulhatunk ki, amink van.

Lehet, hogy 30-cal ment, lehet, hogy 60-nal, nem tudjuk. De hogy egy macskát elütött, ami lehet, hogy a semmiből ugrott elé hirtelen, s ezért bűnösnek kikiáltjuk, azért az nonszensz, remélem egyetértünk....

Nem kiáltjuk ki bűnösnek, hanem a Jaj, micsoda világ ez...?! lemezt játsszuk és reménykedünk.

némely esetekben igencsak felelős az állat gazdája!
Mert allatot tartani úgy kell, hogy az másnak kárt ne okozzon semmilyen körülmények között (kutya megkötve, vagy zárt kapu mögött, macska úgyszintén), ha pedig okoz, akkor a kártérítésért felelősséget kell vállani.
Azt hiszem, ez így normális, s ebben is egyetértünk, nagyon remélem.

Ebben egyetértünk.

Egy állat mindenképp kevesebb kell, hogy legyen egy embernél

Nevezzük kevesebb helyett másnak, az mindent megold.

Valójában a Föld is kevesebb egy embernél, mert többé-kevésbé csak egy nagy anyaggombóc az egész. :)

A mondat helyesen úgy hangzana, hogy "És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy _amit_ szeretünk...", ugyanis nem "valakiről", hanem egy állatról, "valamiről" van szó.

A mondat tényleg így helyes, de nem azért, amivel te magyarázod, hanem azért, mert az amit kifejezés lehetővé teszi személyiséggel nem rendelkező dolgok/nemdolgok/akármik szeretetét is. :)

:)

"Idézet:
Ártatlan vs. bűnös szituáció kicsit erős.

Ha már általánosabb irányba terelődött a téma, szerintem ez is belefér."

Csak ehhez előbb el kellene dönteni, hogy valaki, aki elüt egy állatot, akár véletlenül, akár szándékosan, akár figyelmetlenségből, az automatikusan bűnös-e?

"Idézet:
Az állatokat nem kéne emberi tulajdonságokkal felruházni.

Az embereknek meg nem kellene állatokként viselkedniük. :D"

Ez igaz.

"Idézet:
Azt, hogy az autó nem megfelelő körültekintéssel közlekedett, valamint, hogy _valószínűleg_ gyorsan hajtott, hagyjuk, mivel semmi sem igazolja ezt.

Kivéve egy ember szava. "

Egy olyan emberé, aki esetleg hajlamos eltúlozni ezt-azt, hiszen az állatbarát alapítványnak is "kis" túlzással áll neki, nevezetesen olyan informatikai infrastruktúrát akar kialakítani kezdésnek, ami egy közepes fejlesztőműhelynek is becsületére válna.... :) (Holott egy állatvédő alapítványnak ez annyira mellékes dolog kellene, hogy legyen, hogy az sem okozhat gondot, ha kockás-füzet van csak.)

"Tudom, nincs olyan történés, amit legalább két ember ugyanúgy látna, tapasztalna. A suzukis valószínűleg másként mesélné a történteket, mint ahogy Lsh7 tette. Ettől függetlenül csak abból indulhatunk ki, amink van.
"

