firefox + flash + indexvideo -> memory leak

Üdv!

Ha firefox alól nézek videót az indexvideók közül, akkor az esetek többségében 5-20mp múlva meredeken elkezd emelkedni a firefox memóriahasználata, és rendszerint a fül vagy a böngésző bezárása segít csak. Ha csak a fület zárom be, a memória még nem is szabadul fel, csak ha a böngészőt is újraindítom. Egyébként a 8.04-es kubuntut használok, 3.05-ös firefox-szal, 10-es flash playerrel.
Más oldalon még nem jött elő ilyesmi, sőt ezen az oldalon sem, ha más böngészővel (pl. konqueror) nézem a videókat.
Próbáltam a kiegészítőket letíltani, de ettől függetlenül is előfordult a probléma.

Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?

Hozzászólások

hi, ez flash player bug, próbálj régebbi/újabb verziót hátha javul a helyzet...

De biztos vagyok benne, hogy a különböző böngészők különböző interface a falshpluginban is különböző belépési pontok a kódba. Nem véletlenül jó a plugin csak néhány böngészőhöz. Ha csak interface illesztés lenne (proxy vagy view pattern), akkor azonos platformon minden böngészőt hajthatna ugyanaz a flashplguin.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

+1 :(
Sőt, ha nem reagálsz időben, akkor várhatsz hosszú perceket, mire az OOM-killer kilövi az alkalmazást, mert a felhasználói kontrollt már elveszítetted.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

Mi ez az OOM killer? A tünet nálam is előfordul időnként és hiába a 4 GB RAM a gépben, a Firefox annyira felzabája, hogy nem reagál a gép semmire. Ilyenkor kénytelen vagyok újraindítani a gépet nagy bosszankodás közepette. Van esetleg erre megoldás? Web fejlesztő vagyok, így egész nap nyüstölöm a Firefox-ot, ezért nálam valószínűleg 10x gyakrabban forudul elő ilyen hiba mint másnál.

--
sirkalmi

Thx! Ubuntu kernelbe vajon be van forgatva az OOM? És, ha nagyon sok swap-om van akkor meg kell várnom míg megtelik mire életbe lép az OOM? Mert akkor inkább a reset. Bár volt, hogy adatot vesztettem ez miatt. Ha tudom, hogy van még egy uccsó lehetőség az OOM személyében akkor vártam volna még had kerregjen.

--
sirkalmi

Ubuntun alapból be is van kapcsolva az OOM killer. Ha sok swapod van, akkor bizony sokat kell várni, míg az is megtelik. A fenti bugot előidéztem újra kikapcsolt swappel, de még így is tekerte a vinyót 1 percig a gép (azt meg nem mondom, miért), mire kinyírta a firefoxot az oom killer.
Ajánlom egyébként valamilyen rendszermonitorozó progi használatát, amit kiraksz a tálcára, és mutatja a pillanatnyi proci és memória foglaltságot. Ha furcsa értékeket látsz rajta, akkor még nem késő top-pal átfutni a processzeket és levadászni a bűnöst.


Ajánlom egyébként valamilyen rendszermonitorozó progi használatát, amit kiraksz a tálcára, és mutatja a pillanatnyi proci és memória foglaltságot. Ha furcsa értékeket látsz rajta, akkor még nem késő top-pal átfutni a processzeket és levadászni a bűnöst.

Nekem már nem is kell ilyen monitor program mert már a szagáról megismerem a közelgő bajt. :-) Ekkor gyors ctrl+alt+f1 és már nyomatom is a kill -9 -et.

--
sirkalmi

áhhá, szóval ezért kajált tegnap 1,5G memóriát a róka :)