Gondolatok a padlóról

Ismét padlóra kerültem. Megszokott már, ilyen az élet már az sem vigasztal, hogy innen felfelé vezet az út. Időbe tellett míg idáig süllyedtem. Először büszkén egyenes gerinccel emberhez méltón fogadtam az élet újabb sorscsapását, majd meggörnyedten de még mindég dacolva,később guggolva fogvicsorgatva küzdve. Míg eljött az idő hogy megszégyenülten, a nálamnál hatalmasabb erőknek alázatosan hódolva ismét négykézláb fetrengek a a padlón.

Legutóbb ilyen helyzetben beletérdeltem egy valószínűleg általam elejtett csavarba azóta is sántítok.Mert ugye gazdasági válságban a jó munkás ember nem megy el táppénzre... mert nem na!
Legutóbbi előtti eset, (sokra emlékszem mert mániás depis, érzékeny, lelkizős, típus vagyok)szintén négykézláb a földön sőt asztal alatt, egy nem túl szép viszont öregecske hölgy társaságában. Aki a "bocsánat bemásznék az asztal alá a gépéhez" mondatra rendkívül segítőkészen arrébb gurult úgy tíz centimétert a székével nem zavartatva magát, hogy gyakorlatilag így sem férek be. Nem volt mit tenni pár bútort arrébb tologatva szemből másztam be az asztala alá. Szóval ott szuszogok az asztal a számítógép a vezeték kötegek és a kedves hölgy lába alatt. Bőszen cibálva,tépve az RJ45-öst mert öreg darab aminek már letört a pöcke és persze bedugni minden baj nélkül be lehet na de kihúzni... csavarhúzó sincs nálam. A kedves hölgy szakzsargonnal Gizike, megjegyzi kajánul hogy milyen szerencse, hogy nem szoknyába jött. És igen valóban ez tényleg szerencse úgyhogy az utolsó előtti eset végül is szerencsés volt.

A mostani eset kicsit más mert nem rég volt halotak napja nemsokára itt a karácsony. A szlovákok megverik honfitársainkat egy focimeccsen. Kormányfőnk szívszorítóan, elkeseredett arccal szívhezszólóan sajnál bennünket, és megértésünket kéri amiért még egy kicsit vagy nagyot szopnunk kell.Innen nézve nem is olyan nagy baj, hogy én itt vagyok a földön. Másképp látom innen a dolgokat látom hogy itt az irodában is poros a padló, pedig van takarítónő. Érzem kollégám is gondokkal küzd mert szegény meggyötört ember folyton kilötyögteti a kávét a padlóra amibe most én beletenyereltem sőt van egy gyanúm miszerint a nadrágommal fel is töröltem a többi kávéfoltot.

Egyszóval ez most más meghittebb, nyugodtabb, beletörődöttebb, fetrengés a padlón. Nem is nehéz ide kerülni, ma például szép napnak indult. Az asszony hajnalban nem kiabált félálomban, hogy ne zörögjek már annyit és induljak már mert nem tud aludni. A főnökkel nem találkoztam a telefon alig csörgött. Egyszóval szép csütörtöki nap volt alap életuntságal semmi öngyilkos gondolat. Ilyen lelki állapotban a kezem sem reszket.Igy nekikészültem, precízen, pontosan kicsavartam darabonként elrakosgattam, persze nem volt ilyen egyszerű, mert amivel, az vagy túl nagy vagy túl vékony és amit, az túl erősen, hogy a túl vékonnyal egyáltalán nem lehet de végül is sikerült. Egy középső kisebb mint a többi még kicsavarni igen, de biztonságba helyezni azt nem lehetett mert nem jött ki helyéről ütögetem semmi benyomtam de kisebb mint a mélyedés amiben van ezért megfogni nem lehet ha benyúlok érte akkor befeszül. Még egyszer jól megütögetve sem jön ki vagyis stabilan bent maradónak ítéltetik. Munka végeztével úgy tettem mint aki ad arra amit csinál ezért egy darab papírral gondoltam letörlöm a port.
Igen ekkor történt a tragédia a stabilan bent maradónak ítéltetett kicsi amiről már rég elfelejtkeztem. Hangos majd egyre halkuló, TIK-TIK-TIk-Tik-tik-tik-tik... egyébként a parkettán harmonikus hangot adva, kiesett a helyéről. A kicsike egy félmilliméter szer egy milliméteres notebook hátlap csavar volt.

Így történt hogy előbb egyenes gerinccel emberhez méltón majd porban mászva négykézláb ismét a padlóra kerültem.

Ja és valóban feltöröltem a nadrágommal a kávéfoltokat!