Oké, induljunk ki abból, amink van. Elütötték Lsh7 macskáját, és nem álltak meg elsősegélyt nyújtani neki. :) (Bocs a smile -ért, de kikívánkozott. :) )
A sebességet ne firtassuk továbbra sem, mert Lsh7 nem állapíthatta meg sebességmérő készülék hiányában.
(A 30 és 60 km/h közötti különbséget, főleg egy ilyen stresszhatás alatt, minthogy elütik a kedvenc háziállatát, könnyű összemosni...)
A gázpedál állására vonatkozóan ("padlógáz") sem lehet Lsh7-nek információja, hacsak nem csatlakozott az autó motorvezérlő kompjuteréhez egy WGA-val. :)
Én igazából nem a macskát sajnálom, mert számomra csak egy állat, aki alsóbbrendű az embernél, hanem Lsh7-et, mert szemmel láthatólag megviselte az eset. Én megértem, hogy valaki szereti a háziállatát. Nekem is volt életemben több háziállatom, teknőstől kezdve kutyáig többminden, de valahogy nem tudtam olyan szeretettel tekinteni rájuk, mint mondjuk egy emberre - nekem ezek a lények mindig csak állatok maradtak, egy fokkal az emberek alatt a rangsoromban. Persze nekem is rosszul esett volna, ha elütik valamelyiket (bár egy kutyámat elütötték, de akkor még csak 10 éves voltam, és valahol örültem is, hogy nem kell többé a sz@rt pucolnom az udvarban).
Külömbözőek vagyunk. Szvsz ha valaki elüt egy állatot, azért nem lehet automatikusan bűnöző.

"Idézet:
Egy állat mindenképp kevesebb kell, hogy legyen egy embernél

Nevezzük kevesebb helyett másnak, az mindent megold.

Valójában a Föld is kevesebb egy embernél, mert többé-kevésbé csak egy nagy anyaggombóc az egész. :)"

A Föld is kevesebb, valóban. De ezen a vonalon eljutunk egy olyan filozófiai távolságba, aminek már kevés közvetlen köze van a témához, nevezetesen, hogy mi is az emberi élet, az emberiség létezésének a célja? Ha teszem azt az, hogy benépesítse a Világegyetemet, akkor a bolygókra is tekinthetünk csak eszközként, melyek értünk léteznek, azért vannak, hogy kiszolgáljanak, hogy nyersanyaggal, élelemmel, energiával ellássanak, ameddig csak tudnak...

"Idézet:
A mondat helyesen úgy hangzana, hogy "És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy _amit_ szeretünk...", ugyanis nem "valakiről", hanem egy állatról, "valamiről" van szó.

A mondat tényleg így helyes, de nem azért, amivel te magyarázod, hanem azért, mert az amit kifejezés lehetővé teszi személyiséggel nem rendelkező dolgok/nemdolgok/akármik szeretetét is. :)

"

Tiszteletben tartom azt, hogy egyesek úgy tudják szeretni a háziállatukat, mint mondjuk egy másik, embert. Komolyan.
(Csak ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor miért tartják fogságban?)

Lényeg a lényeg, Lsh7 szerintem kicsit eltúlozta a dolgot. Elütötték a macskáját, sajnálom nagyon (még így ismeretlenül is). Csak nem szabadna az ember fölé emelni a macska halálát, mert nem olyan, mintha az anyját/gyerekét ütötték volna el.
És kicsit eltúlozza az infrastruktúra-igényét... :)

el kellene dönteni, hogy valaki, aki elüt egy állatot, akár véletlenül, ... akár figyelmetlenségből, az automatikusan bűnös-e?

Lehet, hogy ezt a kérdést a suzukis továbbhajtása már megválaszolta.

el kellene dönteni, hogy valaki, aki elüt egy állatot, ... szándékosan, ... az automatikusan bűnös-e?

:)

Feljebb tényleg tévedtem, és nem volt szerencsés a "bűnös" kifejezés használata. Ennek ellenére azt hiszem, érthető volt amit szerettem volna kifejezni vele.

A Föld is kevesebb, valóban. De ezen a vonalon eljutunk egy olyan filozófiai távolságba, aminek már kevés közvetlen köze van a témához, nevezetesen, hogy mi is az emberi élet, az emberiség létezésének a célja? Ha teszem azt az, hogy benépesítse a Világegyetemet, akkor a bolygókra is tekinthetünk csak eszközként, melyek értünk léteznek, azért vannak, hogy kiszolgáljanak, hogy nyersanyaggal, élelemmel, energiával ellássanak, ameddig csak tudnak...

Nem hiszem, hogy mindenre tekinthetünk eszközként, mert a végén visszanyal a fagyi (ahogy te is mondod: "ameddig csak tudnak...").

