(x) egerem

 ( numen | 2008. október 12., vasárnap - 17:00 )

egerem...

nos a laposom pöcökegere tökjó, de nem mindenre. Ugyanis nem csak arra szeretném használni, amire való, ahogy a laptopot sem csak arra, amire való:
előszeretettel hallgatok rajta zenét hazafele menet, viszont ugye buszont az ember nem szívesen veszi elő, főleg, ha nagykabátban van, hátán a táskával, és ki tudja merre tekereg a kábel.
Mi a megoldás? természetesen a mousempc, ami kedvelt zenelejátszóm irányítását teszi lehetővé /dev/input/event interfészen keresztül. No, gondolám, már csak egy dróttalan rágcsálót kell keríteni, ez a belépő szintűhöz képesti alacosny árkülönbözet miatt egy Fujitsu Siemens PM1200-as presenter mouse lett. Neve is mutatja, hogy prezizéshez is használható, lézere előre is képes világítani, ergó az élvezetek csimborazzója.
Ja meg egérként is funkcionál.

Kibontás után lettem figyelmes arra, hogy médialejátszót is tud irányítani, egy kapcsolóval nem csak a prezentációs illetve egér, hanem multimédia üzemmódot is lehet választani.
Ennek fölöttébb megörülék, mivel így le se kell zárni a képernyőt, míg mp3-játékosként használom a masinát (a vezetékes egeres tesztek során olykor bezavart, hogy az event interfész olvasása mellett egérként is használta a kütyüt. Érdekes problémakör, ugyebár, ha az a baj, hogy az egér egérként működik:))

Jelenleg viszont az a helyzet, hogy mousempc-t dobhatom is ki, mind a 230 kódsorával, hiszen a multimédiagombokat kedvelt grafikus mpd frontendem, a gmpc is felismeri.

Egyszóval: ez a kütyü remek vétel mindazoknak, akik általános célú egeret szeretnének, ami csak éppenhogy nem mossa ki a szennyest;) Viccen kívül, elég sok lehetőséget tartogat. Egyetlen hátránya, hogy nincs semmi fantázia a zenelejátszó multimédiás egérrel való irényításának (szó se róla, mousempc-vel is megy egyébként — csak én meg egy kényelmes dög vagyok:))

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

milyen laptop, amit hazafelé hurcolászva zenelejátszónak tudsz használni?

nem egy csöppség, ha erre célzol: egy mostanra eléggé leharcolt thinkpad r50e.
Viszont mivel ugyanabba jegyzetelek, erre a plusz célra is tökéletes.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

arra gondoltam, hogy nem melegszik túl? miben hordod?

normál hátizsák, csomó levegővel benne. proci kb. 65 fokos lehet talán. Tény, néha (nyáron) melengeti a hátamat, de nem az a jellemző.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

mekkora ez az egér fizikailag?

4.5×9.5×3 cm. Talán nagynak tűnik, de egy átlagos egérnél kisebbb, kézben, kabátzsebben kényelmesen elfér, ezt a formája csak segíti.
A súlyát pedig igen nagy arányban határozza meg a bele passzoló két AAA elem:)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Ki tudnád próbálni, hogy mekkora hatótávolsága van? Ugyanis itt bent a cégnél kéne valami prezentációkhoz, hogy ne kelljen mindig odamenni a géphez (vagy valakivel megcsinaltatni :D ), aztán csak az egyik projektorhoz van távirányító (olyan ami egérként is megy)