Hozzászólások

lol.

sosem ertettem miert erintene teged szemelyesen vagy barkit hogy mi folyik kormanyokban vagy a politikaban. marmint ha nem teged vernek ];

Mindig mondtam, hogy kemény dolog az Emo. :))

--
trey @ gépház

Én is poénból írtam :). Pár éve vidéken voltam egy strucc farmon mikrohullámú antennát telepíteni. Elég komoly nagy darab csirkék azok a struccok. Pláne a strucc kakas, volt ott egy gondozó aki rémisztő történeteket mesélt milyen állatok ezek a strucckakasok.Meg is kérdeztem hogy akkor hogy mennek be hozzájuk. Na több sem kellet a jóembernek rögtönzött bemutatót tartott bátorságból és struccidomításból.
A technika a következő, rendkívül bátor és ügyes gondozó bemegy a struccokhoz egy darab hosszú bottal. Megvadult bika izé strucc támad, nagyon komoly,tényleg hatalmas egy strucckakas. A gondozó a bottal eltolja a fejét kelő időben ami elég nehéz egy futó struccnál strucc megy nyaka után vagyis elkanyarodik.Na de ez fránya strucc kakas fittyet hányva technológiára, protokollra, kanyarodás közeben olyat rúg ki oldalra hogy a gondozó kb. 3 métert repül egyenesen a kifutó oldalának. Az ember felpattan pedig azt hitem meghalt, pánikszerűen mászik ki a kifutóból de már akkora ott volt a strucckakas és egyszerűen kirúgta az ürgét a kerítésen át.Nagyon durva volt ja és az ürge megúszta sőt azt mondta ez gyakran megesik.

És tényleg elég kemény dolog az Emo. Konzervatív vidéki parasztkölök volnék, és bizony nem gondoltam volna, eltudok csodálkozni embereken.Fiatal koromban még hajtottunk az alteros csajokat mert hamarabb célba lehetett érni náluk mint az átlag apuci kicsi lányánál :).Szóval felszáll az ember a buszra leül vele szemben egy ülésen nagy feketeség. Egyszer csak megmozdul és több keze meg lába van mint kettő vagyis felettébb furcsa. NA rájövök hogy ez bizony két külön ember de mindkettő olyan vékony mint kisujjam és hát össze vannak gabalyodva. Na már most következő kérdések.
Egyáltalán hogy lehet ilyen vékony valaki?
Melyik a fiú és melyik a lány?
Egyáltalán fiuk és lányok?
Hiába öregszem...

Régen is volt ilyen, csak akkor nem Emo-nak hívták, hanem Cure-osnak vagy egyszerűen gruftinak :) Csak az "akkori fiatalok" - most hogy családapák és családanyák lettek - hajlamosak elfelejteni, amikor ültek feketére mázolt fejjel és körömmel a sarokban befele fordulva, hallgatták az a nagyon rossz Cure-t és várták a halált :)))

Pechjükre én emlékszem rájuk. Semmivel sem voltak különbek, mint a mostani Emo-sok.

--
trey @ gépház

Ismerek egy testvérpárt, akik jó pár évvel ezelőtt mélyen vallásosak lettek. Két alkalommal külön-külön jöttem velük haza buszon suliból, volt szerencsém mindkettőjük megtérési történetét végighallgatni. Mindkettőben szerepelt a "csak Cure-t hallgattam és depressziós voltam" mondat a megvilágosodás előtti időszakkal kapcsolatban. :D

> Fiatal koromban még hajtottunk az alteros csajokat mert hamarabb célba lehetett érni náluk mint az átlag apuci kicsi lányánál

Hát, nekem márpedig bejö(nn|tt)ek az alteros csajok. Valahogy sokkal értelmesebb dolgokról lehetett velük beszélgetni, mint az átlaggal. Meg rendesen lehet velük inni is. A külsőségekről meg annyit, hogy ez a mostanság divatos egyen-emó-kinézet (borzas haj, rózsaszin-fekete csikos pulóver, zokni és/vagy szoknya, helókittis-halálfejes tarisznya) szerintem is gagyi. Viszont ha valaki tényleg ügyesen csinálja, az azért más kategória. Például az egyszerűen copfba kötött hosszú szálú egyenes, fekete haj egy szolid, sötét árnyalatú sminkkel, feketével hangsúlyosan kihúzott szemekkel, #2F0000 átnyalatú körömlakkal, mélyen dekoltált, hosszú ujjú feszülős fekete fölsővel, aminek az ujja vége pár cm-rel túlér a csuklón, a nyak ívét kiemelő drótból hajligatott fekete nyakláncszerű valamivel, combközépig érő fekete szoknyával, fekete harisnyával és térd alatt végződő bőrcsizmával azért elég ütős kombó.

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Egyszer régesrégen a fekvő házak idején esett meg velem, hogy ugyemlékszem 386-os gépet vágtam haza.
Gép szétszedve. Volt benne keresztbe egy fémlemez kb 2cm széles. Azon volt a csavaros dobozkám. Gép bootol, (már nem emlészam mit csináltam vele) majd és fordultamba lelöktem a dobozt. Benne kb 500db kis alaplapcsavarral, ami szépen beterítette az alatta elhelyezkedő alaplapot. Természetesen a boot nem ment végig....

pch