Csak ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor miért tartják fogságban?

Van, aki nem tartja fogságban.

A szeretet szerteágazó téma. Némelyik ember jobban bánik az állataival, mint más az emberekkel. Szerintem az a "nem normális", hogy az emberek rosszul bánnak egymással, és nem az, ha jól bánnak az állatokkal. Igaz, ennek a kettőnek annyi köze van egymáshoz, mint két tetszőlegesen kiválasztott dolognak a világon. :D

nem szabadna az ember fölé emelni a macska halálát, mert nem olyan, mintha az anyját/gyerekét ütötték volna el.

Szerintem nem emelte senki az ember fölé a macska halálát. Arról viszont volt szó, hogy gyerekek szoktak játszani arra, ahol a baleset történt.

:)

Én is ütöttem már el macskát úgy, hogy 20 km/h-val mentem. Egy fehér furgon mellett gurultam, amikor az az alatt lapító jószág átszaladt az én autóm alatt és a kipuffogódobon koppant, felakadt és húztam. Még ha akarom sem tudom elkerülni az ilyen esetet sajnos. A gazdája az persze balhézott, de arra nem tudott mit feleni, hogy ő hogyan kerülte volna el az esetet illetve, hogy az állata mit keres az utcán. Ez sajnos ilyen dolog.

Nézd, vannak elkerülhetetlen dolgok. pl a sün nem tud átszaladni az uton..
de te legalább megálltál. Ilyen esetekben az emberi kontaktus sok mindent megtud oldani,
de ha othagyod az úton a xart és elmenekülsz az is csak egy jellemvonás, amiből sajnos a mai világban egyre több van és nem csak ezen a téren...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

"És nagyon remélem, hogy egyetértesz velem abban, hogy az utolsó botswanai leprás ember is előrébb helyezendő bármely állatnál...."

Én NAGYON DE NAGYON NEM értek Veled egyet. Nem a botswanai legényekről van szó, hanem úgy általában az emberiségről. Bár ember vagyok, de sokszor azt gondolom, bár lennék egy állat, amely tudja élvezni a természetet, tiszteli azt, és nem azon jár az agya, hogy fölösleges luxusokkal a másik élőlényt korlátozza.

Sajnos a magyar nyelvben elterjedt a "Te egy állat vagy" kifejezés, én ilyenkor jobban szeretem használni a "Te egy ember vagy" -t.

Másrészt emberből van 8-9-10 milliárd, ezt hasonlítsd össze a következő oldal adataival:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Veszélyeztetett_fajok

Egy sima webhosting domain szolgáltatással bőven megtenné. Évi 10-15 ezer forint! Csak! Legfeljebb 20 ezer ha több giga hely kell.
Most saját szerverparkot meg mindent fenntartani szerinted mennyibe kerülne?
Csak a portált kell megírni, ahhoz meg kell keríteni valami "elvakult" állatvédő programozót. :) Az oldalad úgyse lesz annyira látogatott hogy külön szervert kellene alárakni a terhelés miatt...
Amúgy meg csatlakozz másik állatvédő szervezethez, már majdnem több szervezet van mint kóbor állat.

Szerver Hosting ugy jött létre, hogy támogatásképp kaptunk 1 db szervert,tárhelyet mailcimet-ket, a nálad irtnál sokkal kedvezőben.
A "tükör" szerver megoldás meg azért jó ötlet szerintem, mert igy 3 helyen lenne meg a tárhely tartalma. Azért 1xre nem csap be a menykű 3 különböző helyre :))
A csatlakozás némiképp kicsit nehézkes, mivel jogilag igen keretekbe teszik az alapítványok és egyesületek müködését, és baromi jó módon le van szabályozva az adományozási rendszer és az adományok felhasználhatósága is.
Jelenleg még " küzdünk " a bejegyzéssel, mivel nem csak vessző hibákat talált a biróság az alapitói okiratokban :))
Amint a bitósági bejegyzés meglesz közzéteszem az alapitói okiratokat, addig még egy piciny türelmet mindenkitől. Jelenleg ez 8 hónapja tart.
És nem csak " elvakult " állatvédő programozót keresek :)))

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

3 tükörszerver? Minek egy sima állatvédő portálnak? Adatmentés naponta plusz raid és kész egy szerveren belül. Ha elszállna egy vinyó is akkor is megvannak az adatok.
Egy fórum egy galéria stb... akár elfér 500 mega tárhelyen is + mysql adatbázis + mailcímek a domainhez. Vagy még mi kell?
És ki fogja azt látogatni hogy 100%os rendelkezésre állási időt akartok elérni?
Hol helyezitek el a szervereket? Melyik szerverteremben? Ez érdekelne legjobban. 100 megabites vagy gigabites hálót kaptatok?
Amúgy szerintem előrébb vagytok ha úgy bérlitek a tárhelyet, vagy vps-t, az a szerver amiket kaptatok: IBM Netfinity 5000, eléggé gyenge... Mennyi memória van bennük és milyen proci? 500mhz-es p3? És hány darab proci van benne?

Sajnos csalódást kell okoznom neked ,de nincs kedvem a "BUX" és tárasi 6 kötetes rémregényhez hasonlókat átélni, amit itt közkincsé tettek....
Aki segit nekünk az nem Pesten van, üvegszálas a hálózatja és lövésem sincs mit tud, de nem is kérdeztem, ez az ő dolguk.
Netfinity gyenge, ez van, induláshoz elég, és ha sikeredik majd csak lesz más támogató akinek lesz jobb vasa, ugy ahogy már a Hup-on egy kedves kollegától kaptam jobb vasat is ajándékba. Egyébként csak 1 szerver lesz központilag elhelyezve a 2 másik kihelyezésre kerül valakihez, remélem.
A Netfinity konfigja Dual P3 600/1gb ram és zsir ujjak.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Így nagyon nem lehet támogatókat gyűjteni ha pontos infókat nem tudsz adni például a hálózatról vagy bármiről. Milyen szerver lesz telepítve? Debian? FreeBSD? OpenBSD? esetleg Ubuntu? (félve jegyeztem meg, ne azt!) milyen httpd-vel stb... ezeken a szervereken lesznek a levelezések is? Vagy külső szolgáltató csinálja nektek a levelezést? (gondolok például google-re)
Vagy már telepítve van valami a szerverekre? Ha igen akkor mi?

Nos tehát, látom a kiváncsiságotok nagyobb mint amit a leirt információból ki tudtok mazsolázni.
Ez addig igy lesz, mig a Fővárosi Biróságon át nem tudjuk hajtani az alapitó okiratokat.
Sajnos az Eu-s jogrendiségben baromi nehéz bármit is alapitani, de lehet,hogy
csak én születem rosz helen :)))
Ma halottam a rádióban, hogy a sintértelepeket elvileg német állatvédők támogatásával
menhelyekké alakitnaák át.
Mindenki ott segit és abban amiben tud.... és szivesen látunk mindenkit ebben.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Azt nem értem, hogy minek még egy állatvédő egyesület. De lépjünk ezen túl, ez csak személyes véleményem. De azt már főképp nem értem, hogy miért nem fogtok össze több egyesülettel és csináltok egy közös informatikai rendszert, legalább ha valakinél segítség kell szól a többieknek és kisegítitek egymást vagy bármi. Ugyanezt szerverszinten. Úgy már megérné a szerveresdi (amit te meg akarsz csinálni) hogyha több ilyen egyesület lenne egy szerveren belül, persze erősebb gépen mint azok a p3-asok.
Lsh7, várom az ellenvéleményt. :)

Az alapitvány okirata ma postázva, (ha nem lesz benne több hiba)
30 napon belül bejegyzésre kerül.

Az alapítványt 2.0 megint elutasitották. A T. Biróság előirt 200 eft kp befizetést is de nem indokolta sem törvényre nem hivatkozott + megtiltotta a bankszámla kettős rendelkezési jogát ugy hogy csak az alapítvány elnöke egyzemélyben férhessen hozzá.
Na most egy kicsit érdekes az egész, nincs ösztöndij, nincs fizetés csak eszközök amik kihelyezésre kerülnének olyanokhoz akik segitenék az egész ügyet.
Mért is kéne lezáratni 200eft-ot egy bankszámlára aminek max csak a kamataihoz lehetne hozzáférni ??

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Valamit kezdek nem érteni...
Elvileg ha ugy dönt T Bióság minimum 200eft-ot le kell tenni bankszámlára még..
mert ugye felmerülhetnek költségek..
Na de az én értelmezésem szerint ha én adok át eszközöket amik nyilván nem ingyévannak és
az egész alapitvány müködtetése " úgymond " ösznépi adományozási/ingyenmunka hozzáadásával jön létre egy kitüzött cél érdekében...
Tehát azewkután vagy valaki/ki letesznek 200eft-ot vagy eltörli a biróság eme kényszert
vagy megy minden a kukába...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Ha hozol egy független birót aki hajlandó végre bejegyezni egy alapitványt/egyesületet akkor a kiváncsiságod neked is kifog elégülni :))
Egyébként a mai világban mindenkinek mindent lehet mindaddig mig az jogszabályba nem ütközik.
Na bumm. És akkor mivan ? Nincs jogszabály ? Holnapra lesz...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Miutám ez egyesületi/alapitványi bejegyzés állampolgári joghoz kötött és ebben az esetben ingyenes 0=nulla forintot :PP :))
Aki idáig segitett. pl ügyvéd, domainnévregisztráció, tárhely = 0 ft..
Az eszközök átadásával leteszek pár forintot egy jövőbeni közösség asztalára,
ehhez csak némi állami segitség kéne ami birósági végzés formájában valósulna meg...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Nos kérlek az ügyvédnek is van egy gyönyörü szobacicája, mellesleg 20 éves kapcsolatban vagyunk vele :))
De sajna a füstszürős cigarettát vagy füstszürő nélkülit kérsz, de bakki nincs rajtam sapka....
állapoton nem tudunk átlépni...
Arról meg ne is beszéljek, hogy a beadandó vázat a nonprofit portálon hivatalosan közZétett anyagból készitettük...

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Elvileg van 15 nap a hibák kijavitásra és beadására.
Nem 1xrü, de bizakodom...
A domain név regisztráció megvan, tárhely támogatásként már rendelkezésre áll.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Tárhely és domainnév rendelkezésre áll.
Támogatásként csak az éves domainnév fentartástért kell fizetni.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Szia!

Azt lehetne, hogy a fenti listából mindig kihúzod, ami már megvan? Így esetleg jobban nyomonkövethetővé válna, miben tudunk segíteni.
Chat ügyben van megoldás, igaz, nem mondom, hogy a legtökéletesebb rendszer, de működik, hónapok óta nyúzzuk (elég sok felhasználóval), még nem volt vele probléma.
Nyomj egy pü-t, ha érdekel.

Megoldható persze, de idáig csak domain és tárhely sikeredett,
mivel a biróság a mai napig nem hajlandó a bejegyzést megtenni.
A legnagyobb segitség egy független biró lenne...
neutrino -tól http://hup.hu/node/77276 szintén kaptunk egy tárhelyet, köszönet neki.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Fővárosi Biróság
12.Pk.60447/2009/5.

A Fővárosi biróság a Házi Kedvencek Álatvédő Egyesület szervezetet 13604. sorszám alatt a társadalmi szervezetek nyilvántartásásba vette.

Budapest , 2009 október 12.

Több infó : http://elutottek.hu/

Remélem, az elképzelésed (vagy valami annál jobb) megvalósul! :)

(Itt is "Álatvédő" szerepel, ahogy a hozzászólásodban.
Szerintem sima szöveges állomány jobban mutatna a böngészőben, mint egy ilyen Office-os oldal. Adrenalin Sport-és Kulturális Egyesület:)

:)

Sajnos semmiféle programozói képzettségem sincs igy ami itthon van azzal tudok valamit szerkezgetni.( MAP-s csomag)
Az Adrenalin meg fogalma sincs hogy kerül oda mivel nálam ez van google szerint :

Állatvédelem Informatikai Fejlesztés

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Nem kell programozói képzettség. A szöveget kiexportálod egy txt állományba, teszel pár entert és szóközt, hogy jól nézzen ki (könnyen olvasható legyen) az írás, aztán a txt-t linkeled a mostani oldal helyett. Valami ilyesmire gondoltam.

Office-ban valószínűleg a dokumentum címe (régi emlékeim szerint a dokumentum tulajdonságainál létrejön egy cím a dokumentumhoz a dokumentum első szavai/sorai alapján, ami természetesen nem követi a dokumentum változásait) lesz a html dokumentum címe.

:)

A Fővárosi Biróság álláspontja szerint továbbra is 80 e Hu ft-ot kellene még becsatolni az alapitvány bejegyzéséhez.
Ez jelenleg nem megoldható mivel az átadott eszközök sem ingyen vannak,
arról meg nem beszélve, hogy az ügyvédi segitség is véges és egy felleblezési birósági eljárás során való képvislet szintén munkadij dijazás gyanús...
Most amit meglehet tenni, felleblezés az elutasitó végzés ellen,
jogi segitség keresése ( dijazás nélkül )
uj alapitványi bejegyzési kérelem uj névvel..
vagy keresni olyan támogatókat akik " összedobnák " a birói egyszemélyes döntés alapján kirótt 80 e Ft os sarcot.
Ehhez még mindig rendelkezésemre áll sok hardware amit el tudnék adni , ha lenne érdeklődő, ás az elért eredményt bankszámla letétre tudnám helyezni.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/

Az alapítvány bejegyzését elutasították mivel 80 000 ft készpénz letételét irták elő amivel nemrendelkeztem. Az itélőtábla indoklása szerint az alapitó köteles készpénzt is rendelkezésre bocsájtani mivel a bankszámla költségeket is fedezni kell valamiből, illetve az induló müködési költségek részére kötelező a készpénz fedezet.
Miután az alapitvány nem pénzgyűjtési célra jött volna létre, törvényileg egyébként sincs rá lehetősége egyelőre, igy kicsit érthetetlen a jogi állásfoglalás.
Az ügyvédi segitség nemkerült pénzbe eddig , a kuratórium dijmentesen végezné a munkáját, postai költség nincs, telefon költség nincs, tárhelyköltség nincs, banki költség nincs..
ami van egy olyan állásfoglalás ami törvényileg nem szabályozott semmilyem mértéken.
Most ujra kell kezdeni az egészet de már készpénz zárolásával.
Ez infláció követéssel ez 100 000 ft lesz. Ennek egy kicsi részét sikerült összegyüjteni használt számtech cuccok eladásából.

http://elütöttek.hu/

Amihez keresnék segítőket :

domainnév regisztráció = megoldva 2 név bejegyezve,
rendelkezésre áll 2 tárhely dijmentesen + a postafiókok a hivatalos levelezéshez és a kurátorok számára

honlap tervezés, szerkesztés drupál alapon - hozzáértőket keresek
egy felajánlást kaptam web-drupál szerkesztéshez
fórum létrehozása = ?
levelező rendszer létrehozása = ?
chat rendszer létrehozás = nincs megoldva

nyilt forráskódú oprendszer desktop és szerver oldalra = nincs megoldva
főleg ibm és lexmark vasakra összerakott rendszer kéne
kaptam egy elvi igéretet Linux szerver és desktop megoldására.

Díjazás a segítségért nincs, az alapítványi eszközökből lehet igényelni a munkához, teszteléshez eszközöket.

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090
http://elütöttek.hu/